MAHA 2016 BOOTH D18, HALL C Jus Qalbi Al-Ehsan

Wednesday, November 30, 2016 Nazlee Ismail 5 Comments


1 Disember hingga 11 Disember 2016 merupakan pameran MAHA 2016. Apa yang menarik di MAHA 2016, MAEPS Serdang ini? Sebaiknya jangan lepaskan peluang ke MAHA 2016 Booth D18, HALL C (International Hall) MAEPS, Serdang Selangor.

Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia atau lebih dikenali sebagai MAHA 2016 kini kembali bersempena tepat pada cuti sekolah tahun ini. Pameran MAHA 2016 akan diadakan di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, Selangor mulai dari 1 Disember sehingga 11 Disember 2016. Pameran ini akan disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Najib Tun Razak.

Kepada para ibu bapa yang tidak tahu untuk pergi ke mana-mana pada bulan hadapan, inilah kesempatan yang terbaik untuk membawa anak-anak berjalan-jalan sewaktu cuti sekolah.

SEBAB APA HARUS KE BOOTH D18, HALL C (International Hall) MAEPS, SERDANG SELANGOR?

👉Sementara offer, boleh belikan untuk yang tersayang, mak, abah. Sebagai hadiahkan buat mereka sebotol satu Jus Al Ehsan. Alhamdulillah mereka dah pekena sebotol, nampak efeknya.
👉Semasa program MAHA 2016 ini berlangsung. Ada harga istimewa potongan DISKAUN sehingga RM73. Banyak tu RM73. Rugi tak grab !
👉Dan, selain itu ada banyak VOUCHER potongan diskaun untuk pembelian lain.

KENAPA PERLU JUS QALBI AL-EHSAN?

Ada banyak kelebihan dan kebaikan Jus Qalbi Al-Ehsan.

FAKTA !!! SETIAP 1 JAM 6 ORANG RAKYAT MALAYSIA KENA SERANGAN JANTUNG DAN STR0K


KOLESTEROL tinggi memang masalah yang amat ditakuti kerana ia boleh menyebabkan penyakit jantung, stroke dan sebagainya tanpa kita sedari.. Ingat, orang yang kurus juga berisiko mempunyai kolesterol tinggi jika tidak mengawal pemakanan mereka..

TANDA-TANDA KOLESTEROL TINGGI

🔹     Sering berasa kebas-kebas pada kaki.
🔹Timbul bintik-bintik putih (biji kolesterol) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.
🔹Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.
🔹    Sering berasa sakit kepala.
🔹Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.
🔹 Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.
🔹Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. 

Ini menunjukkan kadar kolestro terlampau tinggi. Jadi, jika ada mempunyai tanda-tanda seperti inj. Jom cepat lakukan pemeriksaan doktor dengan segera. Sebaiknya lakukan lab Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolestrol anda.

Kawal KOLESTEROL... baru sihat!

Jangan lupa tunjukkan VOUCHER ini juga ketika ke Booth Jus Qalbi Al-Ehsan di D18, HALL C (International Hall) MAEPS, Serdang Selangor.



Keterangan lanjut boleh layari atau hubungi :

Telefon / Whatsapp : 018-373 9021 / 017-730 0366 / 012-6460421
Fb : https://www.facebook.com/pencucikolestrol/
Ig @qalbialehsan : www.instagram.com/qalbialehsan

5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Naik Tram Keliling Kampung

Tuesday, November 29, 2016 Nazlee Ismail 8 Comments


Tram.. Apa tu? Kalau kat sini masa kami berada di kampung Sungai Haji Dorani Sungai Besar Selangor. Ada sebuah traktor dengan gandar di bahagin belakang ditarik. Gandar boleh muatkan penumpang seramai yang boleh. Ada tempat duduk semacam naik bas atau keretapi. Alah korang ni buat susah je aku explain. Biasa kan naik tram? Kalau dalam zoo atau taman reakrasi yaag berkeluasan besar mesti ada disediakn tram untuk memudahkn pengunjung melawat kawasan.  Kat sini pun macam tu laa..

Menaiki Tram Keliling Kampung 


Pihak homestay ada menyediakan khidmat yang termasuk dalam pakej Family Day iaitu menaiki tram ronda kawasan kampung.
Dorani homestay
Ini la dia tram, lebih laju dari kereta lembu.. Naik dalam kampung memang jadi perhatian

Masih lagi di hari pertama kami di sini. Petang selepas solat zohor, makan dan berehat rehat sekejap, kami menunggu tram tiba depan chalet. Cuaca petang agak mendung dan sesekali hujan gerimis. Tak jadi halangan sebenarnya malahan kami rasa suka lagi bila air hujan gerimis tempias membasahi muka semasa naik tram melalui jalan kampung.
Macam best, ya ..memang best naik tram keliling kampung
Dari sebuah desa ke sebuah desa, enjin tram dan keriuhan kami melalui jalan rumah kampung, ada juga orang kampung melambai tangan mengalukan kehadirn kami. 

Momen segar di ingatan, semunya melihatkan keindahan pemandangan sawah luas nan menghijau terbentang. Kebetulan kami di musim padi baru berputik. Ada juga sebahagian petak sawah di mana pokok pokok padi masih baru menghijau, orang kata pokok padi dara.. Emmm. Kami kami yang dewasa sebenarnya taklah hairan sangat dengan sawah padi, tapi program macam ini lebih kepada untuk genarasi baru, genarasi anak anak kami. Nampak di wajah masing masing seronok dan teruja. Walaupun sawah bendang tok wan depa sendiri ada tapi tak pernah jejak kaki.. Itu lah hakaikatnya.
 Cuaca mendung, kalau macam ni selalu boleh lepak di tepian sawah menhirup udara segar
Pokok padi masih dara lagi..
 Sempat lagi tu.. Qasehzamri n the gang. Tak lepas peluang

Tonton di live video facebook ..
Momen indah yang masih segar ini aku abadikan dalam video, korang boleh juga tonton di live video facebook .

>> Cerita hari pertama di Sungai Besar

Maklumat berkenaan homestay  :

Inap D'bondang Homestay
En. Khairul Anuar Yaacop
Aalamat : Jalan Paket 60, Sungai Haji Dorani Sungai Besar, 45300 Selangor
Tel : +6019-2198184

Dorani Homestay
En. Abd Rahman Daud
Tel: +6013-6077025
Alamat: Pusat Homestay Parit Satu, Sg Haji Dorani, Sungai Besar, 45300 Sabak Bernam


8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Upah Haji dan Umrah 1438 H /2016 - 2017 M telah dibuka untuk pendaftaran.

