Showing posts with label review post. Show all posts

Mampu Bertahan 24 jam Wanginya Semburan Deodoran ROMANO


ROMANO ; KEYAKINAN UNTUK LELAKI URBAN


Sinergi adalah kunci kepada hari-hari yang memerlukan ketangkasan dalam bertindak serta keinginan untuk mencapai kecemerlangan. Sama ada anda dalam misi menyelesaikan projek-projek hebat ataupun kerja-kerja penting, ia perlu didasari perancangan berstruktur dan asas yang ampuh bagi memastikan kejayaan.

Justeru, diperkenalkan Semburan Deodoran ROMANO, dengan formula sinergistik yang diperbaharui berserta haruman maskulin berpanjangan dan perlindungan serta kesegaran maksimum. Ternyata ianya mengujakan saya apabila memilih salah satu daripada empat jenis wangian ROMANO untuk dicuba..
ROMANO Metro Pulse - untuk lelaki yang bersemangat tinggi macam ni.. !


Semburan Deodoran ROMANO dengan wangian maskulin premium dan formula cepat keringan yang diperbaharui memberikan kesegeran 24 jam dan perlindungan kepada lelaki yang memerlukan sofistikasi dan keyakinan dalam rutin harian mereka. Dengan kandungan antibakteria, ia melindungi anda daripada bakteria dan menghalang pembentukan bau badan yang mampu menggugat keyakinan.

Semburan Deodoran ROMANO juga kini lebih berkesan dengan peningkatan 20% tahap kekuatan harumannya dan didatangkan dalam empat jenis wangian mengikut keseusaian gaya anda. Ia sekali gus memastikan semburan dapat bertahan lama dan membolehkan anda berbau harum dan segar sepanjang hari. Pek baharunya juga menegaskan mesej yang jelas tentang lelaki maskulin yang sentiasa cemerlang dalam setiap perkara yang dilakukan tetapi masih mampu mengekalkan kesegaran sepanjang hari.

ROMANO Metro Pulse dimulakan dengan adunan Citrusy dan Aqueous yang menyegarkan, dicampur bersama Pudina dan Sage yang menyamankan serta diakhiri dengan kehangantan Woody. Segar dan provokatif, haruman ini semburan untuk lelaki urban yang bersemangat tinggi. 

ROMANO Prestige menyaksikan keindahan campuran Black Pepper dengan Citrus yang dijalinkan bersama kemewahan Lavender dan Sage serta didasari bauan Amber Woody.Tarikan utama haruman ini adalah sesn akuatiknya yang menggoda menjadikan ia wangian mewah kepada lelaki sofistikated dan berpengaruh.

ROMANO Classic berteraskan wangian Woody hasil adunan minyak daripada pokok nilam dan cendana. Esen tumbuhan aromatiknya pula memberikan kesegrana dengan sedikit adunan Citrus serta Spices. Kehangatan esen-esen tersembunyi kemudiannya membentuk wangian ini sebagai satu epitome terhadap ciri versatil. Ia dicipta untuk lelaki perkasa moden dengan tarikan yang merentas zaman.

ROMANO Urbane Attitude difokuskan terhadap kesegaran haruman Fougére daripada Lavender bersama percikan Bergamot dan perahan Lemon. Esen buah-buahan eksotik seperti Nanas dan Cassis menambah sentuhan berkarisma manakala esen sensual kesturi dan Woody menyepurnakan haruman dinamik ini. Paling sesuai untuk lelaki urban bergaya dengan personality yang menyerlah.

Anda jagan sangsi dengan wangiannya, boleh dapatkan ROMANO Deodorant Spray 150ml dijual pada harga RM14.90 dan boleh didapati di semua farmasi dan pasaraya terkemuka seluruh Malaysia.

.


Tak susah Bersihkan Rambut Lelaki Hanya Dengan Syampu ELITE MEN, DASHING


SINGKIRKAN LEBIHAN WAX dengan HANYA 1 CUCIAN untuk RAMBUT SIHAT MENAWAN


Gaya rambut yang menarik sangat penting kepada golongan lelaki bagi menyerlahkan personaliti dan kebiasaannya menjadi tarikan pertama yang menangkap perhatian perempuan! Bagi mendapatkan gaya rambut yang diidamkan, kebanyakan lelaki memilih untuk menggunakan produk-produk penggayaan rambut seperti gel rambut, penyembur rambut, atau yang sedang popular masa kini; wax rambut, yang sememangnya sukar untuk dicuci sehingga menjadi antara masalah besar yang dihadapi sebahagian besar lelaki hari ini!

Justeru, bagi memastikan rambut benar-benar bersih daripada produk penggayaan, kebanyakan lelaki memilih untuk menambah amaun penggunaan syampu dalam setiap cucian. Ada juga yang menambah bilangan cucian rambut secara harian semata-mata untuk menyingkirkan produk penggayaan rambut yang masih melekat di rambut. Ia berpunca daripada formulasi syampu-syampu di dalam pasaran yang tidak dihasilkan secara spesifik bagi membersihkan produk-produk penggayaan rambut lelaki.

Ramai juga tidak menyedari bahawa meskipun penggunaan syampu secara kerap dengan amaun berlebihan mampu membersihkan rambut, dalam tempoh jangka panjang, ia akan melemahkan kekuatan rambut serta menyumbang kepada kemunculan masalah rambut dan kulit kepala yang lebih serius seperti rambut gugur, kulit kepala gatal, rambut rosak dan kusam.

Apabila rambut tidak dibersihkan dengan betul, penggunaan produk penggayaan rambut secara harian akan mengumpulkan kekotoran yang seterusnya menyebabkan masalah rambut kering, rapuh dan kusam. Ia juga akan membuatkan anda sukar untuk menggayakan rambut.

Sebagai solusi kepada permasalahan ini, ELITE, rakan jenama pendahulu produk penggayaan rambut lelaki telah melancarkan Syampu ELITE Men yang diperhebatkan dengan Wax Out System, yang direka khusus dan terbukti mampu menyingkirkan produk-produk penggayaan rambut, minyak dan kekotoran pada rambut dan kulit kepala secara menyeluruh menerusi satu cucian sahaja! Hanya dengan satu cucian, segala lebihan produk penggayaan rambut dapat dibersihkan daripada rambut.
DASHING ELITE MEN

Berdasarkan keputusan yang diperoleh daripada ujian penggunaan melibatkan 150 lelaki, 85% bersetuju bahawa Syampu ELITE Men sememangnya direka khusus bagi menyingkirkan produk-produk penggayaan rambut secara efektif dengan hanya satu cucian.

