Rambut jadi kemas bila digayakan dengan POMADE

Salam..

Rambut jadi kemas bila digayakan dengan POMADE. Ramai anak muda dan remaja kini sangat menggemari pomade. Aku sebenarnya baru beralih dari gel rambut kepada pomade, dulu pernah guna krim rambut dan minyak rambut tapi selalu hadapi masalah gatal kulit kepala dan rambut berkelimumor. 

Gaya hipster terkini sudah mengubah style rambut kemas dan menarik terutama bagi lelaki.

Pomade adalah 'waterbase' menjadikan styles rambut lebih rapi dan harum menyegarkan. Kini ada pelbagai jenama di pasaran. Pelbagai grade dan pelbagai harga bergantung kepada jenama pengeluarnya.

Ini yang aku cadangkan kepada korang yang ingin membeli pomade untuk kegunaan sendiri dan juga belian borong untuk bisnes ; korang boleh dapatkan seperti info di bawah :


Modelista pomade
*waterbased*
*stronghold*
*adidas*
*vanilla*
*grape*
*apple*
*honeydew*

1 pc > rm25
2 pcs > rm45
50 pcs++  > rm15/pc

*nak pakai sendiri*
*nak jual*
*nak borong*
*boleh pm@whatsapp*
☎012 3556736

POMADE murah sementara stok masih ada !
Recommended by pcl ✌
#pomade




Jom Selfie dan Menang hadiah lumayan bernilai lebih RM10,000 sempena Pembukaan MyTown Shopping Centre Awal 2017


Asslamaualaikum, Salam ceria korang semua.. Haa jarang-jarang tau aku bagi salam pembuka kata bagi setiap entri aku ni, tapi untuk kali ini  ada pulak.. biasa tu!

Ni korang ! Mai sini mai sini, nak bagitau kepada semua.. jom ramai-ramai kita ke Chers. Sebuah Pusat membeli-belah baharu yang diberi nama MyTOWN Shopping Centre bakal dibuka awal 2017. Lokasinya sebelah jer dengan IKEA Cheras, (bersambung bangunan).
Pembukaan MyTOWN Shopping Centre Awal 2017

Perhatikan dalam gambar di atas; nampak tak mana MyTOWN Shopping Centre berada? Ok kalau dah nampak baguslah! Untuk pengatahuan kita semua, selain MyTOWN ini sebagai tempat membeli-belah, terdapat juga kedai-kedai makanan dan minuman tersedia untuk kemudahan pengunjung. Untuk maklumat lanjut, korang boleh terjah facebook page mereka :
https://www.facebook.com/mytownshoppingcentre/

Ada satu lagi berita menarik.. Sebagai sebahagian dari kempen pra pelancaran MyTOWN, mereka ada menganjurkan pertandingan selfie GOOSEYSELFIE. Korang mesti ambil bahagian dan jangan lepaskan peluang ini.

Lebih daripada RM10,000 nilai Hadiah yang ditawarkan kepada peserta 'GooseySelfie' untuk dimenangi. Adakah anda sudah bersedia untuk menjadi sebahagian dari Goose Squad? Jom.. Caranya mudah saja, ikuti panduan berikut :

1. Sila ke  https://www.gooseyselfie.com.my
2. Kemudian klik  “Join Now”.
3. Baca arahan seterusnya untuk fahami langkah seterusnya untuk elakkan salah faham.
4. Dan diikuti dengan klik  “Start
5. Pastikan login dengan akaun peribadi Facebook anda sendiri
6. Upload gambar sedia ada atau snap yang terbaru dengan mengunakan kamera phone atau webcam anda dan sila tambah elemen ‘goose’ pada gambar tersebut.
7. Siap ? Klik ‘Submit’.
8. Kemudian share ke Facebook anda dengan jangan lupa gunakan hashtag #GOOSEYSELFIE

Aku dah pun join dan aku jemput korang join sama-sama memeriahkan, mana tau untung nasib dapat hadiah. Tengok lah selfie aku nie...
My Goose Squad Name : TOM GROOSE

Nak menang hadiah lumayan bernilai lebih RM10,000 ?  jangan fikir lama-lama lagi.. Jom join pertandingan GOOSEYSELFIE ini. Semoga selfie korang berjaya menang hadiah lumyan.