Tuesday, November 29, 2016 Nazlee Ismail 1 Comments



Assalamualaikum wbt ;

"Sahabat saya, Tuan Haji Mohd Huzairi .. Tuan haji adalah juga rakan sekelas semasa sekolah menengah dahulu di Nibong Tebal, Seberang Perai .Penang. Kami sama-sama ambil kursus elektrikal di SMV di sana. Kursus letrik sampai ke Mekah ya tuan alhamdulillah... aku bangga dgn hang tuan haji. Bangga dengan apa yang diusahakan sekarang, semoga Sinar Hijrah terus bersinar dan terus maju..."
Okay, tuan puan kalau nak berurusan berkenaan upah haji & umrah boleh terus dengan sahabat saya ini, terutamya bagi mereka yang tinggal di kawasan utara semenanjung. Insya Allah segalnya berjalan lancar.


PERNIAGAAN SINAR HIJRAH - (PG 0244960-D) adalah sebuah Syarikat bumiputera Muslim yang berdaftar sejak tahun 2009 menjalankan perniagaan menjual barangan Ibadah Haji & Umrah,serta memberi khidmat Upah Haji & Umrah.
PERNIAGAAN SINAR HIJRAH


Pendaftaran untuk Upah Haji dan Umrah


Pendaftaran untuk Upah Haji dan Umrah bagi tahun ini 1438 H /2016 - 2017 M telah dibuka.
Khidmat upah hanya RM 1800.00 bagi Upah Haji & Umrah.
Tempat terhad hanya untuk 50 pendaftaran awal sahaja.

Kami menguruskan bagi: 
1) Arwah yang tidak pernah mengerjakan ibadah Haji & Umrah semasa hayatnya.
2) Serta bagi orang yang sakit tua dan juga terlalu uzur.
3) Atau sakit yang tiada harapan untuk sembuh.

Pendaftaran boleh dibuat di :
a)  Di tempat Kursus Umrah - Masjid
b)  Di kediaman anda - Lokasi anda
c)  Di kediaman saya

Cenderahati:
1) Sijil Perlaksanaan
2) Tasbih
3) Sejadah
4) Kurma
5) Kismis
6) Al -Quran 1 Naskah
7) Minyak Wangi
8) Serban & Kopiah (Lelaki)
9) Telekong (Perempuan) * Zikir Tahlil & Bacaan Al Quran untuk arwah.

Juga memberikan perkhidmatan :
UPAH BADAL UMRAH = RM 600.00
WAQAF AL QURAN DI MEKAH = RM 50.00 senaskah
ZIKIR TAHLIL & BACAAN AL QURAN = RM 5.00 1 Nama
KENDURI DI MEKAH = RM 10.00
PAKEJ UMRAH BERJADUAL SEPANJANG TAHUN.

InsyaAllah kami akan menjalankan amanah ini dengan baik dan sempurna serta penuh tanggungjawab.

Tarikh tutup pendaftaran:
23 OGOS 2017 M
01 ZULHIJJAH 1438 H

Sila hubungi:
Haji Mohd Huzairi Bin Haji Mohamed.
014-711 8055
019-594 6224

Hajjah Zaiton Binti Ramli
019-516 6924
012-456 4262

Perniagaan Sinar Hijrah
No.1002 ,MK 3,Bukit Indera Muda,
Jalan Kubang Semang,
14400, Bukit Mertajam,
Pulau Pinang.

No.Tel Rumah:
04-530 7740

klik iklan fb :
https://m.facebook.com/groups/455700457793827?view=permalink&id=1314458578584673

1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Inap D'Bondang Homestay menjadi pilihan

Monday, November 28, 2016 Nazlee Ismail 6 Comments


Familay Day kami di perkampungan sawah padi sekitar Sungai Besar Sabak Bernam Selangor


Family Day yang kami rancang sejak beberapa bulan lepas dan akhirnya dengan kata sepakat 26.11.2016 lalu, hari Sabtu bermula selama 2 hari 1 malam kami bercadang buat di Dorani homestay. DORANI HOMESTAY jadi pilihan sebab tarikan utama ke sini adalah persekitarannya dekat di hati. Kampung Sungai Haji Dorani, Sungai Besar Sabak Bernam Selangor ini seakan-akan mampu menggamit kenangan masa kecil kami sewaktu masa dulu dengan suasana kampung dan bendang sawah padi. Asalnya kami semua dari kampung dan datang melawat kampung sebegini supaya senarionya tidak akan dilupakan oleh genarasi seterusnya. Mungkin ada di antara generasi anak-anak kita yang tak kenal macam mana rupa bentuk pokok padi? Pokok beras? Dan beberapa aktiviti kampung yang unik dan sangat menarik.

Kami Tak jadi menginap di Dorani Homestay !


Kami kurang bernasib baik, Dorani Homestay sudah penuh ditempah! Disebabkan menunggu masa agak lama untuk kami buat pengesahan kehadiran dipermulaannya., Kami agak terlewat, maka pihak Dorani homestay telah membuka tempahan kepada pihak lain. Walau bagaimana pun ianya tidak mengecewakan, organizer family day kami telah berjaya mendapatkan homestay di sini dengan bantuan pengelola Dorani Homestay. Akhirnya kami tetap ke sini juga dan kami ditempatkan di homestay lain berdekatan kampung sekitar. 

Inap D'Bondang Homestay menjadi pilihan 


Inap D'bondang Homestay adalah sebuah homestay ala-ala kekampungan dulu-dulu yang mana di sekelilingnya adalah sawah padi. Perasanku jadi terimbau terkenangankan masa lalu. Aku sangat teruja bila sampai di sini. 
5 buah chalet lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas, tv, peti sejuk dan bilik mandi
Rumah inap 2 bilik, lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas dan bilik mandi di setiap bilik. Ruang balkoni untuk keluarga bersantai dan boleh juga untuk solat berjemaah. Terdapat juga sebuah menara tinjau di belakang untuk pengunjung melihat keindahan pemandangan sawah padi
Family day kali ni di sebelah pihak family aku. Dah lama kami tak buat, last sekali tahun 2013 kalau tak silap. Kali ni Qaseh Zamri yang juga pemilik butik QasehZamri.Co jadi organizer. Kami yang lain hanya support mana yang patut.

Waze ke Inap D'bondang Homestay


Dari Banting, mamaD dan anak-anak dah ready sejak awal lagi. Jam 8.30 pagi lagi sudah bergerak dari rumah. Sebelum teruskan perjalanan ke Sungai Besar, aku singgah di Rawang, COD Biobax spary customer. permintaan dari customer yang perlukan segera Biobax. Selesai urusan cod, kami terus ke destinasi yang sebenar. Dari Rawang ambil masa hampir 1 jam lebih perjalanan berkereta ke Sungai Besar. Aku guna apps waze untuk melancarkan perjalanan. Waze "Dorani Homestay" sampailah ke destinasi. Tapi untuk ke Inap D'bondang Homestay kena masuk melalui Jalan Paket 60 (atau waze Jalan Paket 60, Sungai Besar Selangor).