SYAMPU ELITE MEN dengan formulasi dan pek menarik baharu adalah produk yang mesti dimiliki sekiranya anda mahukan rambut yang bersih, kulit kepala yang sihat dan gaya rambut yang menarik setiap hari! Terdapat dua pilihan SYAMPU ELITE MEN iaitu – Antikelemumur dan Anti Rambut Gugur 
DASHING ELITE MEN

Dengan adanya SYAMPU ELITE MEN Antikelemumur, anda kini boleh ucapkan selamat tinggal kepada kelemumur dan kulit kepala yang gatal. Syampu ini sesuai untuk lelaki yang peka terhadap perkembangan fesyen semasa dan menitikberatkan aspek penampilan serta kebersihan diri. Ia mengandungi agen antikelemumur dan dengan penggunaan secara tetap, ia dapat merawat kulit kepala dan membuatkan rambut sihat dan kuat serta dalam masa yang sama, mencegah pembentukan kelemumur dan pengelupasan kulit kepala. Dengan menggunakan syampu ini, anda tidak perlu lagi bimbang tentang masalah kelemumur dan bebas untuk menyerlahkan ketinggian cita rasa fesyen anda. Ia juga mengandungi mentol untuk sensasi sejuk yang menyegarkan dalam setiap mandian.

Hapuskan kegusaran rambut gugur anda dengan SYAMPU ELITE MEN Anti Rambut Gugur. Serlahkan gaya rambut menarik anda tanpa perlu berkompromi dengan masalah keguguran rambut. Ia mengandungi Advanced Micro-Protein yang menguatkan rambut dan mengurangkan kerapuhan, memberikan anda rambut yang lebih sihat dan kuat. Ia juga mengandungi mentol untuk sensasi sejuk yang menyegarkan dalam setiap mandian. Keyakinan akan menjadi milik anda apabila menggunakan syampu ini.

SYAMPU ELITE MEN dijual pada harga RM11.90 dan boleh didapati di semua farmasi utama, pasar raya besar dan pasar raya di seluruh negara.

Kunjungi laman Facebook Elite by Dashing https://www.facebook.com/EliteEdgyEFX untuk mengetahui lebih banyak maklumat menarik. ELITE merupakan subsidiari jenama pendahulu Produk Penjagaan Peribadi Lelaki, DASHING yang menyempurnakan penjagaan peribadi Lelaki Malaysia dari hujung rambut hingga hujung kaki.



Rambut jadi kemas bila digayakan dengan POMADE

Salam..

Rambut jadi kemas bila digayakan dengan POMADE. Ramai anak muda dan remaja kini sangat menggemari pomade. Aku sebenarnya baru beralih dari gel rambut kepada pomade, dulu pernah guna krim rambut dan minyak rambut tapi selalu hadapi masalah gatal kulit kepala dan rambut berkelimumor. 

Gaya hipster terkini sudah mengubah style rambut kemas dan menarik terutama bagi lelaki.

Pomade adalah 'waterbase' menjadikan styles rambut lebih rapi dan harum menyegarkan. Kini ada pelbagai jenama di pasaran. Pelbagai grade dan pelbagai harga bergantung kepada jenama pengeluarnya.

Ini yang aku cadangkan kepada korang yang ingin membeli pomade untuk kegunaan sendiri dan juga belian borong untuk bisnes ; korang boleh dapatkan seperti info di bawah :


Modelista pomade
*waterbased*
*stronghold*
*adidas*
*vanilla*
*grape*
*apple*
*honeydew*

1 pc > rm25
2 pcs > rm45
50 pcs++  > rm15/pc

*nak pakai sendiri*
*nak jual*
*nak borong*
*boleh pm@whatsapp*
☎012 3556736

POMADE murah sementara stok masih ada !
Recommended by pcl ✌
#pomade




Jom Selfie dan Menang hadiah lumayan bernilai lebih RM10,000 sempena Pembukaan MyTown Shopping Centre Awal 2017


Asslamaualaikum, Salam ceria korang semua.. Haa jarang-jarang tau aku bagi salam pembuka kata bagi setiap entri aku ni, tapi untuk kali ini  ada pulak.. biasa tu!

Ni korang ! Mai sini mai sini, nak bagitau kepada semua.. jom ramai-ramai kita ke Chers. Sebuah Pusat membeli-belah baharu yang diberi nama MyTOWN Shopping Centre bakal dibuka awal 2017. Lokasinya sebelah jer dengan IKEA Cheras, (bersambung bangunan).
Pembukaan MyTOWN Shopping Centre Awal 2017

Perhatikan dalam gambar di atas; nampak tak mana MyTOWN Shopping Centre berada? Ok kalau dah nampak baguslah! Untuk pengatahuan kita semua, selain MyTOWN ini sebagai tempat membeli-belah, terdapat juga kedai-kedai makanan dan minuman tersedia untuk kemudahan pengunjung. Untuk maklumat lanjut, korang boleh terjah facebook page mereka :
https://www.facebook.com/mytownshoppingcentre/

Ada satu lagi berita menarik.. Sebagai sebahagian dari kempen pra pelancaran MyTOWN, mereka ada menganjurkan pertandingan selfie GOOSEYSELFIE. Korang mesti ambil bahagian dan jangan lepaskan peluang ini.

Lebih daripada RM10,000 nilai Hadiah yang ditawarkan kepada peserta 'GooseySelfie' untuk dimenangi. Adakah anda sudah bersedia untuk menjadi sebahagian dari Goose Squad? Jom.. Caranya mudah saja, ikuti panduan berikut :

1. Sila ke  https://www.gooseyselfie.com.my
2. Kemudian klik  “Join Now”.
3. Baca arahan seterusnya untuk fahami langkah seterusnya untuk elakkan salah faham.
4. Dan diikuti dengan klik  “Start
5. Pastikan login dengan akaun peribadi Facebook anda sendiri
6. Upload gambar sedia ada atau snap yang terbaru dengan mengunakan kamera phone atau webcam anda dan sila tambah elemen ‘goose’ pada gambar tersebut.
7. Siap ? Klik ‘Submit’.
8. Kemudian share ke Facebook anda dengan jangan lupa gunakan hashtag #GOOSEYSELFIE

Aku dah pun join dan aku jemput korang join sama-sama memeriahkan, mana tau untung nasib dapat hadiah. Tengok lah selfie aku nie...
My Goose Squad Name : TOM GROOSE

Nak menang hadiah lumayan bernilai lebih RM10,000 ?  jangan fikir lama-lama lagi.. Jom join pertandingan GOOSEYSELFIE ini. Semoga selfie korang berjaya menang hadiah lumyan.




NICKELLSKIN Kosmetik Dari Kolagen Ikan Salmon Membuatkan Kulit Lembut Seperti Kulit Bayi


Serum yang pertama di Malaysia menggunakan teknologi farmasi dan kosmetik terkini dari Korea. Ia menggabungkan bahan termahal dan berkualiti dalam industri kosmetik dan telah digunakan secara meluas di kalangan selebriti di luar negara serta dianggap sebagai kolagen mewah kerana ianya diperbuat dengan menggunakan kolagen ikan Salmon yang dipelihara rapi dan berkualiti. Produk kosmetik dikenali dengan nama NICKELLSKIN .
nickellskin

■ Serum Triple Stemcell 

Gabungan teknologi farmasi dan APPLE, GRAPE & ARGAN STEMCELL (TRIPLE STEMCELL) yang terdapat di dalam NICKELLSKIN ini mampu memberikan hasil yang sangat luar biasa pada kulit manusia. Ini kerana kolagen ikan Salmon mempunyai protein kulit yang seakan sama dengan protein kulit manusia. Molekulnya sangat halus sehingga mampu menembusi lapisan dermis dan epidermis kulit manusia dengan amat baik sekali dan sekaligus meningkatkan keberkesanan produk ini. Kuasa TRIPLE STEMCELL nya pula mampu memperbaharui struktur kulit manusia dan menggantikan dengan kulit baru seperti KULIT BAYI.