Raja Sehari Nazrin & Shima ; Adik Lelaki Bongsu PCL


Hari ni bersamaan 25 Disember 2016, adik bongsu lelaki telah berkahwin dengan suri hati pilihan gadis berasal dari Serdang, Kedah. Kenduri belah perempuan hari ni dan esok rumah kami pulak di Perak.

Nazrin adik aku yang sama iras aku masa muda dulu.. Wajah agak seiras tapi saiz badan jauh sekali. Kalau nak tengok aku dulu macam tu lah.. 

Ucapan selamat pengantin baru semoga kekal bahagia hingga ke jannah untuk pasagan Raja Sehari Nazrin & Shima.




NICKELLSKIN Kosmetik Dari Kolagen Ikan Salmon Membuatkan Kulit Lembut Seperti Kulit Bayi


Serum yang pertama di Malaysia menggunakan teknologi farmasi dan kosmetik terkini dari Korea. Ia menggabungkan bahan termahal dan berkualiti dalam industri kosmetik dan telah digunakan secara meluas di kalangan selebriti di luar negara serta dianggap sebagai kolagen mewah kerana ianya diperbuat dengan menggunakan kolagen ikan Salmon yang dipelihara rapi dan berkualiti. Produk kosmetik dikenali dengan nama NICKELLSKIN .
nickellskin

■ Serum Triple Stemcell 

Gabungan teknologi farmasi dan APPLE, GRAPE & ARGAN STEMCELL (TRIPLE STEMCELL) yang terdapat di dalam NICKELLSKIN ini mampu memberikan hasil yang sangat luar biasa pada kulit manusia. Ini kerana kolagen ikan Salmon mempunyai protein kulit yang seakan sama dengan protein kulit manusia. Molekulnya sangat halus sehingga mampu menembusi lapisan dermis dan epidermis kulit manusia dengan amat baik sekali dan sekaligus meningkatkan keberkesanan produk ini. Kuasa TRIPLE STEMCELL nya pula mampu memperbaharui struktur kulit manusia dan menggantikan dengan kulit baru seperti KULIT BAYI.

Nickellskin berkuasa melembutkan kulit seperti kulit bayi


NICKELLSKIN merupakan serum yang telah dimasukkan kolagen di dalamnya seperti apa yang kita tahu kolagen berfungsi untuk melembutkan dan menganjalkan kulit. Kolagen kita sebenarnya semakin berkurangan apabila umur meningkat dan kulit yang kekurangan kolagen akan mudah kendur, kedut dan kasar. Kolagen ikan Salmon di dalam NICKELLSKIN berkuasa 10 kali lebih tinggi dari kolagen jenis lain yang ada di Malaysia.
nickellskin


■ Penyerapan maksima ke dalam kulit

Sodium Hyaluronate di dalam kulit mampu memaksimumkan penyerapan kolagen ke dalam kulit. Seperti yang kita tahu kolagen yang paling bagus adalah kolagen yang mampu menyerap dalam kulit dengan lebih sempurna. Sodium Hyaluronate dapat membantu kolagen dan bahan Triple Stemcell di dalam serum NICKELLSKIN menyerap lebih jauh ke dalam kulit manusia. Ianya lebih berkuasa daripada ASID HYALURONIC yang tengah top di pasaran sekarang. Jadi, NICKELLSKIN sebenarnya lagi ADVANCE TECNOLOGY.

■ Memperbaiki semua jenis kulit samaada kulit sensitif, kulit berminyak atau kulit kering

Tidak kira apa jenis kulit anda samaada yang jenis berminyak, kering atau sensitif, NICKELLSKIN mampu memperbaiki kulit anda. Ini adalah kerana Triple Stemcell & kolagen ikan Salmon dalam NICKELLSKIN mampu membunuh yis di dalam kulit manusia yang akan menyebabkan kerosakan kulit seperti kulit sensitif, berminyak atau kering. 