Sabtu 12.30 tengahari kami tiba di lokasi, sementara menunggu family lain tiba kami round dulu kawasan kampung. Mulanya agak mengelirukan sebab bila tiba di Dorani Homestay, ada kelihatan beberapa buah homestay lagi. Rupanya lokasi Inap D'bondang Homestay kena masuk ke dalam sikit lagi. Kami kesemuanya seramai 7 buah keluarga menginap di Inap D'Bondang Homstay. Jaraknya 5 minit jer dari Dorani Homestay.

Akhirnya, 2.00 petang kami check-in di Inap D'bondang Homestay. Pakej selama 2 hari 1 malam, 7 keluarga terlibat berkumpul, kira ini short vacation di awal musim cuti persekolahan anak-anak. Keseluruhan kami di sini seramai 35 orang.

Kelengkapan Inap D'bondang Homestay


Homestay terletak dalam kawasan berpagar di atas sebidang tanah luas, terdapat 5 buah chalet lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas, tv, peti sejuk dan bilik mandi. Sebuah rumah inap 2 bilik, lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas dan bilik mandi di setiap bilik. Ruang santai untuk keluarga bersantai dan boleh juga untuk solat berjemaah. Terdapat juga sebuah menara tinjau untk melihat keindahan pemandangan sawah padi, juga ada sebuah mini kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak. Di bawah bangunan menara juga disediakan lantai lapang sesuai untuk makan beramai-ramai dengan dilengkapi kemudahan asas dan juga dapur/ bbq pit .

5 buah chalet (3 unit + 2 unit kembar) lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas, tv, peti sejuk dan bilik mandi ~ view dari menara tinjau. 

Kawasan luas untuk kemudahan parkir kenderaan
Walaupun kampung sendiri dah selalu tengok pemandangan cantik macamni  namun mata tak pernah puas untuk melihatnya lagi. Subhanallah 
 Mini kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak
Di bahagian bawah menara disediakan ruang lapang sesuai untuk makan beramai-ramai dengan konsp terbuka.. memag dapat menghirup udara segar dari arah bendang.
Bbq Pit serta kemudahan asas untuk bakar-bakar daging, ayam dan sebagainya..
Semasa berada di sini, kami berpeluang untuk melihat aktiviti masyarakat setempat melalui aktiviti ronda kawasan kampung dengan menaiki tram..

Di antara moment yang paling best sekli.... menikmati pemandangan sawah padi menghijau, indah sungguh ciptaan Nya Subhanallah.

Kita sambung lagi di sini :

>> Naik tram keliling kampung

>> Aktiviti mengagau ikan dalam sawah padi


Maklumat berkenaan homestay  :

Inap D'bondang Homestay
En. Khairul Anuar Yaacop
Aalamat : Jalan Paket 60, Sungai Haji Dorani Sungai Besar, 45300 Selangor
Tel : +6019-2198184

Dorani Homestay
En. Abd Rahman Daud
Tel: +6013-6077025
Alamat: Pusat Homestay Parit Satu, Sg Haji Dorani, Sungai Besar, 45300 Sabak Bernam

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sekitar Majlis Pelancaran 1GlobalClub 1GC di Pullman Lakeside, Putrajaya

Thursday, November 24, 2016 Nazlee Ismail 6 Comments


Rabu 7.30 malam (23 November 2016) Saya hadir dalam majlis gilang gemilang sempena Pelancaran 1GlobalClub (1GC) di Pullman Lakeside, Putrajaya sebagai wakil Media. Apa yang menarik di sana pada awalnya saya perhatikan orang ramai datang dengan berpakaian santai walaupun majlis tersebut kelihatan agak formal dengan kehadiran jemputan kehormat YB Menteri dan YBhg Dato' Dato'

Sekitar Majlis Pelancaran 1GlobalClub 1GC di Pullman Lakeside, Putrajaya


Semua hadirin kelihatan teruja sekali untuk mendengar dan mendapatkan informasi tentang aplikasi baharu media sosial yang bakal dilancarkan. Siapa yang tak sabar mendengar jika aplikasi tersebut sebahagian keuntungannya berpihak kepada pengguna media sosial yang rata-rata masyarakat dunia mengamalkannya dalam kehidupan seharian.

1GC
1GlobalClub (1GC)  dengan rasminya telah dilancarkan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains Teknologi dan Inovasi (MOSTI) 

1GlobalClub (1GC)  dengan rasminya telah dilancarkan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains Teknologi dan Inovasi (MOSTI) 

1GC
Ketua Pegawai Eksekutif 1GlobalClub, YBhg Dato' Verdon Bahada menandatangani memorendum kolabrasi bersama GOMAX dan MyTRADEzone

1GC
Sidang Media diadakan sejurus selepas majlis pelancaran dirasmikan.


1GlobalClub Memasuki Pasaran Digital dengan Platform Perkongsian Keuntungan Virtual Melalui Sosial Media dan Perniagaan Atas Talian yang Pertama di Dunia


1GC

GlobalClub Empire Sdn Bhd telah melancarkan 1GlobalClub "1GC" yang merupakan sebuah platform media sosial pertama di dunia yang memberi ganjaran kepada pengguna aktif di atas talian. 

Pelancaran ini telah disempurnakan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) pada sebuah majlis yang diadakan di Pullman Lakeside, Putrajaya. Aplikasi ini dibangunkan oleh Dato' Verdon Bahanda, Ketua Pegawai Eksekutif 1GC. Ia merupakan sebuah platform media sosial yang bertujuan untuk membantu usahawan serta masyarakat dalam penggunaan teknologi dan seterusnya menyumbang ke arah pertumbuhan ekonomi negara.

Majlis berlangsung penuh gemilang itu telah memberikan sedikit sebanyak input yang berguna kepada hadirin tentang 1GC . Di dalam majlis tersebut Ketua Pegawai Eksekutif 1GC dalam ucapannya menunjukkan betapa 1GC mampu menjadi manfaat berguna kepada penduduk negara ini kerana di negara kita sendiri statistik menunjukkan bahawa 18 juta rakyat Malaysia menggunakan platform media sosial pada tahun 2015 dan peratusan menunjukkan 75% rumah di Malaysia kebanyakannya mempunyai akses internet. Dapatan statistik ini membuatkan pihak 1GC mensasarkan kira-kira 2 juta pengguna setahun.

