Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Thursday, February 22, 2018 Nazlee Ismail 0 Comments


Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina




KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina. 

“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. 

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita. 


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:



Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo. 

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

#WangWithShopee



0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

TILAM KEKABU MIX EMPUK DAN GEBU

Tuesday, February 20, 2018 Nazlee Ismail 3 Comments


TILAM KEKABU MIX EMPUK DAN GEBU, tilam.. tilam tilam.. tilam lama tukar baru.. hihi

TILAM KEKABU MIX


Tidur yang selesa dan berkualiti, itu yang kita mahukan. Tak rasa panas dan merimaskan caranya mudah saja. Mengalas kepala dengan bantal kekabu dan melapik badan dengan tilam kekabu semasa tidur.

Bagi anda yang mencari tilam kekabu, kami ada menjual dan membekal tilam kekabu bajet murah untuk penghantaran ke seluruh semenanjung. Sudah lama tular (viral) di pasaran. Kami tawarkan dengan harga berpatutan.

[ KENAPA ANDA PERLU ADA TILAM KEKABU VIRAL INI ]

1-SESUAI UNTUK INDIVIDU YANG TIADA BAJET BESAR 
Dengan harga yang berbaloi, anda boleh dapat tidur yang nyenyak & tidak lagi sakit belakang. Pasti puas hati!

2-SESUAI UNTUK ORANG SAKIT & IBU BERPANTANG 
Ada ramai juga yang membeli tilam kekabu dari kami untuk orang yang sakit & ibu berpantang. Sesuai dan selesa dengan tilam kekabu yang empuk dan gebu. Sangat disyorkan!

3-SESUAI UNTUK TETAMU  YANG DATANG 
Recommended untuk diletakkan dalam bilik tidur tetamu apabila ada tetamu ramai datang. Jimat & tahan penggunaannya dan juga mudah dilipat dan disimpan! 


HARGA OFFER‼️
TILAM KEKABU 4 Pilihan warna tersedia :

✅ purple
✅ blue
✅ maroon
✅ green

πŸ“ŒTebal : 7 inci
πŸ“ŒAde 2 saiz : queen ( 195cm x 225cm ) & single ( separuh dr saiz queen)
πŸ“ŒIsi dalam : kekabu + fiber

TILAM SAHAJA
πŸŒ€ single - rm 125 siap pos
πŸŒ€ queen - rm 145 siap pos

FULL SET
πŸŒ€ single (1tilam, 1bantal, 1bantal peluk)
RM145 siap pos
πŸŒ€ queen (1tilam , 2bantal, 1bantal peluk)
RM165 siap pos

● CASH ON DELIVERY AREA KUALA TERENGGANU
● POS SEMENANJUNG MALAYSIA SAHAJA

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN & PEMBELIAN, whatsapp ( Cik Ain ) 016-7029203
http://www.wasap.my/60167029203


3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tshirt Candat Sotong Design 2018

Sunday, February 18, 2018 Nazlee Ismail 0 Comments


Assalamualaikum & salam sejahtera

PRE-ORDER TSHIRT CANDAT SOTONG - DESIGN 2018

Tshirt Candat Sotong Design 2018


NazleeDotCom (Decomplot) dengan SJC telah bekerjasama dalam memasarkan Tshirt Candat Sotong Design 2018. Kami menyediakan tshirt roundneck cotton 100% 170~175 GSM dengan pilihan warna baju yang menarik!

