Nak senang kurus? Inilah Rahsianya..

Thursday, August 04, 2016 PCL 9 Comments


Nak senang kuruskan badan carilah pokok lidah buaya dan makanlah khasiatnya, ...tapi bukan mudah nak buat sendiri. Kena bijak..dan caranya ialah cuba dapatkan atau beli produk yang sedia ada dipasaran. Forever gitu.. okay nanti aku terangkan di perenggan bawah-bawah ; sila baca sampai tamat.

Pokok Lidah Buaya adalah antara jenis herba semulajadi yang paling banyak mempunyai khasiat penyembuhan kepada manusia. Ini info yang aku baca di internet. Aku pun tak berapa pasti akan khasiatnya untuk itu. Dalam banyak-banyak pasu kat luar rumah aku ni ada nampak sepasu pokok lidah buaya. Nampak macam 'hidup segan mati tak mahu'.. ye lah, pokok tak berjaga dengan rapi semacam pokok-pokok bunga yang lainnya, tak menarik perhatian tuan rumah barang kali..hihi. haa ini dia pokok tu..

Siapa sangaka kan, Pokok lidah buaya atau nama glemernya Aloe Vera mempunyai banyak khasiat dan yang bagusnya mampu kuruskan badan !. Menurut pengamal nutrien, Mike Adams dalam kajiannya berpendapat aloe vera adalah herba yang terbaik dalam beribu-ribu herba yang ditemuinya, memang tiada tumbuhan lain yang boleh memberi sebegitu banyak faedah perubatan seperti Aloe Vera.

Kat sini, jom baca tengok senarai faedah yang boleh didapati dari sebatang pokok Aloe Vera :

1. Menghentikan pertumbuhan tumor
2. Merendahkan kadar kolesterol
3. Memperbaiki sel darah
4. Menambah oksigen di dalam darah
5. Menghalang penyakit kidney stone dan kesan kafein dari kopi dan teh
6. Memberi keseimbangan asid/alkali di dalam badan
7. Menyembuhkan penyakit ulser, sistem penghadaman
8. Mengurangkan tekanan darah tinggi dengan merawat punca, bukan hanya simtom
9. Menambah mineral, vitamin, enzim dan nutrien di dalam badan
10. Mempercepatkan sembuh dari kesan melecur, terbakar
11. Merawat luka sehingga tidak meninggalkan parut
12. Menggantikan first aid kit (peti pertolongan cemas), berfungsi sebagai bandage kerana ia bersifat anti-bakteria
13. Menghentikan kanser colon
14. Sebagai pelincir salur perkumuhan
15. Menghilangkan buasir
16. Meneutralkan gula di dalam darah
17. Memelihara buah pinggang dari penyakit
18. Menghalang jangkitan
19. Memberi keseimbangan elektrolit seperti minuman tenaga
20. Memelihara muka, kulit dan membaiki sel yang rosak
21. Menguatkan ketahanan badan (sistem imunisasi)


Nak senang kurus? Inilah Rahsianya dengan Forever Aloe Vera Gel


Ada suatu hari tu, mamaD cuba potong daunnya konon-konon nak buat ubat sapu pada kulit. Nak cuba makan terus bahagian dalam batang yang lembut tu. Tapi macam emmh.. tak berani pulak nak teruskan. Last sekali nak try punya pasal (terpengaruh media dan testimoni pengguna sebelum ni), aku belikan mamaD produk Aloe Vera Gel botol kuning. Aloe vera yang telah siap diproses dengan jenama Forever. Korang biasa dengar produk FOREVER kan?  kata orang bagus dan banyak khasiatnya.


Khasiat Utama Forever Aloe Vera Gel


1. Membina badan yang kuat
2. Sifat pemulihan
3. Kesihatan dan kebersihan gigi
4. Melegakan kesakitan
5. Pembaikpulih elastin dan kolagen
6. Mengawalatur berat badan dan tahap tenaga
7. Menyokong dan menggalakkan fungsi sistem ketahanan badan
8. Membantu penghadaman
9. Mineral Surih
10. Vitamin SemulaJadi


Ini ada beberapa testimoni pengguna yang meyakinkan :



Nak kulit lembut dan licin? Inilah Rahsianya dengan Forever Aloe Vera Gel


Jom kita cuba.. kalau betul sesuai, alhamdulillah. Kami baru beberapa hari mengamalkan makan Forever Alovera Gel ini.

Sekiranya berminat untuk dapatkan Forever Aloe Vera Gel dan lain-lain produk Forever boleh lah Hubungi Fara Hana di Facebooknya, klik SINI atau whatsapp No. 013-6283485 - Fara Hana. INSTAGRAM : @farahamzah.my


9 comments:

  1. dulu kan, dkna suka patahkan pokok ni, pastu lumur kat muk..rasategang je lps cuci muka..hihii.. baru tau boleh kurus rupanya

    ReplyDelete
  2. dah banyak kali dengar tentang khasiat Aloe Vera nie.
    biasanya perihal rambut dan kulit.
    tak tahu pulak kurus pun boleh.

    ReplyDelete
  3. xtau plak aloe vera ni blh bg kurus..yg ku tahu tiap 2 kali sminggu sapu je kat muka ..kasi campur dgn #ESPByShaklee.. nak kasi kulit floless gitu ..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    Banyak pokok lidah buaya di halaman, tapi...macam tak sanggup je nak makan huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. bab rasanya yang kurang senang tu buat diri ni tergendala nak ambik aloe vera ini.

    ReplyDelete
  6. bagus aloevera ni kan..nanti nak cuba jugak la..

    ReplyDelete
  7. kite mandi cepat je tapi bersiap yang lama..hehe

    ReplyDelete
  8. bersyukur lah dengan apa yang dimiliki sekarang..hee

    ReplyDelete
  9. memang betull.kalau diamalkan secara konsisten forever aloe vera gel ni..boleh kurus tau! :D

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.