Sekitar Majlis Pelancaran 1GlobalClub 1GC di Pullman Lakeside, Putrajaya


Rabu 7.30 malam (23 November 2016) Saya hadir dalam majlis gilang gemilang sempena Pelancaran 1GlobalClub (1GC) di Pullman Lakeside, Putrajaya sebagai wakil Media. Apa yang menarik di sana pada awalnya saya perhatikan orang ramai datang dengan berpakaian santai walaupun majlis tersebut kelihatan agak formal dengan kehadiran jemputan kehormat YB Menteri dan YBhg Dato' Dato'

Sekitar Majlis Pelancaran 1GlobalClub 1GC di Pullman Lakeside, Putrajaya


Semua hadirin kelihatan teruja sekali untuk mendengar dan mendapatkan informasi tentang aplikasi baharu media sosial yang bakal dilancarkan. Siapa yang tak sabar mendengar jika aplikasi tersebut sebahagian keuntungannya berpihak kepada pengguna media sosial yang rata-rata masyarakat dunia mengamalkannya dalam kehidupan seharian.

1GC
1GlobalClub (1GC)  dengan rasminya telah dilancarkan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains Teknologi dan Inovasi (MOSTI) 

1GlobalClub (1GC)  dengan rasminya telah dilancarkan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains Teknologi dan Inovasi (MOSTI) 

1GC
Ketua Pegawai Eksekutif 1GlobalClub, YBhg Dato' Verdon Bahada menandatangani memorendum kolabrasi bersama GOMAX dan MyTRADEzone

1GC
Sidang Media diadakan sejurus selepas majlis pelancaran dirasmikan.


1GlobalClub Memasuki Pasaran Digital dengan Platform Perkongsian Keuntungan Virtual Melalui Sosial Media dan Perniagaan Atas Talian yang Pertama di Dunia


1GC

GlobalClub Empire Sdn Bhd telah melancarkan 1GlobalClub "1GC" yang merupakan sebuah platform media sosial pertama di dunia yang memberi ganjaran kepada pengguna aktif di atas talian. 

Pelancaran ini telah disempurnakan oleh YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) pada sebuah majlis yang diadakan di Pullman Lakeside, Putrajaya. Aplikasi ini dibangunkan oleh Dato' Verdon Bahanda, Ketua Pegawai Eksekutif 1GC. Ia merupakan sebuah platform media sosial yang bertujuan untuk membantu usahawan serta masyarakat dalam penggunaan teknologi dan seterusnya menyumbang ke arah pertumbuhan ekonomi negara.

Majlis berlangsung penuh gemilang itu telah memberikan sedikit sebanyak input yang berguna kepada hadirin tentang 1GC . Di dalam majlis tersebut Ketua Pegawai Eksekutif 1GC dalam ucapannya menunjukkan betapa 1GC mampu menjadi manfaat berguna kepada penduduk negara ini kerana di negara kita sendiri statistik menunjukkan bahawa 18 juta rakyat Malaysia menggunakan platform media sosial pada tahun 2015 dan peratusan menunjukkan 75% rumah di Malaysia kebanyakannya mempunyai akses internet. Dapatan statistik ini membuatkan pihak 1GC mensasarkan kira-kira 2 juta pengguna setahun.

Secara asasnya 1GC merupakan satu aplikasi sosial yang dibuka pendaftarannya secara percuma kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 13 tahun ke atas untuk menjadi Ahli Sosial manakala Ahli Kelab terbuka kepada mereka yang berumur 18 tahun ke atas dan bayaran pendaftaran ialah RM100 untuk keahlian seumur hidup. Dalam sistem ini, ahli kelab akan diberi ganjaran dalam bentuk wang tunai berdasarkan berapa aktif mereka dalam melakukan aktiviti-aktiviti mereka di media sosial 1GC seperti menyiarkan status, menyertai forum, blog, permainan atas talian, memuat naik video dan lain-lain ganjaran terkumpul yang akan ditentukan oleh 'meter progres' yang menunjukkan betapa aktifnya ahli tersebut di 1GC.