■ Memudarkan jeragat, parut, bintik hitam dan cela pada kulit

NICKELLSKIN mengandungi APPLE, GRAPE & ARGAN STEMCELL (TRIPLE STEMCELL) serta daun alovera & Cactus Extract yang merupakan anti-kanser dan mampu mencerahkan bahagian kulit manusia yang dah dicemari dengan JERAGAT, PARUT JERAWAT, BINTIK HITAM dan sebagainya. NICKELLSKIN adalah bebas dari bahan pencerah yang terlarang seperti MERCURY, PARABEN & HYDROQUINONE yang digunakan oleh kebanyak pengeluar produk pencerah di Malaysia.

Dengan NICKELLSKIN anda akan dapat rasai HASILNYAAA... KULIT JADI MULUS, GEBUS, FLAWLESS MACAM KULIT BAYI.

■ Mudahnya menggunakan NICKELLSKIN

Memang MUDAH SANGAT guna NICKELLSKIN ni. Tak perlu buang masa pakai toner lah, krim malam lah, krim siang lah, sunblock lah... KINI! semuanya dah digabungkan menjadi 1 dalam sebotol NICKELLSKIN
nickellskin

Dalam NICKELLSKIN ni dah ada TONER + MOISTURIZER + SERUM + SUNBLOCK SPF 35. So cara gunanya anda hanya perlu cuci muka macam biasa (gunakan pencuci Sabun muka Super Collagen) kemudian sapu je terus serum kat muka arah atas ke bawah dan tepuk-tepuk bagi meresap.


SETITIK SUDAH MENCUKUPI 

Tahukah anda? Kulit yang kering, sensitif, kusam dan tidak bermaya boleh menjadi punca utama penuaan berlaku sebelum usia. Ini kerana kulit ini sebenarnya sudah kehilangan kolagen yang diperlukan untuk mengekalkan elastik dan struktur pada kulit.
nickellskin

Dah puas jumpa Doktor atau Pakar kulit, tapi masalah kulit kering, sensitif dan ekzema tetap sama. Kalau ubat habis, masalah tu datang balik. Kos rawatan pula bukan murah, bila dihitung balik beberapa kali jumpa pakar kulit, kos mencecah RM1000++

Bukan ke dah banyak produk kat luar untuk kulit kering? 
Ya.. memang betul, tapi anda perasan tak mula-mula pakai produk ni, kulit kering dan sensitif memang akan jadi normal. Tapi jika anda teruskan pakai dalam jangka masa panjang, kulit anda akan jadi terlebih berminyak. Memanglah kulit kering jadi baik, tapi lagi teruk jika kulit berminyak dan jerawat mula tumbuh. NICKELLSKIN ni lain dari yang lain.. Kenapa? Ia pakar dalam memperbaiki kulit. Semua jenis kulit samaada kering, sensitif, minyak atau kombinasi akan diperbaiki secara menyeluruh oleh NICKELLSKIN. Ia lebih berkuasa dari yang lain kerana ianya lebih bijak menyesuaikan fungsinya dengan masalah kulit yang berbeza.

Siapa yang tak nak kulit cantik macam bayi kan? gebu, mulus, bersih, anjal dan lembut. Anda dah puas cuba macam-macam produk  tapi semua hasil suam-suam kuku je. Lagi leceh sebab nak kena pakai step 1,2,3... Ada masa ke nak tepek toner, moisturizer, krim siang lah , krim malam lah.. kalau terlupa satu step, hasil tak berapa berkesan... Sebulan habis beratus-ratus, masa habis berjam-jam untuk jaga kulit, tapi hasil sama je @ Srupa! kalau salah pilih produk pula, silap-silap kulit boleh nipis. Bila dah nipis tu yang mula naik bintik hitam dan wajah nampak lebih tua dari usia sebenar. Pengguna produk kosmetik sekarang kena hati-hati, ramai yang nak flawless gebu segera, tapi tak sedar selama ni bertahun-tahun dah tepek hydroquinone atau mercury kat muka. Efek nya jangka masa panjang nanti, kulit mula tumbuh bintik hitam, dan worst case scenario boleh sebabkan kanser kulit.
nickellskin

Produk Korea untuk wanita Malaysia; NICKELLSKIN kosmetik yang mampu menjadikan kulit anjal, lembut, mulus macam kulit bayi dan juga mampu lindungi kulit anda dari kanser kulit. 

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan produk NICKELLSKIN, amda boleh hubungi maklumat seperti berikut :


Hotline : 017-3780217