Wajah ceria calon UPSR 2013 ; Nurhanis Umairah Nazli



..Hanis, pelajar SK Kanchong Darat ,Banting Selangor adalah antara 170 murid calon UPSR 2013 berdaftar di sekolahnya.

#Bacaan Yaasin
#solat hajat
#program melibatkan ibubapa sepanjang peperiksaan berlangsung dan malamnya juga.

semangat guru-guru dan juga ibubapa yang membara menginginkan kejayaan berterusan membawa impak kepada murid untuk mengalas tanggungjawab sebagai calon upsr yang berjaya tahun ini.
pagi lagi dah bagun. ..dengan solat subuh, solat hajat.. dan menerima amanat dari ibunya... bapa dan juga saudara mara melalui ucapan masej. .

untung sungguh anak yang punya peluang dikasihi sebegitu..

mudah mudahan doa kita semua membawa kejayaan kepada adik hanis dan juga calon calon upsr keseluruhannya.

#Terima kasih kepada semua yang mendoakan.
#Terima kasih guru guru SKKD.



Published with Blogger-droid v2.0.10




Sahabat Blogger PCL/mamaD Ucap selamat hari jadi di Fb saya ~Nordiana Mohd Saad

assalamualaikum, ..biar telah beberapa hari berlalu namun saya masih dan sangat teruja dengan kesanggupan anda bersama segmen pcl baru2 ni.. benarlah kata pcl.. rakan2 bloggernya memang sporting abis.. :)

ini bagi kategori 1 (segmen), saya diminta update  !  supaya semuanya masuk blog ni.., sambil menghargai sambil menilai untuk layak menang seperti hadiah yg dinyatakan .



  1. Yanty Lee ~Happy Birthday!
  2. Norazizah Hashim ~ Selamat hari lahir mamaD. Semoga sentiasa ceria, bahagia dan berjaya di dunia dan akhirat bersama keluarga tercinta .
  3. Yunus Badawi ~ Happy Birthday Nordiana
  4. Salmiza sapuan ~ Selamat hari lahir buat mamaD.. moga sentiasa sihat & bahagia dia samping PCL & anak2 yer... Moga sentiasa dirahmati oleh Allah SWT
  5. Maszull Mohd Noah ~ selamat hari lahir Nordiana Mohd Saad...moga dpanjangkn umur n sihat selalu...
  6. Nor Ahmad ~ semoga murah rezeki..happy birthday..diana
  7. Suara Hati ~ selamat hari lahir :)
  8. Azee Azwani Aziz  (gambar)  
  9. Ashikin Ramli ~ (gambar) (from me: Kirani Mia ; diarykirani.blogspot.com) 
  10. Rozila Mohd Zin ~  (http://memetlenggeng.blogspot.com/p/pengalaman-percutian.html) 
  11. Wardatul Asmar ~ Hapy Besday, semoga bahagia dunia dan akhirat..
  12. چهاي ماتجيواعين (http://mamasentimental.blogspot.com/2013/09/pantun-dia-yang-ku-sayangkhusus-untuk.html) (gambar)

  13. Norhazlina Mohd Zaki ~ (http://tinymummy.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html) Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran Mama'D ...aka Nordiana Mohd Saad...wife to Pcl... ^___^ Semoga dipanjangkan Umur, Murah Rezeki, Bahagia di samping family, diberikan Kesihatan yang baik dan Sentiasa diBerkati Allah SWT...Aamiin.....God bless Us All...
  14. Mieza Jhaa K ~ Happy belated Birthday Mama'D.. Makin bertambah umur makin cute n awet muda..yeaahh! (gambar) **
  15. Eimah Shahrir ~ (gambar) ***

(** ) ~ selepas tarikh
(*** ) ~ sebelum tarikh (blog)

keputusan akan diberitahu kemudian (esok 10/9/2013)

Terima kasih kepada semua yg terlibat ..sporting : 

~diana



 



Aku yang dulu.. dan yang sekarang.



sorang tak berteman...mengurus hal sekolah anak.. macamtulah pengorbanan...korban masa kerja demi memastikan anak anak terbela..

hari ni kakak nina di asrama minta penjaga datang. .ada hal yang belum selesai.,  esok pula. ..adik hanis umairah dah nak mula exam upsr....hati ibubapa berdebar..lebih dari biasa.. hati anak biasanya cool aje..

sambil menghirup teh tarik. ..sambil memikir panjang.. fikir perancangan masa depan keluarga dan anak anak terutamnya..

huhh..baru 2 orang tu,  macam mana lah agaknya mak bapak kita dulu membesarkan kita seadanya hingga saat ini.

#susahpayah mereka kita hargai
#pengorbana mereka kita kenang.

tumpukan sepenuhnya kehendak keluarga... bahagia dunia dan akhirat dicari.
.
Published with Blogger-droid v2.0.10




Birthday MamaD ; Untuk hari ke-2






pagi sempat goreng mee ...bukan mee kuning biasa tu.. aku cari mee special Wantan Mee; ..goreng ikut sesedap rasa tak ikut resepi..

gambar? ..dah tunjuk dalam entri mamaD pepagi tadi..

okeh..lepas ambil hanis sekolah tambahan,  kami plan nak ke Shah Alam, Seksyen 7..syurga pakaian wanita. ..macamtu lah gayanya.

lepas solat zohor kami keluar dri.rumah...teruja mamaD, untung mamaD cepat kebah demam...kalau tak rugi. xder hadiah hari  ke-2 besday hihi..

Beberapa jam kat sana...adalah sikit untuk mamaD. ..semoga dia gembira hari ni dan seterusnya... tengok gambar atas sekali (2 bag tu..)

# lega, mamaD dah  sembuh dari demam..

nantikan. .insyaAllah suatu masa mamaD menggayakan...saya amik gambar curi ha haa...
.
Published with Blogger-droid v2.0.10