Bercuti sambil memancing Di Rumah Rakit MS Family Boat House

Wednesday, December 27, 2017 Nazlee Ismail 4 Comments

Rumah Rakit MS Family Boat House Sungai Pelek Sepang Selangor.


Check-in sepatutnya pukul 2 petang, tapi kami masuk lewat sejam disebabkan kerja mengemas bilik dan mengisi air bersih ke dalam tangki rumah rakit agak lewat dari jadualnya. Rasa tak puas hati dah mula terasa. Masuk pukul 3 petang dan kami dimaklumkan oleh boatman supaya bersiap untuk check-out seawal jam 11.30 pagi esoknya. Terkejut jugak kami sebab sebetulnya check-ot pukul 12,  antara kami dah ada yang panass.. Kalau nak kira, kadar sewa rumah rakit nombor 2 adalah harga tertinggi berbanding rumah-rumah rakit lain sekitarnya. Pemilik rumah rakit MS Family Boat House secara peribadi ada memohon maaf atas kelewatan pekerja mereka (melalui whatsapp). Dan jua kami diberitahu masalah bekalan air bersih tak boleh buat dengan cepat sebab tekanan rendah dari pam motor yang digunakan. Kami faham semua tu,  tapi itu bukan masalah yang perlu ditanggung bersama oleh penyewa kan?

Kami semua excited gila! tak sabar dah nak memancing.  Ikutkan keadan pada waktu check-in itulah air sangat elok untuk memancing.. ibarat kata, kalau terlepas masa emas itu, kena tunggu lama sikit la.. apa pun kita semua percaya kepada Qada dan Qadar. Segala ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah SWT.

Keadaan amarah kami semakin reda apabila pancing mula mengena. Ibu gelama sebesar dua tapak tangan orang dewasa dapat dinaikkan. Kemudian ikan kerapu pula dinaikkan seberat sekilogram lebih kurang dan diikuti ikan-ikan lain seperti gelama, gerut, kekek dan sembilang.

Malam menjelma..
Masalah lain pula timbul. Kali ini genarator buat hal. siang-siang lagi kami dah buat testing. Berfungsi sekejap dan terus tak dapat digunakan. Genset mati dengan tiba-tiba!. Kami cuba start berkali-kali sampai terputus tali starter. Masalah teknikal tak boleh nak buat apa dan terpaksa menunggu bantuan tiba. Hampir 2 jam lamanya kami bergelap dengan nyamuk banyak. Bayangkanlah..  hati mulai panas lagi. Ikan ikan target pun tak makan umpan pancing. Dalam gelap aktiviti memang  sangat terhad. Jiwa pemancing tetap redha walaupun ada juga yang naik agin hilang rasa kesabaran.

Aku tidak mahu kondem lebih perkhidmatan boat house ini. Cuma sekadar berkongsi pengalaman kami seketika berada di rumah rakit MS Family Boat House Sepang. Mungkin nasib kami kurang baik pada hari itu. Target membawa balik hasil seperti yang diwar-warkan dalam fbpage mereka tak capai seperti diharapkan. Namun perancangan untuk bercuti sambil memancing bersama keluarga tetap terbaik di sini. 






Datanglah cuba nasib di sini jika korang minat aktiviti macam kita orang, mungkin grup korang bertuah boleh dapat hasil lumayan dan enjoy. Tak datang cuba tak tahu macam mana suasananya. Betul tak?



Cuma saranan saya secara peribadi kepada pengusaha rumah rakit Sungai Pelek Sepang Selangor supaya mempertingkatkan lagi prestasi servis kepada pelanggan dan selesaikan masalah teknikal secepat mungkin. Sediakan pekerja stand-by/on call secukupnya. Masa itu emas bagi kaki pancing..

Doa kami semoga bisnes boat house di Sepang makin bertambah maju lagi di masa hadapan.










4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kafe & Studio Kucing

Wednesday, December 13, 2017 Nazlee Ismail 5 Comments


Ahad lepas kami dah sampai sini ; Catsigniture Cafe And Studio di Bangi. Pukul 2 petang kami tiba dan kebetulan pulak waktu tu adalah masa berehat kucing. Kena tunggu hingga pukul 3.15 baru kami boleh masuk dalam studio kucing. Ada orang tak sabar nak bermain dengan kucing-kucing comel di sini.

Nina dan adiknya Hanis

Sebelum tu.. sementara tunggu masa, makan dulu di kafe. Ada menu best kat sini.. Set tomyam dan nasi goreng memang terbaik. Minuman pun best juga. Harga makanan boleh tahan la tapi memang puas hati dengan suasana kafenya yang menarik dan bersih. Kafe berada di tingkat bawah dan studio kucing di tingkat atas bangunan yang sama. Tak ada bulu-bulu kucing berterbangan bebas dalam kafe. jaga baik punya !

laikha

Nina dan adiknya Hanis memang suka kucing tapi masing-masing elergy dengan bulu kucing.. sesekali boleh la nak belai kucing kat sini. Laikha pun ikut sama.. ingat tak lagi si Laikha? Anak jagaan mamaD, dah besar pun dia. Mama janji nak bawa Laikha kalau pergi kafe kucing.. haa suka sangat dia!.


