Sakit Belakang Menggangu Anda?



Permintaan Biobax Spray semakin mendapat perhatian umum. Antara sebabnya ia mampu melegakan dengan cepat dan berkesan.. Ada pelanggan tanya, betulkah boleh? Jawapannya BOLEH, jika penggunaan spray dengan cara yang betul.



BIOBAX SPRAY boleh COD Banting dan kawasan berdekatan


Kalau korang berada berdekatan kawasan Banting Selangor dan sekitarnya, aku boleh COD jer. Aku faham, bila sakit datang tetiba dan tak tertahan rasanya... masa tu lah pelanggan 'push' tak nak by pos, kalau boleh nak masa tu jugak !. Tak apa ..Insya Allah selagi Biobax ada stok dan (stok sentiasa ada di tangan) aku boleh jer . (Hubungi 017-4009726) BIOBAX boleh COD BANTING dan juga boleh penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia. Free postage !


Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil,  Habbatussauda and Olive Oil. Biobax Cool Theraphy membantu melegakan kesakitan dengan cepat.


Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :-
- Eucalyptus Oil
- Habbatussauda Oil
- Olive Oil
- Za'faran
- Lemon Grass
- Halia Bara
- Kaffir Lime
- Pappermint
- Menthol Crystal

Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.

Kegunaan Biobax Cool Theraphy adalah untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:
-Sakit Belakang
-Ketegangan
-Terseliuh
-Lenguh-lenguh
-Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau.

Kelebihan Biobax Cool Theraphy
-Melegakan lenguh leher & sendi
-Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
-Tahan sehingga 5 jam
-Melancarkan peredaran darah
-Membantu melegakan lenguh bahu & leher
-Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
-Sesuai untuk melegakan selsema & resdung

Biobax Cool Theraphy sudah tersebar ke peringkat antarabangsa. Korang yang dalam Malaysia ni jangan lepaskan miliki Biobax ni. Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan kepada insan yang tersayang!

Harga 1 botol Biobax adalah RM85. Tapi sekarang ada promosi RM80 sebotol. Beli 2 botol RM150. Free postage. Sebotol boleh guna sehingga 500 kali semburan. Tahan sehingga 3 bulan.

p/s : Ada kes Pelanggan BOBAX mintak COD Segera Bila Tak Tertahan sakitnya .. Tapi jangan selalu macam ni ya.. Korang boleh order simpan dan guna bila perlu  RM80/botol sahaja.


Santai Bercuti di Hard Rock Hotel Penang


Dah lama rasanya tak mai bercuti di Penang ni. Kali ni, alhamdulillah berpeluang untuk bercuti ke sini dan lokasi penginapan yang menjadi pilihan aku ialah Hard Rock Hotel Penang yang terletak di Batu Feringhi. Ramai yang kata penginapan di sini agak mahal tapi bagi aku kalau korang pandai pilih tarikh dan masa yang sesuai pasti korang boleh dapat harga penginapan yang berpatutan. Lagipun Hard Rock Hotel (HRH) ni terletak berhampiran dengan pantai, jadi ianya memang menjadi salah satu tumpuan pelancong untuk menghabiskan masa bersama keluarga dan rakan-rakan dengan aktiviti-aktiviti yang menarik. Apa menariknya lagi tentang HRH ini, ianya bukan sahaja dilengkapi dengan fasiliti yang terbaik, bahkan dekorasi persekitaran samada di luar atau di dalam semuanya cantik dan menarik. Kalau korang seorang peminat muzik pasti akan lebih teruja.

Santai Bercuti di Hard Rock Hotel Penang



Sinonim dengan lagenda muzik antarabangsa, tidak hairanlah kebanyakan dekorasi hotel ni adalah bertemakan gambar penyanyi, kostum dan juga gitar. Secara globalnya HRH hanya terdapat 3 buah saja iaitu HRH Bali, HRH Pattaya dan HRH Penang, namun Hard Rock Cafe (HRC) ada lebih 170 buah di serata dunia. Di Malaysia sendiri ada HRC Kuala Lumpur, HRC Melaka dan HRC Penang. Bagi HRH Penang, konsepnya sangat lain dari yang lain dan menjadi one of the famous hotel in Penang kerana interiornya sarat dengan hiasan konsep 'rock' dan setiap sudutnya pasti dipamerkan pelbagai unsur rock termasuk sejarah, lagenda rock dunia, pakaian, aksesori, dan kenderaan yang mereka gunakan, album rock dulu hingga sekarang serta alatan muzik yang digunakan.

