BIOBAX SPRAY boleh COD Banting dan kawasan berdekatan !

Permintaan Biobax Spray yang cepat melegakan sakit-sakit otot kini sangat menggalakkan, korang jangan buat tak tahu pulak pasal Biobax ni.. Kalau 'ketinggalan' juga tak apa, kat bawah ni ada info berkenaan Biobax..
biobax melegakan sakit pingang

BIOBAX SPRAY boleh COD Banting dan kawasan berdekatan


Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil,  Habbatussauda and Olive Oil. Biobax Cool Theraphy membantu melegakan kesakitan dengan cepat.

Khusus untuk orang Banting dan kawasan berdekatan. BIOBAX boleh COD BANTING
whatsapp 0174009726. Dan juga boleh penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia. Free postage !

Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :-
- Eucalyptus Oil
- Habbatussauda Oil
- Olive Oil
- Za'faran
- Lemon Grass
- Halia Bara
- Kaffir Lime
- Pappermint
- Menthol Crystal

Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.

Kegunaan Biobax Cool Theraphy adalah untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:
-Sakit Belakang
-Ketegangan
-Terseliuh
-Lenguh-lenguh
-Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau.

Kelebihan Biobax Cool Theraphy
-Melegakan lenguh leher & sendi
-Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
-Tahan sehingga 5 jam
-Melancarkan peredaran darah
-Membantu melegakan lenguh bahu & leher
-Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
-Sesuai untuk melegakan selsema & resdung

Biobax Cool Theraphy sudah tersebar ke peringkat antarabangsa. Korang yang dalam Malaysia ni jangan lepaskan miliki Biobax ni. Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan kepada insan yang tersayang!

Harga 1 botol Biobax adalah RM85. Tapi sekarang ada promosi RM80 sebotol. Beli 2 botol RM150. Free postage. Sebotol boleh guna sehingga 500 kali semburan. Tahan sehingga 3 bulan.

COD BANTING & Penghantaran melalui pos laju ke seluruh negara
FREE POSTAGE 1 MALAYSIA
0174009726 ☎


Homestay Inap D'bondang dan Dorani Homestay sediakan aktiviti mengagau ikan dalam sawah padi


Masih lagi cerita family day kami di Sungai Besar, Kuala Selangor. Nak sambung sikit lagi.. Kalau lah ada yang suka stay dengan suasana kampung dan kawasan sawah bendang. Aku cadangkan korang yang dekat2 KL datang bercuti sini, tak jauh lah dalam 2 jam driving sampai la kawasan kampung yang tenang dan mendamaikan. Kalau kena musim padi mula berbuah, pemandangannya sangat cool. Sejuk mata memandang dengan kehijauan pokok padi luas terbentang.. 

Gambar atas ni masa kitorang lepas aktiviti mengagau ikan dalam sawah. Nanti aku tunjuk gambar lagi.., memang best tau. Rasai suasana budak kampung yang bergelumang dengan selut lumpur sawah padi.

Dulu masa aku masih bersekolah rendah, selalu jugak turun ke bendang bantu mak abah. Rajin la sebab masa tu semua anak2 tak boleh malas2 bangun pagi. Bila cuti sekolah memang kena tolong buat kerja. Kerja tak mudah tau! Penat lenguh satu badan tapi best.. Best main lumpur, main aci ligan dalam petak sawah.. Tu lah kenangan yang dah tak ada lagi untuk anak2  zaman moden.

Homestay Inap D'bondang dan Dorani Homestay sediakan aktiviti mengagau ikan dalam sawah padi


Sebab tu lah, kami pilih homestay kat sini. Homestay sini memang ada sediakan pakej unik seperti mengagau ikan. Mandi dalam palong air, memancing ikan dan banyak lagi aktiviti kampung. Di bawah ni gambar kami sedang turun mengagau ikan keli. Ikan keli dah buang sengat sebab atas keselamatan.. Bisa sangat keli boleh demam juga menahan sakitnya kalau kena.


Mengagau bukannya target nak dapatkan ikan sangat tapi nak berkubang lumpur tu sebenarnya. Nampak selut macam geli sikit kan tapi bagi yang dah biasa 'bernafas dalam lumpur' . Hemm.. memang best tau.. Inilah terapi . Orang Barat 'mat salleh' pun suka mandi lumpur, berjemur pantai haa kau buat geli geleman pulak tengok macam ni !

Dah puas tangkap ikan berkubang, masa untuk mandi palong tiba. Palong ialah saliran air yang mengairkan bekalan air masuk keluar ke petak sawah padi. Palong ni bukan semula jadi macam parit atau telaga. Airnya memang bersih. Kalau dalam parit saliran @ taliair selalunya ada lintah, ada pacat tapi aku perhati jugak.. Serius memang tak ada lah makhluk hisap darah tu kat sini. Tak yah risau kot..

