Showing posts with label blog pilihan blogger. Show all posts

Uncle Gedek vs Pakcik Lee

Pioner Selfie Blogger Malaysia

Lama sudah tak bertemu blogger pames Pioneer Selfie Blogger Malaysia nih. Uncle Marzuki Gedek Mahbob buat Blog Begins At Forty, agaknya masa dia cecah umur 40 baru nak blogging. Sapa tak kenal otai.. Ahad lepas kami bertemu di kediaman pcl sempena majlis tautan mesra aidil fitri 2015.

Otai pada umur dan juga pengaruhnya dalam penghasilan entri kreatif  (Azie Azah kata "blog letak gambar dan sikit caption ...anak kecik aku boleh buat..haha". memang statment sesedap rasa ja akak kita ni...tapi betul apa cuba masuk blog uncle tengok.. http://www.blogbeginsatforty.com/

Selamat Hari raya Maaf Zahir Batin.


Update, Perjumpaan Blogger 23 Sept 2012 : "Bukan Sekadar Cerita Biasa"

"Bukan Sekadar Cerita Biasa"...adalah tagline untuk blog sahabat saya....saya akan perkenalkan kepada anda..

Ramai di kalangan blogger yang dah maklum berkenaan perjumpaan tersebut..alhamdulillah.
Semoga bertambah2 jalinan ukhuwah kita di sana nanti,  insyaAllah....mari kita ramai2 kan lagi..

Baru  sebentar tadi saya ada bercakap2 berkenaannya dengan rakan sepejabat saya juga merupakan blogger dikenali , sebenarnya saya sangat berbesar hati untuk mengajak beliau bersama2 kita semua, ....

sedaya upaya saya memujuk beliau dengan harapan yang tinggi supaya dapat turut sama2 memeriahkan suasana.

Saya kenalkan anda kepada blogger Padlie atau nama blognya Cerita Si Padlie. Beliau juga adalah jiran bersebelahan dengan rumah saya.



..mungkin anda salah seorang dari pembaca tegar blog beliau,...banyak cerita2 menarik dalam entri beliau...sememanngnya bukan cerita biasa,... masih aktif blogging namun sejak kebelakangan ini blognya agak sunyi dari entri2 terbaru .

insyaAllah kita nantikannya di sana.

*edit tambahan : Bloggers,...mohon kenalkan/info kepada rakan blogger yang belum pernah join gath seperti ini diminta/ alu-alukan kehadiran anda.


*bagi yang ketinggalan info berkenaan , sila rujuk blog-blog berikut untuk maklumat lanjut.


http://luahfikiran.blogspot.com/2012/08/jemputan-ke-perjumpaan-blogger-23-sept.html

http://kakciknurseroja.blogspot.com/2012/08/jom-kita-berjumpa-lagi.html

.



Published with Blogger-droid v2.0.6


HEADER RAMADHAN DARI NAL ..

Assalamualaikum..


Header blog sempena bulan Ramadhan ini telah disponsor oleh blogger NAL melalui segmen ke-2 beliau yang lalu . amacam ok tak?

blog pcl antara 10 yang terpilih  di sini.

Terima Kasih :

NAL's Owner

My Photo
Langkawi, Kedah, Malaysia
NAL stand for Nyte Am's Life. Nothing special, just simple student adventure





p/s : Nal, sebagai penghargaan , kamu boleh letak feed url di blog ini...(sila beri feed url blog kpd sy kalau nak ler..)


Terima Kasih Kepada Mak encik Sz...

Assalamualaikum.. terima kasih mak encik Sz...


http://syimirmikail.blogspot.com/

tahniah PCL, antara teman blogger yang aktif berblogging! best tau banyak tip2 rumahtangga bahagianya bersama mamaD & 2 anak dara suntinya ... :) - mak encik Sz
..terima kasih sebab apa...klik la link tersebut.




Sebak Di Hati : ...dari jauh ku mohon doa, moga kau tenang di sana.

Spontan di pagi Khamis...

 ..Sebak dihati, meleleh air mata ini, bila terkenangkan sewaktu bersamanya... bila mana , kunjungan Seharum Kasturi ke blog ini bagai membawa aku ke sana untuk melihat kehidupan yang sedang mereka lalui menerusi alam maya ini..





Dalam kenangan....Allahyarham Mohd Nasir Ismail (ab@h_Izz). Al-fatihah..





Sumber : Fb dan Blog Seharum Kasturi .

pcl ; ..dari jauh ku mohon doa, moga kau tenang di sana.



