Gigih ?


Jaga bentuk badan , baru smart pakai jubah moden


Tang bahagian muka dah lumoq serum skincare .. tang part body belum mentain lagi. Baru nak mula, tapi agak kecewa sebab baru minggu lepas timbang berat tup tup minggu ni masuk gym timbang sekali.. huhu alommak plus 0.7kg !!

Apa nak disalahkan, diri sendiri tak pandai kawal cara makan. Kali ni aku tak salahkan bini masak sedap.. haha marah depa nanti. Aku cuba cara sihat, macam selalu setiap malam Rabu bersenam, jogging dan main ping pong

Mai aku tunjukkan berapa berat aku .. lepas seminggu nanti aku update lagi berapa naik atau turun berat badan ..

Target nak sarung jubah di pagi Syawal dan kurta di  malam Ramadhan akan datang, insyaAllah ..

#gigih


Nori Skincare Hilangkan Jeragat


Aku tak pernah mengeluh pasal kulit wajah yang kusam dan kelihatan berjeragat. Aku seorang lelaki yang tak hirau sangat pasal produk terutamanya penjagaan kulit wajah. Aku insan biasa-biasa saje, apa nak hairan dengan semua produk skin care yang berada di pasaran. Sikit pun aku tak pandang.. apa lagi tergerak hati membeli untuk kegunaan sendiri. Jauh sekali.. sebab dalam sejarah hidup aku sehingga umur 43, sekarang ini boleh dikira berapa jenis produk skin care saja yang aku kenali, itu pun tolong isteri dan anak perempuan yang minta aku belikan.

Nori Skincare Hilangkan Jeragat


Buat pertama kali aku meggunakan serum, ini adalah cubaan sulung setelah aku diperkenalkan dengan set Nori Skincare oleh rakan. Tujuan aku cuma untuk mendapatkan kulit wajah yang segar, kurangkan jeragat dan mengatasi masalah kulit kering. Umur bukan penyebab kita rasa malu dan segan untuk tampak bergaya. Bak kata orang ; Semakin berusia seseorang semakin mantap penampilanya.

Nori Skincare Hilangkan Jeragat

Set Nori Cleanser plus & Serum plus
Aku terima parcel 2 minggu lepas, cuak rasa mulanya nak guna sebab seumur hidup aku tak pernah nak menyegak dengan produk skin care.. mau kena gelak dengan anak-anak pada mulanya haha "abah pun pakai serum??" semacam tak boleh percaya je diorang dengan gelagat aku hurmm..

Nori Skincare Hilangkan Jeragat

Gambar diambil di hari pertama sebelum menggunakan set Nori Skincare

Kulit wajah kelihatan kusam dan kering kesan daripada peningkatan usia barangkali ini kebiasaanya, Kadang tu aku selalu stress buat kerja. Kesan itu wajah nampak cepat tua.. jelas ada kedutan dan jeragat di wajah. Ini yang aku mahu diatasi ... kalau boleh? Set Nori Skincare dikatakan boleh menghilangkan jeragat dengan pantas...tak apa boleh dicuba.

Nori Skincare Hilangkan Jeragat

Nori serum plus

Biasalah.. orang lelaki macam aku ni, pertama kali guna mesti nak kena merujuk kepada isteri.. haha dapatkan bantuan beliau, cara nak pakai serum dan cleanser. Rupanya tak susah mana pun.. mudah sangat. Mulakan dengan mencuci muka dengan Nori Cleanser Plus, tekan satu atau dua kali picit di tapak tangan dan cuci bersihkan muka macam biasa. Kemudian bilas selepas itu baru lah gunakan Nori Serum Plus; tekan satu atau dua kali picit di bahagian jari telunjuk supaya senang nak ratakan di wajah. Sungguh mudah untuk cubaan kali pertama.

Nori Skincare Hilangkan Jeragat

Ini gambar selepas 5 hari penggunaan, ada nampak perubahan. Ketara jugak hasilnya. 
Gambar diambil di hari ke 5 selepas menggunakan produk Nori Skincare Plus secara teratur.

