Showing posts with label Bengang. Show all posts

Aku yang salah...

angkat tangan *sikit pon jadilah...tanda minta maaf kepada pemandu kereta lain..

.....Aku dah angkat tangan . Aku tau memang salah aku...tu sebab aku buat camtu,..jalan sehala takde signage  'No Entry' mengelirukan aku .

eh apasal dia geleng kepala ??

muka aku tak cun ea...!! huh  grrrr ...geram tetiba terasa aircond berhawa panas..



p/s : nak kena jabat salam , turun dari kereta cakap sorry...macam tu eh !!



Prinsip Saya : Panggilan Telefon

Salam dan selamat malam...jangan tido lagi !!

kekadang bengang jugakan...sekali ada call-in  tapi  dari privet number la plak !!

"maaflah....prinsip saya kalau ada call dari 'private number',  saya tak angkat. Telefonlah berapa kali pun,... kalau pemanggil itu ikhlas kenapa guna 'private number' "

tak angkat, tak picit, tak tekan, tak touch....sama dengan tak jawablah tuh, ..dari kalangan famili pcl , rasanya tidak sama sekali...harus abaikan saja lah..


...terima kasih la terupdate entri hujung2 malam nih berkenaanya...

PCL : ..selalunya panggilan 'unknow' cuma dari anak buah (tembikai) sy sorang tu je..tapi dah agak lama tak kedengaran *sibuk buat tempahan kek agaknya.(.keh 28x)


gambar hiasan dari google







Apabila wujudnya rasa kecewa.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


Ada pendapat menyatakan “lebih senang menjaga sekawan lembu daripada seorang manusia”, ungkapan ini diucap apabila wujudnya rasa kecewa akibat keingkaran manusia di bawah supervisinya mula terserlah.


Amatlah tidak bererti jika para gembala hanya memikirkan keuntungan dengan hanya merebut peluang untuk mendapatkan sesuatu,  iaitu makanan percuma dari kebun jiran dan  tandas bergerak di taman-taman .



PCL : lebih-lebih lagi apabila gembala itu sama saja dengan belaannya.  - gambar hiasan, google.


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"


Air Kelapa.... ' kena KAPAK' ?



..dari semalam kami masih tak puas hati hingga terbawa2 ke hari ni......
air kelapa tu ok je tapi kami yang kena 'kapak' .... ‘kena kapak’ mean => kena bayar mahal !




Ringgit Malaysia Lima Belas (15) per jag...size lebih kurang 1.5 liter...patut ke tak patut aku dah bayar dengan rasa tak puas hati....huhuhu, saja nak share sebelum anda juga terkena...



Lokasi Medan Selera baru @ Gerai minuman [saja] Pantai Morib Banting Selangor....





>sumber gambar di ambil dari google images.


p/s : tanya harga dulu sebelum confirm order...

ok bai..


..





Kalau Ragu2..buat je laporan polis..



..hurm! memang merimaskan...sedap2 je kita berehat bersama keluarga depan TV dorang datang tanpa diundang...buat survey pasal barangan letrik kononnya nak tau apa keperluan yang menjadi keutamaan pengguna semasa .

siap ada cabutan bertuah plak (alaaa..gores dan menang tu...huhuh)..nak tutup pintu atau halau dorang rasa simpati plak...tapi ni semua berlaku beberapa tahun kebelakangan dulu...lagi pon masa tu taktau apa yang harus dilakukan.





emmh..pagi ni terbaca dalam surat khabar (online je)...ada kes yang melibatkan mereka yang menjalankan aktiviti gores dan menang tanpa lesen boleh dikenakan tindakan .

[mStaronline]Gores Dan Menang: Tiga Jurujual Didenda RM100

Ada lagi ke aktiviti macam ni kat tempat korang ???

nampak cm dah cool je sekarang ni..ade strartegi atau teknik lain kot agaknya...

yeszzz.."panggilan/sms/email ' hantu' "...hati2 jangan sampai terkena.


Gila Sms

Jangan dibuat dah...


KakY (bukan nama sebenar) semenjak dua menjak nie sentiasa kusut jer penampilanya..
dulu dia sorang yang periang , ringan tulang..mudah nak mintak tolong ape2..

datang kat umah terus jer masuk bilik, ntah apa yang dibuat tak tau lah..hanya dia dan S (bukan nama sebenar) saja maklum. Sama jantina sama perangai... Perbezaan umur diorang memang ketara bagai mak dengan anak...
sepatutnya sebagai tetamu , tanya2 lah kabar kat org2 tua kat situ...nie buat perangai cm budak2 main pondok2 plak..
sesekali terdengar khik2 ..khik2 , gelak rengyeh dari dalam bilik tu..bengkek jgak tuan umah bila mendengarnya.. .
Inilah penangan 'gila sms'...dah tua ganyang asyik bermasej2 skandel lagi...bukan sekali..sentiasa sangat.

Klaupun dia beborak dgn tuan umah...konon nak jaga hati...tapi jari dok menekan jugak keypad henpon tu...
tak fokus langsung..mana taknya org gelak dia senyum, org senyum dia terpinga2..

Lagak mengajar anak buat baik... tapi mak sendiri yang buat lebih dari tu..
malam berjaga siang tido...
bertandang umah org tak ingat dunia, anak laki kelaparan,
berkawan dengan hingusan bukannya nak menasihati malah mengikutinya plak !

samapai sanggup berhutang...itulah penangan Gila Sms Skandel.

p/s : Cikgu kencing berdiri, anak murid kencing berlari.
..
.


