IndoBowl Cafe #akusuka !

Tuesday, August 29, 2017 Nazlee Ismail 8 Comments

IndoBowl Cafe Lake Fields Sungai Besi KL ; Menu Variasi Memikat Selera Dari Indomie


Salam semua.. Korang memang dah lama tak nampak PCL post cerita pasal anak2 dalam blog ni kan.. sekarang ni anak sulung PCL dah bekerja dan yang bongsu masih sekolah.  Hari Ahad minggu lepas kami ada masa keluar makan-makan dan jalan-jalan dekat-dekat sini je..  kat area Sungai Besi dan lepas makan tu kami ke Ikea Cheras. Ke IKEA tau je la kan..  mama'D nak beli sesuatu untuk deko-deko katanya.
  

Tengahari jam 12 kami singgah makan di IndoBowl Cafe Lake Fields kat Sungai Besi. Restoran ni baru je beroperasi dalam sebulan lepas. Masih baharu dan masih dalam tempoh promosi lagi. Korang cuba la google nama restoran ni mesti jumpa punya. Yang pertama di Malaysia, Indobowl Cafe jenama cafe baharu dari negara seberang. Korang mungkin ada yang perasan jenama mee segera Indomie. Haa itu lah dia mee yang sedap tu !


Hidangan atau menu bukannya mee indomie semata-mata, malahan telah dipelbagaikan dengan menu yang sangat menarik dan menyelerakan. Memang sesuai dengan tekak orang Malaysia . Suasana dalam restoran yang mendamaikan dengan gantungan bingkai gambar menarik perhatian pelanggan. Susun atur meja memanjang ke dalam bersebelah degan ruang bilik penyediaan makanan lagi menampakkan keluasan restoran.

 

Antara menu yang menjadi pilihan adalah Indomie Ayam Madura, Indomie Dendeng Belado. Sate Madura juga jadi pilihan sebabnya ada kelainan sate tanpa kuah kacang yang kebiasaannya dihidangkan berkuah di negara kita tetapi Sate Madura Indobowl sudah secukup rasa enaknya.


Minuman favourite di sini, Soda Gembira namanya.. nampak warna merah macam sirap tapi bukan dia, mulanya aku ingatkan jus buah naga tapi bukan lah. Ini air soda berkarbonat dengan campuran rasa dan selasih. Terbaik !. Dan aku juga rasa air cendol. Memang best ! #akusuka








Makan-makan sini memang boleh kenyang, jangan ingat makan indomie portion sikit saja tak mampu kenyangkan perut..Cubalah dulu terangkat rasanya dengan sambal. Nak over pedas order je sambal merah atau kurang pedas sambal hijau. ikut lah tahap kemampuan rasa anda tapi percayalah..takde lah pedas sangat !

Facebook @Indobowlofficial : https://www.facebook.com/IndoBowlOfficial/




8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kembara Jom Jimat Elektrik - SMKTPG

Thursday, August 17, 2017 Nazlee Ismail 5 Comments

Salam ..

Kebetulan sekarang ni PCL sedang dalam Kursus Pengurusan Tenaga, anjuran JKR di CREaTE Alor Gajah Melaka.  Tujuan pun sama iaitu ke arah penjimatan tenaga khususnya penggunaan tenaga elektrik.

Kiranya pihak sekolah pun terlibat secara langsung di peringkat negeri. Tahniah dan syabas SMKTPG !

TELOK PANGLIMA GARANG, 27 JULAI 2017 – Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017SMKTPG dipilih mewakili negeri Selangor dalam program tersebut di peringkat kebangsaan. Kumpulan pelajar dari SMKTPG yang dikenali sebagai Team Eco Panglima ini telah menjalankan program Kembara Jom Jimat elektrik selama 3 bulan. 


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Team Eco Panglima bersama guru pembimbing, Pn. Norazimah yang berdiri dua dari kanan


Meningkatkan kesedaran kepada penduduk tentang kepentingan menjimatkan elektrik


Tujuan program Kembara Jom Jimat Elektrik ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kepada penduduk Taman Seri Medan tentang kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. Kesan penggunaan elektrik yang berlebihan ini membawa kepada pemanasan sejagat. 

Menjadi tanggungjawab Team Eco Panglima untuk memberi kesedaran kepada penduduk setempat akan kesan negatif penggunaan elektrik yang berlebihan ini disamping memberi tips menjadi pengguna yang bijak kepada penduduk Taman Seri Medan. 



jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bersama salah seorang penduduk Taman Seri Medan ketika menjalankan soal selidik

Pn. Norazimah Abd Talib selaku guru pembimbing Team Eco Panglima berkata, "Kami telah menyebarkan risalah tentang penggunaan serta kepentingan penjimatan elektrik kepada para penduduk di Taman Sri Medan tersebut. Disamping itu, kami juga menerangkan cara-cara untuk menjimatkan elektrik, seterusnya mengurangkan kadar bayaran bil elektrik."


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bunting Kembara Jom Jimat Elektrik di Taman Seri Medan
"Melalui pemerhatian dan maklumat yang kami peroleh ketika pertama kali beramah mesra bersama para penduduk Taman Sri Medan, kadar bayaran bil elektrik mereka mencecah RM200 - RM500. Walau bagaimanapun, kami telah mencadangkan beberapa langkah untuk mengurangkan jumlah bil tersebut. Lawatan kali kedua pada bulan Julai, kami memperoleh keputusan yang agak mengejutkan di mana terdapat penduduk yang berjaya mengurangkan jumlah bil mereka daripada RM500 kepada RM200 ke atas dengan menggunakan langkah-langkah yang dicadangkan oleh kami."

Beliau mengakhiri wawancara dengan berharap agar lebih ramai lagi penduduk dapat mengurangkan kadar bayaran bil elektrik di samping dapat mengurangkan kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. 





5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Rasa macam nak bersara dunia Blog tapi tak boleh !

Wednesday, August 16, 2017 Nazlee Ismail 12 Comments


Salam semua..

16 Ogos, hari ni ramai kenalan yang buat HB wish kat wall fb, group whatsapp dan sebagainya.. rasa busy dan meriah sangat. Terima kasih kepada semua yang mendoakan kebaikan untuk diriku dan keluarga.

Umur 40an. Angka 4 dan 4 memang best tapi apa yang best sangat entah la. Kalau kaum Cina kata nombor 4 ni tak bagus.. haha. Biarlah mereka anggap dan percaya apa pun. Kita tetap bersyukur atas segala rahmat dan kurnia dari Allah Swt.

Yang pastinya aku dan kehidupan yang semakin matang dan penuh dugaan. Sebagai hambaNya, perlu kuatkan semangat untuk terus berjaya dan istiqomah memperbaiki kehidupan dunia dan akhirat.


Kebelakangan ni aku sangat jarang berkongsi cerita kehidupan. Anak-anak dah besar meniti usia remaja. Tiada yang seronok untuk dikongsikan. Mungkin sesekali ada cerita tapi aku tetap menghormati privasi mereka.

Baru tadi aku kata (dalam hati) nak stop blogging , tapi macam tak boleh stop pulak. Sebab banyak benda yang bagus aku perolehi daripada aktiviti blogging ni.  Kat sini aku mula ramai kenalan dari pelbagai latar belakang. Kat sini juga aku belajar 'kerja' menulis dan macam macam lagi., antara yang terbagus adalah peluang belajar berniaga online

Rugi rasanya kalau stop terus.. kan.
Insya Allah.. belum lagi bersara wajib sebagai blogger.  Terima kasih semua yang beri support .

Happy birthday PCL



12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.