Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1432H/2011M

BIL
NEGERI
ZON
1
MELAKA
MELAKA
2JOHOR
3PERAK
4 SARAWAK
5SABAH
6TERENGGANU
7KELANTAN
8SELANGOR
9PAHANG
10
WILAYAH PERSEKUTUAN
11
WILAYAH PERSEKUTUAN
LABUAN
12
PERLIS
PERLIS
13NEGERI SEMBILAN
14KEDAH
15
PULAU PINANG
PULAU PINANG


Durian..durian..ada yang demam !

ini apa kes ni....taknak membazir ler kot...
hahaha layan je lah..

ihsan dari google


..ataupun saja nak bawa ke masjid....maklumlah kan...kecurian selipar sering berlaku wuhuuu! sampai cmtu sekali...

fikir2kan lah, mesti ada muslihat disebalik keunikannya...hehehe.

..


Harapan Ramadhan

Salam di hari Jumaat yang mulia...

hujan pagi2 ni membangkitkan semangat kerana rahmatNYA sentiasa bersama orang2 yang benar2 ikhlas dalam segala tujuan dan harapan, sudah tentunya tujuan setiap dari kita adalah untuk yang baik2 belaka.



..dan harapan kita untuk bulan Ramadhan yang mulia itu semakin menghampiri kita....

"ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna" insya Allah.




Mesra SEO - Tajuk POST depan dan diikuti Nama Blog anda.

Salam n selamat tengahari readers....nak belanja lunch sempat lagi nih....mesra2 okay !



orait ..

"SEO - Search Engine Optimatization, adalah salah satu cara yang terbukti berkesan untuk membolehkan laman web dan blog tersenarai dalam enjin carian. Jika dapat memaksimakan SEO ini dalam pembikinan sesebuah blog, tak mustahil blog anda bakal menjadi kegemaran enjin carian. Jika anda bijak menggunakan SEO, secara tidak langsung akan memberikan trafik kepada blog anda. Trafik ini boleh jadi datang dari sumber-sumber yang tak disangka. Pertambahan trafik ini akan meningkatkan pageview anda, dan ia juga akan membuatkan blog anda lebih dikenali di dunia maya".[sumber]



[contoh bila klik google search]

Doa Kesedaran Tertinggi | Dunia Hidupku... P@kcikLie

- [ Translate this page ]
villakejora.blogspot.com/2011/07/doa-kesedaran-tertinggi.html - Cached
7 Jul 2011 – Doa Kesedaran Tertinggi Bacalah doa di bawah dengan penuhkesedaran dan .... dunia hidupku (47) aku (40) muhasabah diri (40) nasihat (40) ...

[contoh bila klik share ke FB]villakejora.blogspot.com

Nampak tajuk post dulu [hadapan] dan diikuti nama blog...baru lah mesra SEO...aku pon baru belajar..haa yang ni kena buat sebelum nak guna tajuk2 berpengaruh...


Untuk menjadikan blog anda mesra dengan google search engine, title meta tag yang terbaik adalah title meta tag yang akan memaparkan tajuk entri atau artikel terlebih dahulu dan diikuti dengan nama blog. Apa yang perlu anda lakukan adalah menggantikan default title tag kepada title meta tag yang lebih mesra dengan google search engine. Anda boleh lihat costum title meta tag tersebut di bawah.

cmner nak buat...

sila ke blog ni untuk belajar...haha silakan klik ye..

http://www.blogammar.com/2011/04/tips-untuk-dapat-traffik-10000-sehari.html



p/s : tajuk kat blog aku ni ntah hape2...cmner nak mesra2 ngn google ..hahaha sendiri mau ingat...akan diperbaiki.