Malindo's Steak Haus Ampang Sediakan Menu Western Food Murah


Western Food murah di Ampang ?


Okay, Ampang kat mana? ... itu yang orang selalu tanya.

Malindo's Steak Haus satu-satunya restoran western yang agak murah harganya,  susah nak cari makanan murah berkualiti di bandaraya besar.
Lokasi Restoran adalah berdekatan dengan Kompleks Muhibbah Ampang Jaya, landmark paling mudah adalah di belakang 'Restoran Menate' Taman Nirwana, Ampang .

Malindo's Steak Haus Ampang
Malindo's Steak Haus Ampang

Restoran ini baru beroperasi, seriously aku kalau cari tak jumpa, tapi kalau guna waze ..selalu ianya tak akan mengecewakan aku. Jadi korang gunalah khidmat waze macam aku yang 'buta jalan' di KL nii..haha, boleh jimatan masa  dan sampai tanpa sesat. (Kalau takda waze! ..jangan la kedekut nak download apps)

1) Harga makan dan minuman murah 
2) Rasa makanan dan minuman sedap 
3) Servis pantas
4) Kualiti bagus 

Empat perkara ni kalau aku singgah kedai makan mesti kena ada. Pertama kali cuba kat sini.. agak jauh kami sekeluarga datang dari Banting semata-mata nak test makanan dan servis kedai ni. Dinner kami makan-makan western bersama beberapa rakan Kelab Blogger Ben Ashaari yang sememangnya 'kaki makan', walau ada juga di antara kami ni bukanlah  khusus kepada food blogger. Tetapi apa pun.. bab makan semua orang boleh beri pendapat tersendiri.

Full house ~ ramai pengunjung pada malam tersebut
Malindo's Steak Haus belum pun sampai sebulan beroperasi pada review ini ditulis, tapi hari kami datang ini memang pack giler dengan pengunjung . Sinario ini telah menampakkan bertapa 4 perkara yang aku senaraikan di atas tu memang betul-betul berlaku di sini.. Orang cari yang murah , sedap dan bila tahu servis juga kualiti tip top, maka  berkemungkinan akan datang lagi dan lagi. Okay, Korang kalau ragu-ragu tak apa.. tunggu review dari rakan-rakan blogger lain, atau pegi saja ke page Malindo's Steak Haus .

Kalau lihat kepada konsep kedai dan hiasan, Malindo's ini ala-ala lanun hipster pun ada haha (sekadar gurauan saja). Topi Cowboy yang dipakai oleh waters tu nampak country style gitu (cuma kuda saja tak kelihatan). Okay bagus ..ini sebgai tarikan Malindo's Steak Haus.


Suatu konsep yang cuba diketengahkan dengan kekuatan pada menu-menu 'Western Food and Italian'. Difahamkan Chef yang ditugaskan mempunyai pengalaman 10 tahun dalam bidangnya.

"Chef kami mempunyai kepakaran di dalam bidang ini selama 10 Tahun. KUALITI TERBAIK, HARGA MURAH!!"

Okay, 2/4/2016 malam Sabtu lepas, kunjungan kami ke sini dan mari kita lihat antara menu yang kami order pada malam tersebut :

Jus (Kedondong Asam Boi, Mangga, Orange, Carrot dan lain-lain ~ Rm4.00/glass, Minuman panas Rm1.50/cup dan minumam sejuk Rm2.50/glass
Chicken Combo Rm17.90/plate
 Lamb Chop Rm16.90/plate
 Spaghetti Seafood Rm10.90/plate
Chicken Chop Rm8.90/plate
Ada banyak lagi menu-menu hebat lagi murah hanya di Malindo's Steak Haus , ini yang sempat aku ingat diorang makan antaranya : Fish & Chip, T-Bone, Rib Steak, Mix lamb Chop, salmon Fish dan lain-lain tak sempat nak ingat.. nak tunjuk menu kat sini tak jelas pulak..so, pergi lah saja dan makan dengan puas hati Insya Allah (recommanded by pcl) 

Sebahagian dari keluarga KBBA yang makan bersama malam tersebut
Sebahagian dari keluarga KBBA yang makan bersama malam tersebut
Malindo's Steak Haus Ampang Sediakan Menu Western Food Murah
Moment paling best ...bila terjumpa Abanglong & kaklong family ..rupanya diorang ni pun peminat western food jugak!




Komen nazlee.com : Senarai menu dan harga jika boleh diperbaiki lagi kerana saya sendiri nampak kurang jelas tulisan/warna dengan kombinasi cahaya lampu yang ada di dalam restoran.


Malindo's Steak Haus
Alamat : B3-10-G, City Garden Commercial Centre, Taman Nirwana
Ampang, Kuala Lumpur
Waktu operasi : 11 pagi hingga 1 pagi (buka setiap hari)

Hubungi : 016-263 7769
Page Fb : https://www.facebook.com/malindosteakhouse/
Instagram : @steak_haus


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500

Sebabkan aku dari utara semenanjung, rasa terpanggil nak join dan kenai2 depa geng Blogger Utara...mana tau boleh lepak sama-sama bila aku balik kampung nanti... emm ada ka? ..tak tauu

Ok, jom sertai depa nih..