Nickellskin berkuasa melembutkan kulit seperti kulit bayi


NICKELLSKIN merupakan serum yang telah dimasukkan kolagen di dalamnya seperti apa yang kita tahu kolagen berfungsi untuk melembutkan dan menganjalkan kulit. Kolagen kita sebenarnya semakin berkurangan apabila umur meningkat dan kulit yang kekurangan kolagen akan mudah kendur, kedut dan kasar. Kolagen ikan Salmon di dalam NICKELLSKIN berkuasa 10 kali lebih tinggi dari kolagen jenis lain yang ada di Malaysia.
nickellskin


■ Penyerapan maksima ke dalam kulit

Sodium Hyaluronate di dalam kulit mampu memaksimumkan penyerapan kolagen ke dalam kulit. Seperti yang kita tahu kolagen yang paling bagus adalah kolagen yang mampu menyerap dalam kulit dengan lebih sempurna. Sodium Hyaluronate dapat membantu kolagen dan bahan Triple Stemcell di dalam serum NICKELLSKIN menyerap lebih jauh ke dalam kulit manusia. Ianya lebih berkuasa daripada ASID HYALURONIC yang tengah top di pasaran sekarang. Jadi, NICKELLSKIN sebenarnya lagi ADVANCE TECNOLOGY.

■ Memperbaiki semua jenis kulit samaada kulit sensitif, kulit berminyak atau kulit kering

Tidak kira apa jenis kulit anda samaada yang jenis berminyak, kering atau sensitif, NICKELLSKIN mampu memperbaiki kulit anda. Ini adalah kerana Triple Stemcell & kolagen ikan Salmon dalam NICKELLSKIN mampu membunuh yis di dalam kulit manusia yang akan menyebabkan kerosakan kulit seperti kulit sensitif, berminyak atau kering. 

■ Memudarkan jeragat, parut, bintik hitam dan cela pada kulit

NICKELLSKIN mengandungi APPLE, GRAPE & ARGAN STEMCELL (TRIPLE STEMCELL) serta daun alovera & Cactus Extract yang merupakan anti-kanser dan mampu mencerahkan bahagian kulit manusia yang dah dicemari dengan JERAGAT, PARUT JERAWAT, BINTIK HITAM dan sebagainya. NICKELLSKIN adalah bebas dari bahan pencerah yang terlarang seperti MERCURY, PARABEN & HYDROQUINONE yang digunakan oleh kebanyak pengeluar produk pencerah di Malaysia.

Dengan NICKELLSKIN anda akan dapat rasai HASILNYAAA... KULIT JADI MULUS, GEBUS, FLAWLESS MACAM KULIT BAYI.

■ Mudahnya menggunakan NICKELLSKIN

Memang MUDAH SANGAT guna NICKELLSKIN ni. Tak perlu buang masa pakai toner lah, krim malam lah, krim siang lah, sunblock lah... KINI! semuanya dah digabungkan menjadi 1 dalam sebotol NICKELLSKIN
nickellskin

Dalam NICKELLSKIN ni dah ada TONER + MOISTURIZER + SERUM + SUNBLOCK SPF 35. So cara gunanya anda hanya perlu cuci muka macam biasa (gunakan pencuci Sabun muka Super Collagen) kemudian sapu je terus serum kat muka arah atas ke bawah dan tepuk-tepuk bagi meresap.


SETITIK SUDAH MENCUKUPI 

Tahukah anda? Kulit yang kering, sensitif, kusam dan tidak bermaya boleh menjadi punca utama penuaan berlaku sebelum usia. Ini kerana kulit ini sebenarnya sudah kehilangan kolagen yang diperlukan untuk mengekalkan elastik dan struktur pada kulit.
nickellskin

Dah puas jumpa Doktor atau Pakar kulit, tapi masalah kulit kering, sensitif dan ekzema tetap sama. Kalau ubat habis, masalah tu datang balik. Kos rawatan pula bukan murah, bila dihitung balik beberapa kali jumpa pakar kulit, kos mencecah RM1000++

Bukan ke dah banyak produk kat luar untuk kulit kering? 
Ya.. memang betul, tapi anda perasan tak mula-mula pakai produk ni, kulit kering dan sensitif memang akan jadi normal. Tapi jika anda teruskan pakai dalam jangka masa panjang, kulit anda akan jadi terlebih berminyak. Memanglah kulit kering jadi baik, tapi lagi teruk jika kulit berminyak dan jerawat mula tumbuh. NICKELLSKIN ni lain dari yang lain.. Kenapa? Ia pakar dalam memperbaiki kulit. Semua jenis kulit samaada kering, sensitif, minyak atau kombinasi akan diperbaiki secara menyeluruh oleh NICKELLSKIN. Ia lebih berkuasa dari yang lain kerana ianya lebih bijak menyesuaikan fungsinya dengan masalah kulit yang berbeza.

Siapa yang tak nak kulit cantik macam bayi kan? gebu, mulus, bersih, anjal dan lembut. Anda dah puas cuba macam-macam produk  tapi semua hasil suam-suam kuku je. Lagi leceh sebab nak kena pakai step 1,2,3... Ada masa ke nak tepek toner, moisturizer, krim siang lah , krim malam lah.. kalau terlupa satu step, hasil tak berapa berkesan... Sebulan habis beratus-ratus, masa habis berjam-jam untuk jaga kulit, tapi hasil sama je @ Srupa! kalau salah pilih produk pula, silap-silap kulit boleh nipis. Bila dah nipis tu yang mula naik bintik hitam dan wajah nampak lebih tua dari usia sebenar. Pengguna produk kosmetik sekarang kena hati-hati, ramai yang nak flawless gebu segera, tapi tak sedar selama ni bertahun-tahun dah tepek hydroquinone atau mercury kat muka. Efek nya jangka masa panjang nanti, kulit mula tumbuh bintik hitam, dan worst case scenario boleh sebabkan kanser kulit.
nickellskin

Produk Korea untuk wanita Malaysia; NICKELLSKIN kosmetik yang mampu menjadikan kulit anjal, lembut, mulus macam kulit bayi dan juga mampu lindungi kulit anda dari kanser kulit. 

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan produk NICKELLSKIN, amda boleh hubungi maklumat seperti berikut :


Hotline : 017-3780217



TAWARKAN GANJARAN BAGI PENGGUNA AKTIF MEDIA SOSIAL di 1GLOBALCLUB (1GC)


1GlobalClub (1GC) merupakan sebuah platform sosial media yang memberi pulangan keuntungan kepada ahli sebanyak 70%. 1GC mempunyai 3 aspek penting iaitu sosial media, market place dan rewarding system. 1GC juga adalah sebuah aplikasi yang inovatif dan platform media sosial yang mengalakkan ahli-ahlinya untuk menjadi pengguna aktif atas talian dengan memanfaatkannya untuk pelbagai aktiviti.