Info berkenaan homestay anda boleh klik link ini : Inap D'bondang



Terjebak sudah dengan 1GlobalClub 1GC


1GlobalClub 1GC beri peluang baru kepada pengguna online untuk menjana pendapatan sambil bersosial aktif di media sosial


Tertt ! Bunyi wasup masuk dari papaG. PapaG ni sorang Blogger dari Kuantan Pahang. Yang aku kenal Dia ni ialah Tauke Shawl,  bisnes shawl berjenama sendiri. 
" Salam Pcl nak job tak?" ;
"PR nak mcm ni.. mcm ni kena post kat social media mcm ni"..  
dan dipendekkan chat wasup kitaorg ; katanya nak 2 blogger sahaja, aku terus setuju dengan tawaran papaG tu.

Sebab jadi tauke shawl online,  papaG ada kenal rapat dengan customer dia yang telah offer job event Launching. dia dapat Direct invitation dari Kak W.

Yang peliknya aku tak tanya pulak 1globalclub 1gc tu benda apa?? tapi aku tertarik sebab antara job tu, aku kena hadir event pelancaran @ Pulmman Lakeside Putrajaya. Dan VVIP yg datang Rasmi tu pak mentri kerja aku.. haha . Terbaek ! memang aku suka sangat dan ini sikit sebanyak berkait secara langsung dengan aku punya kementerian.
Job list papaG dah ready dan deal dengan Kak W. Kak W sorang yang dah friend aku dalam facebook. Walau tak pernah kenal sebelum ni..
Tak pernah kenal tak apa, nanti jumpa boleh kenal2. Event dijadual pada 23hb Nov jam 7 mlm. 
Cover event memang best, kita as blogger kerja tak susah sangat sebab semua dah diberi, cuma perlu hadir untuk amik gambar-gambar masa hari kejadian. Blogger apa sangat ..tapi jangan ada ingat kami-kami datang nak makan atau nak dapat gift saja tau. Yes kami jalankan tanggung jawab yg diberi dengan dedikasi.
Tiba masa Dato' Verdon berucap ; aku tak kenal sebelum ni siapa Dato' Verdon. (maafkan saya Dato' kalau terbaca entri ini). Tapi bila dah dengar apa yang disampaikan Dato' Don.. wah! memang teruja sangat nak join 1GC. 1GC ni dalam jangka masa panjang akan beri 'sesuatu' kepada ahlinya.
Lepas Dato' Vedon berucap, tiba masa YB Menteri MOSTI pulak.. yeah memang aku tunggu speech beliau. Lagi bersemangat aku nak terjah untuk tahu lebih lanjut tentang 1GC.
Masa sidang media berlangsung; Kita ni blogger biasa-biasa jer.., nak bertanya direct dengan VVIP macam tak sampai niat walaupun ada keinginan nak bertanya.. lupakan . tak apa.. Itu aku boleh explore 1gc dari medium lain. Lagi pun tugasan aku memang kena sampaikan maklumat untuk orang luar khususnya readers blog aku tahu apa itu 1GC? kalau aku tak faham macam mana aku nak tulis..kan.
Habis event malam tu.. masa makan2 sebelum balik sempat berjumpa dengan beberapa wakil 1gc yang sentiasa ada di sana. Kat situ kami sempat berbual dengan satu hensome guys ni nama dia Radzif Taharan, bagus bro ni sebab dia memang friendly. Aku rasa semua staff 1GC memang gitu. Senyum selalu dan tak lokek ilmu..syabas korang.
Kita siap interview Bro Radzif.. yg sebetulnya bukan nak cari bahan menulis tapi lebih kepada macam mana 1GC beroprasi dan apa benefit pengguna dapat.
Sikit sebanyak memang dapat info tentang 1gc, antaranya kalau join 1gc .. apa yang kita dok buat selalu masa bersosial dan dengan 1gc kita dapat rewards daripadanya..
Aku ni memang suka dan memang buat kerja dengan hadap komputer dan hadap henfon setiap masa terluang.

1globalClub 1GC boleh memberi manfaat dalam jangka masa panjang.. Insya Allah.
"Ini lah peluang " ..kat aku dalam hati.


Majlis pelancaran 1GC >


TAWARKAN GANJARAN BAGI PENGGUNA AKTIF MEDIA SOSIAL di 1GLOBALCLUB (1GC)


1GlobalClub (1GC) merupakan sebuah platform sosial media yang memberi pulangan keuntungan kepada ahli sebanyak 70%. 1GC mempunyai 3 aspek penting iaitu sosial media, market place dan rewarding system. 1GC juga adalah sebuah aplikasi yang inovatif dan platform media sosial yang mengalakkan ahli-ahlinya untuk menjadi pengguna aktif atas talian dengan memanfaatkannya untuk pelbagai aktiviti.

