Perut semakin tegang dan susut ..



slim dengan Slim First Diet ~ PCL

# SLIM FAST DIET, KURUS LANGSING, MENGENYANGKAN, BERTENAGA - Hanya segelas sahaja setiap hari. *(waktu berbuka puasa)


a) Harga Jualan SlimFast Diet RM45.00 Semenanjung Malaysia, RM49.00 Sabah/Sarawak 
b) caj pos ; 
 Semenanjung 1-2 kotak = RM7  , 3-4 kotak = RM9 more please ask* 
 Sabah/Sarawak 1-2 kotak = RM10 ,  3-4 kotak = RM12 more please ask* 

 Tunggu apa lagi buatlah pesanan melalui Dropshipper My Beayty Herbs : 

Email : nazli.angkasa@gmail.com 
whatsaap : 0174009726 
fb pm : Nazlee Ismail (klik sini)


---------------------
Q ; nak tanya cara terbaik minum SFD dlm bulan puasa ..minta cadangan sis MBH ?
A ; Hai sir, boleh minum semasa buka puasa atau semasa mengambil sahur ya.
Q ; .. takut sebab siang hr berlaku kekurangan air dlm badan kalau makan selepas sahur. (info).
A ; Sir boleh ambil masa buka puasa...





Saya Nak Duit Raya Rm300 Daripada Nile.Com.My


Makluman ; Saya Nak Duit Raya Rm300 Daripada Nile.Com.My  *shopping untuk anak2 dara aiii :))




Kenal ke nile.com.my ??
~sebuah web online shopping .. nak jelajah sila klik pada link berkenaan.

Okay ; nile.com.my ada buat giveaway duit raya ..aku sebagai pengunjung kali pertama menjelajah di sana macam best teruja je nak berhabis duit (rezeki) ....boleh rambang mata. tapi sayang,  modal tak seberapa..huhu.

Ini adalah satu peluang untuk aku rembat rm300, kalau jadi rezeki yang paling top hadiahnya tu aku akan belajakan di sini..tekan saja butang klik yang berkenan di hati, sentiasa menepati citarasa walah !

korang tak perlu nak bodek sangat, ni sema gelagat peserta kontes/giveaway memang gaya bahasanya macam ni...*aku lah tuu

Apa yang aku tahu, pemilihan adalah berdasarkan pilihan secara random.

Jadi , sesiapa saja boleh bertuah memenanginya.

2 x pemenang bertuah akan mendapat RM 300 tunai 
4 x pemenang bertuah akan mendapat RM 100 tunai

Tarikh akhir untuk join giveaway ni pada 21/7/2014, 11.59pm

meh ikut aku join sama-sama kita meriahkan ; (refer kat blog ika zulkefli) anda juga boleh terjah sana untuk maklumat lanjut tentang GA.

sekian.





Bab Rumah Tangga : Kebersihan diri


Kebersihan itu adalah tuntutan agama, suatu tuntutan yang baik seperti menjaga kebersihan juga menjaga kesihatan diri...apa pun setiap sesuatu yang baik itu memberi banyak faedah kepada seseorang.

Dalam sebuah rumah tangga, timbulnya kecintaan sorang isteri terhadap suaminya adalah kerana salingnya dia menjaga kebersihan diri. Setiap suami yang menjaga aspek kebersihan tak kira diri ke...juga persekitaran dia, dah tentu akan menyenangkan hati isteri..mana tak kan, balik kerja tengok semua dah bersih..lantai dah mop, kain baju seraga dah bersidai..hurmm kan. bahagia kan.. *kaw rasaaa ?

Mengabaikan kebersihan sama macam merenggangkan hubungan kasih suami dan isteri.. , kebersihan zahiriah mencerminkan batiniah . 

Kita (suami) kena ada daya penarik..kalau tak hensom.., tak berapa segak tapi pembersih orangnya, ia akan jadi satu bonus sebagai daya penarik terutama tamanya untuk isterinya

Jagalah keharmonian rumah tangga., aku cakap bagi pihak suami-suami budiman.. *aku sendiri cuba kearah tu..

aku tau...ada yang tak kisah sangat bab jaga kebersihan nih, asal boleh jer kan...tapi kan, jauh di sudut hati isteri menginginkan pasangannya 'nice looking , good looking' cuma tak mampu nak bersuara memperlekeh suami sendiri...sebab dia adalah isteri mistali yang solehah...tak nak melukai hati suami dia..berdosa tuu!
jadi, kitalah (suami) kena mengubahnya...

#kalau dua2 laki bini selumber jer.. apa pun tak bleh !

Baca lagi ; Bab Rumah tangga :

Apr 07, 2014
Kita dambakan seorang anak yang soleh/solehah , maka perlu tahu akan kewajipan seorang anak terhadap ibubapa yang harus dipenuhi , kita buat untuk ibubapa kita dan sama juga anak-anak akan buat untuk kita ...itulah ...
Apr 18, 2014
Assalamualaikum wbt ; Diingatkan kepada para isteri , jika suamimu mengutamakan ibunya, syukurlah kerana itu tanda kebahgiaan untukmu walaupuun ia tak semahu dengan keinginan kamu. Jika suamimu pentingkan diri ...
Apr 10, 2014
Setiap orang Islam wajib menghormati tetamunya, tetapi bagi seorang isteri kenalah belajar dan mengerti tamu yang bagaimana harus diterima bila suaminya tiada di rumah. Untuk menjaga keharmonian rumahtangga dan ...
Apr 04, 2014
Di dalam sesuatu tindakan, jangan sekali-kali membelakangkan suami, kerana dia ketua rumahtangga. Jika hendak keluar rumah mestilah mendapat izin dari suami terlebih dahulu. Isteri pula hendaklah memahami tugas ...
1
2
3
4
5
6
7
8


Abah kerja apa?

...semalam selepas tarawih ; duduk sat depan tv sementara menemankan hanis buat kerja sekolah dia. 

MamaD ..sambil lipat kain baju seraya berkata "lenguh lenguh badan ...letih la jaga budak kecik" .
..aku sahut ;  "Letih sangat ke?.." *aku memang tau kerja mengasuh budak ni memang meletihkan..tapi saja ; saja nak bikin panas..

MamaD jawab "abah boleh la ..buat kerja dalam ofis..tengok2 orang buat kerja.."

Aku ; ..meh kita dua tukaq kerja :) ...rasanya main ngan bebudak lagi best.

MamaD ; ..hah...mau pengsan sebelum petang kott !!

Hanis mmenyampuk.. "eh ..Abah kerja apa?"

MamaD ..tambah lagi "abah tu macam sibuk tapi selalu je nampak ada update blog"  **toinggg!! tepat kena batang hidung ni..huhu.

Aku ; ..itu hobi abah bila ada masa, henfon ada kat tangan bila teringat nak blogging tekan la apa-apa yang patut..lagi pun wifi free ada selalu..
*aku rasa tak jejas kerja hakiki aku..

Hanis nyampuk lagi.. "Abah suka selfie la ...kan mama"

MamaD ..."ikut sapa? ...anak-anak abah la tu..hemmh ; mama sorang je malas semua tu.."

Abah selfie ada sebab.. *untuk projek blog (tak sempat aku nak bagitau..)

Nah ...ni #SOTD aku kali ni..

#SOTD ~ Selfie Of  The Day _ PCL


--------------------- ;; ----------------------------

Q ; korang rasa macam mana dengan kerja korang ??