Family gathering di Chalet Segantang Garam Merbok Kedah

Saturday, July 09, 2016 PCL 3 Comments


1:30am, aku berhenti rehat sekejap dari memancing. Beberapa orang lagi yang lain masih lagi bertahan terus setia memancing. Beginilah setianya kaki pancing tegar.. bukan macam aku ni, sekadar suka2 dan bergembira dengan semua family yang sama2 minat.  Kami check in di Chalet Segantang Garam, dalam daerah Merbok Kedah. Kami dah booking awal lagi sejak sebulan lalu. Biasanya di musim cuti perayaan memang selalunya chalet fully booked.


Sejak dari kami check in jam 3pm, ikan memang galak dok makan umpan. Memang seronok layan memancing bila ikan banyak dapat. Antara ikan yang dinaikkan ialah ikan kerapu, ketang, tuka, gelama, duri , sembilang dan gerut2. Bila ikan agak kurang rancak makan umpan, kami buat BBQ , panggang ayam, sosej, daging burger untuk makan malam.


Ramai yang dah masuk tidur sebab ikan dah mula tak menjamah umpan, masing2 amik port. Kat chalet yang kami sewa ni ada 2 buah bilik ber aircond dan masing2 ada 1 katil queen. Cukup selesa kepada yang inginkan suasana damai.


Cukup untuk malam ni. Ini antara hasil pancingan malam tadi.  

Okay aku nak tidur dulu dan mungkin kami akan sambung memancing bila terjaga dari tidur.

Kat chalet ni juga ada disediakan kelengkapan untuk memasak dan juga stand bbq. Nak masak / bakar mudah dan nak Solat pun selesa. Sempoi.


3 comments:

  1. bestnyaaa gathering dengan families =)

    ReplyDelete
  2. bestnya PCL, nasib anak dan mama D sporting habis nak ikut.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.