BACKPACKER GROUP HAT YAI 3D2N (2013) .

Assalamaualaikum  dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog pcl dan terima kasih kepada anda kerana sebelum ini mengikuti survey berkenaan trip ke Hat Yai :-

Survey : Nak Buat Rombongan Ke Hat Yai dengan Keretapi KTMB  (klik untuk baca

Saya telah mendapat kadar harga untuk group sebagai panduan dan tindakan selanjutnya. (Harga Promosi 2013) .

Terkini tiada lagi group terbentuk tapi kami mengharapkan nama 10 orang dewasa untuk membentuk group pertama (rujuk syarat di bawah) . Tarikh cadangan bagi pihak kami adalah (23/24/25 Disember 2013) .

*anda jangan risau sebab kami ada pemandu pelancung yang berpengalaman untuk mebantu pergerakan anda di sana .




PAKEJ BACKPACKER GROUP TRAVEL BY KTM  EKSPESS LANGKAWI
HAT YAI 3D2N (2013)

Harga : RM225/Head DEWASA

Termasuk : Hotel kongsi per pasangan atau dua orang
                     +B'fast
                     +Pengankutan pergi/balik dari stesen keretapi Hat Yai
                     +Pengankutan semasa lawatan

Harga kanak kanak RM80/head kongsi bilik (tiada B'fast)



Syarat Syarat

1.Group Anda minima 10 peserta Dewasa (kanak kanak tidak termasuk)
   jika group anda minima 6 peserta Dewasa (kanak kanak tidak di kira)
   bayaran RM250/head dan kanak kanak RM80/head
   atau group 7 atau 9 , salah satu bilik berkongsi 3 org.

2.Beli Tiket KTM dari Tempat Anda Ke Hat Yai (pergi balik)

3.Tetapkan Tarikh seminggu sebelum berangkat

4.Memiliki Passport atau Border Pass

5.Kanak-Kanak 4 ~ 12 tahun berkongsi bilik dengan ibubapa (tanpa B'fast)

6.Sila hantar maklumat seperti berikut melalui email kepada [ nazli.angkasa@gmail.com ]
   Nama Peserta
   Mykad
   Passport No
   Email
   No HP
   Nama Ketua Kumpulan
   Tarikh Lawatan

8.Bayaran 50% semasa pengesahan tarikh
   baki 40% sehari sebelum berlepas
   baki 10% semasa sampai di Hat Yai


ITENARARY

Day 1
12.00  tghari  -  sampai Hat Yai
1.00   tghari  - makan tghari (belanja sendiri)
2.00   ptg      - mundar mandir di Market Plaza
3.00   ptg      - Check In Hotel
                 Rehat
5.00   ptg     - Floating Market
9.00   mlm    - bersiar siar di Bandar Hat Yai
11.00 mlm    -acara bebas

Day 2
10.00 pagi     - B'fast (kanak kanak dibayar sendiri)
12.00 pagi     - Lee Garder area shopping
3.00   ptg      - Balik Hotel
6.00   ptg      - Asia Trade Market
11.00 mlm    - acara bebas

Day 3
10.00 pagi  - Bfast  (kanak kanak dibayar sendiri)
12.00 pagi  - Check out
1.00   tghari  -  makan tghari (belanja sendiri)
2.00   ptg     - Hat Yai Botanic Garden
4.00   ptg     - ke stesen keretapi
5.00   ptg     - bertolak ke Malaysia

*** jika anda tiada group ,dan anda boleh mendaftar nama,dan kami akan
atur masa yang sesuai untuk anda.

Tel : 017-4009726 (PCL) ~ pertanyaan







Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Wahh..gituu !!

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.






Buat baik pon ada orang tak suka apatah lagi buat jahat!

Salam...

..petang berulang malam menjelang,  itulah hukum alam. .ketentuan Maha Pencipta..sama-sama kita renungkannya..

Masa lalu yang sedih dijadikan sebagai pelajaran agar kesalahan yang sama tidak akan berulang.
Bohong pada diri sendiri adalah sifat kebohongan yang paling buruk.

..jangan ikut kata hati mereka yang selalu berkata-kata mengikut apa yang mereka suka.
Jadilah orang yang paling beruntung dengan mengembangkan rasa syukur yang hampir sama dalam situasi apa pon.

Jangan pernah marah jika kita tidak mampu merubah seseorang sesuai dengan keinginanan kita kerana kita sendiri tidak mampu menjadi seperti yang kita inginkan.

Jangan menunggu peluang kerana ia selalu hadir setiap saat di depan kita.

Manusia.. buat baik pon ada yang tak suka, buat jahat apatah lagi..mesti ramai yang tak suka...kan !
Jadi buatlah apa yang Tuhan suka walaupon manusia tak suka..


#tayang muka. ..jom jogging 15 minit pon jadi...






Aku dah cakap jangan..jangan!

Salam pagi Sabtu...

Hari ni ada masa sikit nak servis kereta..selalunya kerja memanjang. .tak pon pergi jalan-jalan makan angin.
Sarapa pagi ni sebelah kedai makanik.. Makan bihun goreng. .kalau tak, biasanya aku makan bihun sup power kemboja..

Ok habis bab makan. .

Aku sebenarnya bernasib malang campur baik..
Malangnya bila lepas servis kereta tadi si abangla dah terpecah cermin tingkap kereta aku.. entah macam mana dia tarik dengan player masa nak naikkan cermin tingkap.

"Aku dah cakap jangan...jangan.. , U guna besi tarik boleh pecah"..

Elok habis cakap je.. Prapp!  !! Berderai lah..

Nasib baiknya dia mahu ganti.. Aku nak tong2 tapi dia nak cover all buat payment ..terkedu nengok muka aku agaknya lah..

Apa nak buat rezeki aku pagi ni..
Syukur padaNya.

#malang subgguh nasib abangla.


#..kacau lah kereta biru ni..nak ambil gambar pon susah..!