Nori Skincare Hilangkan Jeragat

Nori Serum Plus , Nori Cleanser Plus
Ini hasil dari selepas 10 hari aku menggunakan Nori Cleanser Plus dan Serum Plus.
Alhamdulillah hasilnya.. korang boleh lihat sendiri, banyak perubahan pada kulit wajah aku ni antara yang ketara ialah:

1. Kulit terasa lembut, bersih dan segar tiada lagi kulit kusam dan kering  yang dulunya.
2. Paling  bagusnya target aku nak hilangkan jeragat tercapai. Jeragat semakin berkurangan.
3. Kulit  makin cerah , bersih dan berseri.

Betul aku tak sangaka produk set Nori Skincare ini sangat berkesan dan meyakinkan.

Jika Anda berminat untuk mendapatkan INFO DAN HARGA produk Nori Skincare atau mahukan penjelasan lanjut berkenaan, bolehlah merujuk kepada maklumat berikut :

Web : http://directlyhers.com/  
Petua Hilangkan Jeragat
FB : https://m.facebook.com/noriskincare/  
@norinskincare
Whatsapp : +60 17-366 5222 ,
+60 17-2086837 , +60 11-28379240











Cendol Durian Seksyen 24 Shah Alam; Berbaloi menunggu lama?

Cendol Durian Seksyen 24 Shah Alam


Sebab dah viral di media social, mamaD ajak aku dan anak-anak jjcm kat sini, 45 minit dari Banting guna khidmat waze. Waze ke lokasi Medan Selera Delima, Seksyen 24 Shah Alam. Cari kedai makan nama;  Rojak & Cendol Shah Alam

Sampai je sini, cari parking dalam kawasan memang dah penuh cuma ada kat luar kena menapak sikit, kami sampai jam 8pm, kiranya baru 2 jam mereka beroperasi. 
Sementara tunggu giliran , boleh lepak sambil order menu lain.. bisnes dorang ni start pada 6pm hingga 1pagi


Cendol Durian Seksyen 24 Shah Alam

Pelanggan beratur panjang untuk ambil nombor oder..  ikut hati aku, mau juga balik rumah buat sendiri cendol + durian.. hampir aku berputus asa.. JANGAN DATANG SINI kalau tak suka beratur dan menunggu lama. Nampak keadaan suasana dalam gambar adalah normal di waktu malam minggu dan cuti umum. 

Agak tertanya-tanya juga aku, berapa harga semangkuk atau segelas cendol berisi durian?

Tanya juga aku pada kakak peniaga gerai bersebelahan.. katanya "akak tak tahu lah , akak tak pernah tanya harga" ..wah bagusnya jiran-jiran niaga sampai tak amik port langsung .. jeles kah, serius tak tahukah? Atau sengaja malas nak heboh.. 

Untungnya lah, kalau diikutkan perniagaan di sini menjadi laris dengan kehadiran orang luar dari Shah Alam disebabkn oleh cendol durian viral. Tempiasnya tetap dapat juga.. ambil positiflah dengan keadaan dan bersyukur..
Penyediaan cendol durian agak rumit, barangkali itu yang buat sistem jadi lambat


Cendol Durian Seksyen 24 Shah Alam

Sedap Cendol Durian pure.. betul-betul ulas durian ori dalam mangkuk. Minum terasa kepuasannya dengan harga cendol durian Rm9+ dan Take away Rm11+ , Durian grade A terbaik.. mai lah cuba semangkuk dua.



MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY


MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY


[by Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd]

Bersempena Musim Mencandat Sotong 2016 dan Tahun Melawat Kelantan 2016 , Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (Peneraju Pakej Kelantan Tours) ADA menganjurkan Give away melalui Blog www.nazlee.com . Tujuan adalah untuk memperkenalkan kepada umum berkenaan pakej-pakej pelancongan yang disediakan oleh Xceltravel seperti di laman web rasmi mereka   xcelltravel.com 

Salah satu daripada pakej-pakej yang ingin diperkenalkan adalah PAKEJ MENCANDAT SOTONG 2016 (KELANTAN) . Jika korang yang berminat 'candat' boleh lah turun mencandat sotong, jika tak dapat turun mencandat tahun ini, kita semua berpeluang menyarung t-shirt mencandat sotong khas daripada penaja (gambar di bawah). Peluang mudah menang dengan cara menyertai MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY ; bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016



Terdapat 10 helai t-shirt tersebut untuk dimenangi (10 pemenang) dengan mengikut syarat-syarat  mudah seperti berikut :

1) FOLLOW PAGE FACEBOOK Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.facebook.com/xcelltravel/)
2) FOLLOW INSTAGRAM Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.instagram.com/xcelltravelofficial/)
3) Buat 1 Entri blog
4) Penyertaan terbuka untuk Blogger Malaysia .
5) Tempoh GA bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016

Ok, selamat bergiveaway !


-----------------------------------------------------------------------------------------

Buat 1 entri blog ; Tidak perlu hendak copy banner atau downlond banner, hanya copy coding di atas ini dan paste di bahagian HTML entri yang bertajuk :  MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY

Selesai terus Publish dan komen, nyatakan url entri penyertaan korang di ruangan komen entri MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY ini sahaja. 


Selamat ber Give Away dari PCL :)


SENARAI PESERTA :

1) http://www.akifimtiyaz.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
2) http://izatie91.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
3) http://www.yanieyusuf.com/2016/03/mencandat-sotong-tshirt-giveaway-blogger-nazlee.html
4) http://www.azlindaalin.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
5) http://adna2029.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
6) http://www.papaglamz.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
7) http://www.mommyfiqa.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
8) http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
9) http://aleiyamustaffa.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
10) http://www.enyabdullah.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
11) http://eiydacalyx90.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
12) http://stnrsyfh.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
13) http://adrianafaizul.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-giveaway.html
14) http://www.wayneharraz.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away-by-xcell-travel.html
15) http://www.bondezaidalifah.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
16) http://www.maisarahsidi.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
17) http://theaimanspirasi.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
18) http://yangbaik.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
19) http://www.khatyaiman.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
20) http://kanvaskehidupanku.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
21) http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
22) http://www.azirahman.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
23) http://jmbelog.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
24) http://www.cekgunorazimah.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
25) http://www.irrayyan.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-giveaway.html
26) http://izzeyda.blogspot.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
28) http://janganhentamsaya.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
29) http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
30) http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
31) http://qiyasaad.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
32) http://www.masturadin.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
33) http://yoorinmelacolea.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
34) http://www.dramaticuniq.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-giveaway.html
35) http://misszyaroses.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
36) http://akhalilah.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
37) http://www.amysyeera.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
38) http://jombercontest.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
39) http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
40) http://www.efaothman.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
41) http://lokmanamirul.blogspot.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
42) http://masitaeyta.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
43) http://cintahawaa.blogspot.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
44) http://contestmamanureenaufal.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
45) http://www.azhan.co/mencandat-sotong-t-shirt-give-away-2016/
46) http://segmensection.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
47) http://littlesnorlax.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
48) http://www.sayidahnapisah.com/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
49) http://itsmelyya.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
50) http://www.arzmoha.com/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
51) http://rightnot.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
52) http://loveyoucontest.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
53) http://azlanbahar.com/mencandat-sotong-t-shirt-give-away/
54) http://housewifearts.blogspot.my/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-giveaway.html
55) http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
56) http://www.syuhadasalleh.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
57) http://sihatcun-rafie.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
58) http://www.yatizul.com/2016/03/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
59) http://alyasygsanda.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
60) http://asmarpunyablog.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
61) http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
62) http://iammasitahsamsudin.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
63)http://mohdnazir.com/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html
64)http://thejagungspirasi.blogspot.my/2016/04/mencandat-sotong-t-shirt-give-away.html 

Senarai mutakhir  1/5/2016 (1.30 am)

GA SUDAH TAMAT  !!! Keputusan akan dimaklumkan dalam masa terdekat..tunggu ya.