Sambal kerang dengan nasi lemuni

Wednesday, November 16, 2016 PCL 10 Comments


Semalam post kat IG tu cuma hint aku je kat wife supaya kalau dapat dibuatkan. Rupaya memang mamaD tergerak hati nak buatkan kami sekeluarga sarapan pagi ini menu Nasi lemak daun lemuni. Dah lama tak makan terigin pulak. Kali ni mamaD tak buat sambal sotong atau sambal udang macam yang selalu dia pernah buat ; Nasi Lemuni Sambal Udang


Sambal kerang jadi pilihan, sebab selalu kalau mamaD.. dia memang suka sangat sambal kerang kalau makan-makan nasi lemak di luar. Tapi sebenarnya lagi best dan jimat bila boleh buat sendiri. makan pun puas. Sambal kerang kat kedai makan tu harganya boleh tahan jugak mahal, di sebabkan harga pasaran kerang mentah sememnagnya mahal maka cara jimat dan nak puas makan adalah masak sendiri..






10 comments:

  1. Nak kena cari daun lemuni PCL.. menguggat jiwaaaa

    ReplyDelete
  2. mek suka sambal sotong :) aihh, lapar la pulak

    ReplyDelete
  3. Alahai.. Tak terjumpa lagi nasi Lemuni nie..

    ReplyDelete
  4. Nk sikit daun lemuni bole?

    ReplyDelete
  5. aduhhh bestnyaaa! Nasi lemuni ni biasa mak mertua buat, kalau balik Perak dapat la makan hehe

    ReplyDelete
  6. kat sini susah nak jumpa kerang..kena pi pasar atau pasar malam nun baru ada..

    ReplyDelete
  7. Sedapnya....bagai terbau2 ni

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.