Salam Tahun Baru 2012 Dari P@kcikLie (PCL).

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

[awal sikit lebih afdal..hehe]

UCAPAN KHAS 


kepada semua blogger/silent reader satu dunia yang setia  singgah dan membaca di blog ini.
Jutaan Terima Kasih diucapkan, sokongan anda membuat saya lebih bersemangat untuk berblog.


dan Selamat Tahun Baru 2012,   semoga sentiasa dirahmati Allah dan ceria selalu...yeah !! Blogging mau ikhlas.

kepada sahabat blogger (Yied Pozi) yang sudi menghadiahkan edit
secara percuma Blog Header 2012 ..setinggi- tinggi terima kasih juga saya ucapkan.



 IKLAN jap..hehe

Untuk pengisian BLOG LIST 2012 LELAKI dan BLOGLIST 2012 WANITA masih terbuka, Pcl akan terus menerima kepada sesiapa saja yang berminat sehingga tarikh 1 January 2012 (12 mlm)

Sila rujuk pada link berikut : LELAKI , WANITA.(kepada blogger yg belum dan untuk meninggalkan url blog anda di ruangan komen)
[List url blogger akan diupdate secara beperingkat mulai malam ini].


KHUSUS

Untuk sahabat blogger yang bersama di Perjumpaan "Salam Bersambut Ukhuwah Bertaut",  url blog anda tersenarai secara automatik di BLOG LIST 2012  KHAS., sejujurnya saya sangat suka dan berbesar hati kerana dapat berkenalan secara nyata dengan anda semua, anda memang bagus.


Sekian , Terima kasih.

p/s: Maafkan saya jika terdapat kekurangan sebelum ini...azam tahun baru untuk memperbaiki apa yang kurang dalam arena blogging khususnya.

[Entri penutup tahun 2011]


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"


Baru nak teringat pakai ....

Salam....

...Sakan sungguh mak mertua aku ni dengan adik dia iaitu makcik shida 'kaki pancig' sungguh...kaki pancing ala2 orang lama lah kiranya..

takpa ikutkan saja...

Dari Pantai Merdeka kami ke Segantang Garam....mungkin tempat2 ini asing bagi aku juga anda semua kan..haha kita bukan kaki pancing yang sebenar benarnya macam keluarga mamadiana, kalau korang nak tau , daripada arwah tokwan dia , pakcik2 , makcik2 , abang dan biras2 semuanya minat memancing walaupun tidak lah menjadi 'kaki pancing'..serba sikit tentang memancing boleh joinlah jika diajak bersembang mengenainya.. situasi beginilah yang akan merapatkan kami lagi di antara keluarga tapi lain keluarga lain pula caranya..

*************************

[otw perjalanan tadi]

"...cepat pakai seat belt...ada road block ! "

"emmm...baru kalut !!"

"ye la, kalau kena saman sapa nak bayar"..


psst..pesanan pcl kepada semua pemandu kenderaan ..silalah patuhi undang-undang jalan raya, jangan bila nampak Polis/JPJ je baru nak kalang kabut...

satu lagi, pemakaian tali pinggang kaleder adalah diwajibkan kepada semua pemandu dan juga penumpang berkuat kuasa pada 1 Januari 2012.


ok, bai2.



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"


Bila Mereka Gembira, Aku Bahagia...

Assalamualaikum,


hari ni pcl bersama keluarga termasuk mertua 'kaki pancing' berada di sekitar sini (Kampung Pulau Sayak Kuala Muda, Kedah)..untuk meneruskan xtvt cuti musim sekolah yang masih berbaki beberapa hari lagi.


menyewa chalet sederhana, selesa buat anak2 menumpang bermalam. ...risau gak kalau dorang berpanas, takut demam plak nanti.

tak semua kami ni minat dengan xtvt memancing, yang lebihnya hanya suka suka memeriahkan suasana.


minat dengan memancing, itulah xtvt wajib bila kami beramai ramai....kehendak dan minat mertua jangan dibantah, nanti jadi ' tanggang' plak...


minat ke tak suka ke.....ikutkan saja.


"bila mereka gembira,  aku turut bahagia"


Published with Blogger-droid v2.0.2


OSBON JUARA MAHARAJA LAWAK. ..?

..malam ni,  Maharaja Lawak Akhir. ...juaranya adalah OSBON? ???


hehe..ni cuma ramalan Darwisya je pakngah aka PCL....cmne bole caya ke?


Published with Blogger-droid v2.0.2