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini



Team KBBA SongkRun 2016 5K Water Run Malaysia

SongkRun 2016 5K Water Run Malaysia


Songkrun 2016

Suka main air? Bila last sekali korang main-main air, sembur air, pancut air, tembak kawan dengan pistol air hahaaa.. lama dulu masa zaman kanak-kanak riang.. kan?

Terkenang sebenarnya zaman keriangan kanak-kanak dulu.. teringin lagi, itu yang aku beriya join SongkRun 2016 bersama team Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) pagi tadi. Dapat bermain air beramai-ramai sampai basah lencun satu badan.. dah macam pesta songkrun di Thailand pulak.


SongkRun 2016 5K Water Run Malaysia, berlangsung di Sepang F1 International Circuit, Sepang Selangor. Pagi tadi ratusan pengunjung berdaftar menyertai pesta air dan muzik ini.

Cuaca sangat baik dan sedikit panas membuatkan para peserta tak sabar nak bermain air.  Seawal jam 8 pagi sudah ramai orang memenuhi lokasi pendaftaran.

Bagi pendaftaran, terdapat 2 jenis tiket  ; 
MYR105.00 untuk Standard pack didatangkan beserta sehelai t-shirt, medal, waterproof pouch dan wristband manakala MYR135.00 untuk Shooter pack didatangkan dengan t-shirt, medal, waterproof pouch, wristband dan water gun. 
Songkrun 2016
Songkrun 2016
Songrun 2016

Larian 5 kilometer bermula sekitar jam 10 pagi, sebenrnya kitaorang dah basah kuyup dah.. habis semua kena sembur dengan air dari pancutan paip jentera bomba. Woww.. kebasahan bermula semua perserta nampak teruja sambil menembak-nembak watergun sesama rakan yang ada, masa tu semunya fikir FUN dan peserta tak boleh marah kalau kena tembak!

Part best bila ada yang suka bergambar selfie / wefie.. juga kena attack! Ok have fun .. tak boleh nak marah cuma senyum saja .
Aku baru nak wefie dengan Ben.. dah kena.. haha sempoi !!

Setiap 1 kilometer ada pit stop, dapatkan air minuman, refill watergun dengan air sejuk (ice water) dan sedia untuk basah lagi dengan semburan air dengan irigan muzik !

SongkRun 2016, pesta air + muzik disetiap zon yang ditetapkan telah berakhir awal dengan tamatnya larian jarak 5KM iaitu sebelum waktu yang dijadualkan dari jam 9 pagi hingga 4 petang . Sebelum jam 1 petang sudah selesai acara dengan setiap peserta mendapat madal comel dan juga sebuah kenangan keriangan bermain air + muzik di SongkRun 2016.

Sampai jumpa lagi di SongkRun 2017, insya Allah dengan megharapkan pihak penganjur berkenaan akan lebih perihatin untuk menyediakan sarapan percuma kepada peserta sebelum acara bermula.





Mama'D gayakan Shawl QESYAMIN.MY


Mama'D gayakan Shawl QESYAMIN.MY


Susah betul kalau nak mintak mamaD mengayakan pakaian baru dibeli contohnya seperti jubah atau tudung baru. Katanya dia bukan dilahirkan untuk jadi model.. hihi, ya lah tu walaupun aku perasan dia ada bakat namun tersangat pemalu orangnya, sukar didekati dan lambat mesra.

Selalunya aku jenuh la pujuk dia, kalau kami nak keluar ke mana-mana, mamaD akan siap-siap pakai 'lawa' dan aku terus capai kamera snap gambar candid .. 'mahal Ooo..' gambar dia . Bukan senang nak tengok dia bergaya depan kamera walaupun dengan suaminya ni. Tapi untuk kali ini boleh pulak.. haha nampak tu mungkin sebab shawl baru yang dipakainya. Shawl warna pink yang menawan dari QESYAMIN.MY

Okay tunjuk sikit ; 
Shawl cantik, shawl satin , shawl labuh
Shawl warna pink yang menawan dari QESYAMIN.MY 
Ini gambar dari web sebenar dan model sebenar QESYAMIN.MY

Shawl menawan dari QESYAMIN.MY


Basic shawl dari Qesyamin mempunyai 3 warna pilihan antaranya pink, biru dan juga kelabu. Baru-baru ini founder dari Qesyamin telah berbesar hati untuk menaja 6 helai basic shawl di 1st EFG Gathering

Aku difahamkan shawl QESYAMIN.MY diperbuat daripada kain satin yang berkualiti tinggi mempunyai kelebihan dan keunikan yang tersendiri. MamaD pun akui bila memakainya.

"Kain tak jarang, tak perlu pakai inner lagi.. , labuh secukupnya dan mudah dibentuk" 

Tengok la tu.. mamaD bersetuju mengayakannya depan kamera dengan bersahaja. Cantik kan? Shawl yang mamaD gayakan. Memang tak rugi bagi mereka yang ingin mencuba shawl dari Qesyamin ini. Kalau korang nak cuba korang boleh contact detail kat bawah dan ini ada gambar, boleh korang tengok2 dulu sebelum ke laman web QESYAMIN.MY




Facebook : Qesyamin
Instagram : Qesyamin
Website : www.syamimirosnee.blogspot.my
Telefon : 019-9444960

Terima kasih blogger papaGlamz "Sebab PapaG aku menulis tentang Shawl Qesyamin" dan sakalung tahniah untuk kejayaan majlis #1stEFGhatering.