Gathering Blogger : 1 st EFG Gathering 19 Mac 2016

Tuesday, March 22, 2016 PCL 10 Comments

1st Gathering Blogger EFG


Exchange Feed Group (EFG) tidak menyangka sama sekali gathering buat julung kalinya sejak penubuhan pada bulan Februari 2015 , mampu mendapat begitu banyak penajaan produk dan tunai .
Kalau semalam entri aku tak sempat nak habiskan cerita pasal gathering.. kali ini nak sambung lagi dan lagi.. (entri part 1)

Kotak Lensa sponsor kita sebuah photobooth, kitaorang cuma ada 2 jam untuk menggunakan sepenuhnya perkhidmatan tersebut.. sempoi lah , banyak betul foto yang diambil.. terbaik servis diorang ni. 

Hadiah berupa produk daripada sponsor semuanya dah siap sedia tersusun rapi oleh dayang dayang efg, semua ahli terlibat dan memainkan peranan untuk memastikan gathering berjalan lancar ~ penuh meja dengan produk tajaan..  perasaan memasing tak sabar untuk memilikinya. Keadaan tak kelang kabut sangat sebab setiap ahli yang datang akan bawa pulang .
Tugas seorang blogger, dah sanggup terima barangan sponsor maka wajiblah kena buat tugasan. ~ kat sini nampaklah komited nya bloggers ni buat kerja, ada antara blogger yang baru pertama kali belajar buat live update review. EFG 'Bukan Sembang Kosong' , ini lah slogan yang kita terapkan.. hari ni mereka tunjukkan dan buktikan.
Bloggers yang hadir diberi taklimat ringkas, sapa yang bagi taklimat tu.. ?? . OK , kita ada pengetua efg (www.irrayyan.com), kita juga ada orang lama dalam blogging Eny Yusniza (www.enyabdullah.com) 9 tahun katanya lagi dia adalah follower tegar blog Ben Ashaari . Aku juga dijemput bagi sepatah dua kata, pulak kononya bagi semangat blogging untuk diri dan semua yang terlibat. 

Masa ni memasing tengah sibuk buat kerja, menggaya kan produk tajaan , ambil gambar dan post live update. Dan masa ni juga saling mengenali lebih dekat lagi antara ahli yang hadir.
Tengok la tu memasing bangga dengan kefotogenikan gambar yang diambil..
Proses menguji tahap sejauh mana kenal mengenali antara ahli efg dengan menjawab soalan teka silabg kata yang disediakan oleh blogger Bonde Zaidalifah ~ ternyata ada yang garu kepala memikirkanya.. "siapa kerja Angkasa??" , "Siapa suka melukis", dan siapa siapa lagiii.. kalut suasana sebab nak jawab cepat untuk memenangi hadiah. haaa tu baru nampak siapa dan siapa, baru nak amik tau..kih kih.
Sesi bergambar dengan produk tajaan meriah, meriah sangat sebab kita juga ada photographer didatangkan khas untuk efg gathering. NIZAR FAEZ sebagai sponsor.
Bloggers efg tunggu lagi.. siap boleh demanding nak amik angle macam mana.. walau penat melayan karenah akak2 bloggers tapi servis yang diberikqn tiptop.
Okay, ni blog aku...  aku nak cakap je kami ni "setia hujung nyawa" :) insya Allah doakan ya ...then, tu nak tunjuk juga antara props yang ada di photobooth
Chef Zakaria dari Cafe Cerita Kambing datang delivery sendiri untuk lunch kami, terbaik servis maka makan beryani kambing masala dan ayam masak merah lah kami.. Sebalah paginya sarapan kami ditaja oleh efg, sarapan saja kita punya.. ok.
Selepas makan tengahri, majlis ditangguhkan untuk ahli menunaikan kewajiban bersolat zohor, kebetulan surau dekat kawasan maka ada yang ke surau berjemaah. Dan selebihnya solat di dalam rumah pengetua.

Tak sempat nak berlengah sangat sebab kita semua masa tu tengah mengejar masa.. banyak lagi sponsor nak kena buat live update review. Kat sini nampak kesungguhan bloggers ikut arahan dan follow schedule.

