For The Rest Of My Life..MAHER ZAIN


pics credit to google




Siapa tak kenal dengan Maher Zain?, adakah beliau sedara dengan artis Zaina dan Anuar Zain...

..ek eleh afdlin!...tu soklan pon nak tanya...mestila tiada kaitan pon dengan artis adik beradik tu...
yang pastinya beliau bukan rakyat Malaysia...

nak tau selanjutnya siapa Maher Zain? klik kat sini.

> Seluruh peminatnya sudah maklum tentang beliau akan datang ke Malaysia untuk mini konsertnya di MBSA Shah Alam, klik kat sini.


...sayangnya ramai juga yang kempunan untuk menyaksikannya secara langsung di MBSA disebabkan tiket dah habis dijual...termasuklah kawan2 opis aku yang sangat2 mengemari muzik dan lagu Maher Zain.

...tapi bagi aku takde la sampai cmtu minatnya...sekadar mendengar dari corong2 radio tempatan saje...

ini lirik lagu yang aku suka...my best freind bagi kat aku masa dia baru2 lepas kawen hari tu..hehehe..dia feeling , then suruh ktorang feelings sama...waduuuh !!

>kepada sesiapa dalam moood kawen..bole la dengar kat youtube link sebelah kiri blog ni.


I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009



p/s : sesuatu yang indah akan selalu diperdengarkan agar menjadi sumber inspirasi dalam hidup dan yang lebih terindah adalah surah dari al-Quraan..Wallahualam.

.


..........Dalam Pasu plak dah!



akan datang..2011




"Bakal ditayangkan serentak di seluruh Malaysia mulai awal 2011, penerbit filem kontroversi, Raja Azmi Raja Sulaiman hari ini mengesahkan bahawa filem ... Dalam Botol telah lulus bersih oleh Lembaga Penapisan Filem Malaysia (LPF). Karya yang dinanti-nantikan ramai ini, sebenarnya diarahkan oleh pelakon Khir Rahman yang berjaya diklafikasikan sebagai untuk tontonan 18 tahun ke atas. Menurut Kak Raja, filem yang memaparkan konflik cinta sejenis ini dilakonkan oleh pelakon Arja Lee, Wan Raja, Diana Danielle dan ramai lagi ini bakal menembusi pasaran antarabangsa termasuk di beberapa festival filem di seluruh dunia."
>sumber




...buat sementara waktu kepada yang menantikan kemunculan ..dalam botol di pawagam2..jangan la rasa gundah gulana plak..tak tengok tu pon takpe kan!!..

banyak lagi benda2 yang boleh dilihat di sekeliling kita dan dijadikan koleksi...

tak semestinya macam nie..



...terlebih kreatif .

..terpulang kepada sesiapa untuk mentafsirkan sesuatu yang telah terhasil...


p/s : hanya orang seni tahu menilai kreativiti...




Tarik balik susu ini...?

Batrisya..1thn ++

bila akan dapat kepastiannya...!

Batrisya...selama ini masih lagi minum susu dari 'brand' ini...sudah dimaklumkan kepada ibunya,
..apa tindakan kami sebagai penjaga kepada anak ini!




dikatakan tercemar dengan Kumbang AS...









KL 05 OKT 10: Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) terkejut membaca laporan Reuters bahawa susu rumusan bayi Similac yang dikeluarkan oleh Abbott Laboratories Inc, telah menarik balik berjuta tin susu rumusan bayi yang dipercayai tercemar dengan kumbang di Amerika Syarikat. Susu rumusan bayi Similac juga turut dijual di Malaysia.

Keputusan secara sukarela untuk menarik balik produk itu dibuat apabila dua laporan pengguna dibuat berhubung pencemaran itu. Pihak pengeluar juga secara sukarela menarik balik susu rumusan bayi itu di Guam, Puerto Rico dan pasaran Caribbean.

Hingga kini, pihak syarikat dan pihak berkuasa kesihatan Malaysia tidak membuat sebarang langkah untuk menarik balik produk itu daripada pasaran Malaysia. Dalam kes seperti ini langkah berhati-hati perlu diutamakan. Demi untuk kepentingan keselamatan pengguna, CAP menggesa Kementerian Kesihatan menangani perkara itu dan mengambil tindakan menarik balik dengan segera terhadap produk itu sehingga keselamatannya boleh dipastikan.

CAP juga menasihatkan ibu-ibu supaya menyusui bayi mereka dengan susu ibu kerana “susu ibu adalah yang terbaik”. (AK)

>>sumber

p/s : susu ibu adalah yang terbaik..

.


Tips buatkan suami lebih sayang.

gambar hiasan : takde suami mengaku bujang kalau kena gayanya!...




Terus kepada tajuk entri...okay!,
taknak citer panjang2..kepada pasangan baru atau lama sila lah cuba ikut...

antaranya ialah :,


Apa kesukaan suami diturutkan, tapi mesti kena pada tempatnya (benda yang dilarang agama jangan dituruti.)

Taknak sindir2..kalau takpuas hati ..cakap je terus terang (cepat selesai masalah).

Kena suka pada tabiat suami walaupon sesetengahnya merimaskan..lepas tu sikit2 la suarakan apa yang terpendam (jangan simpan lama2, nanti 'busuk').

Kalau keluarga bertambah, agih2kan masa antara anak2 dengan suami, jangan suarakan masalah depan anak2.
(bincang masalah pelajaran anak2 tu okay la)

Jangan buat huru hara dalam rumah, tenangkan keadaan supaya suami suka berada di dalamnya (pekik terlolong adalah dilarang)

Keluarga mertua dengan keluarga sendiri dilayan sama rata (tiada pilih kasih).

Jangan terlebih2 depan orang lain di luar rumah (buat show 'membakar' hati suami).

Buat apa pon kena ikhlas, contohnya layanan, masakan, gurauan dan sebagainya tanpa mengharapkan sesuatu (..kalau tak, 'manis' hanya dibibir saja).

Jangan suka dengar cakap2 orang yang selalu mengenakan suami kita (selidik dulu , jangan main tuduh2 je).



oraittt!!!...setakat ni dulu...kalau perlu ada penambahan untuk kebaikkan bersama..silakan di ruangan komen .

p/s : yang ada pada orang , takde pada kita...marila kita share di sini.