Buat Senaman Sebelum Kena Penyakit !

Tuesday, December 20, 2016 Nazlee Ismail 4 Comments


Aku cuma lapang time malam. Lepas Isyak, boleh peluhkan badan dengang bersenam. Kalau rajin aku jogging 1 km, Aku gemar main pingpong, main pingpong wajib kena ada.. boleh 2, 3 game puas rasa dan lepas tu masuk  gym pulak.  Dapat dalam seminggu boleh buat 2 kali tu kira okay sangat la... 

Pakcik dah tua ni.. Dah tak larat macam 10 tahun dulu. Tapi pakcik nak kembalikan kekal sihat. Umur pakcik dah masuk 44 tahun 2017 tau..

Sebenarnya aku gagahkan jugak masa untuk bersenam. Kalau tak buat, badan rasa macam malas dan mengantuk sentiasa. Orang kata ikut faktor umur memang macam ni la. Sekarang ni sebolehnya aku cuba jadi sihat dan nampak ceria selalu.. Nak bersenam jangan tunggu tua baru buat! Dah bertongkat camana nak berlari.. Adeh..

Ni.. Aku nampak semua kebanyakkan orang bersenam bila dah tahu ada penyakit.. Cuba kita buat sebelum kena

4 comments:

  1. Wah... dh nk masuk 44 tapi kenapa nampak muda. Apa rahsianya pakcik.... Hihi...

    ReplyDelete
  2. Tak nmpk butang follow.... ermm...

    ReplyDelete
  3. saya kadang kalau free, buat workout + zumba dalam bilik je..janji bagi peluh keluar...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.