TAWARKAN GANJARAN BAGI PENGGUNA AKTIF MEDIA SOSIAL di 1GLOBALCLUB (1GC) 



1GC beroperasi melalui trafik pengguna, jualan iklan dan komisyen dari jualan pada 1GC market place. Jadi bagi mendapat trafik pengguna, jualan iklan dan juga penjual di market place, ahli perlu aktif bersosial di website 1gc.com. Seperti mana kita kini sedang aktif di medium sedia ada, namun di 1GC kita akan dapat rewards setiap aktiviti contohnya LIKE, SHARE, TONTON VIDEO, FORUM dan banyak lagi features di 1GC memberi keuntungan kepada pengguna. Ini adalah cara pembahagian keuntungan kepada ahli :

70% - dikembalikan kepada ahli
30% - kos operasi 1GC

Di mana, di kira 70% = 100%
60% - diberi kepada ahli yang aktif.
40% - diberi kepada semua ahli sama ada aktif ataupun tidak aktif

(komisyen 10% bagi referral tidak termasuk di dalam pengiraan di atas)

Jadi bagi sesiapa yang menjadi ahli 1GC tidak perlu mencari downline atau menjual apa-apa produk. Ahli cuma perlu aktif dan setia bersama 1GC sahaja. Terdapat pilihan bagi ahli yang ingin menjana pendapatan lebih, 1GC memberi peluang kepada ahli untuk memperkenalkan kepada ahli baru dan 1GC akan memberi komisyen sebanyak 10% kepada ahli yang memperkenalkan 1GC kepada ahli baru. komisyen 10% ini adalah sebagai hadiah penghargaan oleh 1GC kepada ahli yang sanggup dan berusaha memperkenal 1GC kepada ahli baru. 

1GC Bukan bisnes Multi Level Marketing
~ 1GC bukan scam dan 1GC juga bukan MLM tetapi sebenarnya 1GC adalah Social Media & Online Business Platform yang pertama di dunia yang memberi ganjaran kepada pengguna aktif atas talian

Mahukah anda menyertai komuniti 1GC? “Sambil bersosial sambil jana pendapatan “

SIAPA BOLEH SERTAI 1GC CLUB?
✔Semua golongan tidak kira anda berbisnes atau tidak, cikgu? Suri rumah? Remaja? Senang cerita semualah boleh join !
✔Free member bermula umur 13 tahun >
✔Club member berumur 18 tahun > berdaftar sebanyak RM 106 (termasuk GST)

APA ITU 1GC ?
✔1gc.club merupakan media sosial yang berkongsi keuntungan kepada ahli yang berdaftar.
✔Ditubuhkan oleh sebuah syarikat Bumiputra
✔Dibangunkan oleh seorang ‘Bisnesman’ yang berjaya untuk membantu   sesiapa sahaja untuk mengembangkan bisnes dan menjana pendapatan !!!
✔Sambil bersembang sambil jana pendaptan !!
✔ Sebuah syarikat yang berdaftar GST !
✔ Ada PROFIT SHARING !!
✔PELUANG BAGI PARA PERNIAGA UNTUK MEMILIKI RUANG BERIKLAN DI MARKETPLACE SECARA PERCUMA !!!
✔Berdaftar sebagai club member sebanyak RM 106 akan mendapat 200 kredit percuma dan 10 listing product untuk diiklankan !!

MUDAH SANGAT !
✔LIKE jadi duit
✔COMMENT jadi duit
✔SHARE jadi duit
✔Add friends pun jadi duit !!!

Pilihan di tangan anda untuk sertai komuniti 1GC
✔Semua ahli layak mendapat rewards jika kekal aktif bersosial di 1GC
✔Semua peniaga berpeluang untuk mendapatkan ruang iklan secara percuma di 1GC ADS selama 3 bulan, dengan hanya mendaftar sebagai CLUB MEMBER sebanyak RM 106 (termasuk GST)

Jom jadi sebahagian daripada 1gc.club. Daftar sebagai free member untuk bersosial atau daftar sebanyak RM 100+6 untuk kelebihan point-point di atas ! Saya sudah join, jika anda bercadang mendaftar ahli 1GC, sudilah jadikan saya sebagai Referral ID dengan memasukkan :

 Username : Nazlee6009


PENDAFTARAN AHLI 1GC


How to sign up !

Untuk maklumat lanjut dan menjadi ahli 1GC 1GlobalClub, anda boleh layari laman web rasmi mereka di www.1globalclub.com atau www.1gc.club atau boleh rujuk pada baner berikut :


Share.Socialize.Rewards


Inap D'Bondang Homestay menjadi pilihan


Familay Day kami di perkampungan sawah padi sekitar Sungai Besar Sabak Bernam Selangor


Family Day yang kami rancang sejak beberapa bulan lepas dan akhirnya dengan kata sepakat 26.11.2016 lalu, hari Sabtu bermula selama 2 hari 1 malam kami bercadang buat di Dorani homestay. DORANI HOMESTAY jadi pilihan sebab tarikan utama ke sini adalah persekitarannya dekat di hati. Kampung Sungai Haji Dorani, Sungai Besar Sabak Bernam Selangor ini seakan-akan mampu menggamit kenangan masa kecil kami sewaktu masa dulu dengan suasana kampung dan bendang sawah padi. Asalnya kami semua dari kampung dan datang melawat kampung sebegini supaya senarionya tidak akan dilupakan oleh genarasi seterusnya. Mungkin ada di antara generasi anak-anak kita yang tak kenal macam mana rupa bentuk pokok padi? Pokok beras? Dan beberapa aktiviti kampung yang unik dan sangat menarik.

Kami Tak jadi menginap di Dorani Homestay !


Kami kurang bernasib baik, Dorani Homestay sudah penuh ditempah! Disebabkan menunggu masa agak lama untuk kami buat pengesahan kehadiran dipermulaannya., Kami agak terlewat, maka pihak Dorani homestay telah membuka tempahan kepada pihak lain. Walau bagaimana pun ianya tidak mengecewakan, organizer family day kami telah berjaya mendapatkan homestay di sini dengan bantuan pengelola Dorani Homestay. Akhirnya kami tetap ke sini juga dan kami ditempatkan di homestay lain berdekatan kampung sekitar. 

Inap D'Bondang Homestay menjadi pilihan 


Inap D'bondang Homestay adalah sebuah homestay ala-ala kekampungan dulu-dulu yang mana di sekelilingnya adalah sawah padi. Perasanku jadi terimbau terkenangankan masa lalu. Aku sangat teruja bila sampai di sini. 
5 buah chalet lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas, tv, peti sejuk dan bilik mandi
Rumah inap 2 bilik, lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas dan bilik mandi di setiap bilik. Ruang balkoni untuk keluarga bersantai dan boleh juga untuk solat berjemaah. Terdapat juga sebuah menara tinjau di belakang untuk pengunjung melihat keindahan pemandangan sawah padi
Family day kali ni di sebelah pihak family aku. Dah lama kami tak buat, last sekali tahun 2013 kalau tak silap. Kali ni Qaseh Zamri yang juga pemilik butik QasehZamri.Co jadi organizer. Kami yang lain hanya support mana yang patut.

