Nak Cari Tosei..nak makan tosei..

Salam... haha dah malam-malam ni nak keluar , kalau siang2 tadi cuaca panas sangat..

cari makanan lain sikit dari biasa..jom p kedai mamak pekena tosei ..

tosei mamak...oder spesel sikit, tambah chesse...atau tosei bawang...tapi tu semua mak mertua aku punya selera...anak menantu ikutkan aje.




credit to google...sempoi !

aku ni , kalau ikutkan selera boleh je makan ..., tapi ada pulak yang dok kata... kontrol sikit makan tu ..perut dah membulat...huhu tapi nampak lagi ensem [kata mamadiana lah] .

makan malam [petang tadi] pon aku kunyah slow..slow, ikut sunnah Nabi.
InsyaAllah boleh ! .

p/s : kite tengok jer dorang makan2...peneman setia janji bahagia.

.




Water caltrop = horned water chestnut = Jesuit nut = ling kio = ling chio = ling kok = ling jiao...

Salam pagi rabu...rabu memang bikin aku 'kedu' lagi...
.. kalau nak letak dalam tajuk 'Rabu Kedu'...kita tak boleh nak explain ape2..huhu

korang tengok la ape kebenda ni...



emm, nampak cm tanduk kerbau je kan.. tapi tu sebenarnya bukan tanduk binatang pon hahaha...

aku masih terkedu melihatkan seorang nyonya sedang asyik memilih satu demi satu untuk dimasukkan ke dalam plastik, nampak gayanya cm nak borong habis !!

datang sorang akak bangsa Melayu tanya.."Untie...ini buah ape ye...cmner nk makan ??"

nyonya tu cakap.."olang Melayu..jalang2 makan punyer...kasi 'stim' makan balu siyok ".

aku malas nak pikir , sebab aku punya turn beratur panjang dah sampai huh !.
[econsave..biasa la ramai orang] kat situ pon ada tulis "Ling Kok"...ape lagi google la...

korang dah biasa makan Ling Kok [water caltrop = horned water chestnut = Jesuit nut = ling kio = ling chio = ling jiao]??




RABU KEDU #26 - 'BERMAHARAJA LELA'



KEKEDUAN DI SINI JUGA [http://www.facebook.com/WordlessWednesdayMy], [http://malaysianww.blogspot.com/]


Jangan Sampai Masalah Kecil Menghancurkan Hidup Anda..

Assalamualaikum...APA KHABAR ANDA SEMUA ? pCL dah kembali dari bercuti raya di kampung halaman.

tajuk tu saja jer nak memberi ingatan pada diri ini dan juga sesiapa juga yang berkenaan..

hurm , cuti sakan sampai tak tau apa berlaku dengan dunia maya ni...tinggal terus!!,  nasib baiklah ada juga tetamu yang sudi menyinggah dan meninggalkan komen, boleh la pCL  membalas kunjungan anda kejap lagi.., insyaAllah secara berperingkat ye...terima kasih untuk anda sekali lagi.

Selamat hari raya dan salam kunjung mengunjung.

"KEHIDUPAN INI TERLALU SINGKAT UNTUK KITA ISI DENGAN PERBALAHAN"

ramai di kalangan manusia yang bersedih hanya disebabkan perkara2 kecil yang tidak membawa erti ...eloklah di bulan Syawal yang mulia ini kita saling bermaafan, mudah-mudahan silaturrahim terus berpanjangan.

psst...2 hari lg baru masuk keja..tu yg bestnya.

..

sampaikan ucapan hari lahir buat isteriku Nordiana Mohd Saad @ mamaDiana  (6 september) Moga senantiasa diRahmatinyaNYA dan diTentukan Jannah..Aaminnn..