Pendedahan Awal Tentang Seks...

Pendedahan seks sedari awal lagi boleh didapati di zoo berdekatan....
tapi tak selalu berpeluang untuk dipelajari oleh anak2...dek kerana kurangnya pengetahuan ibubapa/penjaga.

Salam...

>gambar hiasan




Sesuatu yang menggembirakan anak2 khususnya dapat beriadah keluar dari kediaman di masa cuti2 sebegini...sesekali ke zoo umpamanya adalah lebih baik dari ke tempat2 yang memerlukan kos yg agak tinggi...banyak kebaikkan dari keburukan yang digambarkan oleh lensa kamera dibawah, berikut agak 18sx dari segi pandangan mata tapi sudah menjadi lumrah binatang tidak tahu membezakan yang mana baik dan buruk untuk tontonan anak2 manusia.


Yang lebih perlu diambil perhatian...bagaimanakah anda sebagai ibubapa menjawab pertanyaan anak2 jika insiden ini berlaku depan mata mereka khususnya kanak2 bawah umur??
Secara tak langsung ...mereka boleh didedahkan tentang seks secara realiti ...tapi ada batas2 yang perlu difahami oleh mereka...wajarkah membawa anak2 ke zoo ??


haaa...ini harus difikirkan oleh ibubapa sebelum ke zoo wokeh!




>gambar hiasan dari Umar

"ayah ..kenapa orang utan tu gediks semacam je bila kena gigit 'anu' dia..??"




"dady...sedap ke dia buat cmtu??..eeey! kotor la.."


"boleh ke tumpang 2 sekali ...boleh ke ayah..tak berat ke??"



"Ibu...yang mana betina yang mana jantan ni..??"



"..dah tua2 pon tak malu..pegang 'anu' dia bagi orang tengok...semua orang tua2 buat cm tu gak ke ayah??".


p/s : buat2 tak nampak...atau alihkan pandangan mereka kalau kita tak sedia menjawabnya...itu adalah lebih baik.

.




Tips Penjagaan Bag/tas Tangan Dari mamaDiana.

SALAM..





gambar hiasan





Kepada kaum wanita khususnya, saya ingin berkongsi tips berkenaan dengan penjagaan bag/tas tangan .


Penggunaan bag/tas tangan biasanya tak kalah pentingnya seperti pemakaian baju.Wanita2 sekarang lebih gemar membawa bag/tas tangan ketika mengahdiri majlis2 tertentu atau pon bersiar2 membeli belah, ada yang suka bag/tas tangan yang berukuran besar tak kurang juga suka yang berukuran kecil.


Kebanyakkan wanita suka mempunyai koleksi bag/tas tangan walaupon yang lama masih lagi dalam keadaan baik tetapi mahukan stok baru..emmm ikut trend la tuh !

Bagi yang berkemampuan tiada masalah...keluar trend baru..tukar jer yang baru..'only small the pieces'...huh! laki juga yang 'kopak' kalu ade isteri yg suka trendy ni..duit sendiri no hal der..

habis tu yang gantung banyak2 dalam bilik tu wat hape ??
nak bagi kat adik beradik , sayang jugak tuh ..bagi orang lain pe lagi, next time boleh guna tau.. sayang la.


.. ada baiknya juga bagi mereka yang suka menggilirkan pengunaannya...tapi kalau dah banyak sesangat ni kena pandai jaga agar ia sentiasa kelihatan baru..











bag tangan 'Nina' hadiah besday lepas..





Kat sini mamadiana ada beberapa tips untuk penjagaan bag/tas tangan :


--> Hindari menggenggam terus pegangan tas menggunakan telapak tangan, sarungkan saja pegangan tas di lengan. (anda boleh menghindari kerosakan pada pegangan tas akibat terdedah dari lotion atau kotoran yang melekat pada telapak tangan)

--> Jangan isi tas dengan barang2 yang terlalu berat kerana itu akan mempengaruhi bentuk asli tas tersebut. (wang kertas cukupla..duit syiling masuk tabung).

-->Selalulah bertukar pemakaiannya walaupon tak ikut trendy...korang tak kesah kan!!



-->Apabila tidak digunakan, bungkus tas agar terhindar dari debu (awas jgn gantung dlm tempoh yg lama, seeloknya letak di bawah).

-->Jika pegangan tas diperbuat dari rantai, masukkan pegangan tas tersebut kedalamnya (jgn jadi penyebab kepada suami, anak2 dan anda sendiri tersungkur!)

>> dari mamadiana.com







p/s : ...alah membeli menang memakai..(beli berpuluh ratus henggit , takkan nak simpan jer kot!!.) duit sendiri style sendiri.

.






Terima Kasih NUFFNANG !









Kalaulah begini selalu..indahnya halaman ku..



Aku bukan pop pu lar tapi aku mahu pop ye yeh!!...nak menggodekz @ mengedikz dan



'mari manari' di sini ...NUFFNANG cayang !! silakan lah.



....tapi kenapakah sesekali saja ???


marilah la memeriahkan suasana dengan kunjungan 'followers' dan 'silent readers' yang tak jemu2 singgah (cm bagus jerk huh!)...Terima Kasih korang jugak.


p/s : Luv u..


.


Blog-Review-1-Hari-1-Blog-Di-Riwayat-Hariku







Salam semua En Sop dan para blogger...Happy Deepavali utk kaum India khususnya..

Tak tau apa nak buat setelah menggodek Sop punya blog, nak cari , study apa2 tutorial yang patut diguna pakai dalam blog aku yang tak berapa baguih nie....

Sempoi betui la...memang baguihla berguru (secara tak langsung) dgn orang2 yg bijak nie (termasuk semua blogger yg buat tutorial) . Terima kasih semua.

Hari ni tergerak hati aku nak buat entri berkenaan

"Blog Review - 1 Hari 1 Blog di Riwayat Hariku",

Wokeh ! sesiapa pon espesli blogger yang teringin nak join blog review ni sila klik bannner atau pon kat blink2 merah tu yer.. Caranya nak join tu senang bangat.
Ada cabutan bertuah lagi setiap akhir bulan untuk yg tersenarai dlm program ini...hahaha.

Aku pon malu juga mula2 tu...tapi tengok ramai yg memberikan sambutan dan yang penting REVIEW nya yang mantap diperlukan utk penambahbaikan...mudah2an.

p/s : MAJU BLOG untuk semua..