Waze ke Inap D'bondang Homestay


Dari Banting, mamaD dan anak-anak dah ready sejak awal lagi. Jam 8.30 pagi lagi sudah bergerak dari rumah. Sebelum teruskan perjalanan ke Sungai Besar, aku singgah di Rawang, COD Biobax spary customer. permintaan dari customer yang perlukan segera Biobax. Selesai urusan cod, kami terus ke destinasi yang sebenar. Dari Rawang ambil masa hampir 1 jam lebih perjalanan berkereta ke Sungai Besar. Aku guna apps waze untuk melancarkan perjalanan. Waze "Dorani Homestay" sampailah ke destinasi. Tapi untuk ke Inap D'bondang Homestay kena masuk melalui Jalan Paket 60 (atau waze Jalan Paket 60, Sungai Besar Selangor).

Sabtu 12.30 tengahari kami tiba di lokasi, sementara menunggu family lain tiba kami round dulu kawasan kampung. Mulanya agak mengelirukan sebab bila tiba di Dorani Homestay, ada kelihatan beberapa buah homestay lagi. Rupanya lokasi Inap D'bondang Homestay kena masuk ke dalam sikit lagi. Kami kesemuanya seramai 7 buah keluarga menginap di Inap D'Bondang Homstay. Jaraknya 5 minit jer dari Dorani Homestay.

Akhirnya, 2.00 petang kami check-in di Inap D'bondang Homestay. Pakej selama 2 hari 1 malam, 7 keluarga terlibat berkumpul, kira ini short vacation di awal musim cuti persekolahan anak-anak. Keseluruhan kami di sini seramai 35 orang.

Kelengkapan Inap D'bondang Homestay


Homestay terletak dalam kawasan berpagar di atas sebidang tanah luas, terdapat 5 buah chalet lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas, tv, peti sejuk dan bilik mandi. Sebuah rumah inap 2 bilik, lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas dan bilik mandi di setiap bilik. Ruang santai untuk keluarga bersantai dan boleh juga untuk solat berjemaah. Terdapat juga sebuah menara tinjau untk melihat keindahan pemandangan sawah padi, juga ada sebuah mini kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak. Di bawah bangunan menara juga disediakan lantai lapang sesuai untuk makan beramai-ramai dengan dilengkapi kemudahan asas dan juga dapur/ bbq pit .

5 buah chalet (3 unit + 2 unit kembar) lengkap dengan 1 katil queen, aircond, kipas, tv, peti sejuk dan bilik mandi ~ view dari menara tinjau. 

Kawasan luas untuk kemudahan parkir kenderaan
Walaupun kampung sendiri dah selalu tengok pemandangan cantik macamni  namun mata tak pernah puas untuk melihatnya lagi. Subhanallah 
 Mini kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak
Di bahagian bawah menara disediakan ruang lapang sesuai untuk makan beramai-ramai dengan konsp terbuka.. memag dapat menghirup udara segar dari arah bendang.
Bbq Pit serta kemudahan asas untuk bakar-bakar daging, ayam dan sebagainya..
Semasa berada di sini, kami berpeluang untuk melihat aktiviti masyarakat setempat melalui aktiviti ronda kawasan kampung dengan menaiki tram..

Di antara moment yang paling best sekli.... menikmati pemandangan sawah padi menghijau, indah sungguh ciptaan Nya Subhanallah.

Kita sambung lagi di sini :

>> Naik tram keliling kampung

>> Aktiviti mengagau ikan dalam sawah padi


Maklumat berkenaan homestay  :

Inap D'bondang Homestay
En. Khairul Anuar Yaacop
Aalamat : Jalan Paket 60, Sungai Haji Dorani Sungai Besar, 45300 Selangor
Tel : +6019-2198184

Dorani Homestay
En. Abd Rahman Daud
Tel: +6013-6077025
Alamat: Pusat Homestay Parit Satu, Sg Haji Dorani, Sungai Besar, 45300 Sabak Bernam


Sekitar Majlis Pelancaran 1GlobalClub 1GC di Pullman Lakeside, Putrajaya


Rabu 7.30 malam (23 November 2016) Saya hadir dalam majlis gilang gemilang sempena Pelancaran 1GlobalClub (1GC) di Pullman Lakeside, Putrajaya sebagai wakil Media. Apa yang menarik di sana pada awalnya saya perhatikan orang ramai datang dengan berpakaian santai walaupun majlis tersebut kelihatan agak formal dengan kehadiran jemputan kehormat YB Menteri dan YBhg Dato' Dato'

Sekitar Majlis Pelancaran 1GlobalClub 1GC di Pullman Lakeside, Putrajaya


Semua hadirin kelihatan teruja sekali untuk mendengar dan mendapatkan informasi tentang aplikasi baharu media sosial yang bakal dilancarkan. Siapa yang tak sabar mendengar jika aplikasi tersebut sebahagian keuntungannya berpihak kepada pengguna media sosial yang rata-rata masyarakat dunia mengamalkannya dalam kehidupan seharian.

1GC
1GlobalClub (1GC)  dengan rasminya telah dilancarkan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains Teknologi dan Inovasi (MOSTI) 

1GlobalClub (1GC)  dengan rasminya telah dilancarkan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains Teknologi dan Inovasi (MOSTI) 

1GC
Ketua Pegawai Eksekutif 1GlobalClub, YBhg Dato' Verdon Bahada menandatangani memorendum kolabrasi bersama GOMAX dan MyTRADEzone

1GC
Sidang Media diadakan sejurus selepas majlis pelancaran dirasmikan.


1GlobalClub Memasuki Pasaran Digital dengan Platform Perkongsian Keuntungan Virtual Melalui Sosial Media dan Perniagaan Atas Talian yang Pertama di Dunia


1GC

GlobalClub Empire Sdn Bhd telah melancarkan 1GlobalClub "1GC" yang merupakan sebuah platform media sosial pertama di dunia yang memberi ganjaran kepada pengguna aktif di atas talian. 

Pelancaran ini telah disempurnakan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) pada sebuah majlis yang diadakan di Pullman Lakeside, Putrajaya. Aplikasi ini dibangunkan oleh Dato' Verdon Bahanda, Ketua Pegawai Eksekutif 1GC. Ia merupakan sebuah platform media sosial yang bertujuan untuk membantu usahawan serta masyarakat dalam penggunaan teknologi dan seterusnya menyumbang ke arah pertumbuhan ekonomi negara.

Majlis berlangsung penuh gemilang itu telah memberikan sedikit sebanyak input yang berguna kepada hadirin tentang 1GC . Di dalam majlis tersebut Ketua Pegawai Eksekutif 1GC dalam ucapannya menunjukkan betapa 1GC mampu menjadi manfaat berguna kepada penduduk negara ini kerana di negara kita sendiri statistik menunjukkan bahawa 18 juta rakyat Malaysia menggunakan platform media sosial pada tahun 2015 dan peratusan menunjukkan 75% rumah di Malaysia kebanyakannya mempunyai akses internet. Dapatan statistik ini membuatkan pihak 1GC mensasarkan kira-kira 2 juta pengguna setahun.