1st batch PREORDER 10 hari (18-28/Feb)
Delivery dalam 1 minggu selepas 28/Feb 2018

Untuk Pertanyaan dan Order :
Call/wa Naz 0174009726
http://www.wasap.my/60174009726

Contoh gambar warna  tshirt dan senarai Harga :

SJCLS-RM30.00
SJCSL-RM25.00
SJCR-RM35.00
SJCV-RM35.00

Saiz :
XXXL tambah Rm1
XXXXL tambah Rm2
XXXXXL tambah Rm3



*harga tidak termasuk pos caj
*caj postage akan dimaklumkan
*PreOrder BAYARAN PENUH dlm RM

SJCLS01-RM30.00
SJCLS02-RM30.00
SJCLS03-RM30.00
SJCLS04-RM30.00


SJCSL03-RM25.00
SJCSL02-RM25.00
SJCSL04-RM25.00


SJCR02-RM35.00
SJCR03-RM35.00
SJCR01-RM35.00


SJCV01-RM35.00
SJCV03-RM35.00
SJCV03-RM35.00



0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Memancing Gelama Di Pelabuhan Klang Utara (North Port)

Monday, February 12, 2018 Nazlee Ismail 3 Comments

Memancing Gelama Di Pelabuhan Klang Utara (North Port)


Ahad lepas pergi memancing di laut.., laut tak berapa dalam airnya tapi rasa cuak jugak la bila naik bot atau sampan saiz kecik. Bila bot besar lalu lalang itu yang buatkan air berkocak, beralun, bot jadi bergoyang ikut alun ombak. Boleh jadi mabuk laut kalau tak tahan. Port Klang Utara lokasi kami dengan 5 orang semuanya termasuk seorang tekong. Target kami nak pancing ikan saiz besar sikit dari biasa.. ikan gelama jugak la tapi nak yang besar. Ada orang panggil ibu gelama. Gelama saiz kecil boleh je pancing kat tepi-tepi jeti tapi kali ini aku menyewa bot di sana.

Pukul 9 pagi kami turun di jeti Kampung Sultan Sulaiman, Port Klang. MamaD pun ikut mancing jugak kali ni.. walaupun dia tak berapa minat tapi niatnya yang sempoi tu, dia nak meneman suami katanya. Kebetulan pula ada kosong ganti tempat orang. Kesian pulak aku tengok mamaD  "baru nak cerah sikit dah gelap balik" kata mamaD nyesal ikut hahaa..


Buang air kecik/besar siap2 sebelum naik bot! aku pesan mamaD kalau boleh tahan 8 jam lebih sebab bot tak ada tandas, orang perempuan masalah sikit bab ni..  Untung jugaklah bot sewa kami ada bumbung kanvas.. boleh la berteduh sikit dari panas mentari..  kalau tak 'meghelit' lagi laa..

Umpan umpun-umpun (spesis cacing tanah air masin, untuk pancing ikan gelama dan ikan2 saiz kecik lain dan umpan udang hidup untuk ikan besar seperti jenahak & kerapu. Kami bukan target sangat ikan besar2. lagi pun lokasi ni bukan mainan 'ikan kasar' macam tu.

North Port Klang, lokasi baik untuk pemancing


North Port Klang, lokasi baik untuk pemancing tapi sejak tahun2 kebelakangan ini pendapatan kaki pancing agak tergugat sebabnya terpaksa melihat penangkap ikan guna jaring, memang kalah la bila orang pukat di lokasi sama jawapannya kaki pancing berputih mata. Balik dengan hasil tak seberapa.. tapi itu lah yang dikatakan rezeki masing2. Lautan yang teramat luas maka  carilah di mana suka dengan usaha dan selebihnya berserah dengan rezeki yang Allah beri.


Lokasi sekitar bot karam menjadi pilihan tekong.  Tempat ikan cari makan di kawasan tukun besi ini menjadi pilihan kaki pancing. Memang best layan ikan gelama dan gerut-gerut. Tak sempat nak rehat lama "tauk dan tarik tak berenti". Memang tak terasa panasnya cuaca di lautan pabila ikan asyik memakan umpan. 


Bertukar-tukar lokasi bila lokasi yang diduduki sunyi sepi dari rentapan ikan. Masa yang sesuai untuk pemancing pula makan makan. Saat ini baru lah terasa lapar dan dahaganya. Bekalan nasi lemak sambal telur mata cukup meyelerakan.. terasa nak makan lebih tapi risau pulak nanti perut meragam, mana pulak nak melepaskan hajat.  Boleh jah kalau kau !..  sendiri mau ingat lah macam mana keadaanya.

