Kena Pandai Sesuaikan Diri


Salam hari ke 2, 2017. Kita kongsi cerita bab rumah tangga pulak.. Semalam 1hb tak sempat nak buat entri.. Sorrylah! Niat memang nak hari-hari ada entri.. Insya Allah..

Bab keluarga dan rumah tangga memang dekat di hatiku. Menyesuaikan diri dalam rumah tangga adalah usaha penting yang mesti diamalkan. Ada orng yang dah lama berkahwin, masih lagi kekok dengan sebelah keluarga mertuanya. Penyesuaian diri ni bukanlah bermaksud, kalau kerja guru mesti kena cari guru jadi pasanngan atau kerani mesti kahwin kerani baru boleh ngam..

Setiap pasangan yang dah berumah tangga hendaklah menghargai pasangan mereka, menghormati kehendak dan kemahuan mereka. Menyesuaikan diri dengan keluarga terdekat terutamanya dan juga teman-teman mereka.

Tanggungjawab Isteri mesti memahami apa kehendak suami, jauhi perkara yang tidak digemari suami, lakukan sesuatu yang menyenangkan hati suami, macam tu juga sebaliknya suami terhadap isterinya.

Dan perkara yang paling penting, saling bertolak ansur dalam semua perkara terutama soal hati dan perasaan antara suami, isteri dan anak-anak serta keluarga.

Semoga kita semua sentiasa berbahagia dalam lindungan Allah swt.
Ini gambar awal tahun 2017.. Bersama mamaD, Nina dan Hanis

Happy New Year 2017 !


Rambut jadi kemas bila digayakan dengan POMADE

Salam..

Rambut jadi kemas bila digayakan dengan POMADE. Ramai anak muda dan remaja kini sangat menggemari pomade. Aku sebenarnya baru beralih dari gel rambut kepada pomade, dulu pernah guna krim rambut dan minyak rambut tapi selalu hadapi masalah gatal kulit kepala dan rambut berkelimumor. 

Gaya hipster terkini sudah mengubah style rambut kemas dan menarik terutama bagi lelaki.

Pomade adalah 'waterbase' menjadikan styles rambut lebih rapi dan harum menyegarkan. Kini ada pelbagai jenama di pasaran. Pelbagai grade dan pelbagai harga bergantung kepada jenama pengeluarnya.

Ini yang aku cadangkan kepada korang yang ingin membeli pomade untuk kegunaan sendiri dan juga belian borong untuk bisnes ; korang boleh dapatkan seperti info di bawah :


Modelista pomade
*waterbased*
*stronghold*
*adidas*
*vanilla*
*grape*
*apple*
*honeydew*

1 pc > rm25
2 pcs > rm45
50 pcs++  > rm15/pc

*nak pakai sendiri*
*nak jual*
*nak borong*
*boleh pm@whatsapp*
☎012 3556736

POMADE murah sementara stok masih ada !
Recommended by pcl ✌
#pomade




Jom Selfie dan Menang hadiah lumayan bernilai lebih RM10,000 sempena Pembukaan MyTown Shopping Centre Awal 2017


Asslamaualaikum, Salam ceria korang semua.. Haa jarang-jarang tau aku bagi salam pembuka kata bagi setiap entri aku ni, tapi untuk kali ini  ada pulak.. biasa tu!

Ni korang ! Mai sini mai sini, nak bagitau kepada semua.. jom ramai-ramai kita ke Chers. Sebuah Pusat membeli-belah baharu yang diberi nama MyTOWN Shopping Centre bakal dibuka awal 2017. Lokasinya sebelah jer dengan IKEA Cheras, (bersambung bangunan).
Pembukaan MyTOWN Shopping Centre Awal 2017

Perhatikan dalam gambar di atas; nampak tak mana MyTOWN Shopping Centre berada? Ok kalau dah nampak baguslah! Untuk pengatahuan kita semua, selain MyTOWN ini sebagai tempat membeli-belah, terdapat juga kedai-kedai makanan dan minuman tersedia untuk kemudahan pengunjung. Untuk maklumat lanjut, korang boleh terjah facebook page mereka :
https://www.facebook.com/mytownshoppingcentre/

Ada satu lagi berita menarik.. Sebagai sebahagian dari kempen pra pelancaran MyTOWN, mereka ada menganjurkan pertandingan selfie GOOSEYSELFIE. Korang mesti ambil bahagian dan jangan lepaskan peluang ini.

Lebih daripada RM10,000 nilai Hadiah yang ditawarkan kepada peserta 'GooseySelfie' untuk dimenangi. Adakah anda sudah bersedia untuk menjadi sebahagian dari Goose Squad? Jom.. Caranya mudah saja, ikuti panduan berikut :

1. Sila ke  https://www.gooseyselfie.com.my
2. Kemudian klik  “Join Now”.
3. Baca arahan seterusnya untuk fahami langkah seterusnya untuk elakkan salah faham.
4. Dan diikuti dengan klik  “Start
5. Pastikan login dengan akaun peribadi Facebook anda sendiri
6. Upload gambar sedia ada atau snap yang terbaru dengan mengunakan kamera phone atau webcam anda dan sila tambah elemen ‘goose’ pada gambar tersebut.
7. Siap ? Klik ‘Submit’.
8. Kemudian share ke Facebook anda dengan jangan lupa gunakan hashtag #GOOSEYSELFIE

Aku dah pun join dan aku jemput korang join sama-sama memeriahkan, mana tau untung nasib dapat hadiah. Tengok lah selfie aku nie...
My Goose Squad Name : TOM GROOSE

Nak menang hadiah lumayan bernilai lebih RM10,000 ?  jangan fikir lama-lama lagi.. Jom join pertandingan GOOSEYSELFIE ini. Semoga selfie korang berjaya menang hadiah lumyan.




Raja Sehari Nazrin & Shima ; Adik Lelaki Bongsu PCL


Hari ni bersamaan 25 Disember 2016, adik bongsu lelaki telah berkahwin dengan suri hati pilihan gadis berasal dari Serdang, Kedah. Kenduri belah perempuan hari ni dan esok rumah kami pulak di Perak.

Nazrin adik aku yang sama iras aku masa muda dulu.. Wajah agak seiras tapi saiz badan jauh sekali. Kalau nak tengok aku dulu macam tu lah.. 

Ucapan selamat pengantin baru semoga kekal bahagia hingga ke jannah untuk pasagan Raja Sehari Nazrin & Shima.