HAQQI Portal Kelengkapan Haji & Umrah dan Fesyen Islamik Lelaki & Wanita

Monday, March 27, 2017 Nazlee Ismail 29 Comments


Kita belum lagi melangkah ke bulan Ramadhan tetapi ramai orang sudah sibuk mencari-cari pakaian untuk digayakan semasa hari raya. Tidak hanya kepada kanak-kanak tetapi orang dewasa juga tidak terkecuali. Zaman teknologi maklumat dan internet terkini mengheret pengguna untuk bertindak lebih pantas dan mudah, semuanya di hujung jari untuk membeli-belah. Segalanya sudah semakin mudah seiring dengan kemajuan industri negara, rakyat cuma perlukan keinginan dan tindakan untuk melakukannya.

Okay guys.. jangan terlalu serius sangat. Ada betulnya seperti pepatah Melayu "siapa cepat dia dapat" dan untuk persiapan hari raya jika boleh kita buatlah persiapan awal supaya nanti bila tiba bulan Ramadhan kita boleh fokus sepenuhnya dengan tuntutan ibadah puasa . Aku suka buat survey di internet di mana-mana halaman web atau portal butik pakaian yang bagus-bagus. Tahun lepas aku dah beli secara online, tips mudah beli baju raya ni yang utamanya kita mesti kena tau saiz badan lah supaya senang nak matcing sekali beli terus menjadi.

HAQQI Portal Kelengkapan Haji & Umrah dan Fesyen Islamik Lelaki & Wanita


Baru-baru ni aku telah disarankan oleh kawan untuk membeli di portal HAQQI, katanya baju melayu, kurta dan banyak lagi design menarik kat sana.  "Ko minat tak Kurta Izzue Islam?" Haa soalan dia tu macam nak 'pancing' aku jer.. Dan dia kata lagi, saiz badan Izzue Islam pun lebih kurang aku.. Memang ngam lah mudah dapatkan saiz.

Akhirnya aku termakan pancingan kawan tu..  Hanya klik pada pautan portal HAQQI (www.haqqi.com.my) dan aku mulakan survey. Cantik! memang banyak pilihan dalamnya. Butik online HAQQI ini bukan sahaja portal membeli-belah untuk pakaian lelaki & wanita, malah ada juga untuk kelengkapan Haji & Umrah ! Terdapat pelbagai Vendor jenama berkolabrasi di dalamnya.. Korang pun boleh usyar tengok.

Haqqi

HAQQI


Ok, lets shopping !. Kawan aku kata sini ada Baju Melayu dan Kurta di bawah jenama Artis terkenal (Izzue Islam), so aku search dalam portal ni ada nampak label JENAMA dan klik kat situ, terus akan nampak jenama IZZUEXCLUSIVE dan beberapa lagi jenama lain antaranya seperti (DARA by Fathia, OWL by Nora Danish, EL by Elfira Loy)




Proses order seterusnya memang sangat mudah. Hanya perlu ikuti langkah-langkah yang diberikan Segala maklumat berkenaan ada dinyatakan seperti (kategori, warna dan saiz ukuran) .

Setelah usyar2 tengok, berkenan lah di hatiku, sepasang kurta semestinya Izzuexclusive menjadi pilihan. Aku pilih Kurta Qayyim, warna Dark brown & saiz M .

(Memang jauh beza dengan model dan pelakon ternama Izzue Islam, tapi aku sendiri berpuas hati dapat menggayakan design dari jenama tersebut)


  

Bagi anda yang tak suka beli online, mungkin susah nak matcing saiz dan sebagainya jaganlah risau. Butik HAQQI berada di Syeksen 7 Shah Alam. Walk-in pun boleh.

Untuk Maklumat Lanjut :

Butik HAQQI
No 13 & 15, Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7, 40000, Shah Alam , Selangor
(Sebaris dengan JAKEL Shah Alam)
No. Telefon: +60 3-5523 4798

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/haqqi.com.my/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/haqqi.com.my/
TWITTER: https://www.twitter.com/my_haqqi
WEB : http://www.haqqi.com.my





29 comments:

  1. wah mcm izzue islam dah pcl hihihik

    ReplyDelete
  2. WAH!!!! Memang model sambilan ni.. Pokok buluh itu memang best prop.

    ReplyDelete
  3. Nk gi nanti.. Cari baju raya.

    ReplyDelete
  4. wah nampak kita macam sebaya lah hehehehe

    ReplyDelete
  5. fit nya... kena badan helokkkk baru ngam ni...

    ReplyDelete
  6. wah... confirm bergaya kalah retis ni raya nanti.. boleh rekmen kt Cik Abe ni..
    terbaiklah...

    ReplyDelete
  7. Wahhh... Menarik lah kurta tu. Nak terjah lah 😁

    ReplyDelete
  8. PCL ke ni? Wah, hensem, kacak & bergaya 😉

    ReplyDelete
  9. Waaaa...hensemnya pcl.... Boleh la try beli kat daddyG..hihi

    ReplyDelete
  10. Rasa mcm nk minta otograp...

    ReplyDelete
  11. Cantiknya baju dan hensemnya PCL... Sesuai... 😊

    ReplyDelete
  12. Wow pcl. Bergaya sakan. Kalah izzue islam ni.. Hihi

    ReplyDelete
  13. Amboi...sure MamaD riasu lepas ni..PCL makin muda plak pakai baju ni...heheheh

    ReplyDelete
  14. Wah..smart la baju pcl tu..nak usyar la utk husband...

    ReplyDelete
  15. Smart la Pcl.. Reen nak rekomen kat bpk dan abg..

    ReplyDelete
  16. Smart.. boleh rekemen kat suami dan anak bujang nanti

    ReplyDelete
  17. smart r cutting baju lelaki tu...

    ReplyDelete
  18. Senanglah nanti kalau nak pergi umrah atau haji. Buka je laman web Haqqi kan

    ReplyDelete
  19. Smart dan bergaya 👍👍

    ReplyDelete
  20. nak gi umrah boleh cari kat sini kelengkapannya

    ReplyDelete
  21. Wahh bestnyaa. Nanti nak ushar lah :D

    ReplyDelete
  22. Amboi hensem bergaya dengan haqqi ye PCL?

    ReplyDelete
  23. Wahh kemaheeen bergaya lagik.. Leh wat raya ni.. nanti nak usha jugak la..

    ReplyDelete
  24. segaklah PCL... Bagus lah ada butik Haqqi ni... Nak ajak Kanda g lah nnt.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.