Secara asasnya 1GC merupakan satu aplikasi sosial yang dibuka pendaftarannya secara percuma kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 13 tahun ke atas untuk menjadi Ahli Sosial manakala Ahli Kelab terbuka kepada mereka yang berumur 18 tahun ke atas dan bayaran pendaftaran ialah RM100 untuk keahlian seumur hidup. Dalam sistem ini, ahli kelab akan diberi ganjaran dalam bentuk wang tunai berdasarkan berapa aktif mereka dalam melakukan aktiviti-aktiviti mereka di media sosial 1GC seperti menyiarkan status, menyertai forum, blog, permainan atas talian, memuat naik video dan lain-lain ganjaran terkumpul yang akan ditentukan oleh 'meter progres' yang menunjukkan betapa aktifnya ahli tersebut di 1GC.

Dalam majlis itu juga, menurut Dato' Seri Panglima Madius Tangau, Menteri MOSTI dalam ucapannya menyatakan bahawa pada 2015, terdapat 3.4 billion pengguna internet di seluruh dunia dengan jangkaan bahawa ia akan meningkat kepada 9 billion dalam tempoh 10 tahun akan datang. Dengan peningkatan ini, sudah pasti 1GC yang merupakan satu syarikat dari Malaysia mampu berdaya saing dalam menyahut cabaran teknologi sejajar dengan hasrat kerajaan untuk melonjak perkembangan teknologi di negara ini. Sudah tentu para usahawan serta komuniti atas talian akan dapat memannfaatkan faedah yang ditawarkan oleh platform 1GC.

Pada majlis yang sama, 1GC turut menandatangani kolaborasi bersama GOMAX dan myTRADEzone bagi memberikan ahli-ahlinya pengalaman yang terbaik dengan 1GC.  Untuk maklumat lanjut tentang 1GC dan menjadi ahli, lawati www.1globalclub.com atau www.1gc.club




Minyak Yu Yee Cap Limau ..Ini lah bagusnya pengalaman lalu yang sangat bermakna.


Ada segelintir ibu-ibu muda zaman sekarang ini memang tak kenal akan jenama minyak kembung perut bayi, malahan ramai yang blur apabila ditanya. Minyak yang sangat masyhur sejak kita kecil lagi. Ada juga mereka yang hanya 'kenal' aroma minyak tersebut berbanding namanya. MINYAK YU YEE CAP LIMAU !

Dula mak guna untuk kita masa bayi. (mak kita la cakap) "kau kerap nangis malam, mak sapu minyak yu yee". Bila kita dah menjadi abang/kakak kepada adik-adik, kita jaga mereka, kita tolong mak sapukan minyak pada tapak kaki, belakang betis, ari-ari dan sekitar perut adik selepas adik dimandikan.. ingat lagi tak?

(mak kita cakap lagi) "minyak ini bagus, nanti beli dan simpan, guna bila perlu.. Banyak kebagusannya"

Sekarang kita sudah berkeluarga. Kita sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Bayi kita menangis tanpa sebab dan kita jadi risau tak tentu arah apa nak buat.?Periksa lampin, lampin tak  basah. Bayi lapar? tapi tadi baru je bagi minum susu. Pegagng perut bayi nampak macam keras sikit, cuba ketuk perlahan ...haaa ada bunyi dalam perut ada angin! Pasti ini puncanya.

Ini lah bagusnya pengalaman lalu yang sangat berhaga buat kita.

Minyak Yu Yee Cap Limau sentaisa menjadi sahabat baik bayi

Minyak Yu Yee (Yu Yee Oil) Cap Limau
Kebanyakan ibubapa tentu  merasa bimbang tentang banyak perkara  mengenai bayi mereka. Korang yang belum kahwin tunggulah  masanya akan tiba. Kalau mak mertua korang tanya pasal minyak kembung perut bayi, korang cakap la yang korang memang ada pengalaman dengan Minyak Yu Yee Cap Limau, pasti dia tak risau bab korang jaga cucunya nanti.

Minyak Yu Yee Cap Limau berkesan untuk bayi melegakan keadaan kembung perut, sakit dan ketidak selesaan. Sapukan Minyak Yu Yee Cap Limau untuk bayi kita. Bila bayi kita selesa, tidurnya akan nenyak dan ikita pun akan dapat tidur malam yang secukupnya. Lega hati dan gmbira rasa bila Minyak Yu Yee sentaisa menjadi sahabat baik bayi kita.

Minyak Yu Yee Cap Limau juga berkesan untuk semua peringkat umur. Kalau boleh disapukan pada bayi apatah lagi untuk orang dewasa, boleh sangat ! Minyak Yu Yee mampu melegakan otot dan sakit sendi Ia Juga berkesan melegakan kulit gatal, sakit kepala dan kelesuan. Aroma limau yang menyegarkan dapat memberikan keselesaan kepada pengguna.
Perkongsian pengalaman dengan Minyak Yu Yee Cap Limau di instagaram saya  
Minyak Yu Yee Cap Limau (10ml) milik keluarga saya

Minyak Yu Yee Cap Limau boleh didapati di farmasi dan kedai-kedai yang sedia ada di pasaran. Minyak ini dipasarkan dalam kandungan botol bersaiz 10ml, 22ml dan 48ml. Sedikit informasi tambahan ; Minyak Yu Yee Cap Limau diperkenalkan pada tahun 1860 dan sudah berada di pasaran selama 153 tahun dari generasi ke generasi. Dijamin Halal oleh JAKIM.

Ada sesiapa pembaca sini nak share info berkenaan Minyak Yu Yee Cap Limau? 
Korang dialu-alukan untuk berkongsi pengalaman.. terima kasih.


Minyak Wangi Syahirah. Tak rugi beli dengan harga yang sangat berpatutan


Risau aku dibuatnya.. mana taknya! kalau pakai minyak wangi Syahirah nanti ada orang terpana mata sekaligus mencipta memori manis mengenai si pemakainya. Aku risau sebab yang pakai tu anak gadis aku.. haha. Ok adik (Hanisnazli) sembur sikit sudah ya.. Islam kata, kalau nak berwangi sekadarnya sudah la terutama bagi wanita. Kena tau tu batas-batasnya dalam tatacara pemakaian minyak wangi dalam penggunaan harian. Siapa tak teruja dengan wangian baru dari Syahirah kan .. korang baca seterusnya ;
Hanisnazli, 16
Syahirah Vitalis Eau De Cologne juga diperakui Halal oleh Majelis Ulama Indonesia (MUI), menjadikan ia selamat untuk digunakan pengguna beragama Islam. Rangkaian Syahirah Vitalis Eau De Cologne diolah dengan warna-warna berani dan terang bagi membezakannya mengikut karakter tersendiri. Koleksi wangian terbaru ini hadir dalam empat haruman yang tersendiri serta mengikut karakternya iaitu:

Koleksi Terbaru Minyak Wangi Syahirah


Minyak wangi syahirah pilihan wanita malaysia
1. Haute Couture (merah)
Percaya pada diri bersandarkan keyakinan tinggi merupakan asas pertama dalam mendepani cabaran harian bagi meraih kejayaan. Kombinasi haruman bunga-bungaan, kayuan dan dedaunan kehijauan di dalam Haute Couture menyerlahkan kesegaran dan kecantikan dalaman yang membantu menggandakan keyakinan diri bagi mencapai kejayaan dalam hidup.

