Bertambah seri lagi dengan DR BEAU PURE NATURAL SKIN OIL

Tuesday, February 14, 2017 Nazlee Ismail 5 Comments


Masalah kulit wajah aku berminyak dah lama aku alami sejak remaja hingga kini, dulu semasa usia remaja memang tak boleh lari dari masalah jerawat, sampaikan masa amik kertas periksa SPM pun, rasa tak senang dan tenang sebab pipi pedih dan menggerutu... Tapi bila usia sebegini sudah melampaui usia remaja pun, jerawat masih ada hati nak menempek lagi.. Nasib lah semua kertas lulus baik tak ada yang gagal.

Pasal jerawat di mukaku, kadang aku tak kisah pun tapi isteri dan anak2 yang terlebih kisah.. Bukan setakat keluarga aku, kawan pun ada juga yang syorkan produk terbaik yang mereka ada atau pernah guna. Kulit muka aku masih ok la.. Hadoiiyai.. Apa pun aku ucapkan terima kasih.

Faktor utama kulit berjerawat adalah disebabkan aku ni jenis tak jaga pemakanan, kadang pantang tengok makanan berminyak dan berlemak. Huh belasah! Dah makan baru ada rasa sesal sikit.. Sikit jer

Dah kenal pasti pun puncanya, dan ada kalanya aku ni jenis cepat berpeluh.. Kadang2 naik motosikal pergi kerja..  Lalu lalang kawasan pembinaan, memang dapat habuk la kan. Kulit sensitif memang dapat habuan la.. Tunggu sat, tak lama jerawat naik mendadak di muka.

Orang kata bila usia meningkat, kulit semakin 'kebal'. Hahaa kebal lah sangat! tetap ada masalahnya juga, kulit berminyak macam aku hadapi ni sememangnya berisiko tinggi, kulit akan cepat jadi kotor dan mudah ditumbuhi jerawat walaupun kulit dah 'kebal'. Malas dah sebenarnya nak guna losyen bagus2 dan sebagainya. Sekarang ni paling afdal ialah aku akan selalu menjaga kebersihan diri setiap masa.

DR BEAU PURE NATURAL SKIN OIL



Baru2 ni kawan ada syorkan produk DR BEAU ini la.. . Aku dapat.. Lepas tu aku belek2 botol dan dalamnya.. Ada kapsul?, ingat boleh dimakan terus macam tu.. tapi rupanya bukan untuk makan tapi untuk sapu pada kulit bermasalah. Hah cantek ! Aku terus cuba.. Terhasut dengan baiknya.

Kat sini, aku nak ajak korang pulak.. mari la dekat sikit. Aku dah cuba dan sedang menggunakan produk Teja HERBS ni iaitu DR BEAU pure natural skin oil.  Baca info berkenaan kandungan DR BEAU yang dikatakan mengadungi vitamin E yang dapat merawat khususnya untuk kulit berminyak. Terdapat juga kandungan lain yang boleh diguna pakai untuk kegunaan jenis kulit selain kulit berminyak.

-Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit.
-Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering.
-Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka.
-Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif. Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari.
-Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral.
-Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.

Ini pula kelebihan DR BEAU :
-Perlindungan daripada sinar UV
Tona kulit menjadi lebih sekata dan cerah berseri secara semulajadi 
-Menggantikan tisu kulit muka yang rosak akibat salah guna produk bermerkuri
-Membantu masalah kulit sensitif, berminyak, kering, eczema dan strechmark.
-Mengatasi masalah jerawat dan jeragat serta parut lama
-Mengurangkan kedutan dan tanda-tanda penuaan
-Menggalakkan sel kulit dan rambut menjadi sihat
-Mengatasi masalah whitehead dan blackhead
-Membantu mengurangkan eyebag dan dark circle di bahagian mata
-Melambatkan proses penuaan
-Sesuai untuk kegunaan luaran sahaja bagi bayi, kanak-kanak,
lelaki dan wanita.

Korang mesti teruja macam aku, aku punyai wajah nampak lebih muda dari usia.. Alhamdulillah, Alhamdulillah. Ya ini bukan aku yang cakap.. Tapi tu lah.. Dan bertambah seri lagi dengan DR BEAU PURE NATURAL SKIN OIL ini. Jangan la takut2 atau risau mencuba sesuatu produk yang bagus macam ini.

Untuk maklumat lanjut, boleh dapat info melalui;

Website : http://teja.com.my/
Facebook Teja Herbs : https://www.facebook.com/tejaherbs/
Website : http://www.drbeaumalaysia.com 
Facebook Dr Beau Malaysia : https://www.facebook.com/drbeaumalaysia/
Tel : 016-963 3443

5 comments:

  1. Wow.... Lepas ni makin berseri seri lah wajah PCL kan.... Awek muda gitu... 😊

    ReplyDelete
  2. Caya la...Tambah hensem la pcl lepas ni..hehe...

    ReplyDelete
  3. Fuyooo.. Senang pakai kan produk ni.. Terbaik!

    ReplyDelete
  4. flawless trus pcl .. cm terpengaruh gk ni hehe

    ReplyDelete
  5. Bab nampak muda tu, seronok sangat..teruja nak guna juga

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.