PAKEJ MENCANDAT SOTONG 2016/2017 KUALA TERENGGANU


PAKEJ MENCANDAT SOTONG 2016/2017 KUALA TERENGGANU  

candat sotong terengganu


Info : Tempahan bot candat Pakej CANDAT Terengganu 2019 (KLIK SINI)

Terima kasih kepada pelanggan-pelanggan bot candat sotong yang dihormati.
Jika anda berhajat mencadat, jangan tunggu lama untuk buat tempahan. Pakej yang disediakan seperti berikut :

[2018 - HARGA PAKEJ CANDAT SOTONG 2018] - klik sini

Pekej Candat Sotong Terengganu 2016 / 2017

Harga : (tidak masuk kos sewa bilik di jeti)

1) Pakej 1 (bot max 8 orang)
Rm 1200.00
2) Pakej 2 (bot max 10 orang)
Rm 1350.00
3) Pakej 3 (bot max 15 orang) 
Rm 1750.00  (qty bot terhad)
4) Pakej 4 (bot max 06 orang) 
Rm 800.00

(update 2017) klik sini 

*(tidak masuk kos sewa bilik)
Tambahan Rm120/bilik 2 katil queen..siap dgn kemudahan toilet..max biasanya 5 org 1 bilik

Tentatif mencandat :
Semua Peserta dikehendaki berkumpul dijeti selepas waktu asar kebiasaannya pada pukul 5 petang. 
Bertolak ke destinasi candat. Apabila sampai ke destinasi peserta bolehlah mula bercandat dan memancing. 
Kebiasaannya peserta pulang sebelum subuh tetapi terpulang kepada peserta candat. 
Peralatan candat TIDAK disediakan 
Sewa Koyan Rm10/satu tetapi perlu dikembalikan apabila selesai candat (Peserta candat digalakkan membawa peralatan candat sendiri jika ada).

Naik di jeti pelabuhan Chendering
Makan dan minum disediakan.
Jaket keselamatan disediakan
Ubat mabuk disediakan.


Pakej 2016 bermula (Bulan April - Julai)

Kemudahan mencandat sotong 


Kemudahan Termasuk :
Jaket Keselamatan
Spot Light
Kemudahan dapur
Kemudahan tandas
Air batu dan Air mineral
Tekong berpengalaman lebih 10 tahun
Bertolak dari Jeti LKIM Chendering Kuala Terengganu.
Bertolak (5pm) dan balik waktu subuh keesokkannya (7am di jeti)
Bot berlesen

Kemudahan Tidak Termasuk :
Bilik untuk menyimpan barang tidak termasuk dalam harga pakej. Caj Rm120/bilik jika mahukan bilik sewa
Pelanggan boleh mendapatkan khidmat kami @ cari sendiri hotel/chalet yang berdekatan .
Alatan candat juga tidak disediakan. Anda boleh bawa kelengkapan set mencandat/pancing sendiri. Jika perlu anda boleh sewa dgn Kadar sewaan untuk koyan candat rm10/set

Syarat Tempahan Bot Mencandat Sotong


Tempahan hendaklah melalui :
Email : nazli.angkasa@gmail.com /
Whatsapp 017-4009726 (en. nazlee)

Pembayaran :
Deposit/pendahuluan RM500.00 (ke akaun Maybank) perlu dijelaskan untuk lock date
Deposit tidak dikembalikan dan pertukaran pakej tidak diterima setelah dimuktamadkan.
Bayaran penuh perlu dibayar sebelum menaiki bot.



**entri ini dikemaskini pada (8/12/2016)

Klik : (Booking unntuk Trip 2017 sudah dibuka dengan harga sama @ Chendering Kuala Terengganu) 



Serabut orang buat aku pening ..

Rambut panjang merimaskan, sebulan sekali mesti mau potong rambut kalau tak... hidup kita kelihatan serabut walau hakikatnya di hati rasa bahagia selalu .. itu tanggapan aku bila nampak orang lain "serabut" .

Tak apa.. bagi lelaki yang suka simpan rambut panjang itu hak memasing, aku cuma cakap dan rasa apa yang aku nampak.. kalau aku lah yang semacam itu mesti serabut kepala. Rimas !

Teringin juga nak botak terus, tapi belum masa lagi.. senang tak payah fikir pasal rambut, tak perlu beli syampo dan  sebagainya .


Ada isteri mintak dia guntingkan rambut.. itu yang terbaik. Kalau tak boleh, cari salon rambut lelaki.. takyah penig hilangkan serabut .


Bukan lupakan terus anniversary..


dah terlepas sehari baru teringat ..hemm nampak sangat kita ni tak hirau pasal sambutan hari ulang tahun dan sebagainya. Bukan tak suka tapi tak teringat. Kalau kebetulan ingat memang ada lah sesuatu untuk dia.

Okay untuk yang tak tahu, semalam 2 November adalah hari bersejarah ulang tahun pernikahan kami, sudah 19 tahun berlalu.. bahagia rasa syukur alhamdulillah segalanya berlalu begitu cepat sedar tak sedar anak-anak kami dah pun membesar di depan mata seadanya.

Terima kasih kepada semua yang mengucapkan tahniah dengan iringan doa di fb dan group sembang sosial.


"sekerat kek banana SR & segelaih ayaq #gelaihh green tea . "bukan lupa terus...tp ada jgk utk dia walau x seberapa" .. sorry @nordianasaad"

#happyanniversary
#family #kelabbloggerbenashaari #exchangefeedgroup


Kelas Belajar Membuat Roti


Kelas Belajar Membuat Roti Puan Wanie



Puan wanie mempunyai pengetahuan serta pengalaman luas dalam bidang bakeri lebih 10 tahun.

Belajar Membuat Roti dan Kek


Kebanyakan daripada anda memang sangat mengemari roti dan kek. Namun tidak tahu untuk membuatnya walaupun anak-anak anda sering meminta daripada anda. Jadi ramai yang mengambil keputusan dengan membelinya. Sampai bila nak membeli sahaja?

Sedangkan anda boleh belajar dan membuatnya berulangkali untuk pelbagai perayaan dan situasi. Malah anda boleh jadikannya sebagai produk jualan anda.

Jom manfaat jadual cuti anda untuk kelas membuat roti . HANYA RM 70 shj bayaran
Anda akan mempelajari teknik membuat :

1) ROTI BOY (Mexican buns) dan
2) ROTI SARANG LEBAH dan SOS BUTTERSCOTCH

Terhad 8 ke 10 org masa pembelajaran.
Tarikh  :  10 hb Nov  2015.
Alamat :  No. 18 Kg. Baru Lanjut  43900 Sepang, Selangor..

Rebut peluang sempena cuti umum (Deepavali) ini, sila booking tempat dan Sebarang pertanyaan boleh hubungi
Puan Wanie 017 690 6288 instagram @wanie.vanillamanis
 Kelas Puan Wanie

BELAJAR SAMPAI PANDAI..