Kite Kite Aje


Blogger Day Out (group gathering) yang pertama kali PCL turut serta, foto di bawah adalah kenangan dalam tahun 2012.

Slogan "Salam Bersambut Ukhuwah Bertaut"
Lokasi : Musholla Ihsan, Bandar Baru Bangi


KKA Blogger Gathering 2012


"Kite Kite Aje" Blog List


1. Shazwani Shakeri - Aku Ibu Muda - Bila Ibu Muda Berleter - http://deejaywani.blogspot.com

2. Norzaila Ismail -Kakchik Ella - Dari Jari-Jari Halusku - http://misz-ella.blogspot.com

3. Darling Pya - Acu - Life is a Joyride - http://sephiasayang.blogspot.com

4. Rina AVAIL a.k.a cik betty - cik betty suka tulis-tulis - http://cikbetty.blogspot.com/

5. Fadzilah Omar - gadisBunga - http://www.gadisbunga.com/

6. Anaa Suryana Othman - Anaa - http://cerita-anaa.blogspot.com

7. Hanie Abdullah - h4ni3 - http://drhanie.blogspot.com

8. Kakcik Juariah - http://kakciknurseroja.blogspot.com

9. Khairul Faizie - DaddyZZ - http://alwaqiahalmulk.blogspot.com

10. Kaseh Meow Elena - Kaseh (tgh cuti tanpa gaji so no update :) ) - http://transformasi2009.blogspot.com

11.muhamad firdaus bujal._bujal.x  http://matcham-matcham.blogspot.com/

12. Nazlee Ismail (pakcikliePCL) - www.nazlee.com

13. suziyanti m. suhaimi (mak encik | sz) - http://syimirmikail.blogspot.com

14. Ida Mahmud - http://nyanyisunyi-nyanyisunyi.blogspot.com/

15. Ell Suhaiella - Ell Emo - http://ellnekimura.blogspot.com

16. Murni Alfathunnisa - http://sitimurni.blogspot.com

17. Munnafendy - http://www.munnafendy.com

18. Azian Elias - Yan - http://yan-yanjournal.blogspot.com

19. Ati Radzuan - Ati Masrif- http://wanati.blogspot.com

20. Pena Rozie http://mummyrozie.blogspot.com

21. Hamzah Abd Hamid http://al-lavendari.blogspot.com

22. Echah Syed - http://persismutiara.blogspot.com

23. Bro Framestone - Bro Framestone - http://www.broframestone.com

24. Syida Mislan http://syidamislan.blogspot.com

25. Afasz - http://afasz.blogspot.com

26. Hanis Azla Rafeah Salim - http://hanisazla.blogspot.com

27. azieazah > http://azieazah-aa.blogspot.com/

28. Granny Hani -Aku lah Jentayu itu - http://debumelukut.blogspot.com

29. Azwa Kamar - http://nurqasehbiz.blogspot.com/

30. Norhafizah Othman - http://norhafizahothman.blogspot.com/

31. Ain Noraini - http://ainnoraini.blogspot.com/

32. Anyss Je - http://annieyss.blogspot.com/

33. Ayu Citarasa Rinduan - http://ruhayurazali.blogspot.com/

34. Yunus Badawi (YB) - http://yunusbadawi.blogspot.com/

35. Aslinda Linda (kakngah) - http://www.lindarosman.com/

36. Nanie Nms - http://nan-salleh.blogspot.com/

37. Khairul Hakimin. Muhammad (Kerol) http://www.kuahkari.com ~ Memanis Kehidupan

38. Aida Hussin - Idun - http://sajejer.blogspot.com/

39. Roshidayu Che Mat ( Akuzle Ayu ) - http://nasikerabubuahtanjung.blogspot.com

40. Padlie (cerita Si Padlie) - http://www.ceritasipadlie.com/

41. Haliza Akmar (ejaescobart) - http://ejaescobart.blogspot.com/ ~ Selamber Je

42. Abdullah Al-Hadi Hj Muhamed (Dato' LF)- http://luahfikiran.blogspot.com/

(list update ; November 11, 2013 at 4:21pm · Latest version by Nazlee Ismail
Ref : Fb Kite-kite Aje


12/6/2015 4:30 pm
Sampai ke hari update entri ini, pcl tak pasti url blog tersenarai di atas tu masih boleh guna/berhubung dengan tuan punya blog masing-masing atau sebaliknya. Namun "Salam Bersambut Ukhuwah Bertaut" tetap terus ada dengan silaturrahim yang terbina sejak dulu, insyaAllah sentiasa dekat di hati walau jauh sebenarnya.

p/s ~ maafkan hamba sesekali lalu di time line facebook KKA


Bukan mudah nak bina keluarga bahagia ?