Secara asasnya 1GC merupakan satu aplikasi sosial yang dibuka pendaftarannya secara percuma kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 13 tahun ke atas untuk menjadi Ahli Sosial manakala Ahli Kelab terbuka kepada mereka yang berumur 18 tahun ke atas dan bayaran pendaftaran ialah RM100 untuk keahlian seumur hidup. Dalam sistem ini, ahli kelab akan diberi ganjaran dalam bentuk wang tunai berdasarkan berapa aktif mereka dalam melakukan aktiviti-aktiviti mereka di media sosial 1GC seperti menyiarkan status, menyertai forum, blog, permainan atas talian, memuat naik video dan lain-lain ganjaran terkumpul yang akan ditentukan oleh 'meter progres' yang menunjukkan betapa aktifnya ahli tersebut di 1GC.

Dalam majlis itu juga, menurut Dato' Seri Panglima Madius Tangau, Menteri MOSTI dalam ucapannya menyatakan bahawa pada 2015, terdapat 3.4 billion pengguna internet di seluruh dunia dengan jangkaan bahawa ia akan meningkat kepada 9 billion dalam tempoh 10 tahun akan datang. Dengan peningkatan ini, sudah pasti 1GC yang merupakan satu syarikat dari Malaysia mampu berdaya saing dalam menyahut cabaran teknologi sejajar dengan hasrat kerajaan untuk melonjak perkembangan teknologi di negara ini. Sudah tentu para usahawan serta komuniti atas talian akan dapat memannfaatkan faedah yang ditawarkan oleh platform 1GC.

Pada majlis yang sama, 1GC turut menandatangani kolaborasi bersama GOMAX dan myTRADEzone bagi memberikan ahli-ahlinya pengalaman yang terbaik dengan 1GC.  Untuk maklumat lanjut tentang 1GC dan menjadi ahli, lawati www.1globalclub.com atau www.1gc.club



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Nina dengan BIOBAX untuk Selsema !

Wednesday, November 23, 2016 Nazlee Ismail 2 Comments


Senyum Nina bila bergaya dengan BIOBAX, katanya..  "ini kan untuk orang tua2 jer guna..."
haha gelak besar Nina. Aku tak paksa anak-anak jadi model product review, tapi diorang tu sebenarnya memang fotogenik bila bergambar. Jadi tengok mood diaorang jugak, ada masanya tak perlu mintak diaorang yang nak offer diri. 
Biobax untuk melegakan selsema
Ninanazli, 19 ~ Nina guna biobax untuk selsema
Kali ni giliran Nina, bersama kotak Biobax spray. Dia kata .. "boleh kalau Abah nak masukkan dalam blog abah tapi separuh muka nina dah la. Fokus kat produk saja". Emm Nina dah pandai demand. Sikit hari lagi nak mintak jadi 'model berbayar" lah tu. 

Nina dan Hanis, dua beradik yang memang suka sangat bergambar. Senang la kerja blog aku nanti.. kan. Tapi Hanis agak pemalu dan pendiam sikit orangnya berbanding kakak Nina. Ikut style mamaD lah kalau tang pemalu tu dan kalau suka bergambar tu mungkin ikut aku. Mungkin!

Biobax Spray adalah untuk kelegaan segera


Okay, ini untuk info kepada pembaca yang belum mengenali produk BIOBAX yang dipegang oleh Nina seperti dalm gambar. Biobax Spray adalah untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot & sendi yang biasa seperti :

1. Sakit Belakang / Pinggang
2. Sakit lutut
3. Terseliuh
4. Lenguh-lenguh
5. Selsema / Resdung

Nak order dan bagaimana cara guna BIOBAX boleh whatsapp 017-4009726




2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Minyak Yu Yee Cap Limau ..Ini lah bagusnya pengalaman lalu yang sangat bermakna.

Monday, November 21, 2016 Nazlee Ismail 5 Comments


Ada segelintir ibu-ibu muda zaman sekarang ini memang tak kenal akan jenama minyak kembung perut bayi, malahan ramai yang blur apabila ditanya. Minyak yang sangat masyhur sejak kita kecil lagi. Ada juga mereka yang hanya 'kenal' aroma minyak tersebut berbanding namanya. MINYAK YU YEE CAP LIMAU !

Dula mak guna untuk kita masa bayi. (mak kita la cakap) "kau kerap nangis malam, mak sapu minyak yu yee". Bila kita dah menjadi abang/kakak kepada adik-adik, kita jaga mereka, kita tolong mak sapukan minyak pada tapak kaki, belakang betis, ari-ari dan sekitar perut adik selepas adik dimandikan.. ingat lagi tak?

(mak kita cakap lagi) "minyak ini bagus, nanti beli dan simpan, guna bila perlu.. Banyak kebagusannya"

Sekarang kita sudah berkeluarga. Kita sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Bayi kita menangis tanpa sebab dan kita jadi risau tak tentu arah apa nak buat.?Periksa lampin, lampin tak  basah. Bayi lapar? tapi tadi baru je bagi minum susu. Pegagng perut bayi nampak macam keras sikit, cuba ketuk perlahan ...haaa ada bunyi dalam perut ada angin! Pasti ini puncanya.

Ini lah bagusnya pengalaman lalu yang sangat berhaga buat kita.

Minyak Yu Yee Cap Limau sentaisa menjadi sahabat baik bayi

Minyak Yu Yee (Yu Yee Oil) Cap Limau
Kebanyakan ibubapa tentu  merasa bimbang tentang banyak perkara  mengenai bayi mereka. Korang yang belum kahwin tunggulah  masanya akan tiba. Kalau mak mertua korang tanya pasal minyak kembung perut bayi, korang cakap la yang korang memang ada pengalaman dengan Minyak Yu Yee Cap Limau, pasti dia tak risau bab korang jaga cucunya nanti.

Minyak Yu Yee Cap Limau berkesan untuk bayi melegakan keadaan kembung perut, sakit dan ketidak selesaan. Sapukan Minyak Yu Yee Cap Limau untuk bayi kita. Bila bayi kita selesa, tidurnya akan nenyak dan ikita pun akan dapat tidur malam yang secukupnya. Lega hati dan gmbira rasa bila Minyak Yu Yee sentaisa menjadi sahabat baik bayi kita.

Minyak Yu Yee Cap Limau juga berkesan untuk semua peringkat umur. Kalau boleh disapukan pada bayi apatah lagi untuk orang dewasa, boleh sangat ! Minyak Yu Yee mampu melegakan otot dan sakit sendi Ia Juga berkesan melegakan kulit gatal, sakit kepala dan kelesuan. Aroma limau yang menyegarkan dapat memberikan keselesaan kepada pengguna.
Perkongsian pengalaman dengan Minyak Yu Yee Cap Limau di instagaram saya  
Minyak Yu Yee Cap Limau (10ml) milik keluarga saya

Minyak Yu Yee Cap Limau boleh didapati di farmasi dan kedai-kedai yang sedia ada di pasaran. Minyak ini dipasarkan dalam kandungan botol bersaiz 10ml, 22ml dan 48ml. Sedikit informasi tambahan ; Minyak Yu Yee Cap Limau diperkenalkan pada tahun 1860 dan sudah berada di pasaran selama 153 tahun dari generasi ke generasi. Dijamin Halal oleh JAKIM.