Masuk studio kucing kena bayaran ; RM10 untuk dewasa dan RM7 bagi kanak-kanak. Tempoh masa 45 minit setiap sesi. Berapa ramai setiap sesi? maaf aku tak ada jawapan. Bagi aku, masa 45 minit pun sudah memadai, Insya Allah korang akan rasa puas main-main dan membelai kucing-kucing gebu yang ada di sini.

Cat Signiture Cafe & Studio Bangi  
Alamat : Jalan 8/36, Seksyen 8, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Tel : 019-262 4444






5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

BARANG TERPAKAI SINGAPORE DIMINATI RAMAI

Thursday, December 07, 2017 Nazlee Ismail 9 Comments


BARANG TERPAKAI SINGAPORE DIMINATI RAMAI


Orang ramai tentu tahu terutamanya bagi peminat barangan terpakai, yang mana negara maju rantau Asia Tenggara ;  Singapura adalah 'syurga' barang-barang terpakai yang berkualiti dan boleh dipuji ketahanannya.

Rakyat Singapura adalah orang yang sangat mementingkan perfection dan kekemasan. Kalau ada sikit rosak atau defect pun, mereka akan buang atau jual. Kebanyakan barangan milik mereka adalah yang mempunyai 'nilai jenama/brand yang mahal-mahal' . Barangan terpakai itu diborong dan dijual semula oleh pengusaha kedai-kedai bundle di negara kita.

Satu keuntungan bagi kita apabila kita kerana dapat membeli barang berjenama mereka dan masih baik kualitinya dengan harga yang murah dari harga pasaran. Namun tak semua kedai bundle di Malaysia membawa masuk barangan terpakai dari negara Singapura.

"Bagi mereka yang sedang tercari-cari barang terpakai Singapore, kami ada membekal barang seperti perabot, barangan elektrik, tilam, stroller, basikal, permainan kanak-kanak dan banyak lagi.." Barangan seperti ini menjadi rebutan penggemar barangan terpakai masa kini.

Barangan terpakai Singapore murah terbaik









Korang mungkin ada yang tak puas hati tengok gambar kat sini sikit je kan.. takpe ada lagi yang lain. Korang boleh hubungi terus nombor wasap yang tertera di bawah entri ini.. okeh.


Perkhidmatan kami :

Kedai kami terletak di Kuala Terengganu. Bagi yang jauh dari kami, *PERKHIDMATAN POS KE SELURUH TEMPAT* juga disediakan untuk pelanggan online walaupun untuk yang membeli 1 barang sahaja.

"Ramai ibu bapa yang mencari barang permainan atau stroller terpakai dari singapore ini untuk anak-anak. Semestinya kerana kualiti terbaik dan ketahananannya"

Jika anda berminat dan ingin membuka kedai sendiri di tempat anda, kami dengan senang hati ingin membantu dengan modal yang minimum. Segala urusan penyediaan barangan, pengangkutan dan khidmat nasihat akan diberikan. Kami mengalua-alukan penyertaan anda. Jangan lepaskan peluang baik ini.

Untuk pertanyaan, Anda boleh berhubung dengan kami :
*WASAP/call di talian  0167029203* (Ain Nadhirah)

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pakej Candat Sotong & Memancing 3H2M dan 4H3M di perairan Kuala Terengganu.

Tuesday, December 05, 2017 Nazlee Ismail 2 Comments


Pakej Candat Sotong 3H2M dan 4H3M


Ada permintaan untuk Pakej Candat Sotong 3H2M dan 4H3M di perairan Kuala Terengganu. Tuan/puan yang berminat dengan aktiviti tahunan ini boleh lihat terus kepada sebut harga di bawah ni..

Tahun 2018, pakej sebegini adalah terhad. Kami hanya menyediakan 2 buah bot (2x Bot VIP 15 peserta)

kuala terengganu

PAKEJ MENCANDAT SOTONG & MEMANCING
Chendering, Kuala Terengganu 2018


1) Pakej Candat & Pancing 36jam (2H1M) (Max 15 org peserta) @ RM5400.00/bot
2) Pakej Candat & Pancing  60jam (3H2M) (Max 15 org peserta) @ RM7500.00/bot
3) Pakej Candat & Pancing  72jam (4H3M) (Max 15 org peserta) @ RM10500.00/bot
4) Pakej Candat & Pancing  108jam (5H4M) (Max 15 org peserta) @ RM13500.00/bot







2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.