Dalam majlis itu juga, menurut Dato' Seri Panglima Madius Tangau, Menteri MOSTI dalam ucapannya menyatakan bahawa pada 2015, terdapat 3.4 billion pengguna internet di seluruh dunia dengan jangkaan bahawa ia akan meningkat kepada 9 billion dalam tempoh 10 tahun akan datang. Dengan peningkatan ini, sudah pasti 1GC yang merupakan satu syarikat dari Malaysia mampu berdaya saing dalam menyahut cabaran teknologi sejajar dengan hasrat kerajaan untuk melonjak perkembangan teknologi di negara ini. Sudah tentu para usahawan serta komuniti atas talian akan dapat memannfaatkan faedah yang ditawarkan oleh platform 1GC.

Pada majlis yang sama, 1GC turut menandatangani kolaborasi bersama GOMAX dan myTRADEzone bagi memberikan ahli-ahlinya pengalaman yang terbaik dengan 1GC.  Untuk maklumat lanjut tentang 1GC dan menjadi ahli, lawati www.1globalclub.com atau www.1gc.club




Nina dengan BIOBAX untuk Selsema !


Senyum Nina bila bergaya dengan BIOBAX, katanya..  "ini kan untuk orang tua2 jer guna..."
haha gelak besar Nina. Aku tak paksa anak-anak jadi model product review, tapi diorang tu sebenarnya memang fotogenik bila bergambar. Jadi tengok mood diaorang jugak, ada masanya tak perlu mintak diaorang yang nak offer diri. 
Biobax untuk melegakan selsema
Ninanazli, 19 ~ Nina guna biobax untuk selsema
Kali ni giliran Nina, bersama kotak Biobax spray. Dia kata .. "boleh kalau Abah nak masukkan dalam blog abah tapi separuh muka nina dah la. Fokus kat produk saja". Emm Nina dah pandai demand. Sikit hari lagi nak mintak jadi 'model berbayar" lah tu. 

Nina dan Hanis, dua beradik yang memang suka sangat bergambar. Senang la kerja blog aku nanti.. kan. Tapi Hanis agak pemalu dan pendiam sikit orangnya berbanding kakak Nina. Ikut style mamaD lah kalau tang pemalu tu dan kalau suka bergambar tu mungkin ikut aku. Mungkin!

Biobax Spray adalah untuk kelegaan segera


Okay, ini untuk info kepada pembaca yang belum mengenali produk BIOBAX yang dipegang oleh Nina seperti dalm gambar. Biobax Spray adalah untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot & sendi yang biasa seperti :

1. Sakit Belakang / Pinggang
2. Sakit lutut
3. Terseliuh
4. Lenguh-lenguh
5. Selsema / Resdung

Nak order dan bagaimana cara guna BIOBAX boleh whatsapp 017-4009726





Minyak Yu Yee Cap Limau ..Ini lah bagusnya pengalaman lalu yang sangat bermakna.


Ada segelintir ibu-ibu muda zaman sekarang ini memang tak kenal akan jenama minyak kembung perut bayi, malahan ramai yang blur apabila ditanya. Minyak yang sangat masyhur sejak kita kecil lagi. Ada juga mereka yang hanya 'kenal' aroma minyak tersebut berbanding namanya. MINYAK YU YEE CAP LIMAU !

Dula mak guna untuk kita masa bayi. (mak kita la cakap) "kau kerap nangis malam, mak sapu minyak yu yee". Bila kita dah menjadi abang/kakak kepada adik-adik, kita jaga mereka, kita tolong mak sapukan minyak pada tapak kaki, belakang betis, ari-ari dan sekitar perut adik selepas adik dimandikan.. ingat lagi tak?

(mak kita cakap lagi) "minyak ini bagus, nanti beli dan simpan, guna bila perlu.. Banyak kebagusannya"

Sekarang kita sudah berkeluarga. Kita sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Bayi kita menangis tanpa sebab dan kita jadi risau tak tentu arah apa nak buat.?Periksa lampin, lampin tak  basah. Bayi lapar? tapi tadi baru je bagi minum susu. Pegagng perut bayi nampak macam keras sikit, cuba ketuk perlahan ...haaa ada bunyi dalam perut ada angin! Pasti ini puncanya.

