Kekadang orang lain tidak perlu tahu apa yang sebenarnya kita rasakan saat itu.

Siapa yang mengetahui isi hati seseorang?

Siapa yang dapat menyelami seberapa dalamnya hati seseorang? Bila kita melihat seseorang tersenyum apakah dia benar-benar bahagia?

Bila seseorang menangis adakah itu bererti dia sedang bersedih? Adakah kenyataannya seperti yang kita lihat?

Hati, tidak ada seorangpun yang mampu meneka dengan pasti sedalam mananya hati kita sendiri, kadangkala kita tidak dapat memahami apa yang ada di dalam hati.

Apa yang dilihat di luar belum tentu itu mencerminkan apa yang ada di dalam hati. Bukan bererti perlu hipokrit tetapi kadang – kadang orang lain tidak perlu tahu apa yang sebenarnya kita rasakan saat itu.

Apabila kita bahagia tidak perlu kita memperlihatkan kebahagian itu secara berlebihan kepada orang lain. Ketika kita bersedih tidak perlu juga mereka mengetahui seberapa sakit yang menimpa kita hingga membuat kita bersedih.

*terima kasih cikgu

# bila mereka gembira aku juga bahagia .

capture menarik pg nih ~ ramainyer skodeng !!..semangat tetiba . syukur alhamdulillah.






Kat mana aku... haa TUDIA ! !




lumrah biasa minyak..... petrol naik pon nampak macam suka je rakyat negara kita.

situasi seakan akan ada jualan  lelong,  agak sayalah situasi sama saja di kebanyakan stesen petrol, berbaris kenderaan menanti giliran walhal. ..ni semua  POYO! !

cuma dapat 26.351 liter max per topup..huh
jimat 0.20sen x 26.351 liter =rm5.27 sen je

#kat mana aku? haa tudia!
#harga petrol naik lagi :((


Published with Blogger-droid v2.0.10




Wajarkah tindakan mamaD ?

[Sentap kejap mamaD pepagi tadi..] 

eh...anak kita demam boleh nak pi kerja jugak ! nak hantar juga anak ke rumah pengasuh ?

 ..pepagi mamaD dapat masej dari seorang bapa kepada budak yang dijaga mengatakan 2 anaknya sedang demam, bapak budak tu terpaksa ambil kerja separuh hari nak bawa anak ke klinik dan minta jagakan kedua-duanya (yang sorang lagi bukan di bawah jagaan mamaD) selepas kedua-duanya balik dari klinik.

 ..mulanya mesej dijawab 'ok' dengan rasa kesian ...dan bila mamaD fikir lagi ..ada budak lain yang masih baby di rumah ni, takut akan berjangkit kesemuanya demam ...lagi parah ! 

Wajarkah tindakan mamaD mengatakan "Jagan Hantar ..kalau boleh la ambil emergency leave ...kesian nanti budak lain kena jangkit".

apa kata anda?


#SembangTehtarik
perkara ni sempat dibincangkan pagi tadi masa kami bersarapan makan bihun goreng kat rumah..



Published with Blogger-droid v2.0.6




Babai Akak Nina...




...seperti post aku tadi kat wall P.C.L page,  ...teringin sangat nak makan nasi beryani kambing..dah pernah cuba sebelum nih..memang sedap weh. .!

Sesudah hujan plak tu..tetiba perut nih berkeroncong..
hujan ke tempat korang sekarang nih?

petang nih, budak kat atas tu (Nina) dah kembali ke asramanya., tinggal la Hanis sesorang melayan aqib.. , aqib yang lupa dan tak rindu langsung pada emak dia  bila dah menghadap tablet.. tegar betul budak aqib nih.

okaylah.. babai kak nina jap..!
Published with Blogger-droid v2.0.10