Mencandat Sotong : Naik dari Jeti Kok Majid Tumpat Kelantan.

Saturday, February 27, 2016 PCL 4 Comments


Mencandat Sotong : Naik dari Jeti Kok Majid Tumpat Kelantan.


Trip mencandat sotong bermula di Tumpat iaitu di sebuah jeti yang dinamakan Jeti Kok Majid, selalunya untuk menyewa bot candat, pelanggan akan mencari agensi / tekong bot yang mengusahakan pakej mencandat sotong di sekitar Kota Bahru Kelantan.

Saya, baru2 ini berkunjung ke kawasan berkenaan untuk meninjau aktiviti para nelayan di sana dan kami ada menyedikan pakej mencadat yang bermula naik/turun di jeti ini.

Jeti Kok Majid, Tumpat Kelantan


Persekitaran yang menrik, suasana yang tidak begitu sibuk, ada kemudahan kawasan selamat untuk pakir kenderaan bagi penyewa bot, ada kedai makan makanan tempatan yang selesa.. semuanya dapat dilihat melalui gambar2 berikut :

Candat sotong Kelantan
 Jeti atau pelatar  naik turun bot2 nelayan

Candat sotong Kelantan
 Antaranya bot nelayan.. bot candat

Candat sotong
 Perkampungan nelayan Kok Majid

Candat sotong Kelantan
Kemudahan kedai makan kampung, kemudahan parkir kenderaan selamat

Pekej Candat Sotong Kelantan 2016


(Jeti naik/turun : Kota Bharu MIB, Kemasin, Tumpat dan Kuala Besut Terengganu)

Pakej 1 (bot max 8 orang)
Pakej 2 (bot max 10 orang)
Pakej 3 (bot max 12 orang)
Pakej 4 (bot max 06 orang)

Untuk info details boleh contct :
0109282086 (wan ghafar)
0174009726 (nazlee)


4 comments:

  1. candad sotong ni macam best je. pakai alatan dia ke? perkiraan masa sekali mencandat sotong berapa lama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Candat biasanya waktu malam, start lepas asar sampai subuh esoknya (dikira 12 jam plus), Alatan khas untuk memancing sotong dinamakan candat..xtvt ni memang best sbg hobi atau suka-suka, tapi kalau niat nak dapat banyak-banyak sotong itu dah silap sebenaranya macam memancing ikan jugak (lbh baik guna jaring kalu nak dapat banyak)..

      Delete
  2. safety terjamin tak PCL?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab parkir kenderaan disediakan dan ciri keselamatan kenderaan atas tanggungjawab pemilik dan bagi penumpang bot pula dibekalkan jaket keselamatan ; peserta harus ikuti peraturan dan nasihat tekong bot ; Insyaallah selamat.

      Delete

[PERINGATAN MESRA]
Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Untuk yang berminat melanggan tapak IKLAN BLOG, email admin (nazli.angkasa@gmail.com). Mohon jangan SPAM ruangan KOMEN . Terima kasih atas kerjasama yang anda berikan.

[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Blog Archive