Shell Out Seafood Slim River @ TR & Traitor Crab Restaurant menepati selera

Friday, June 10, 2016 Nazlee Ismail 14 Comments


Shell Out Seafood Slim River @ TR & Traitor Crab Restaurant menepati selera 


TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant, lokasinya di Slim River Perak sudah semakin dikenali ramai sebabnya restoran ini ada menyajikan menu makanan laut yang lazat dengan sajian berkonsep makanan beralaskan kertas khas tanpa pinggan dan mangkuk.
TR & Traitor Crab Restaurant
shell out seafood Slim River
Shell out seafood Slim River

Konsep unik lagi trending masa kini semakin digemari masyarakat Malaysia setelah ianya viral di laman sosial seperti facebook dan instagram. 

Di ibu nagara dan bandar-bandar besar sudah banyak restoran berkonsepkan ini telah dibuka kepada orang ramai dan sambutannya sangat menggalakkan.

Langkah bijak dua anak muda kelahiran Slim River Perak ini bersama memajukan kedai makan TR Tomyam House yang mana pada asalnya hanya menyajikan masakan tradisional Melayu Pattani sahaja. Penambahan konsep BBQ Seafood menjadikan TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant kini semakin dikenali.
Chef Jebat  (gambar atas) selaku chef dapur TR dan rakan kongsi TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant
Amin selaku rakan kongsi TR  bersama -sama memajukan perniagaan.

Shell out Seafood Slim River
TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant sentiasa dikunjungi penggemar seafood terutama hari cuti dan hujung minggu

Jika anda sedang memandu melalui lebuh raya PLUS, saya cadangkan anda singgah seketika untuk menikmati kelazatan menu BBQ Seafood dengan harga patut. Serius memang mampu makan-makan di sini ; lokasinya tidak jauh dari TOL Slim River.

Berikut adalah senarai harga yang saya salin dari facebook mereka :


Menu Seafood TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant


1- King Crab (Alaskan) RM30/100G
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

2- Canadian Lobster RM29/100G
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

3- Slipper Lobster RM20/1pcs
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

4- Flower Crab RM13-30/1pcs
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

Menu Shellout TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant


6pax/6person = RM120
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

4pax/4person = RM75
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

2pax/2person = RM45
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

Saya berkesempatan singgah makan di sini semasa dalam perjalanan balik ke Banting dari Sungai Petani minggu lepas.

Saya order menu untuk 2pax, tapi kami makan bertiga (saya, mamaD & Hanis).. hemm dah malam pun masa tu. LohOut (Sos Istimewa) memang best dan rasanya sangat menepati citarasa kami sekeluarga, pernah makan kari udang mamak?  atau Kari ketam mamak? Ya, ada sikit rasa kari tapi sedap lagi dari mamak punya.. susah nak cerita kat sini tapi saya percaya anda juga menyukainya. Selain menu yang saya order seperti anda nampak dalam gambar di atas, ada lagi menu-menu lain seperti pelbagai jenis ikan bakar, Ala catre Melayu Pattani dan juga Western food.

Lokasi :
PT7090 Jalan Mahsuri
Taman Perwira 2
35800 Slim River Perak.

Waze : TR Tomyam House Slim River

Waktu operasi biasa :
10.30am-2.30pm Buffet lunch
4pm-12am
Ala carte shellout
Ala carte Melayu Pattani
Ala carte Western

Waktu operasi bulan Ramadhan :
5.00pm-12.00am


Disarankan anda BOOKING meja dahulu sebelum anda datang dalam jumlah pax ramai, selalunya memang penuh terutama hari malam Jumaat, Sabtu dan Ahad.

Hubungi : 013-2841055 (Chef Jebat)
Facebook : TR & Traito Carb Restaurant




14 comments:

  1. Nanti nak try pegi juga la. Dalam 1 jam lebih je dari Ipoh ke Slim River.

    ReplyDelete
  2. Wah... Geram tengok menu dia.

    ReplyDelete
  3. Nk blk raya Penang nanti klu dan leh pi singgah ni..

    ReplyDelete
  4. Memang sedap hehe dah dua kali cuba. Amin ni kawan sy hehe mmg terbaek satu family meniaga

    ReplyDelete
  5. sedapnya..kalau ke slim river. Boleh try ni :)

    ReplyDelete
  6. Jauh benar tu utk kakak PCL. Tapi memang dah trending shell-out seafood sekarang ni. Kat JB sini pun ada yg ala-ala begini.

    ReplyDelete
  7. Sedapnyaa ! Harga pun berbaloi :)

    ReplyDelete
  8. mak ai, besar beno ketam dgn chef jebat tu...

    awak org perak belah mana? di KK pun dah ada satu shell out ni
    tp saya belum penah lagi mencuba.
    -salam kenal-

    ReplyDelete
  9. adui... pepagi dah tengok seafood.. ermm.. tergoda. nampak sedap jer tu pcl

    ReplyDelete
  10. Aiyak jauh la pulak nak kena g slim river

    ReplyDelete
  11. macam sedap jer....kena try nanti nihhh

    ReplyDelete
  12. menarik....boleh cuba nanti...

    ReplyDelete
  13. saya nak try gak bawa satu family g sana..lagipun tu je paling dekat n umah..hope menepati selera since kami ada beberapa orang yang cerewet skit bab makan..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.