TAWARKAN GANJARAN BAGI PENGGUNA AKTIF MEDIA SOSIAL di 1GLOBALCLUB (1GC) 



1GC beroperasi melalui trafik pengguna, jualan iklan dan komisyen dari jualan pada 1GC market place. Jadi bagi mendapat trafik pengguna, jualan iklan dan juga penjual di market place, ahli perlu aktif bersosial di website 1gc.com. Seperti mana kita kini sedang aktif di medium sedia ada, namun di 1GC kita akan dapat rewards setiap aktiviti contohnya LIKE, SHARE, TONTON VIDEO, FORUM dan banyak lagi features di 1GC memberi keuntungan kepada pengguna. Ini adalah cara pembahagian keuntungan kepada ahli :

70% - dikembalikan kepada ahli
30% - kos operasi 1GC

Di mana, di kira 70% = 100%
60% - diberi kepada ahli yang aktif.
40% - diberi kepada semua ahli sama ada aktif ataupun tidak aktif

(komisyen 10% bagi referral tidak termasuk di dalam pengiraan di atas)

Jadi bagi sesiapa yang menjadi ahli 1GC tidak perlu mencari downline atau menjual apa-apa produk. Ahli cuma perlu aktif dan setia bersama 1GC sahaja. Terdapat pilihan bagi ahli yang ingin menjana pendapatan lebih, 1GC memberi peluang kepada ahli untuk memperkenalkan kepada ahli baru dan 1GC akan memberi komisyen sebanyak 10% kepada ahli yang memperkenalkan 1GC kepada ahli baru. komisyen 10% ini adalah sebagai hadiah penghargaan oleh 1GC kepada ahli yang sanggup dan berusaha memperkenal 1GC kepada ahli baru. 

1GC Bukan bisnes Multi Level Marketing
~ 1GC bukan scam dan 1GC juga bukan MLM tetapi sebenarnya 1GC adalah Social Media & Online Business Platform yang pertama di dunia yang memberi ganjaran kepada pengguna aktif atas talian

Mahukah anda menyertai komuniti 1GC? “Sambil bersosial sambil jana pendapatan “

SIAPA BOLEH SERTAI 1GC CLUB?
✔Semua golongan tidak kira anda berbisnes atau tidak, cikgu? Suri rumah? Remaja? Senang cerita semualah boleh join !
✔Free member bermula umur 13 tahun >
✔Club member berumur 18 tahun > berdaftar sebanyak RM 106 (termasuk GST)

APA ITU 1GC ?
✔1gc.club merupakan media sosial yang berkongsi keuntungan kepada ahli yang berdaftar.
✔Ditubuhkan oleh sebuah syarikat Bumiputra
✔Dibangunkan oleh seorang ‘Bisnesman’ yang berjaya untuk membantu   sesiapa sahaja untuk mengembangkan bisnes dan menjana pendapatan !!!
✔Sambil bersembang sambil jana pendaptan !!
✔ Sebuah syarikat yang berdaftar GST !
✔ Ada PROFIT SHARING !!
✔PELUANG BAGI PARA PERNIAGA UNTUK MEMILIKI RUANG BERIKLAN DI MARKETPLACE SECARA PERCUMA !!!
✔Berdaftar sebagai club member sebanyak RM 106 akan mendapat 200 kredit percuma dan 10 listing product untuk diiklankan !!

MUDAH SANGAT !
✔LIKE jadi duit
✔COMMENT jadi duit
✔SHARE jadi duit
✔Add friends pun jadi duit !!!

Pilihan di tangan anda untuk sertai komuniti 1GC
✔Semua ahli layak mendapat rewards jika kekal aktif bersosial di 1GC
✔Semua peniaga berpeluang untuk mendapatkan ruang iklan secara percuma di 1GC ADS selama 3 bulan, dengan hanya mendaftar sebagai CLUB MEMBER sebanyak RM 106 (termasuk GST)

Jom jadi sebahagian daripada 1gc.club. Daftar sebagai free member untuk bersosial atau daftar sebanyak RM 100+6 untuk kelebihan point-point di atas ! Saya sudah join, jika anda bercadang mendaftar ahli 1GC, sudilah jadikan saya sebagai Referral ID dengan memasukkan :

 Username : Nazlee6009


PENDAFTARAN AHLI 1GC


How to sign up !

Untuk maklumat lanjut dan menjadi ahli 1GC 1GlobalClub, anda boleh layari laman web rasmi mereka di www.1globalclub.com atau www.1gc.club atau boleh rujuk pada baner berikut :


Share.Socialize.Rewards