Sebahagian dari hasil. Target gelama memang dapatlah gelama.. alhamdulillah. Ikan gelama ni kalau rajin la kan, buat ikan masin memang terbaik. Dan kalau nak buat lauk goreng kicap pun best jugak ! Ikan segar memang manis isinya.



Kalau korang tanya aku, berbaloi ke tidak menyewa bot pancing? Jawapannya senang aje. ikan boleh beli  di pasar tapi pengalaman tak jual di sana. Kan? Pengalaman yang dirasai itu tiada nilanya. Bagi orang yang betul minat atau hobinya memancing boleh faham semua ni. Umpama kita melihat orang yang hobinya  memikat burung Tekukur. Kita kata dalam hati, tak bosan ke dia tu duduk ternanti dalam semak lama2.. haa korang fikir sendiri lah. Macam-macam lagi andaian kalau bukan itu minat kita..

Trip mancing akan datang tak pasti lagi bila.. aku join hobi orang 'berduit lebih' ni mesti poket kita pun berisi selalu. Bak kata pepatah melayu, 'Ukur baju di badan sediri'.. tengok pada bajet juga la kan.. apa pun yang kita buat perlu ada sokongan dari keluarga dan bukannya kongkongan ! Biakan je suami nak pergi memancing.. jadilah isteri yang selalu ingatkan suaminya soal keselamatan.. dan terpenting, isteri doakan yang baik2 untuk suami.

P/s .  Hari ni bawa isteri pi mancing esok lusa pi shopping pulak haa baru la best hidup kan gitu.. 




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bina Rumah Kucing : Kualiti Bagus Penghantaran Segera boleh tempah dengan kami

Saturday, February 10, 2018 Nazlee Ismail 3 Comments


Tempahan untuk buat banglo kucing kesayangan makin mendapat sambutan di kalangan peminat kucing. Kenapa banglo kucing bukannya kandang kucing? Ini semua sebab harga kos nak membina bukannya murah murahan. Yang murah dan standard saiz memang mudah dapat beli di kedai-kedai pets. Itu semua saiz kecik dan kebanyakanya bukan untuk outdoor. Nak buat yang lain dari kedai pets boleh cari saya..  iklan ni tau ! Tel : 0174009726

Sekarang kami sedang menyiapkan tempahan pelanggan dari USJ. Minggu lepas aku pergi ukur-ukur kat site. Confirm deal dengan deposit. Kami mulakan kerja sepantas mungkin.. "kualiti bagus delivery cepat" ini yang kami cuba terapkan.


Bina Rumah Kucing : Kualiti Bagus Penghantaran Segera


Lokasi kami di Klang Selangor. Kalau sesiapa yang nak buat tempahan, boleh bagi contoh design gambar dari google atau cakap jer nak buat macam mana.. kami buatkan.

Kami sedia terima tempahan seluruh Semenanjung Malaysia. Kos upah design, pasang dan delivery dah termasuk dalam pakej harga. Harga? Kita deal dalam wasap eh.. 0174009726 Naz Design #catenclosure .





3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Family Homestay Budget @ Swiss Garden Residence Kuantan

Thursday, February 08, 2018 Nazlee Ismail 9 Comments

Family Homestay Budget @ Swiss Garden Residence Kuantan


Cuti sempena Tahun Baru Cina 2018 ni aku bercadang nak bawa family menginap di sebuah homestay.. katanya ia berdekatan dengan pantai. Ada kemudahan lain yang best lagi bagi ahli keluarga aku yang tak berapa minat memancing haa.. mesti kena jaga hati depa gak kan. Aku pilih la lokasi yang sebegini di Family Homestay Budget @ Swiss Garden Residence Kuantan

homestay murah kuantan

homestay murah kuantan

Pilihan tarikh 16.2.2018, minginap 1 malam. Ini baru cadangan jer.. tapi yang pasti aku dah ushar tempat ni dekat fb page dia.. terbaik setakat ni. Harga pun cunn !