Ada sesiapa pembaca sini nak share info berkenaan Minyak Yu Yee Cap Limau? 
Korang dialu-alukan untuk berkongsi pengalaman.. terima kasih.

5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Antara tomyam dan kari?

Sunday, November 20, 2016 Nazlee Ismail 1 Comments


2 minggu lepas kami ada family dinner "Nasi Kapal Karam" kat Meru Klang. Dalam menu tu ada isi ikan siakap yang lembut dan manis, sedap sangat di tekak aku. Manisnya dan sedapnya, itu disebabkan telah masuk kuah tomyam special dari restoran tersebut.

Hari ni, lepas jogging pagi tadi kami berdua terus ke pasar. Aku teringin nak makan siakap masak berkuah. Beli lah sekor siakap saiz biasa berat tak sampai sekilogram. Cukuplah lauk untuk hari ni.. Alhamdulillah.

Antara tomyam dan kari? MamaD tanya aku. So aku pilih nak makan kari mamak style. Taknak letak santan. Insaf hurmm. Baru lepas jogging memang rasa insaf nak makan berlemak dan makanan berminyak ! Konon.. Haha

Siap dah tu siakap masak kari style mamak. . Memang best !
Cukup mudah bagi mamaD nak sediakan, dia dah expert buat kari mamak. Memang patut aku puji masakan2 di #mamaDcafe.

Isi ikan siakap tu lembut sangat dan terasa manis walau masak kari. Aku suka tang kepala dan perut. Isi siakap memang best bahagian tu.. Cuba la. Tapi kalau kat kedai jarang orang buat siakap masak kari. Itu pasal aku mintak mamaD masakkan. 



1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Aku rasa dia perli aku dah !

Saturday, November 19, 2016 Nazlee Ismail 3 Comments


Mungki sebab selalu sangat kami bila oder makan mesti nak share sepinggan. Ada mulut jahat suka kata kami kedekut, makan pun nak share2.. 
Bihun hailam melempah ruah!

Kali ini bila sampai je bihun hailam.. Nah kau melimpah kuah penuh pinggan, sikit lagi nak meleleh di bibir pinggan. 

Bibir aku dah memang nak leleh dah.. Nak je aku tanya kenapa serve kami macam ni? Tapi mamaD tak bagi.. Makan ja la, mungkin pinggan besaq kat dapur dah kehabisan .. Mungkin la kot kata mamaD.

Nasib baik kuahnya sedap.. Bihun tak keras dan lembik sangat.. kira sesedap rasalah. Boleh bagi 3/5 bintang. Cuma tang servis malam ni diorang agak failed.

Aku rasa dia perli aku agaknya.. Tak apalah., jangan risau kami akan datang lagi. Tak ada yang untungnya hidup berdengki.. 



3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kena nampak hensom selalu.. jaga penampilan diri. Untuk apa?

Thursday, November 17, 2016 Nazlee Ismail 4 Comments

Sampai bila nak camni ?

Umur di kala 40an ini memang kena jaga betul-betul. Kena nampak hensom selalu.. jaga penampilan diri. Untuk apa? diri sendiri yang tahu jawapannya.

Hati makin senang, berat badan makin cepat naik. Tapi, setakat ini alhamdulillah kesihatan masih di tahap memuaskan. Aku sudah buat pemeriksaan kesihatan dan keputusan semuanya okay.. cuma tang kandungan kolestrol ada sikit lebih. Kalau maintain buat senaman, doktor kata tak perlulah makan ubat pil. Boleh juga nak makan ubat tapi ini untuk orang yang sudah berusia 50an ke atas dan tak larat nak buat senaman.

Terbaru aku amalkan makan jus Qalbi Al-Ehsan, memang power dia lain macam sikit. Bertenaga satu badan jadi fresh bila bangun dari tidur malam. Sebelum ini aku cuma ke gym 2 kali seminggu , main ping pong dan jogging kalau sempat di masa cuti hujung minggu.

Umur dikala 40an ini memang kena jaga betul-betul. Selalunya kalau orang sihat sebelumnya pun akan kenampakkan sakit-sakit  bila usia mencecah 40. Untuk kekal sihat kena lah jaga dari semua segi, baik pemakanan dan juga aktiviti harian. Buat kerja rumah pun dah okay janji boleh berpeluh sihat. Patut amalkan budaya sihat. Cuba ingatkan bila terasa sakit jangan senang-senag nak makan ubat tahan sakit. Ubat tahan sakit cukup bahaya dalam tempoh jangka masa panjang nanti jika tidak diambil mengikut peraturan yang dibenarkan oleh pakar perubatan.. Bahayanya boleh mendatangka masalah lain terutama kepada ginjal kita.

Sering kita lihat, ramai orang mengadu sakit dan lenguh-lenguh badan terutamanya sakit lutut jika sudah berusia. Sakit pinggang bagi ibu-ibu mengandung dan sakit-sakit sendi bagi mereka yang bersukan lasak. Sebenarnya sudah ada dipasran jual ubat yang boleh guna dibahagian luaran (tanpa makan), ubat tahan sakit malahan ia boleh melegakan segera sakit pinggag, sakit sendi, sakit lutut. Aku bagi contoh yang sangat popular sekarang ini ialah spray Biobax. Sampai bila lagi nak tanggung kesakitan.

Adakah sudah berubah?

Di usia 40an ini lah kalau kita boleh tengok seseorang itu melakukan perubahan dalam fasa kehidupannya. Masa-masa ini lah yang berkelakuan kurang baik mahu berubah menjadi hamba Allah yang lebih baik, itu dari segi tingkah laku. Begitu juga dengan amalan hidup dalam bermasyarakat dan tanggungjawab kepada agama. kalau tak berubah banyak ! sikit mesti ada perubahan itu..percayalah. Mana mungkin sama perangai yang dulu dan kini, mesti ada perubahan.

Cuba kita melihat ke dalam diri.. ini sekadar peringatan pada diri ini dan amnya kepada semua pembaca.. Apakah kita sudah beubah? kalau ikutkan nak berubah menjadi lebih baik dari sebelumya, maka kita tak perlu nanti orang suruh dan tak perlu tunggu umur 40.. kan !

Sampai bila nak camni ??