Blog Kakcik Seroja ..anda kenal ?


Salam...

mungkin ada yang belum penah singgah ke blog Kakcik, boleh singgah sekarang...
pasti anda akan berpeluang tersenarai sebagai rakan maya Kakcik dan seterusnya berukhuwah sesama blogger yang aktif ber potluck !! cayalah Kakcik !...

senaraikan saya di

Bloglist Kakcik Seroja...






Blog Pilihan Blogger

Assalamualaikum...

pcl dah terjumpa blog  papa.....yang nama blognya seperti berikut :



..ada segmen yang masih berlangsung...sila kunjung ke sana ek ! [link]




Kenali Blogger : Mas Saari dot Com

Tugasan Imuniti Episod 11 Kali ini kena buat entri semula. Dah dekat nak final kena la bagi tugasan yang susah2 dan mencabar sikit. Setiap peserta kena post satu entri berkaitan bekas peserta Next Top Blogger musim 1. Perkenalkan blog diaorang. Setiap peserta dah ditentukan siapa yang perlu mereka perkenalkan. Tengok gambar hutan fantasi masing masing di bawah.


Assalamualaikum semua...

Dengan harapan ada pembaca blog ini yang masih mengikuti perkembangan NTB yang pcl sertai...dah masuk  minggu ke 11 dah beb !... semakin menghampiri penghujung episod, adakah pcl boleh bertahan sampai ke episod akhir ? kita tunggu je lah macam mana nanti..


mari pcl kenalkan seorang blogger wanita  mula menulis blog sejak Januari 2011.. menulis sekadar untuk kepuasan diri dan berkongsi cerita dan pengalaman hidup..katanya, juga dikenali dengan Mrs Secretary...mungkin itu adalah kerjaya beliau selain blogger agaknya.


Sebenarnya mas saari sebuah nama yang tak asing dikalangan blogger seangkatan, ibu kepada 2 orang cahaya mata dan bakal menimang  cahaya mata yang ke 3 dalam tahun ini. 


Walaupun pcl tidak pernah bertemu mas saari di alam nyata, gambaran Tag line "menulis bukan kerja glamour" merujuk beliau adalah seorang blogger yang sangat merendah diri. Namun begitu  sejak kebelakangan ini , blog beliau agak sunyi...kenapa ek?..


..pertamanya, Mas nak menyusun 10 jari mohon maaf pada semua pembaca blog ini kerana setiap kali masuk ke sini hanya ada entri yang dah basi je... bukannya tak nak update, tapi faham-fahamlah mood memang takde langsung! tapi terima kasihlah pada yang masih sudi bertandang walaupun tiada entri terkini...
okay lah ye...kepada yang belum mengenali blogger tersebut bolehlah teruskan niat ikhlas anda untuk meneruskan ukhuwah sesama blogger di sini :


Pemilik Blog : Mas Saari 
Email : mas7977@gmail.com 
Url Blog : http://www.massaari.com/




p/s : pcl sedaya upaya menghubungi beliau melalui email yang tertera  bagi mendapatkan kebenaran tuan punya sebelum entri ini disiarkan..


Salam Ukhuwah.



5 Rakan Baru Duniamaya ku 21.6.2012

Assalamualaikum..

Blog pilihan saya malam ni (semalam). Semoga mereka juga pilihan anda...sila berkunjung ke sana...



followU No.66 @12.19pm [link]
My Photo

pasal saya? simple dimple. bley kenal saya melalui cerita saya. dan saya sudi mendengar untuk mengenal.saya cinta 1)agama 2)keluarga. this is me. real me. my life. my story.

followU No 144 @10.44pm [link]



[link] follow by G+




followU @11.40pm [link]

followU no. 74 [link]

ok babai..semoga ceria blogging dalam jalinan ukhuwah yang berpanjangan insyaAllah.



5 Rakan Baru Dunaimaya ku 20.6.2012

Assalamualaikum...seperti yang dijanjikan, ini lah mereka, blogger yang saya ikuti blog mereka bagi tempoh sehari ini (semalam). kepada yang belum jadi rakan silakan terjah blog mereka.., salam perkenalan buat mereka...:
followU no.407 @8.46am [link]
My Photo

a wife, a mom to 4 kids, a part-time blogger. Lets be my friends...



followU no.738 @9.25am [link]
My Photo

Isteri kpd Mr.Eady yg cool & kacak,mama kpd seorg anak lelaki hensem & seorg anak perempuan yg comel!Org yg simple & senang berkwn.