Ini lah bagusnya pengalaman lalu yang sangat berhaga buat kita.

Minyak Yu Yee Cap Limau sentaisa menjadi sahabat baik bayi

Minyak Yu Yee (Yu Yee Oil) Cap Limau
Kebanyakan ibubapa tentu  merasa bimbang tentang banyak perkara  mengenai bayi mereka. Korang yang belum kahwin tunggulah  masanya akan tiba. Kalau mak mertua korang tanya pasal minyak kembung perut bayi, korang cakap la yang korang memang ada pengalaman dengan Minyak Yu Yee Cap Limau, pasti dia tak risau bab korang jaga cucunya nanti.

Minyak Yu Yee Cap Limau berkesan untuk bayi melegakan keadaan kembung perut, sakit dan ketidak selesaan. Sapukan Minyak Yu Yee Cap Limau untuk bayi kita. Bila bayi kita selesa, tidurnya akan nenyak dan ikita pun akan dapat tidur malam yang secukupnya. Lega hati dan gmbira rasa bila Minyak Yu Yee sentaisa menjadi sahabat baik bayi kita.

Minyak Yu Yee Cap Limau juga berkesan untuk semua peringkat umur. Kalau boleh disapukan pada bayi apatah lagi untuk orang dewasa, boleh sangat ! Minyak Yu Yee mampu melegakan otot dan sakit sendi Ia Juga berkesan melegakan kulit gatal, sakit kepala dan kelesuan. Aroma limau yang menyegarkan dapat memberikan keselesaan kepada pengguna.
Perkongsian pengalaman dengan Minyak Yu Yee Cap Limau di instagaram saya  
Minyak Yu Yee Cap Limau (10ml) milik keluarga saya

Minyak Yu Yee Cap Limau boleh didapati di farmasi dan kedai-kedai yang sedia ada di pasaran. Minyak ini dipasarkan dalam kandungan botol bersaiz 10ml, 22ml dan 48ml. Sedikit informasi tambahan ; Minyak Yu Yee Cap Limau diperkenalkan pada tahun 1860 dan sudah berada di pasaran selama 153 tahun dari generasi ke generasi. Dijamin Halal oleh JAKIM.

Ada sesiapa pembaca sini nak share info berkenaan Minyak Yu Yee Cap Limau? 
Korang dialu-alukan untuk berkongsi pengalaman.. terima kasih.


Antara tomyam dan kari?


2 minggu lepas kami ada family dinner "Nasi Kapal Karam" kat Meru Klang. Dalam menu tu ada isi ikan siakap yang lembut dan manis, sedap sangat di tekak aku. Manisnya dan sedapnya, itu disebabkan telah masuk kuah tomyam special dari restoran tersebut.

Hari ni, lepas jogging pagi tadi kami berdua terus ke pasar. Aku teringin nak makan siakap masak berkuah. Beli lah sekor siakap saiz biasa berat tak sampai sekilogram. Cukuplah lauk untuk hari ni.. Alhamdulillah.

Antara tomyam dan kari? MamaD tanya aku. So aku pilih nak makan kari mamak style. Taknak letak santan. Insaf hurmm. Baru lepas jogging memang rasa insaf nak makan berlemak dan makanan berminyak ! Konon.. Haha

Siap dah tu siakap masak kari style mamak. . Memang best !
Cukup mudah bagi mamaD nak sediakan, dia dah expert buat kari mamak. Memang patut aku puji masakan2 di #mamaDcafe.

Isi ikan siakap tu lembut sangat dan terasa manis walau masak kari. Aku suka tang kepala dan perut. Isi siakap memang best bahagian tu.. Cuba la. Tapi kalau kat kedai jarang orang buat siakap masak kari. Itu pasal aku mintak mamaD masakkan.