Hard Rock Hotel Penang

Bagi pemilihan bilik pula, terdapat pelbagai jenis pilihan yang korang boleh pilih mengikut kesesuaian korang. Untuk aku, Lagoon Deluxe menjadi pilihan hati. Haaa, nak tahu kenapa? Sebab hanya dari bilik ni kita boleh terus akses ke swimming pool melalui balkoninya.


Walaupun swimming pool ni berkongsi dengan hotel guest yang lain, tapi kira oklah sebab tak payah nak berjalan jauh-jauh untuk sampai ke swimming pool. Buka saja sliding door dah boleh terus terjun dan berendam dalam kolam. Sangat sesuailah bagi korang yang minat bermandi-manda dan beriadah dalam air kan. Peralatan lain yang disediakan termasuklah tv skrin leper, sistem audio yang hebat dipersiapkan dengan himpunan muzik-muzik rock, himpunan filem dan lain-lain lagi. Abaikanlah keadaan 'huru hara' dalam bilik kami tuu..


Sememangnya, penginapan di Hard Rock Hotel Penang ni sangat awesome! Kemudahan yang disediakan juga menjadi salah satu tarikan kepada para pengunjung. Di mana pengunjung boleh melakukan massage, aktiviti spa, relax di kabana pantai, menikmati poolside bar dan banyak lagi.


Kalau korang rasa macam nak gelapkan kulit bolehlah lepak dekat sun loungers tapi biasanya aktiviti macam tu mat-mat dan minah-minah saleh je yang rajin buat. Hihi. Bagi orang kurang upaya juga, korang jangan nak sedih-sedih sangat ek.. sebab dekat HRH ni ada menyediakan kemudahan untuk orang istimewa. Haaa, OKU pun boleh menikmati percutian yang awesome seperti orang lain juga. Cool kan?

Selain itu, bagi aktiviti malam kalau korang tak mahu lepak bersantai dekat hotel saja, korang boleh berjalan-jalan sambil cuci mata di Batu Ferringhi Night Market yang terletak berhampiran saja dengan kawasan HRH Penang ni. Night market di sini lebih kurang macam uptown dekat KL laa juga tapi still ada yang menarik.


Pasarnya memang agak panjang dan banyak barangan dijual seperti handbag, baju, jam, dan perhiasan. Memang lenguh la nak berjalan tapi okay what dapat tengok tempat orang kan! Boleh juga kalau nak beli buah tangan di sini untuk keluarga dan rakan-rakan sebab harganya juga sangat berpatutan dan masih boleh buat tawar-menawar. Tapi bila dah buat tawar-menawar, jangan pula korang tak beli, nanti tak memasal saja dapat jelingan maut. Huhu.

Cakap pasal makanan pula, korang jangan lupa untuk mencuba segala jenis makanan di Penang seperti nasi kandar, pasembor, char kueh teaw, nasi beriani dan mee sotong serta jeruk Pak Ali. Kalau korang malas nak pergi jalan-jalan cari makan dekat tempat lain, dekat Batu Ferringhi Night Market juga korang boleh menikmati pelbagai local food yang menarik dan sedap-sedap.


Aku sempat cuba makanan favorite aku ni,  Char Kueh Teow Penang. Makanan pilihan aku apabila berada di Penang selain Nasi Kandar. Pastikan korang cuba tau makanan-makanan yang ada, kalau tak nanti takut menyesal dan kempunan pula. Rugilah kalau korang tak cuba tengok dan rasa sendiri pengalaman yang menyeronokkan kat sini. Lagi-lagi tempat dalam negara sendiri kan.