2. Femme Chic (biru)
Kombinasi haruman buah-buahan dan bunga-bungaan eksotik meliputi kemanisan nektar, mangga dan strawberi bersama jambangan bunga menawan serta adunan kesturi vanila yang sensual pasti meninggalkan haruman yang berpanjangan. Ia melambangkan nilai elegan, tidak hanya dinilai berdasarkan busana mewah yang disarungkan, malah turut diserlahkan menerusi kecantikan aura dalaman diri anda.

3.Celebrite (oren)
Haruman dengan esen bunga-bungaan dan buah-buahan ini akan membuatkan anda menjadi tumpuan orang di sekeliling dengan aromanya yang unik sekaligus membolehkan anda mengejar impian dalam menjadi persona hebat ketika melangkah di karpet merah dan menjadi bintang popular. Karakter anda sebagai wanita popular akan menyerlah dalam setiap semburan, membebaskan sisi dalaman anda sebagai seorang bintang kepada dunia.

4.Glam Star (hijau)
Haruman yang melambangkan nilai glamor, ceria dan pesona yang menyenangkan apabila menjadi tumpuan ramai atau individu yang menghidupkan kerancakan sesebuah parti. Terdiri daripada esen-esen bunga-bungaan dan buah-buahan hijau segar, wangian ini akan menjadikan anda tumpuan ramai dan kelihatan glamor di mana-mana acara social ataupun ke mana sahaja anda melangkah dalam kehidupan seharian.

Di antara ke empat-empat koleksi minyak wangi Syahirah di atas, aku lebih gemarkan wangian Glam Star. Korang juga boleh cuba sendiri. Tak rugi beli dengan harga yang sangat berpatutan. Jika di Indonesia, selepas pelancarannya, Syahirah telah menjadi pilihan haruman paling nombor satu! Jenama Syahirah juga bakal menerajui pasaran terhebat minyak wangi di Malaysia.
Haruman yang mampu mendominasi pasaran Malaysia. Minyak Wangi #syahirah Khas untuk wanita..

Minyak wangi Syahirah Vitalis Eau De Cologne dijual pada harga RM19.90 untuk botol bersaiz 100ml dan boleh didapati di semua pasar raya besar, pasar raya dan farmasi utama. Dapatkan segera untuk setiap semburan pasti anda mampu.. “serlahkan pesona meraih bintangmu”.




Jus Qalbi Al-Ehsan pembersih kolestrol


Lama dah aku tunggu bila nak mencuba supplmen yang dikatakan semakin mendapat perhatian ramai. Sejak para blogger Malaysia mula tayang-tanyang kat blog dan media sosial mereka, melalui review mereka aku lagi semakin teruja nak beli dan mencubanya. 

Minggu lepas, Jus Qalbi Al-Ehsan sudah sampai ketangan aku. Sebelum malam masuk tidur aku mulakan dengan minum sesudu. Selanjutnya aku akan ceritakan, korang teruskan membaca di sini untuk info lanjut Jus Qalbi Al-Ehsan.
Mula2 tak suka lama2 suka... dah setengah botol dah ! Bau bawang putih tu.. #jusqalbi utk kelangsingan tubuh #jusqalbialehsan juga utk kesihatan jantung .

Jus Qalbi Al-Ehsan boleh menurunkan kolestrol dan menjadi agen pelangsingan semulajadi


Jus Qalbi Al-Ehsan adalah minum supplemen yang mampu menjana tenaga tambahan serta kaya dengan Vitamin C yang baik untuk mencantikan kulit serta sistem imunisasi dan sistem penghadaman. Selain itu, Jus Qalbi Al-Ehsan boleh melancarkan peredaran darah, menguatkan fungsi jantung serta agen pelansingan badan semulajadi yang terbaik. Jus Qalbi Al-Ehsan ini diformulasikan daripada 5 bahan asli semulajadi terpilih dan ianya 100 % tanpa bahan pengawet tiruan. Kandungannya terdiri dari campuran cuka epal, bawang putih, madu, halia dan lemon. 





Jus Qalbi Al-Ehsan ini sedap diminum begitu sahaja serta sangat lazat dan berkhasiat dicampurkan sebagai perisa dalam penyediaan minuman harian seisi keluarga. Kalau aku, pada mula pengambilan memang agak sukar untuk menelan jus ini, tetapi selepas beberapa kali ianya sudah jadi biasa dan mudah. Cara pengambilannya amat mudah, perlu minum 1 sudu makan sebelum sarapan dan 1 sudu makan sebelum tidur malam. Untuk minum Jus Qalbi ini harus digunakan sudu plastik sahaja ini kerana untuk mengelakkan khasiat madu yang terdapat dalam jus ini hilang. Untuk mengekalkan kesegaran Jus Qalb Al-Ehsan ini perlu di simpan dalam peti sejuk setelah di buka.

Jus Qalbi Al-Ehsan telah terbukti dan berupaya untuk menurunkan kandungan kolestrol dalam badan. Selain itu juga mampu membaik pulih dan merangsang sistem peredaran darah serta mengurangkan risiko yang berkaitan dengan komplikasi jantung, stroke, sakit dada, darah tinggi dan kebas anggota badan jika diamalkan secara berterusan.

Antara Khasiat lain Jus Qalbi Al-Ehsan ini ialah:
· Mencuci dan Membuang Kolesterol
· Merawat Masalah Saluran Jantung Tersumbat
· Mencegah kompilasi jantung
· Menyingkirkan Toksin Dalam Badan
· Melancarkan Peredaran Darah
· Menurunkan tekanan Darah Tinggi
· Melancarkan sistem pernafasan
· Menghindari Penyakit Strok
· Mencairkan lemak
· Mengurangkan Serangan Gout
· Membuang Angin dalam badan 
· Mengatasi Masalah Selsema
· Meningkatkan Daya Pemikiran dan Minda
· Melegakan sakit-sakit badan dan sendi
· Kaya dengan Vitamin C
· Menurun dan melangsingkan badan
· Menambah tenaga
· Meningkatkan sistem immunisasi badan
· Kesihatan yang berpanjangan


Selepas beberapa hari mengamalkannya aku rasa cukup segar dan bertenaga. Korang yang mana sangat-sangat mengambil berat tentang kesihatan jantung, aku sarankan belilah dan cuba Jus Qalbi Al-Ehsan ini. Harga sebotol Jus Qalbi adalah RM 79.00 (SM)/ RM 89.00 (SS)

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi:

Tel: 03-45678901 / 013-45678901
Website: Jus Qalbi Al-Ehsan
Email : official@algaepark.com.my
Facebook : Jus Qalbi Al-Ehsan 


Menariknya Idaman Villa @Malacca Homestay di tengah-tengah Bandar Melaka


Idaman Villa @Malacca terletak di Taman Kota Syahbandar, Melaka. Terletaknya di tengah-tengah bandar Melaka. Dengan hanya 5 minit ke Jonker Walk, 8 minit ke Taming Sari, 9 minit ke Dataran Pahlawan, 11 minit ke The Stadthuys, 12 minit ke A'Famosa, dan pelbagai destinasi bersejarah di Melaka.