My Photo
followU no.32 @10.56am [link]
Sa Fa Az    Lived in Kota Kinabalu, Sabah, A wife, mother & teacher ^_^




followU no.70 @9.56pm [link]
Hafiz Malek ..Shah Alam, Selangor, Malaysia Corak Coret Cerita




followU n.60 @10.33pm [link]

The Kupazuke Show..Hey people, I just like to thanks for stopping by here and have a glance on this show.



pcl; Selamat berblog ..."blogging mau ikhlas orait !".





Sempatkan melawat blog kamu wahai rakan baru...

Assalamualaikum..
followU-back @ 2.30pm [link]

followU @2.40pm [link]

followU @2.57pm [link]

followU @4.10pm [link]


....ini lah kesahnya , kalau blogger tu memang tak leh nak duduk saja...mesti kena ada bahan...

bahan nak bahankan orang memang tak baguss!!...kita blogging cara yang sihat2 jer ok.

sempat singgah walau sat pon tak apa.....Salam Perkenalan..

pcl :  zass!! keja kena teruskan semula..

bereh..n babai dulu..










Bitt Buat GaveAway Langkawi.

Salam...

Walaupun berada di kawasan sekitar Kedah sekarang nih, namun pcl n family dah lama sangat tak ke sana (Langkawi)..takda kesempatan...*asyik pi mancing ja...huhu.

http://b1tt.blogspot.com/2012/06/tips-dan-pengalaman-langkawi-2012.html

nak tau jugak ceghita2 menarik beliau tentang  "kakak berdarah putih" semasa di sana..

jom terjah, kalau nak join GA yg dianjurkan ...silakan klik baner atas tu..(ada info lanjut di sana)




OTAK KACAU !!!

B
ila duk kat bandar nih...keh 28x *bandar la sangat !

mulalah teringatkan kampumg halaman.... kalau tinggal kat kawasan pendalaman best...sempoi memang sempoi sangat...sejuk dan dingin lagi nyaman...wuh !! matahari naik tegak atas kepala pon masih lagi rasa nyamannya udara sekeliling...

cuba bayangkan...


terjah blog hari ni !

aku suka blog kawan baru aku nih...sempoi je..korang boleh terjah nanti...


Otak Kacau Online

DIRI KU YG HINA

My Photo
Bujang Tua
36yrs single Malaysian.



kalau ikutkan cakap /bahasa orang utara ni dengar macam kasar sikit tapi sebenarnya tak sampai ke situ maksudnya...*terjah lah untuk menambah rakan blogger kita.

PCL : mood kampung, tghari ni mamadiana buat lauk Keli Masak Singgang !.



Jiran Macho...Mr Izzo.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Jiran Macho...

hah ! Blogger rupanya...., merupakan rakan sekerja pcl cumaya kami bertugas berlainan kampus.

http://themrizzo.blogspot.com/
"kalau hang tak follow blog aku,  sungguh aku taktau...."

bukan satu dua orang yang menjadi blogger di kalangan kami.. ramai jugak ,...siot! masing-masing diam-diam ubi haha sesungguhnya berisi.

ok jom kita support..........nak kena terjah baru sempoi dan saling mengenali.


PCL : Jiran Macho , berterima kasih khasnya kepada MamaMaszull sebab masukkan pcl ke dalam blog listnya.


Macam-macam Hal Yang MENCUAKkan ?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

apa yang menCUAKkan sangat nih !



ok, saya punya follower blog yang ke 1661, memang suatu nombor kegemaran iaitu 1 dan 6...

http://arituarini.blogspot.com/


Follower yang ke 1661 adalah mewakili entri terima kasih saya kepada anda yang sudi menjadi Followers blog ini.

PCL : Terima kasih juga atas sokongan kalian.

"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"


Dalam Kenangan..

AL-FATIHAH






Zatushshamam Mokhni Esok, Jumaat 9 Rabiulakhir 1433H genap setahun sudah pemergiannya ( Isnin 9 Rabiulakhir 1432H bersamaan 14 Mac 2011). Kepada rakan taulan, sahabat handai, saudara mara dan kaum keluarga marilah kita mendoakan kebaikan untuknya di sana. " Ya Allah ! Berilah keampunan untuk Allahyarham Nasir Ismail angkatlah darjatnya di dalam golongan orang2 yg mendapat hidayah dan lindungilah keluarganya dan keturunannya yg masih hidup. Berilah keampunan untuknya dan untuk kami, wahai Tuhan semesta alam dan lapangkanlah kubur baginya serta penuhilah cahaya di dalamnya ". Amin. Semoga Allah mengampunkan dan mencucuri rahmat ke atas roh beliau.



