Kerepek 'Banting'




Salam santai malam.. sambil mengunyah tak sedar dah nak dekat separuh balang.....kat sini nak cari kerepek ubi sangatlah banyak...lagi murah, kerepek banting memang dah pames. ..nak2 dekat  raya nih.

Sekarang ni petani kat sini kebanyakan yang ada tanah kosong. ..dorang cukup manfaatkan dengan tanam ubi kayu, pisang tanduk, keladi dan macam-macam lagi lah.

ada yang teringin nak buat bisnes kerepek packing. ...haha, boleh la borong terus dari kilangnya kat sini.

lambat tempah sure tak dapat...

bagi penggemar kerepek mesti biasa dengar nama pengeluar seperti ini :

Ros Kerepek dan Fazz Kerepek House. ...kunjungi mereka untuk beli secara borong atau runcit.

Published with Blogger-droid v2.0.4


Umumkan Entri Kekal Setiap Hari Di sini..

Assalamualaikum..

Pengumuman kepada pembaca sekalian..

Bermula semalam dan secara rasminya hari ini saya akan memulakan "Follow 5 Rakan Baru Dunaimaya ku" dan akan dientrikan pada penghujung (entri terakhir) setiap hari InsyaAllah.

"Follow 5 Rakan Baru Dunaimaya ku" adalah bertujuan untuk menambahkan kenalan baru khususnya blogger yang belum pernah saya kunjungi blog mereka sebelum ini...

Jadi, kepada bloggers yang saya follow bermula hari ini, mohon restu dulu dari kalian semua agar header atau apa2 saja pengenalan pada blog tersebut akan saya paparkan dalam entri sebagai rujukan dengan pautan/link.

Untuk makluman juga, saya tiada 'bias' kepada sesiapa/blogger...kalau boleh semuanya akan jadi rakan saya...kalau tidak hari ini mungkin esok dan juga hari2 seterusnya selagi saya masih aktif blogging..

apa yang saya nampak dan terdetik saat itu untuk 'click follow'..saya akan tunaikan...

tips,...ok kalau nak saya ikut ke blog kamu ..bawalah daku ke sana..(blog cantik bukan ukuran.., pengisian pon tak kesah..yang penting kita jadi kawan).

tips lagi...saya lebih gemar blog yang berkonsepkan kekeluargaan...like sangat !

n last tips....rajin tinggal jejak di sini, setelah saya follow dan ada komunikasi dua hala yang bagus, ukhuwah berterusan...sure anda dalam bloglist saya...

pcl: saudaraku, kawan, rakan taulan dan sahabat handai yang sentiasa memberikan sokongan tidak akan dilupakan..insyaAllah (sebenarnya PCL dalam proses muhasabah diri dalam blogging...keh2..)


p/s ..kenapa 5 tidak lebih ? ...jawabnya, ini konsep dan perancangan www.pakciklie.com.

sekian.





Menyampaikan dan mengigatkan...




Baru main 5 minit dah pancet ! *(jangan terpedaya dengan tajuk nih)

Assalamualaikum...

baru sudah berfutsal sebentar tadi...agak lama juga aku tak aktif sukan yang berat macam nih..

awak tu  'pakcikLie'...bukannya 'abangLie' lagi dah...haha... baru main 5 minit dah pancet !

main plak tu dengan bebudak remaja...memang nak nampak remaja jugak tapi...semangat.

gambar hiasan google
kesudahannya, ...puas kerana peluh keluar memang banyak.

badan rasa ringan jer...itu baru satu malam...

kalau tiap-tiap malam huh  berehh  !!