Hard Rock Hotel Penang

So, have fun guys! Menginaplah di Hard Rock Hotel Penang bila korang cuti-cuti di Pulau Pinang nanti. Pasti awesome!



Tampil Bergaya Dengan DASHING ELITE ON THE GO HAIR WAX baharu untuk Jejaka


Zaman sekarang, hampir semua gaya rambut dipandang sebagai fesyen; panjang, pendek, yang terpacak, gaya santai mahupun kelihatan “edgy”. Lelaki moden masa kini lebih gemar untuk menjadi lebih kreatif dengan cara memutar, meramas dan menggayakan rambut untuk menghasilkan fesyen tersendiri agar personaliti dan kenyataan itu lebih menonjol.

Gaya rambut hebat adalah elemen yang sempurna untuk menjadikan si jejaka kelihatan sofistikated, “cool”, lebih digemari dan bergaya. Sesetengah lelaki lebih gemar untuk menggunakan satu gaya ke pejabat, dan menukar gaya rambutnya apabila mereka keluar. Paling penting bagi mereka adalah produk penggayaan rambut terbaik yang memudahkan mereka mencipta gaya rambut, dan memastikan gaya tersebut kekal sepanjang hari!

DASHING ELITE ON THE GO HAIR WAX


ELITE, suatu jenama penggayaan rambut lelaki. Jenama pengayaan terulung memahami keperluan seorang jejaka dan percaya bahawa penggayaan rambut boleh membina imej seseorang. Memperkenalkan ELITE On The Go Hair Wax- wax untuk gaya berkekalan!
Dashing Hair wax

Rangkaian ELITE Hair Wax dengan formulasi mudah bilas dan mudah digayakan ini hanya memerlukan penggunaan minimum bagi menghasilkan kesan maksimum, semuanya terkandung dalam pembungkusan yang menarik ini. Produk ini membolehkan si jejaka mengubah bentuk gaya tanpa perlu mengaplikasi semula wax bila-bila masa dan di mana sahaja untuk gaya rambut yang baru.

ELITE menjadikan semuanya mustahil untuk lelaki melangkaui batasan bagi mendapatkan gaya rambut yang mereka inginkan. Dengan pek mudah guna ELITE ON THE GO baharu, si jejaka akan sentiasa bersedia untuk tampil bergaya.

ELITE Hair Wax Gayakan Mengikut Keinginan Anda 


Tampil santai, atau gaya berani, rekaan “rugged”, mahupun kekal terpacak atau nampak basah. ELITE adalah cara terbaik untuk gaya berkekalan!

Spiky Web mencipta gaya lawan graviti yang sentiasa terpacak! Awas: Jejaka yang inginkan sesuatu yang lebih buat dirinya akan menjumpai segalanya dalam bekas merah jambu neon ini.  

Wavy Loose menjadikan segalanya santai dan mudah untuk jejaka yang tampil bersahaja. Hanya bekas biru ini yang anda perlukan untuk tampil menawan tanpa tekanan!

Shiny Wet melangkau lebih berbatu dari yang biasa. Calit pada bekas hijau ini dan gayakan rambut agar kelihatan lebih bersinar, bertekstur dengan hasil yang menakjubkan!

Rugged Matte untuk si jejaka yang berbahaya. Bekas kelabu gelap ini mampu menyembunyikan rahsia anda. Tampil lebih serius dengan kurang kilat membuatkan anda kelihatan benar-benar bahaya. 

Airy Wild (tiada gambar) hadir dalam wana jingga terang memberikan rasa ringan, bebas dengan jumlah yang mencukupi untuk melepaskan sisi liar anda!

Awal pagi untuk ke pejabat, rambut dirapikan dengan wax pilihan dari Dashing!
Pilihanku sudah semesti semunya ELITE On The Go Hair Wax, tapi yang paling sempoi ialah Shiny Wet (bekas hijau muda) wangi dan bersinar rambut. Anda pula bagaimana? Cuba lah Hair Wax keluaran Dashing ini. Sememangnya ELITE On The Go Hair Wax menepati citarasa seorang jejaka macho.