Takpa.. ajak pembaca blog pcl ni tengok sama promosi dari mereka, aku copy n paste direct dari sana ;

Kami menawarkan harga budget untuk percutian sekeluarga..

Harga bermula dari RM350/semalam (sangat murah dari kadar biasa)..
Slot untuk CUTI sekolah CNY ni masih available...jom booking sekarang...

*Bilik facing Thempark dan laut dengan kemudahan Serba Lengkap
-2 Bilik Tidur (1 Set Double, 2 Set Single)
-2 Bilik Air
-Air-Cond di setiap bilik & ruang tamu
-Sofa Bed, TV, Peti Ais, Kabinet, Pemanas Air, Tuala, Sejadah

*Lagi Menarik
-Water Themepark yang menarik (7.00 pagi - 7.00 malam: semestinya syok!!!! bermain air dengan keluarga)
-Sauna
-Gym/Fitness Room
-Private Car park
-Restoran masakan panas banyak di kawasan sekitar.. (7 eleven pun ada dekat level bawah je)
-24 hours Security
-dan banyak lagi kemudahan

Check in 2 pm
Check out 12 pm

* 30 min ke Bandar Kuantan
* 20 min ke Pantai Teluk Cempedak
* 5 min ke Pantai Balok
* 5 min ke Masjid Sg Karang Darat

Untuk pertanyaan & Tempahan
+6 0174009726 NaZ
+6 0199366675 Muss
+6 0136814104 Kaay

Fb page  klik!

Jom Kuantan pulak cuti-cuti Malaysia. Cuba la homestay yang aku cadangkan tu. mana tau CNY ni masih ada kekosongan lagi .


In Sha Allah kalau tak ada aral melintang.. sampailah kami bercuti di sana 16hb. tak sabar nak main air dengan anak-anak, tak sabar aku nak bersauna dan gym.. Dan selepas check out aku plan nak ke pantai dibelakang tu kalau boleh pancing ikan lagi bagus.. haha tunggu kami Family Homestay Budget @ Swiss Garden Residence Kuantan . Dan kalau ada masa lagi jalan-jalan cari makan ikan patin tempoyak Temerloh !





9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Family korang camna pulak pasal makan2 kat luar? Selalu membazir takk

Sunday, February 04, 2018 Nazlee Ismail 5 Comments


Lunch @ OldTown White Cofee hari ni kami berempat sekeluarga. MamaD kata makan luar siang dan makan malam nanti kat rumah la pulak. Ok kami memang faham sebab mamaD dah tak larat masak hari2 untuk kami.. katanya nak berehat :)  


Kak Nina dia kerja, so..  hujung minggu memang ada kat rumah la. Kadang kami selalu masak dan makan di rumah kecuali bila mamaD kata nak makan luar kat mana2 dia suka.. 


Sedap juga menu2 di OldTown White Cofee. Hanis dia memang pakar order makanan, kami tunggu makan.. kopi mesti wajib order dan memang sedap tak terkata!

Makanan Nina, Hanis dan mamaD order ; 

OLDTOWN Ipoh Chicken Hor Fun

OLDTOWN Curry Pan Mee

Meehoon Soup with Fish Ball

Fried Seafood Dumpling Basket




Tapi sedap macam mana pun mesti order makan untuk 3 orang je.. dah tau biasanya tak habis makan kalau setiap orang kami order sorang satu menu. Kalau teringin nak merasa setiap menu tu boleh je share2 makan.. hee . Tak kisah dah.. tak rasa malu kat orang sebelah nak kata pun sebenarnya.. lantaklah kan. Kami kan satu family.. 

Family korang camna pulak.. pasal makan2 kat luar? Selalu membazir takk .. 

5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.