Ramai betul Google klik +1 Blog MamaDiana ..!


#akaun blogger.com  pakcikLie PCL (mamaDiana) ...kini dibuka semula untuk public ! ..klik banyak apa rahsianya....*entah la !






Pilih yang muda..


Nak buat gulai ikan kena ada bendi baru best.. .taktaulah kat mana best nya..
MamaD,  awal-awal pagi dah pesan beli bendi nak yang comel , pilih yang muda-muda ..

Nasib baik aku tak salah pendengaran. .keh keh..

Tau tak camna nak pilih bendi muda? .. Orang lelaki yang dah kahwin lama macam aku nih mungkin dah tau caranya.. tu pon  bini yang ajarkan..
Eloklah lah ye akak-akak semua dan juga adik-adik yang baru berumah tangga, ...ajari suami anda bab-bab membeli-belah barang dapur tu.. Halia dan lengkuas pon ada yang tak reti nak bezakan..kan hahaa.

Ke.. Korang pon sama? . .confuse!

Okeh..bab nak pilih bendi muda tu. ...pegang satu-satu kena test  dengan mematahkan sikit hujungnya.. Senang patah tu kira muda lah tu..yang liat sikit nak patah tu ofcoz lah dah tua...*(biarkan untuk orang yang last beli ..)




# ok. lulus



Ahaaa. ...

...memang aku jarang sekali buat perkara sebegini, kalau ada pon zaman bujang dulu...semangat nak lawan motor/kereta sapa paling berkilat..

..memang ada orang kata perkara biasa..sebab dia biasa buat dan mungkin juga ramai yang sangka dan cakap "..buang tebiat agaknya".

...balik dari masjid tadi basah kuyup..naik motor...huh sejuk giler.
Alang-alang dah basah biar mandi terus...cuci kereta yang memang dah sepatutnya kena cuci...

Korang takyah la komen kata pcl ni rajin...saja je nak up entri..

#feed blog pcl masih bermasalah lagi...dalam pemerhatian.







Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM

Salam semua blogger

.. rugi tak join , kalau join pon ambil masa sekejap sahaja..  bak kata orang utagha "sat sangat" , pcl amik masa keseluruhan  3 minit ja... berbaloi lah kalau dapat RM50  nie.. mai mai lkaih mai join...klik banner !!






[nak online shopping , klik gambar sini]