ELITE Hair Wax kini boleh didapati dalam dua saiz. Pek 68g berharga RM17.10 setiap satu manakala saiz poket On the Go pula berharga RM5.90 setiap satu. Cipta apa sahaja gaya rambut yang anda inginkan dengan variasi ELITE yang terdiri daripada fibre, clay ataupun wax. Kini anda tidak akan terhad dengan satu gaya rambut sahaja. ELITE boleh didapati di semua cawangan runcit utama, pasar raya besar dan farmasi terkemuka.  




Tunaikan Solat Di atas Bot Di Lautan

Assalamualaikum..

Terasa terpanggil untuk berkongsi serta menghebahkan info berkenaan kewajiban bersolat khususnya bagi mereka yang berada atas bot di lautan. Sebagai Penyedia Perkhidmatan Pakej Memancing laut dalam dan Pakej Candat Sotong, ini juga merupakan kewajiban kami.. Semoga kita sama2 mendapat faedah dan meraih keberkatan Allah SWT atas kerja yang kita lakukan seharian.
Solat ketika di lautan

Ada persoalan yang bermain2 dalam diri, mungkin anda juga. Permasalahannya sebegini ; "Saya hadapi kemuskilan bagaimana perlaksanaan solat bagi nelayan/pemancing yang turun ke laut/sungai. Adakah boleh jamak @ qasar kerana tempoh yang lama di atas bot. Dan bagainmana kedudukan qiblatnya dan kedudukan untuk solat kerana bot yang bergoyang2 dan sentiasa berubah arah. Kalau bot bergoyang2 adakah boleh solat secara duduk kerana dikhuatiri jatuh ke dalam air? "

Jawapan permaslahan ini juga dipetik dari  blog (http://soalsolatumum.blogspot.my/)

بسم الله
والحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه ومن والاه أما بعد

- Bersolat di atas bot atau kapal adalah sah di sisi majoriti ulama, termasuk keempat-empat mazhab, Hanafi, Maliki, Syafie dan Hanbali. Dengan syarat hendaklah disempurnakan segala syarat dan rukun-rukunnya sebagaimana bersolat di daratan.

- Menghadap kiblat di atas bot juga adalah syarat sah solat. Untuk itu, saudara boleh gunakan segala cara syar'ie untuk menentukan arah kiblat, atau berpandukan kepada kompas. Jika saudara telah bertakbiratul ihram ke arah kiblat, kemudian ketika solat bot beralih arah, hendaklah saudara beralih arah supaya tetap menghadap kiblat sepanjang solat.

Kata Imam Nawawi dalam Majmuk 3/222, "Jika angin bertiup dan mengalih kapal dari arah kiblat hingga dia (orang bersembahyang) beralih wajahnya dari kiblat, wajib mengembalikan kepada arah kiblat".

- Berkenaan solat secara duduk untuk solat fardhu di atas bot, ia hanya dibenarkan dalam keadaan tidak mampu untuk berdiri. Berdasarkan hadis masyhur, "Sembahyanglah secara berdiri. Apabila kamu tidak mampu hendaklah sembahyang secara duduk...". (Sahih Bukhari no: 1050).

- Berkenaan solat jamak, jika tidak ada sebab syar'ie untuk solat jamak seperti musafir dan sakit, hendaklah menyempurnakan solat mengikut waktu-waktunya. Wallahu A'lam.

Permasalahan sama juga diajukan, dengan sedikit penambahan.. "jika solat dilakukan di dalam bilik/ ruang yang tidak dapat melihat keluar (melihat arah kiblat apabila kedudukan berubah) bagaimana pula caranya? "

Jawapan permaslahan ini juga dipetik dari  blog sama (http://soalsolatumum.blogspot.my/)

Hadith berikut daripada Abdullah Ibnu Umar Radiallahu-anhu di mana telah bertanya seorang sahabat kepada Nabi sallallahu-alaihi-wasallam: Bagaimanakah cara saya bersolat dalam perahu ? Nabi sallallahu-alaihi-wasallam menjawab: Bersolatlah di dalamnya dengan berdiri kecuali jika engkau takut tenggelam. Hadith di atas adalah sebagai dalil bolehnya bersolat di atas kenderaan tidak kira apa jenis kenderaan itu kerana pelajaran hadith (illat) bukanlah berkenaan hukum perahu tetapi ialah kebolehan perlaksanaan solat di atas kenderaan.

