KAMI BUDAK BLOGGER



Ramainyer blogger kat sini..nampak cam meriah je....ada yang perasan ada yang sipi2 n ada yang tak penah tau pon...

hurm..bagus juga ada tempat berkumpulnya link2 blogger hebat kat sini...

aku baru jer menjoinkan diri ke dalam group ni...saja nak tau apa yang ada kat sana..
itu pon dapat info dari blogger makcikpotpet ..katanya "tambah kenalan sambil promote blog kat group ni.kalau tak join rugi weyh.tak caye?tak caye?klau tak caye try join dulu oky"....



kalau teringin nak join ramaikan majlis blogger boleh la klik link ini..KBB

kasi kredit sama blogger Eija Hassan



akan terjah hari ke hari insyaAllah kalau berkesempatan..






Senyum Seindah Suria...



...hurm..pepagi mcm ni kalau pasangan kita memberikan senyuman pada kita selalu kan bagus..kekadang tu semuanya moody je...tak kira la suami ke isteri...masing2 nak cepat bergegas ke tempet mencari rezeki...

huh , ada juga yang tak bertegur sapa langsung...apa kes ni ?

apa kata kita ubah sikit cara hidup yang nampak macam complicated je... menjadikan lebih ceria di masa akan datang...






complecated bagi orang luar yang tengok..tapi hakikatnya cool je kan...biasalah mood pagi ..amik masa sikit nak bagi normal balik.

Kalau pasangan menyepi, kita kena bersuara...buat la lawak sikit , jangan cakap benda yang serius je...

buat lawak bodoh pon tak pe..janji dia boleh senyum..

cm aku pagi tadi....

keluar rumah bawa remote astro nak masuk keta..konon2 henpon la tu..hahaha.

huhu menjadik2...siap kena gelak lagi...so suasan bertambah ceria dan semangat !

no moody2 dah hahahha.


Santai 'merendek'...




..bila duduk kat luar rumah ...syok jugak melayan angin sepoi2 bahasa..
entahla bahasa apa yang dibahasakan...menderu je bunyinya...sesekali bunyi macam dalam filem seram tu....woooo..woooo..hembusan bayu menerjah tingkap2 dinding, kalau malam memanglah agak menyeramkan bagi orang2 yang baru bertandang ke sini.


cuaca nampak cam nak hujan je tapi masih lagi tak kebasahan...huhu..
aku.. mulanya nak berkebun..agak2 boleh la mengeluarkan peluh jantan seketika...tapi lebih selesa duduk bersantai ..lagi2 bila bertemankan 'kekasih hati' di belakang rumah..teringat zaman2 'merendek' dulu...hahaha jangan pikir jauh arrr...

cangkul di tangan sebagai syarat...menandakan aku masih lagi setia berbakti pada tanah walau pun luasnya hanya 'sekangkang kera'.


projek manager 'Hanis' cadangkan nak bela rabbit ...huhu mantop!


masih berlegar difikiran kami tentang 'next project' ..ala2 kontraktor hebat masa kini.

nak tander rumah kucing jiran (yg akan berpindah tak lama lagi tu) nak dijadikan rumah arnab la konon2 kalau ada rezeki......

projek 2 beradik (Husnina n Hanis) sebagai penternak arnab..huhuhu..hari2 dok sebut bila abah nak belikan rabbit untk dorang.

p/s : merendek = duduk berdua2 an sebagai sepasang kekasih/cam dok berkepit...bercouple2lan...tak ingat akhirat tu...






Bersedekah Selalu...





bila terpandang kesusahan mereka..baru kita sedar bahawa masih ada lagi orang yang lebih susah daripada kita sebenarnya...

"Sesiapa yang bersedekah selalu, takkan miskin orang itu selamanya..

Bila nak berbelanja @ shopping always spare duit untuk sedekah kerana dalam duit kita tu ada hak orang susah. Jadi bila orang buta datang masa kita sedang makan2, bagi la sikit derma sebab kita nak cari orang susah untuk sedekah dah amat susah masa sekarang dan takde masa jadi Allah hantarkan orang2 susah ini untuk kita dapatkan pahala!. "






kalau taknak derma sekali pon janganlah tengking2 mereka ...sebaliknya doakan lah mereka semoga beroleh rezeki yang halal untuk meneruskan hidup.

masing2 punya hak di dunia ini...lakukanlah dengan keikhlasan hati moga mendapat keberkatan Allah.