Keluar Dari Kepompong !

...hari ni pon kena 'standby' lagi...
ada yang cakap kerja hujung minggu selalu bole 'kaya'...huhuhu, ada kebenarnya kot tapi bagi aku tu cuma memenuhi kehendak kerja...bukan saja nak datang, tapi special request u know !

..Kesian kat anak2, dorang ni asal cuti je mesti nak pegi jalan2....dalam kepala dorang ingat tu je...kalau tak bole hari siang..malamnya dorang nak...janji bole keluar dari halaman rumah sendiri.

Apa yang syoknya jenjalan ni...!...best kan.

ye la kalau kita budak2 dulu pon rasanya semacam jer , tapi tu dulu nak ikut ayah keluar pekan sekali sekala pon susah...siap ikut turn..minggu ni sapa, minggu depan sapa plak....maklumla adik beradik ramai...lelaki plak tu.

Ibrat 'keluar dari kepompong'........ itu adalah suatu yang menyeronokkan.
Sama juga keadaanya bagi student2 yang tinggal berasrama....merasakan hari minggu adalah suatu yang bermakna dan sangat dinanti2kan...

"korang pernah mengalaminya?"..ape sengih2 tu...ye la kan, siap kelentong warden lagi punya nak balik kampung...

pssst...teringat kat arwah n abg long, masa tu ktorang kecik2 lagi siap berebut nak naik motor dgn abah pegi pasar malam...huhu tu pon kira dah syok gilerr!!

maklumla orang kampung kan.

Wokay , kita stop sekejap kat sini...masa dah time...keja keja jangan makan gaji buta !


Kehadiran 'anda' sungguh bermakna...Terima Kasih.

Assalamualaikum! . hai semua.....korang cuti aku kena 'standby'...tapi sempat lagi tuuu...takpa, guna masa yang terluang dengan sebaiknya.

dah kemas rumah korang dah?..orait! bagus2 thumbs-up.




..nih nak share sikit,

..'Tsunami' blogging telah menular dalam ahli keluarga ku...aku tak pasti di mana puncanya..apa yang bagusnya sekurang-kurangnya dapat juga tau cerita yang tersimpul jauh di sudut hati sesorang walaupon tak tak dapat diluahkan bila berbicara...tak taulah sejauh mana kebenarannya...well , masing-masing punya persepsi lah ...yang pasti kena sentisa beranggapan positif dan memberikan support sepenuhnya. Mungkin inilah caranya untuk menyatakan segala apa yang tersirat dalam kehidupan sesorang tu...tak pa , aku redho membacanya ..ceh!.

Harus diingatkan pada diri ini juga sesiapa sahaja yang ingin berkongsi cerita2 tentang kehidupan masing2......fikirlah dulu sebelum menulis sesuatu agar nanti tidak terjadi di masa akan datang, sesuatu yang disampaikan itu boleh mengaibkan diri/keluarga dan juga insan2 tertentu...sudah pastinya apa yang disampaikan adalah untuk tatapan semua ...kalau tak buat apa nak publish kat blog dan medium seumpamanya kan!

Jadikan lah coretan tersebut sebagai memori yang yang terindah dan menjadi tatapan kita bersama moga ianya boleh menambahkan keakraban sesama kita.
okay tu sikit je...sekadar mengigatkan .

Korang nak tau, walaupon seketika sebelum ni semangat blogging aku pernah pudar namun kehadiran 'anda' menjadikan aku terus di sini... Bukannya ketandusan idea, cuma masa yang tiada. Idea sentiasa datang menjelma, masa saja mencemburuinya...

Wah! gila kentang dah aku nih ..hahaha cukup2 la tu..

orait , sambung keja balik...

TERIMA KASIHHHH ! (Alleycats stail..heee)

p/s : Bila kita buat orang gembira..hati kita juga turut sama merasainya...baru nampak muda selalu !


MamaDiana Saja Cari Pasal...Dengan Siapa ???




...Pulak dah!! Jom kita ushar tengok pasai apa......

mamaDiana...saja cari pasal !!

silakan KLIK .


Coretan Dari Ummi Izz...sekadar berkongsi.

Assalamualaikum....salam pagi Jumaat yang mulia.

Al-Fatihah (Mohd Nasir Bin Ismail).

..aku sebenarnya tak boleh lelapkan mata .....
bila mengenangkan pemergian arawah yang disayangi keluarga begitu awal meninggalkan kami..

juga rakan2 arwah yang begitu akrab....dari segala pelusuk datangnya ..sama sekali tidak menduga semua ini ....namun jauh di sudut hati kami telah lama merelakan ketentuanNYA/ redha akan pemergiannya (10 hari lepas).

Setelah berkali2 aku membaca coretan UmmiIzz yang begitu kuat semangatnya...sungguh menyentuh perasaan...

Di Situ...beliau sudi mencoretkan, berkongsi bersama pembaca blog untuk menjawab segala pertanyaan yang mungkin diinginkan oleh rakan2 blogger yang mengenali arwah sebelum ini. Bagi mereka yang belum berkesempatan membacanya , di sini aku sertakan LINK blog beliau sebagai rujukan.

p/s : sekadar memberi info terkini kepada mereka yang perihatin.