Idaman Villa @Malacca ini dilengkapi dengan 7 bilik tidur, 6 tandas, TV dengan lebih 50 siaran di ruang tamu, TV dengan lebih 20 siaran untuk bilik tidur utama (master bedroom) di tingkat 1 dan 2 dan juga TV di semua bilik tidur lain. WiFi disediakan dengan kelajuan internet 30Mbps. Dapur yang tersedia boleh digunakan untuk memasak. Sesuai untuk apa jua aktiviti sama ada melancong atau urusan perniagaan. Kalau korang sedang mencari-cari di mana mahu bemalam di Melaka, Idaman Villa @Malacca ini lah tempatnya.


Idaman Villa @Malacca, Homestay di tengah Bandar Melaka


Keluarg blogger
Percutian pendek kami sekeluarga di Melaka pada mulanya hanya dicadangkan untuk pergi dan balik hari sahaja, namun bila difikirkan sesekali berada di Melaka Bandar Bersejarah ini hati seakan terasa ingin melawati lebih banyak tempat menarik, manakan cukup seharian! Jadinya aku merancang untuk bermalam satu malam di Melaka. Dalam masa yang sama, alang-alang kami sekeluarga bercuti, aku ajak juga rakan-rakan blogger.. baik tak aku? ..hehe, ada sebabnya aku mengajak diorang ni. Sambil gathering kecil-kecilan sambil mengeratkan silaturrahim, sambil menolong mempromosikan Idaman Villa ni yang akan beroperasi sepenuhnya Disember ini. Sekarang ini masih lagi dalam tempoh promosi. Masih ada sikit-sikit bahagian dalaman Villa yang sedang dibuat panambah baikan.

Teruja apabila setibannya di perkarangan Villa, melihat kesempurnaan bangunan begitu cantik dengan kemudahan bilik lengkap yang selesa membuatkan kami lagi tak sabar nak masuk ke dalam. Korang pun harap bersabar ya.. seterusnya nanti aku tunjukkan 7 buah bilik kesemuanya dan kemudahan peralatan dapur serta barbeku pit membolehkan kami beramai-ramai di sini berkumpul walau hanya untuk sehari semalaman, keseronokan terpancar di wajah masig-masing menambah lagi kebahagian sebuah keluarga besar kami.


Info berkenaan fasiliti yang ada di Idaman Villa @Malacca


1) Pandangan luar Villa. Sebuah rumah bungalow yang mempunyai 7 bilik tidur, 6 bilik air, ruang tamu, dapur memasak. Keseluruhan mampu memuatkan penghuni dalam satu masa, 19 dewasa dan 5 kanak-kanak. Sangat selesa dan cukup memuaskan hati kami.
Pandangan luar Villa
Apabila melangkah masuk ke dalam villa, hati aku semakin tak sabar dibuatnya. Pintu utama dilengkapi dengan sistem canggih. Penyewa akan diberikan kata kunci sistem elektronik sebelum membuka pintu. Nampak tak ? ..bertapa ekslusifnya fasiliti yang terdapat di sini.

2) Ruang tamu dilengkapi dengan TV dengan lebih 50 siaran untuk ditonton dan juga WiFi selaju 30Mbps.
Ruang tamu
3) Ruang makan dan ruang legar yang luas selesa untuk keluarga besar berkumpul, dari ruang tamu ke dapur terdapat sebuah meja makan dan di bahagian tengah ada tangga untuk naik ke tingkat atas. Ada bahagian dapur dry kitchen juga di antara meja makan dan dapur.
Ruang makan dan ruang legar

4) Bilik 2-1. Bilik tidur tingkat 2 ini dilengkapi dengan dua katil king dan penghawa dingin. Ini bilik aku dan keluarga, bilik luas dan sangat selesa terasa semacam berat hati nak keluar bilik. Kelengkapan lain seperti seterika elektrik dengan iron boardnya, shower, gel mandian dan tuala mandi disediakan. Kain sejadah untuk orang muslim. Ada juga sudut santai di balkoni dengan set kerusi meja.
Bilik 2-1
Bilik 2-1 Balkoni

5) Bilik 2-2. Bilik tidur ini dilengkapi dengan dua katil single. Bilik ini sesuai untuk yang bujang-bujang berkongsi 2 orang sebilik.
Bilik 2-2

6) Bilik 2-3. Bilik tidur ini dilengkapi dengan dua katil single. Pun sama untuk bujang-bujang berkongsi 2 orang sebilik
Bilik 2-3

7) Bilik 3-1. Bilik tidur (Master Bedroom) tingkat 3 ini dilengkapi dengan dua katil queen dan penghawa dingin. Bilik besar dan selesa sangat.
Bilik 3-1

8) Bilik 3-2. Bilik ini dilengkapi dengan 2 katil single. Sama juga, kalau untuk keluarga bujang memang sesuai untuk mereka.
Bilik 3-2

9) Bilik 3-3. Bilik ini dilengkap dengan 1 katil queen. Pemandangan sangat menarik.. dinding kaca sebahagiannya membuatkan suasana bilik lebih romantik.
Bilik 3-3
Bilik ini viewnya boleh nampak pantai.. kalau nak merasakan angin sepoi-sepoi bahasa.. bukak jer tingkap menderulah angin laut masuk.


10) Bilik 1-1. Bilik ini dilengkapi dengan 1 katil queen. Bilik tidur tingkat bawah ini juga besar dan selesa. Pilihan terbaik bagi mereka yang tak kuasa memanjat anak tangga ke tingkat atas.
Bilik 1-1

11) Ruang Dapur. Kemudahan dapur memasak yang lengkap. Kalau bercadang mahu masak-masak, jangan risau dengan kelengkapan yang tersedia. Lihat seperti di gambar bawah ; dapur dilengkapi dengan periuk nasi elektrik, cerek elekrik, dapur gas, pinggan mangkuk dan sebagainya.

Ruang Dapur
12) Laman serta BBQ pit. Boleh guna kemudahan BBQ pit ini secara percuma. Memang kami gunakan sepenuhnya, kalau kebetulan arang untuk membakar tidak disediakan, kita boleh beli barang-barang keperluan tersebut di pasar raya atau kedai-kedai berhampiran.
Laman serta BBQ pit

Beristirehat di ruang legar yang disediakan. Inilah masa yang sangat bermakna ketika berada di Idaman Villa ini, berborak santai di malam hari selepas berBBQ, menikmati makanan bersama seluruh keluarga sangat-sangat bermakna.
Family gathering kami bersama AFB.my

Pendek kata, kalau tak ada tempat yang besar dan selesa sebegini untuk keluarga-keluarga menginap memang boleh buat spoiled mood percutian kitaorang tau. Jadi untuk korang, kami semua sangat-sangat sarankan korang agar buat tempahan dan berkunjunglah ke sini , korang pasti akan berasa puas hati.

Untuk Pertanyaan lanjut dan tempahan Idaman Villa, sila hubungi

Tel : 012-2118246
Tel : 016-2098623
Email : support@idamanvilla.com
Website : http://idamanvilla.com/idaman-villa-malacca/