4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sambal kerang dengan nasi lemuni

Wednesday, November 16, 2016 Nazlee Ismail 10 Comments


Semalam post kat IG tu cuma hint aku je kat wife supaya kalau dapat dibuatkan. Rupaya memang mamaD tergerak hati nak buatkan kami sekeluarga sarapan pagi ini menu Nasi lemak daun lemuni. Dah lama tak makan terigin pulak. Kali ni mamaD tak buat sambal sotong atau sambal udang macam yang selalu dia pernah buat ; Nasi Lemuni Sambal Udang


Sambal kerang jadi pilihan, sebab selalu kalau mamaD.. dia memang suka sangat sambal kerang kalau makan-makan nasi lemak di luar. Tapi sebenarnya lagi best dan jimat bila boleh buat sendiri. makan pun puas. Sambal kerang kat kedai makan tu harganya boleh tahan jugak mahal, di sebabkan harga pasaran kerang mentah sememnagnya mahal maka cara jimat dan nak puas makan adalah masak sendiri..






10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Minyak Wangi Syahirah. Tak rugi beli dengan harga yang sangat berpatutan

Tuesday, November 15, 2016 Nazlee Ismail 5 Comments


Risau aku dibuatnya.. mana taknya! kalau pakai minyak wangi Syahirah nanti ada orang terpana mata sekaligus mencipta memori manis mengenai si pemakainya. Aku risau sebab yang pakai tu anak gadis aku.. haha. Ok adik (Hanisnazli) sembur sikit sudah ya.. Islam kata, kalau nak berwangi sekadarnya sudah la terutama bagi wanita. Kena tau tu batas-batasnya dalam tatacara pemakaian minyak wangi dalam penggunaan harian. Siapa tak teruja dengan wangian baru dari Syahirah kan .. korang baca seterusnya ;
Hanisnazli, 16
Syahirah Vitalis Eau De Cologne juga diperakui Halal oleh Majelis Ulama Indonesia (MUI), menjadikan ia selamat untuk digunakan pengguna beragama Islam. Rangkaian Syahirah Vitalis Eau De Cologne diolah dengan warna-warna berani dan terang bagi membezakannya mengikut karakter tersendiri. Koleksi wangian terbaru ini hadir dalam empat haruman yang tersendiri serta mengikut karakternya iaitu:

Koleksi Terbaru Minyak Wangi Syahirah


Minyak wangi syahirah pilihan wanita malaysia
1. Haute Couture (merah)
Percaya pada diri bersandarkan keyakinan tinggi merupakan asas pertama dalam mendepani cabaran harian bagi meraih kejayaan. Kombinasi haruman bunga-bungaan, kayuan dan dedaunan kehijauan di dalam Haute Couture menyerlahkan kesegaran dan kecantikan dalaman yang membantu menggandakan keyakinan diri bagi mencapai kejayaan dalam hidup.

2. Femme Chic (biru)
Kombinasi haruman buah-buahan dan bunga-bungaan eksotik meliputi kemanisan nektar, mangga dan strawberi bersama jambangan bunga menawan serta adunan kesturi vanila yang sensual pasti meninggalkan haruman yang berpanjangan. Ia melambangkan nilai elegan, tidak hanya dinilai berdasarkan busana mewah yang disarungkan, malah turut diserlahkan menerusi kecantikan aura dalaman diri anda.

3.Celebrite (oren)
Haruman dengan esen bunga-bungaan dan buah-buahan ini akan membuatkan anda menjadi tumpuan orang di sekeliling dengan aromanya yang unik sekaligus membolehkan anda mengejar impian dalam menjadi persona hebat ketika melangkah di karpet merah dan menjadi bintang popular. Karakter anda sebagai wanita popular akan menyerlah dalam setiap semburan, membebaskan sisi dalaman anda sebagai seorang bintang kepada dunia.

4.Glam Star (hijau)
Haruman yang melambangkan nilai glamor, ceria dan pesona yang menyenangkan apabila menjadi tumpuan ramai atau individu yang menghidupkan kerancakan sesebuah parti. Terdiri daripada esen-esen bunga-bungaan dan buah-buahan hijau segar, wangian ini akan menjadikan anda tumpuan ramai dan kelihatan glamor di mana-mana acara social ataupun ke mana sahaja anda melangkah dalam kehidupan seharian.

Di antara ke empat-empat koleksi minyak wangi Syahirah di atas, aku lebih gemarkan wangian Glam Star. Korang juga boleh cuba sendiri. Tak rugi beli dengan harga yang sangat berpatutan. Jika di Indonesia, selepas pelancarannya, Syahirah telah menjadi pilihan haruman paling nombor satu! Jenama Syahirah juga bakal menerajui pasaran terhebat minyak wangi di Malaysia.
Haruman yang mampu mendominasi pasaran Malaysia. Minyak Wangi #syahirah Khas untuk wanita..

Minyak wangi Syahirah Vitalis Eau De Cologne dijual pada harga RM19.90 untuk botol bersaiz 100ml dan boleh didapati di semua pasar raya besar, pasar raya dan farmasi utama. Dapatkan segera untuk setiap semburan pasti anda mampu.. “serlahkan pesona meraih bintangmu”.



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jus Qalbi Al-Ehsan pembersih kolestrol

Monday, November 14, 2016 Nazlee Ismail 3 Comments


Lama dah aku tunggu bila nak mencuba supplmen yang dikatakan semakin mendapat perhatian ramai. Sejak para blogger Malaysia mula tayang-tanyang kat blog dan media sosial mereka, melalui review mereka aku lagi semakin teruja nak beli dan mencubanya. 

Minggu lepas, Jus Qalbi Al-Ehsan sudah sampai ketangan aku. Sebelum malam masuk tidur aku mulakan dengan minum sesudu. Selanjutnya aku akan ceritakan, korang teruskan membaca di sini untuk info lanjut Jus Qalbi Al-Ehsan.
Mula2 tak suka lama2 suka... dah setengah botol dah ! Bau bawang putih tu.. #jusqalbi utk kelangsingan tubuh #jusqalbialehsan juga utk kesihatan jantung .

Jus Qalbi Al-Ehsan boleh menurunkan kolestrol dan menjadi agen pelangsingan semulajadi


Jus Qalbi Al-Ehsan adalah minum supplemen yang mampu menjana tenaga tambahan serta kaya dengan Vitamin C yang baik untuk mencantikan kulit serta sistem imunisasi dan sistem penghadaman. Selain itu, Jus Qalbi Al-Ehsan boleh melancarkan peredaran darah, menguatkan fungsi jantung serta agen pelansingan badan semulajadi yang terbaik. Jus Qalbi Al-Ehsan ini diformulasikan daripada 5 bahan asli semulajadi terpilih dan ianya 100 % tanpa bahan pengawet tiruan. Kandungannya terdiri dari campuran cuka epal, bawang putih, madu, halia dan lemon. 