PCL : mungkin anda pernah berkunjung ke blog arwah suatu ketika dulu dan mengenali arwah di  http://izzukasyahfamily.blogspot.com/ dan kini mengikuti perkembangan seterusnya di sini http://sukesukemasak.blogspot.com/.



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"


Hari Ini Dalam Sejarah Blog PCL..

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

..Nak Singgah blog BLOGGER LELAKI sahaja.  [hari ini 1.3.12]

"Blogger lelaki ni cool je..tak kisah apa pun yang terjadi..orang nak dengki, hack, kutuk ke apa ke,depa tetap cool..semua masalah boleh setle der..pilih je antara dua..nak cara baik ke cara tak baik..ke nak setle belakang?..ni beza blogger lelaki dengan blogger perempuan..kalau blogger perempuan..kena kutuk, hack ke kompem on time tu jugak kuar entry.." - Hakim




hurm..boleh tambahkan  kenalan blogger kaum sejenis saya....lets go ! khamis yang cool n free..


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"


Alhamdulillah , Bagus !

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

komen : "aku suka lihat gambar yang diambil,, walaupun kita dengan berpakaian kerja atau bukan berpelekat tetapi tetap menunaikan solat,, solat bukan hanya untuk mereka yang berpelekat dan berjubah sahaja,, jadi jangan jadikan alasan yang tak munasabah untuk tidak bersolat dan melengah2kan solat".



PCL, : samPaikaN WaLaU SaTu aYaT (silakan berkunjung, ada info yg bagus di sana).


  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"


Blogger Ini Sungguh Sporting!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

TERJAH  segmen dari Bicara Mak Dara ..http://www.bicaramakdara.com/2012/02/blogger-ini-sungguh-sporting.html




 ...Untuk saya tampilkan mereka , 10 Bloggers yang sungguh sporting...jeng jeng..."jangan cakap pakai hidung arr..sesuka kembang sesuka kempis"..


1. Ini Dia  2. Yang   3. Sangat 4. baguss , 5. dan best


6. termasuk 7. yang ni  8. sempoii  9. serius!! 10. mesti singgah.


PCL : ...Blogger bukan berstatus *blogger halimunan  itu sebenarnya adalah blogger sungguh sporting di blog saya..Terima Kasih...

*sering muncul diruangan komen saya.

  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"


Sokong usaha ini : Blog Pilihan Blogger

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


Sokong usaha ini?


Untuk menyokong usaha ini, anda boleh menjadi follower dan letakkan banner berikut di blog anda dan link ke blog ini: http://blogpilihanblogger.blogspot.com



Semakin ramai yang ketahui wujudnya blog perkongsian ini, insyaAllah, akan lebih ramai blogger yang dapat turut serta, samada menjadi antara blogger pilihan mahupun menjadi pengundi yang akan menentukan blog siapa yang paling popular buat tahun 2012 ini.

Usaha ini merupakan usaha berterusan sebagai memperkenalkan blog-blog yang bukan mainstream, yang lebih kepada blog personal dan mempunyai niche tertentu. Blog-blog masakan, automotif, kraf tangan atau apa sahaja yang anda fikir sesuai bolehlah join.

Ingin tersenarai dalam bloglist?
Kepada yang sudi untuk tersenarai di sini menerusi bloglist, silalah letakkan banner yang disediakan, dan link ke blog ini. Jika anda telah berbuat demikian, tinggalkan url blog anda untuk semakan di ruangan komen.(sini).

Anda dikehendaki juga memberikan kategori/jenis/niche/paparan utama blog anda, cth: Personal, Keluarga, Mahasiswi/Mahasiswa, Masakan, Jahitan, Luar Negara, Selebriti, Informatif, Petua, Guru.... apa jua yang anda terfikirkan sesuai untuk kategorikan blog anda.

Anda juga berpeluang untuk menjadi antara calon untuk diundi!

*copy paste dari sini.

PCL : SERIUS !! Bukan untuk tercalon mana-mana kategori , sebaliknya untuk membuka ruang seluasnya bagi saya lebih mengenali dan diperkenalkan kepada para blogger yang mempunyai karya dan bakat tersendiri dari hasil penulisan masing-masing melalui Blog Pilihan Blogger ini. - Jom sokong !







"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"