Menang hadiah wajib kena bergambar dengan produk, itu sudah semestinya
Menang hadiah cabutan bertuah KELANTAN CITY Tour wajib kena bergambar dengan props, itu sudah semestinya

Dengan produk sponsor wajib kena bergambar dengan, ini juga sudah semestinya

Dari mula sampai ke ahir majlis gathering kami adalah anti social sangat, tapi kami juga berselang selikan dengan acara lain selain acara makan minum kami berukhuwah merapatkan silaturrahim yang sedia terjalin di group whatsapp , dari jam 9 pagi hingga jam 6 petang. Majlis tamat dengan seketul kepuasan di hati serta kepenatan seluruh badan demi melaksanakan tugas dan tanggungjawab sebagai blogger.

Ini kira Part Last entry pasal gathering ni.. kalau ada entri lagi ianya berkenaan Produk Review . Jadi, Pesanan aku.. jangan serik buat gathering lagi dan buatlah kerja sepenuh jiwa. Semoga EFG terus maju di bawah payung EFGKBBA dan buktikan bahawa EFG "Bukan Sembang Kosong"

Alhamdulillah program yang diadakan ini mendapat sponsor yang sangat mengujakan semua. Terima kasih kerana menaja dan memeriahkan gathering kami.

Biobax Cool Therapy
Biobax Cool Therapy 
#biobaxcooltherapy

Kelantan City Tour Xcelltravel
Kelantan City Tour Xcelltravel 
#xcelltravel

Alludra International (Jus Orlin)
#orlin

Kotak Lensa Instant Photo Booth
Kotak Lensa 
#kotaklensa #instantphotobooth
IG: kotaklensa 

The Violet Sofia
The Violet Sofia
#thevioletsofia
#almumayyazbyvioletsofia

Fennelle Beauty
#fennellebeauty 
#fennellerenewalserum

VCO NUTRASENSE
VCO NUTRASENSE
#VCO #Nutrasense
IG: nizam84

Nizar Faez Studio
Nizar Faez Studio
#nizarfaezstudio

VanLela Hiphoody
VanLela Hiphoody
#hiphoodyvanlela

Balloon Decoration
Majesticevents Sdn Bhd
Majesticevents Sdn Bhd
#khemahkahwin

Cafe Cerita Kambing
Cafe Cerita Kambing
#cafeceritakambing #kambingbakar

Produk Kesihatan Forever
#aloeveraklang0136283485
#aloeverashahalam0136283485

Qaseh Zamri Collection
Qaseh Zamri Collection 
 #qasehzamricollection

Yusmizee Naturopathic Center,  Alor Gajah Melaka

#yusmizeenaturopathic

Qesyamin
#qesyamin

RaisahRafhanah
#headchain #flowercrown

Hazirah
#muchochocolatechips

Sakura Sasuke
#sakurastyle

Acit Guest Book
#hantaranmurahsaya

LadyDaissy Pastry
#LadyDaissyDoorgift

Design&Printing 
#dexsignprinting

Aniq sya 
#aniqsyaquqiz

Homemade Cookies 
#myhomemadecookies

Jus kedondong asam boi 
#manjavakedondongasamboi
FB: Man Java 

Reqa Creative
#reqacreative
FB: reqacreative 

Alhamdulillah! majlis berjalan dengan jayanya! 

10 comments:

  1. Setia hingga ke hujung nyawa gak..x akan serik hehehehe

    ReplyDelete
  2. best gather ramai2.. thumbs up..

    ReplyDelete
  3. Yes..sangat2 puas hati walaupun anti sosial haha..best bila mana tak nampak janggal langsung antara kita walaupun pertama kali jumpa. Dan best juga bila mana, semua kasi tunjuk ajar dan dayah dapat banyak ilmu bila datang #1stEFGathering ni =)

    ReplyDelete
  4. Letih tapi best... I siap travel ke phang lepas tu...

    ReplyDelete
  5. meriahnya 1st gathering..tahniah... semua dapat bawa balik hadiah erkh.

    ReplyDelete
  6. nampak meriahh..mesti seronok kan jumpa kawan+ blogger :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..harap dapat bertemu lagi di gathering akan datang.. :)

    ReplyDelete
  8. Seronok sangat. Paling tak tahan part teka silang kata tu lah. Sabo je lah :D

    ReplyDelete
  9. seronokkkk.. tak serikkkk punnn.. tak puas jumpa ada lahhhhh

    ReplyDelete

[PERINGATAN MESRA]
Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Untuk yang berminat melanggan tapak IKLAN BLOG, email admin (nazli.angkasa@gmail.com). Mohon jangan SPAM ruangan KOMEN . Terima kasih atas kerjasama yang anda berikan.

[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Klik untuk Info details

Pets House Designer

Blog Archive