Jus Qalbi Al-Ehsan ini sedap diminum begitu sahaja serta sangat lazat dan berkhasiat dicampurkan sebagai perisa dalam penyediaan minuman harian seisi keluarga. Kalau aku, pada mula pengambilan memang agak sukar untuk menelan jus ini, tetapi selepas beberapa kali ianya sudah jadi biasa dan mudah. Cara pengambilannya amat mudah, perlu minum 1 sudu makan sebelum sarapan dan 1 sudu makan sebelum tidur malam. Untuk minum Jus Qalbi ini harus digunakan sudu plastik sahaja ini kerana untuk mengelakkan khasiat madu yang terdapat dalam jus ini hilang. Untuk mengekalkan kesegaran Jus Qalb Al-Ehsan ini perlu di simpan dalam peti sejuk setelah di buka.

Jus Qalbi Al-Ehsan telah terbukti dan berupaya untuk menurunkan kandungan kolestrol dalam badan. Selain itu juga mampu membaik pulih dan merangsang sistem peredaran darah serta mengurangkan risiko yang berkaitan dengan komplikasi jantung, stroke, sakit dada, darah tinggi dan kebas anggota badan jika diamalkan secara berterusan.

Antara Khasiat lain Jus Qalbi Al-Ehsan ini ialah:
· Mencuci dan Membuang Kolesterol
· Merawat Masalah Saluran Jantung Tersumbat
· Mencegah kompilasi jantung
· Menyingkirkan Toksin Dalam Badan
· Melancarkan Peredaran Darah
· Menurunkan tekanan Darah Tinggi
· Melancarkan sistem pernafasan
· Menghindari Penyakit Strok
· Mencairkan lemak
· Mengurangkan Serangan Gout
· Membuang Angin dalam badan 
· Mengatasi Masalah Selsema
· Meningkatkan Daya Pemikiran dan Minda
· Melegakan sakit-sakit badan dan sendi
· Kaya dengan Vitamin C
· Menurun dan melangsingkan badan
· Menambah tenaga
· Meningkatkan sistem immunisasi badan
· Kesihatan yang berpanjangan


Selepas beberapa hari mengamalkannya aku rasa cukup segar dan bertenaga. Korang yang mana sangat-sangat mengambil berat tentang kesihatan jantung, aku sarankan belilah dan cuba Jus Qalbi Al-Ehsan ini. Harga sebotol Jus Qalbi adalah RM 79.00 (SM)/ RM 89.00 (SS)

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi:

Tel: 03-45678901 / 013-45678901
Website: Jus Qalbi Al-Ehsan
Email : official@algaepark.com.my
Facebook : Jus Qalbi Al-Ehsan 

3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pakej Memancing Laut Dalam

Friday, November 11, 2016 Nazlee Ismail 1 Comments


Selain dari Pakej mencandat sotong, ramai juga kaki pancing mahukan Pakej Memancing  Laut Dalam atau yang lebih adventure memancing sekitar Pelantar Minyak  Kaki pancing yang sudah biasa dengan hasil pancingan mahu upgrade skill masing-masing, maka pakej memancing lebih jauh ke tengah lautan menjadi pilihan. Walaupun rata-rata dari mereka masih amatur namun hasrat dan kemampuan dari segi kewangan tidak membantutkan  minat masing-masing.

Tak hairan lah pakej memancing lautan dan pakej mencandat sotong semakin mendapat perhatian dari hari ke hari. Apa yang kita boleh bantu adalah menyediakan kemudahan untuk mereka #kakipancing.


Pakej Memancing Laut Dalam


Pakej memancing laut dalam
(Perairan Terengganu)
A) 12 jam
B) 24 jam
C) Pelantar Minyak (Boreng)

A) Untuk  tempoh 12 jam dan harga pakej :
1) Bot 6 org Rm 800/bot
2) Bot 8 org Rm 1200/bot
3) Bot 10 org Rm 1350/bot
4) Bot 12 org Rm 1500/bot
5) Bot 15 org Rm 1750/bot

B) Untuk tempoh 24 jam dan harga pakej :
1) Bot 6 org Rm 1600/bot
2) Bot 8 org Rm 2400/bot
3) Bot 10 org Rm 2700/bot
4) Bot 12 org Rm 3000/bot
5) Bot 15 org Rm 3500/bot

Kemudahan bot termasuk:
Makan minum
Jaket keselamatan
Umpan
Air batu

Kemudahan tidak termasuk:
Peralatan memancing


Pakej memancing pelantar minyak @ Boreng


gambar hiasan
dari sini : http://fahizhussin.blogspot.my/2009/03/boring-pelantar-iol-rig.html
C) Memancing di plantar minyak ( boreng ) / oil rig

1) Tempoh masa 3 hari 2 malam dan harga pakej :
i) Bot 10 org Rm6000/bot
ii)Bot 15 org Rm7500/bot

2) Tempoh masa 4 hari 3 malam
i) Bot 10 org Rm7000/bot
ii)Bot 15 org Rm8000/bot

Yang disediakan:
Homestay
Makan minum atas bot
Jaket keselamatan
Gps bot
Air batu
Umpan
Homstay
Parking kenderaan percuma

Kemudahan tidak termasuk:
Peralatan memancing

Gambar bot 10 orang yang akan membawa peserta; naik bot di Jeti Chendering K. Terengganu

memancing pelantar minyak



Gambar bot 15 orang yang akan membawa peserta; naik bot di Jeti Chendering K. Terengganu

memancing pelantar minyak


Admin sekadar menemukan anda kaki pancing dengan tekong-tekong bot berkenaan.  Jika berminat dengan harga pakej di atas boleh berhubung terus nombor (Tel / Whatsapp : 017-4009726)




1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Menariknya Idaman Villa @Malacca Homestay di tengah-tengah Bandar Melaka

Thursday, November 10, 2016 Nazlee Ismail 16 Comments


Idaman Villa @Malacca terletak di Taman Kota Syahbandar, Melaka. Terletaknya di tengah-tengah bandar Melaka. Dengan hanya 5 minit ke Jonker Walk, 8 minit ke Taming Sari, 9 minit ke Dataran Pahlawan, 11 minit ke The Stadthuys, 12 minit ke A'Famosa, dan pelbagai destinasi bersejarah di Melaka.

Idaman Villa @Malacca ini dilengkapi dengan 7 bilik tidur, 6 tandas, TV dengan lebih 50 siaran di ruang tamu, TV dengan lebih 20 siaran untuk bilik tidur utama (master bedroom) di tingkat 1 dan 2 dan juga TV di semua bilik tidur lain. WiFi disediakan dengan kelajuan internet 30Mbps. Dapur yang tersedia boleh digunakan untuk memasak. Sesuai untuk apa jua aktiviti sama ada melancong atau urusan perniagaan. Kalau korang sedang mencari-cari di mana mahu bemalam di Melaka, Idaman Villa @Malacca ini lah tempatnya.