Kaedah menunaikan solat fardhu di atas pesawat terbang adalah sama dengan kaedah solat di darat. Hanya apabila timbul kesukaran maka kesempurnaan gerak laku solat itu berkurangan selari dengan kadar kesukaran yang dihadapi. Ia mempunyai kesamaan dengan kaedah solat orang yang sakit dalam beberapa keadaan dan berbeza pula dalam beberapa keadaan lain, iaitu:

1. Hendaklah berusaha sekuat mampu bagi mencari tempat untuk bersolat dengan sempurna. Bertanyalah kepada anak kapal akan ruang sebaiknya untuk bersolat dan jikalau ruang itu digunakan oleh mereka dalam kesibukan kerja-kerja kabin maka tunggulah hingga kerja mereka berkurang atau selesai. Satu alternatif lain ialah memilih penerbangan dengan syarikat Muslim kerana anak-anak kapalnya akan lebih memahami kehendak kita dan berusaha menolong berbanding dengan syarikat penerbangan non muslim.

2. Jikalau sedang solat dan pesawat bergoyang sedikit maka dibolehkan berpegang atau bersandar sebentar kepada dinding atau kerusi bagi mengimbangkan diri, mengingatkan kepada sunnah Nabi sallallahu-alaihi-wasallam yang solat dengan bersandarkan tiang di kala umurnya sudah lanjut.

3. Jikalau pesawat banyak bergoyang sehingga membimbangkan maka dibolehkan solat duduk dengan rukuk secara membongkok dan sujudnya seperti biasa hingga ke lantai pesawat. Jikalau sedang bersolat secara berdiri dan dipertengahannya pesawat mula bergoyang maka teruslah solat dengan duduk sehingga habis tanpa perlu dimulakan semula.

4. Jikalau goyangan pesawat adalah keterlaluan hingga terbitnya tanda 'Pasang tali pinggang keselamatan' atau 'Fasten seat belt' maka sebaiknya ialah duduk dahulu dan bersolatlah kemudian apabila suasana kembali tenang. Memaksa diri beribadat sehingga mendatangkan kecederaan bukanlah sesuatu yang dicenderungi agama malah akan dipertangunggkan jikalau kecederaannya itu menyebabkan dia tidak dapat meneruskan ibadah yang lain, meninggalkan amanah tanggungan dan menyusahkan pula orang lain. Jikalau goyangan pesawat berlanjutan sehingga dijangka akan melewati waktu solat (contohnya solat subuh) maka laksanakanlah ia secara duduk di kerusi sendiri.

5. Jikalau tiada tempat untuk solat maka tetaplah bersolat ditempat duduk sendiri dan solatlah dengan sujudnya ditunduk lebih rendah dari rukuk. Perintah menghadap qiblat tetap hadir sebagaimana yang diterangkan sebelum ini.

Jikalau terdapat dua pilihan, satunya ialah boleh menghadap ke arah qiblat tetapi solatnya harus secara duduk manakala yang kedua ialah boleh solat secara sempurna tetapi tidak dapat menghadap qiblat melainkan di takbir yang pertama maka hendaklah dia mengutamakan solat menghadap qiblat sekalipun secara duduk kerana solat secara duduk sememangnya dibolehkan oleh nas yang jelas di kala kesukaran manakala solat tanpa menghadap qiblat dengan sempurna adalah satu kebolehan yang diijtihadkan.

Semoga kita sama2 memelihara solat dalam waktunya. Utamkan yang lebih utama.

________________________
Pakej Candat Sotong &
Pakej Memancing Laut / Plantar minyak
☎ 0174009726
www.decomplot.com