Sikap kita !

pelan2 sikit tutup tu..!!


korang sume penah naik keta kannn!..tak kira lah penumpang ke, keta sendiri ke..
ade tak korang rasa saakittt...sangat telinga korang bila dengar bunyi yang tak sedap ??
...bunyi pintu keta ditutup kuat..Duuup! (keta murah jer kot cm aku).

ofcoz la takder kan..bukan keta sendiri..

tapi kalau aku tuannya memang terasa sangat..ingat ape teksi ke !! (teksi pon jgn wt cm nie tau)..sorang masuk dupp! , masuk sorang lagi..DuuPP!...
waaa..sakitnya hatiku...walaupun anak sendiri yang buat..
selalu jugak pesan kat diorang , kalau naik keta tu... tutup pintu pelan2 sikit...
Kalau orang selain dari keluarga kita wt cmtu..cmner !!..nak sound ker ??

tak kesahla keta baru ke lama ke...sama jer, nak dapat bukan senang woo...


side mirror tanggal..." tak sempat ganti baru lagi tau..!!"

p/s : Pintu kereta ke..pintu tandas ke...segala jenis pintu yg boleh ditutup...Jagalah sikap kita..jangan tutup kuat2.
..
.


Sumpah..Bomoh ..!!


Nie pasal orang tak nak ngaku..dah terang lagi bersuluh..barang tu aku yang punya....pasal ko suka barang tu..ko amik jer ..tak sound dulu..

"..itu harta Ahmad Albab yang punya...hahaha.."

Aku letak elok je kat situ... selalunya tak penah hilang pon..
bukannay kecik,..besar n berat plak tu...hoho..ko memang cekap...takder duit cakapla..
nasib baik ko nak kawen..aku taknak kacau ko...,
tapi agak2 la...takkan nak buat hantaran dengan duit haram kot !!

tak payah bomoh2...ko cabar aku plak...
dari pagi tadi aku mencari...ade ko kesah...tanya pun tak..buat donno jer..nyammm...pah!!

..
.

p/s : Sumpah ke sampah !!..jangan mudah melafazkan nya..


Tak PUas HATi...


I : "Kak, mai kira sat berapa smua nih..."
W : "kira sekali ka.."
W : "$$$.@@..."

cm tak betui ja dlm hati aku cakap...
mamaDiana dah mencongak ...memag sah dah kak tu kira tak betui...(menu prise ada kat situ)

Aku panggei kak tu kira semula...tapi dia tak mai, weter lain yg mai...kat belakang dapur aku dengaq
cm dia kata "awat tak puas hati tang mana lagi..." sebabnya mamaDiana tanya satu per satu harga makanan tu..
Sememangnya kami tak puas hati..dah la salah kira, dah kira semula pon ...bagi balen tak betui lg..
maaf pon dak..suruh org lain hantaq balen..kat belakang dok bising2...aku biasala..tp org pompuan cm mamaDiana..dia mmg detail sikit bab2 cmni..apa lagi panas la telinga..sampai umah dok tak habes lg geram dia...

Korang penah datang SP Pelaza dak, untuk org SP la ekceli...aku saja nak habaq kat hangpa..kedai cafe dianie kat tepi tangga belakang lif..dekat dgn kedai bundle ..senang aku cakap ja la nama kedai dia..Lynd Cafe...
Aku bukan suruh hangpa boikot...tak baik..takpa makanlah kat situ..lagi pon org kita meniaga , kita kena saport la...bukan ka!

Nie hah, untuk pekerja Lynd Cafe..wat la keja dgn ikhlas...aku sure yg kira tak betui tu bukan tokeh dia...maybe bukan secara tak sengaja ataupon sifat ego dia yang tak mau mengaku salah..
Aku tau ramai staf MPSP dok melepak@makan kat situ...tolong tegoq2 sat no...

p/s : Buruk Bahas Elok Rupa...tak dak makna semua tuh !!
(bak kata Marsha..takder maknernyer !!)




Aku BENGANG ..Diaorang BENGONG...


Tempat2 macam nie aku dah malas nak pegi...untuk kali yang seterusnya...aku bukan nak ajak korang boikot..korang pikir la sama arr !!
Stesen Minyak Petronas Kanchong .
--->Bengang Sebabnya, 2 orang pekerjanya dah buat taik kurang hajar kat makcik kakak yang mintak tolong topup kan minyak petrol untuk kereta dia, siap maki2 plak depan aku, kata macam2 kat orang tu. "Weii!! bawak kete pandai , nak bubuh minyak tak reti..tak nampak ka aku tgh sebok nie..lain kali bawak basikal la.." "ape la punya bangang...isik la sendiri..kalu tak leh gak ..suruh la sapa2 kat sana tu.". Kebetulan masa tu aku nak bayar kat kaunter tu. Tengok kakak tu tecegat ,tecari2 orang mintak tolong , aku pon tolong lah dia.
Kedai Mamak Taufik.
---> Bengang Sebabnya, dah 2 kali anak2 sakit perut makan roti canai kuah cam nak basi, kuah yang sama dok perangat banyak kali, pas tu roti liat semacam jer..bawak air, jari sampai masuk dalam gelas plak ...Yeeakk!!
Kedai Nasi Lemak Kepak ayam.
---> Bengang Sebabnya, kalau nak jual nasi lemak, jual nasi lemak dah ler..dah itu kepakaran dia, ni tidak nak jual bende2 makanan lain , kalau buat okay, sedap rasa orait la nak tambah menu..masalah nya tak sedap langsung ! oder nasi goreg kampung yang sampai nasi goreng bodo jer...patutla cepat sampai..dah goreng siap2 rupanya.