Idaman Villa @Malacca, Homestay di tengah Bandar Melaka


Keluarg blogger
Percutian pendek kami sekeluarga di Melaka pada mulanya hanya dicadangkan untuk pergi dan balik hari sahaja, namun bila difikirkan sesekali berada di Melaka Bandar Bersejarah ini hati seakan terasa ingin melawati lebih banyak tempat menarik, manakan cukup seharian! Jadinya aku merancang untuk bermalam satu malam di Melaka. Dalam masa yang sama, alang-alang kami sekeluarga bercuti, aku ajak juga rakan-rakan blogger.. baik tak aku? ..hehe, ada sebabnya aku mengajak diorang ni. Sambil gathering kecil-kecilan sambil mengeratkan silaturrahim, sambil menolong mempromosikan Idaman Villa ni yang akan beroperasi sepenuhnya Disember ini. Sekarang ini masih lagi dalam tempoh promosi. Masih ada sikit-sikit bahagian dalaman Villa yang sedang dibuat panambah baikan.

Teruja apabila setibannya di perkarangan Villa, melihat kesempurnaan bangunan begitu cantik dengan kemudahan bilik lengkap yang selesa membuatkan kami lagi tak sabar nak masuk ke dalam. Korang pun harap bersabar ya.. seterusnya nanti aku tunjukkan 7 buah bilik kesemuanya dan kemudahan peralatan dapur serta barbeku pit membolehkan kami beramai-ramai di sini berkumpul walau hanya untuk sehari semalaman, keseronokan terpancar di wajah masig-masing menambah lagi kebahagian sebuah keluarga besar kami.


Info berkenaan fasiliti yang ada di Idaman Villa @Malacca


1) Pandangan luar Villa. Sebuah rumah bungalow yang mempunyai 7 bilik tidur, 6 bilik air, ruang tamu, dapur memasak. Keseluruhan mampu memuatkan penghuni dalam satu masa, 19 dewasa dan 5 kanak-kanak. Sangat selesa dan cukup memuaskan hati kami.
Pandangan luar Villa
Apabila melangkah masuk ke dalam villa, hati aku semakin tak sabar dibuatnya. Pintu utama dilengkapi dengan sistem canggih. Penyewa akan diberikan kata kunci sistem elektronik sebelum membuka pintu. Nampak tak ? ..bertapa ekslusifnya fasiliti yang terdapat di sini.

2) Ruang tamu dilengkapi dengan TV dengan lebih 50 siaran untuk ditonton dan juga WiFi selaju 30Mbps.
Ruang tamu
3) Ruang makan dan ruang legar yang luas selesa untuk keluarga besar berkumpul, dari ruang tamu ke dapur terdapat sebuah meja makan dan di bahagian tengah ada tangga untuk naik ke tingkat atas. Ada bahagian dapur dry kitchen juga di antara meja makan dan dapur.
Ruang makan dan ruang legar

4) Bilik 2-1. Bilik tidur tingkat 2 ini dilengkapi dengan dua katil king dan penghawa dingin. Ini bilik aku dan keluarga, bilik luas dan sangat selesa terasa semacam berat hati nak keluar bilik. Kelengkapan lain seperti seterika elektrik dengan iron boardnya, shower, gel mandian dan tuala mandi disediakan. Kain sejadah untuk orang muslim. Ada juga sudut santai di balkoni dengan set kerusi meja.
Bilik 2-1
Bilik 2-1 Balkoni

5) Bilik 2-2. Bilik tidur ini dilengkapi dengan dua katil single. Bilik ini sesuai untuk yang bujang-bujang berkongsi 2 orang sebilik.
Bilik 2-2

6) Bilik 2-3. Bilik tidur ini dilengkapi dengan dua katil single. Pun sama untuk bujang-bujang berkongsi 2 orang sebilik
Bilik 2-3

7) Bilik 3-1. Bilik tidur (Master Bedroom) tingkat 3 ini dilengkapi dengan dua katil queen dan penghawa dingin. Bilik besar dan selesa sangat.
Bilik 3-1

8) Bilik 3-2. Bilik ini dilengkapi dengan 2 katil single. Sama juga, kalau untuk keluarga bujang memang sesuai untuk mereka.
Bilik 3-2

9) Bilik 3-3. Bilik ini dilengkap dengan 1 katil queen. Pemandangan sangat menarik.. dinding kaca sebahagiannya membuatkan suasana bilik lebih romantik.
Bilik 3-3
Bilik ini viewnya boleh nampak pantai.. kalau nak merasakan angin sepoi-sepoi bahasa.. bukak jer tingkap menderulah angin laut masuk.


10) Bilik 1-1. Bilik ini dilengkapi dengan 1 katil queen. Bilik tidur tingkat bawah ini juga besar dan selesa. Pilihan terbaik bagi mereka yang tak kuasa memanjat anak tangga ke tingkat atas.
Bilik 1-1

11) Ruang Dapur. Kemudahan dapur memasak yang lengkap. Kalau bercadang mahu masak-masak, jangan risau dengan kelengkapan yang tersedia. Lihat seperti di gambar bawah ; dapur dilengkapi dengan periuk nasi elektrik, cerek elekrik, dapur gas, pinggan mangkuk dan sebagainya.

Ruang Dapur
12) Laman serta BBQ pit. Boleh guna kemudahan BBQ pit ini secara percuma. Memang kami gunakan sepenuhnya, kalau kebetulan arang untuk membakar tidak disediakan, kita boleh beli barang-barang keperluan tersebut di pasar raya atau kedai-kedai berhampiran.
Laman serta BBQ pit

Beristirehat di ruang legar yang disediakan. Inilah masa yang sangat bermakna ketika berada di Idaman Villa ini, berborak santai di malam hari selepas berBBQ, menikmati makanan bersama seluruh keluarga sangat-sangat bermakna.
Family gathering kami bersama AFB.my

Pendek kata, kalau tak ada tempat yang besar dan selesa sebegini untuk keluarga-keluarga menginap memang boleh buat spoiled mood percutian kitaorang tau. Jadi untuk korang, kami semua sangat-sangat sarankan korang agar buat tempahan dan berkunjunglah ke sini , korang pasti akan berasa puas hati.

Untuk Pertanyaan lanjut dan tempahan Idaman Villa, sila hubungi

Tel : 012-2118246
Tel : 016-2098623
Email : support@idamanvilla.com
Website : http://idamanvilla.com/idaman-villa-malacca/



16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.