Sukan Bowling

A
ktiviti tetap rakan ofis aku pada setiap bulan.
Sukan boling ni bukanlah sukar untuk dipelajari jika ada kawan kawan ataupun jerulatih yang sudi mengajar lagi cepat untuk mendapatkan rentak permainan....boleh gak praktis dengan main permainan @ game boling dalam gadget masing masing. ..

Senang sangat...anda mahu strike ataupun spare? tu je...tapi dalam masa yang sama. ...kiri kanan lane ada longkang tau!ing

pCL : mahu buktikan malam ni dengan gaya boling tersediri ..yeah !! @8.30pm Banting SuperBowl .



KAWAN : Alangkah bagusnya kalau isteri kamu yang melakukannya.

(keh.28x)..


S
apa yang usap kepala kau....si jari halus mulus tu jugak!

alangkah bagusnya kalau isterimu yang melakukannya...

ahaa ha..haaa..

Sapa yang mengaru-garu kepala kau...pedih, tapi masih kau katakan sedap jugak..
si kuku panjang tu jugak!

alangkah bagusnya kalau isterimu yang melakukannya...



pcl : basuh kepala ke...cuci rambut ke, tak kira lelaki atau perempuan..carilah yang boleh ikut hukum...maksudnya tak haram bersentuhan kulit !!


Doa Hari Selasa

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh .

Pagi Selasa baru nak berupdate entri blog nih...

bersyukur dengan pertambahan page views (lebih 1000) walaupun tanpa update entri sehari semalaman. Terima kasih kunjungan pembaca/penyinggah  semua .

update dimulai dengan Doa Hari Selasa :

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihi.


Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam, ahli keluarga, dan sahabat-sahabatnya.


Di hari yang mulia ini aku memohon taufik dan kesejahteraan dari-Mu. Anugrahkanlah aku kekuatan ilmu, iman dan cetusan idea yang bernas bagi meningkatkan mutu persembahan dalam penulisan dan juga apa jua perkerjaan hari ini supaya ianya dapat memenuhi ekspektasi pembaca dan umum.


Ya Rahman Ya Rahim


Engkau tunjukkanlah aku kearah kebaikan, pertingkatkan imanku agar amalan hidupku sihat dari segi rohani dan jasmani dan menyalurkan informasi dengan penuh tanggungjawab.


Rabbana atina fid-dunya hasanatan wa fil 'akhirati hasanatan waqina 'adhaban-nar
Wassallalahu Ala Sayyidina Muhammad wa Ala Aalihi wa Sahbihi Wassalam
Walhamdulillahirabil 'alamin

[http://goo.gl/utxhJ]


Tolong makan eh !!

Salam hari minggu...

kitaorang baru lepas pekena bihun sup 'tersedak'...eh tersedap la area Kancung Darat, Banting nih...ala tak jauh dari depan masjid Kancung tu jer...warung ala2 kampung tapi sup ngalahkan hotel budget !

...eh,  itu sarapan pagi, ni mamadiana nak masak untuk makan tengahari plak..
dah tinggal kat perkampungan orang Jawa ni kena tau sikit2 makanan dorang nih.. ..biasa je , cuma ikan keli goreng dengan sambal yang spesel ...

kredit sumber, mmD  punya tak siap lg..

pcl tengok tadi mamadiana duk belek myResipi...haha biasalah orang dapur kena cuba kelainan dari masakan yang biasa-biasa bagi suami dan anak-anaknya makan.

jap lagi pcl akan tolong dia kat dapur...

apa?...tolong makan eh ...keh 28x.

p/s : nasibku bukan kaki pancing...tak jadi lagi pi memancing udang pagi ni....batal terus .