Satu ayat dalam entri blog Maisarahsidi, pagi tadi sempat dibaca dan share di wall facebook aku berkenaan Mudahnya Tinggal Solat ! , maaf cakap lah ya...baik kaum lelaki mahupun wanita ada saja alasan yang diberikan untuk tidak solat.

Apabila kita bercakap, bukan makna kita nak menunjuk yang kita ni perfect !, bukan riak tapi sebagai tanggungjawab yang sepatutnya...wallhualam , atas niat masin-masing untuk mentafsirkannya.
"Sanggup tinggal solat kerana sayang pada makeup takut hilang bila wuduk padahal TINGGAL SOLAT 1 WAKTU akan DISEKSA 6000...
Posted by Nazlee Ismail on Thursday, June 11, 2015

Sebagai ketua keluarga, bagi yang sudah berumahtangga semestinya mahukan yang terbaik. Apa saja perkara, kalau boleh nak buat yang terbaik untuk ahli di bawah tanggungannya dan untuk dirinya juga.. 

Saling menasihati jika ada kekuranngan. Rumahtangga akan sentiasa rukun dan damai apabila suami isteri dan anak-anak sering bekerjasama, saling hormat menghormati antar satu sama lain.

#keluargaimpian #keluargabahagia
#bukanmudahnakbinakeluarga #kawinnampakmudah


Call for Giveaway (No. 2000000) PV !

Giveaway 2 JUTA PAGE VIEW !


Yang pantas dan bernasib baik , Anda boleh memenangi hadiah wang tunai RM50.00  ! (hanya seorang pemenang sahaja).

Syarat boleh rujuk SINI

Penilaian :


  1. Penilaian dilakukan mengikut masa terawal penerimaan gambar tersebut ke no whatsaap yang diberikan.
  2. Ciri-ciri keselamatan dirahsiakan daripada unsur penipuan yang mungkin berlaku.

Selamat bergembira untuk GA ringkas kali ini. 

Sekian dari nazlee.com.

Terima kasih.


Betul ke budak dulu baik-baik bandingkan dengan budak sekarang?


Teringat masa bulan puasa, masa zaman aku kanak-kanak dulu tak ada  in door game yang best selain bermain dam. Dam aji, Dam ular ...main guna buah Dadu !

kredit : zueherwan.blogspot.com
harap jangan blur ye anda yang lahir di zaman melenium , korang memang banyak yang tak tau permainan apakah itu?, kan! Budak kampung macam aku memang tau sangat la , main kat surau lagi...situ lah port kami melepak !...bagus kan? lepas main-main solat, lepas solat sambung main..tidur dan main dan balik rumah bila dekat-dekat waktu berbuka. hurmm..terkenang zaman jahiliahku.

Permainan Dadu

Banyak permainan terkenal digemari orang yang mengandungi perkara yang diharamkan syariat. Di antaranya permainan dadu yang darinya muncul berbagai macam permainan seperti rolet ..(Genting Rolet) . Sekarang ni ada lagi kot kat Genting tu? atau dah upgrade ...Perasan aku la, nampak yang banyak tersedia sekarang ni ialah premis-premis mesin judi yang seumpamanya. (tak kira bulan puasa, sepanjang tahun penuh pelanggan dalamnya).

"Sesiapa bermain dadu, maka ia telah berbuat maksiat kepada Allah dan Rasul Nya" 
(Hadith riwayat Al-Bukhari : 10/465)

Sesuatu yang melalaikan dari melakukan ibadah itu adalah adalah perbuatan melanggar syariat agama kita.

Dulu.... 
memang tak tau benda, main apa saja asalkan hilang perasaan bosan seharian..

Sekarang..
pon sama jugak, menghadap smartphone sampai lupa tanggungjawab pada dunia dan akhirat, lalai ibadah solat yang utama . Bila sekali ketuk baru tersedar kan..alhamdulillah.

Dulu dan kini sama saja...mudah-mudahan tahun ni dan seterusnya amalan kita semakin baik dan mendapat RahmatNya...aaamin.

Selamat menantikan Ramadhan Al Mubarak.

p/s : muhasabah untuk diri.