Mencari Kontraktor Bina Rumah dan Renovasi di Kedah Perlis Penang

Thursday, January 03, 2019 PCL 0 Comments


Salam untuk semua pembaca blog PCL.. Apa khabar? Selamat Tahun Baru 2019. Semoga kita sama-sama dapat memenuhi azam tahun sebelumnya dan bertekad menyambung azam yang tak kesampaian itu di tahun 2019 ini dengan lebih jaya..  jika ada lah. Aku tahu ramai yang tak dapat penuhi azam lepas.. macam aku jugaklah.. haha. Apa-apa pun aku tetap mendoakan sesuatu yang terbaik buat kita semua.

Hujung tahun lepas (2018), aku masih mencari-cari kontraktor bina rumah, di sebabkan kesuntukan masa jadi aku bawa azam tersebut ke tahun ini. Azam aku nak bina rumah atas tanah sendiri di kampung halaman kami di sebelah utara tanah air.


Kontraktor Bina Rumah & Renovasi Rumah Kedah Perlis Penang 


Perancangan aku adalah untuk menyiapkan sebuah rumah idaman kami sekeluarga dengan kadar segera yang boleh. Oleh itu, aku kini sedang giat berusaha untuk mendapatkan kontraktor yang berkebolehan serba serbi dan berpengalaman. Kriteria berikut aku tekankan dalam aspek pemilihan kontroktor :

1. Syarikat binaan yang berdaftar dengan CIDB khusus di dalam kerja-kerja binaan seperti mengubahsuai rumah, bina rumah di atas tanah sendiri, tambahan rumah dan juga lukisan pelan.

2. Syarikat tiada rekod buruk; tiada rumah atau projek yang terbengkalai atau tertangguh sepanjang perkhidmatan.

3. Syarikat sentiasa menitikberatkan kualiti di dalam setiap binaan, memastikan mutu binaan terjamin dan menepati citarasa klien.

4. Harga yang ditawarkan berpatutan.

5. Mudah berurusan dan senang dihubungi.


Terdapat ramai kontraktor binaan yang berkebolehan dalam bidang berkenaan., cuma agak sukar mendapatkan perkhidmatan mereka yang memuaskan hati kita. Menyenaraikan nama-nama syarikat memang mudah tetapi untuk mendapatkan kontraktor binaan yang 'boleh percaya' agak sukar. Namun inilah hakikatnya! Sebagai klien kita perlu mencari kontraktor yang terbaik, betul tak?

Pernah mendengar nama syarikat Dons Builder? 



Dons Builder adalah sebuah syarikat pembinaan yang sudah berpengalaman 5 tahun bergiat dalam bidang binaan rumah dan renovasi . Bina rumah atas tanah sendiri dan renovasi di Kedah, Perlis dan Penang. Mempunyai lesen perniagaan berdaftar dengan CIDB & Menyediakan perjanjian “ HITAM PUTIH “ . . Design mereka menggunakan khidmat arkitek dan 3D,  nampak seperti real mengikut citarasa pelanggan & Design mereka juga UpToDate  dan Eksklusif.

Perkhidmatan Dons Builder marangkumi  daerah terlibat antaranya :

✔Penang - Sungai Dua, Tasek Gelugor, Bagan, Penanti, Bukit Tengah, Batu Kawan, Kepala Batas, Bertam, Seberang Jaya, Bandar Perda, Juru, Simpang Ampat, Penaga, Butterworth, Permatang Pauh, Bukit Mertajam, Seberang Perai dan Nibong Tebal.

✔Kedah - Alor Setar, Jitra, Gurun, Kodiang, Kuala Nerang, Tunjang, Langgar, Pokok Sena, Kulim, Pendang, Lunas dan Sungai Petani.

✔Perlis - Arau, Simpang Ampat, Kangar, Kuala Perlis dan Chuping.


Dons Builder : Bina rumah atas tanah sendiri dan renovasi di Kedah, Perlis dan Penang.


Dons Builder


 Kelebihan Dons Builder 
✔ Berdaftar CIBD ✔ Pemantauan kerja Quality Control (QC) setiap Projek ✔ After Sales Service (24hours on call) ✔ Sistem Pengurusan yang Professional dan Berpengalaman ✔ Design dan Reka Bentuk boleh Mengikut Citarasa/Style Sendiri ✔ Khidmat Nasihat , 3D Rumah & Lukis Pelan Percuma! ✔ Urusan Pinjaman Perumahan Disediakan Kerajaan / Swasta ✔ Tak perlu Bayar Lump Sum, Bayar Secara Berperingkat! ✔ Wiring & Piping Percuma ✔ Tapak Projek Dipantau Berterusan ✔ Harga Berpatutan & Hasil Kerja Kemas ✔ Tempoh Siap Rumah Paling Singkat, 3-4 Bulan. ✔Jaminan Rumah 6 - 12bulan Dari Tarikh Terima Kunci, Sekiranya Ada Kerosakan Sepanjang Tempoh Itu, Pihak syarikat akan Baiki Secara PERCUMA! . 


Kepada anda yang berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut lagi, sila berhubung terus seperti maklumat di bawah :

Website: www.donsbuilder.com
IG: donsbuilder
Fb page: Kontraktor Bina Rumah & Renovasi Kedah Perlis Penang
FB Profile: Rizal Razak
No hp: 0175828538



0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.