tak sampai lima minit pon !!




"Eh ! encik, selamat pagi...nak buat apa encik?"..tanya akak di kaunter pertanyaan.
"pagi..saya nak renew license.." jawab aku.
"ok..amik number ni..tapi sekarang tengah offline..kalau encik nak tunggu..silakan duduk"..terang akak tu.
"ok takpe..tima kasih Puan"...jawapan skima aku.

Kebetulan tak ramai orang..n kaunter pon bukak banyak..sistem dah online, so my turn is coming..No.1045..
tak sampai 5 minit dah siap..Wah Pantasnya...!!! thanks for Banting JPJ staff..good job.




Korang sumer dah cek ke dompet masing2????..





ahaaaa! jangan tengok duit jer..tengok sama bende2 lain especialy your driving license..
jangan gelabah biawak pulak..ada roadblock baru nak terhegeh2 cek..
aku nyer dah kantoi!..2 bulan lepas dah mamphost....naseb bek lah tak kena saman..
ambil la sedikit masa nak kemas2kan dompet yang menebal dengan resit2 cam nie..


credit to google....tapi ni bukan kopek akuuuu...~(.)(.)~..


p/s : kalu mu gi Kelate janga kecek kopek..bahaya!


Hati2 dengan daging burger !!

WAHHH!!! sedapnya burger sempoi yang Sweet Lizahanum buat untuk diner diorang...
..tapi harus diingat...mesti berhati2 dengan kebersihan daging/ayam yang didapati dari supermarket...





Ehhhh!! bulu apa tu ???
....
..
.









SARONG !!

TERKENANG SEMASA DULU.....


Tuan Che'Pit dah bukak cita pasal sarong dalam komen entry semalam.
…aku dah kembali ke zaman student dulu masa dok menyewa kat TC .
Errk! Zaman Poli kat Tmn Cempaka Ipoh…
Pada suatu petang sedang kami mengilatkan motor, terdengar orang bagi salam
“Assalamualaikum abang!”(3x)..biasalah umah org bujang pintu pagar tak penah bertutup kecuali takde org kat dalam.., kelihatan dari luar mamat Pakistan.
“Abang mau beli ka, saya ada bawa baju ,seluar,spenda, sarong..murah saja!
“ini barang semua boleh hutang juga..abang”
Aku n member bukannya nak beli sangat pon tapi saja syok nak menyakat mamat tue…
“ini apa barang u cakap tadi?” aku bertanya.
“sarong ke kain sarong !” aku mengusik.
“Ini kain sarong orang pakai sembahyang” ..sambil tunjuk kat aku.
“Lain sarong tak der ke?” ..mamat Pakistan sudah pening.
mamber aku siap gelak2 lagi.
“sendiri pakai saya ada, besok mari tunjuk!!” ...macam geram jer mamat kat aku..
“itu sarong jangan beli murah punya, kalu koyak , sudah lain cerita.
"saya ada bagus punya sarong"...kitaorang suka melayan pulak mamat nie..
"ada kaler hitam, putih ..belang2 pon ada”
“Errk! ..belang2..” cam excited jer kawan aku tue.

Di pendekkan cita…
KEESOKKAN harinya…tunggu punya tunggu..tak nampak batang idung mamat Pakistan tue..
Satu bulan lebeh kot , baru dia datang..aku pon dah lupa dah pasal tue..

“Assalamualaikum, abang ada ingat lagi ka?”…
“itu sarong saya ada bawa..mau tengok ka?”






"Lain sarong yang tak boleh koyak punya saya tak boleh jual sini, ..abang mau lain tempat beli"

"ini sarong kita orang saja pakai, lain orang saya taktau..ini baru lagi, abang mau ambil lah".

dalam pikiran aku " oooowhhh!! mamat pakistan nie tak pakai spenda rupanya....
..
..
.
Ooowh baddd !!
sampai sekarang dia masih menyimpannya sebagai koleksi peribadi. .."never try it" katanya.


BUKan SaLaH Ibu MeNGendong !!!

Salam readers,

Halamak! Lambat pulak hari nie nak update…baru habes wat keja tadi, sebenar nya aku ada benda nak share ngan readers semua, korang suka makan burger kan? My famly takder la suka sangat, memandangkan dah boring nak masak n malas sebenornya..maka pilihan yang nampak pada masa tu ialah burger..selera aku mencanak2 mungkin dah lama tak pekena burger..hahaa! apa lagi ,stop jerk keta kat tepi jalan , order burger daging spesel 2 bijik. My wife hari nie off masak tghari sebab anak jagaan kitaorang Aqeela n Bartisya kena selsema, kesian diaorang asyik merengek jerk n kesian jugak kat mamdiana sorang2 menguruskannya.

..dalam masa menunggu order tu aku teringat email yang member aku penah foward ..so aku nak share kalu korang penah ternampak kat mana stor burger/HOKDOK nie.
.
.
.
"bukan salah ibu mengendong anaknya...dan jangan salahkan cikgu math atau cikgu BM dalam perkara nie"..
Sure aku nak beli yang 5 batang Rm1.00..ape ke benda yang dibakar ..entah lah.