Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant


Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat


MamaD punya kulit muka selalu naik jerawat bila dia pakai serum. Senang cakap.. dia tak sesuai dengan mekap (make-up) yang dipakai. Kulit jenis sensitif ni sebaiknya tak payah pakai alat mekap langsung.. senang kerja. Natural beauty lagi best!

Tapi biasalah, namanya perempuan mau tak mau mesti nak jugak bermekap.. kan?

Ini adalah kali yang kedua aku pernah cadang dan belikan serum untuk mamaD. Serum yang pertama dulu kesannya tak memuaskan hati mamaD sebab  bila pakai serum, kulit jadi melekit-lekit dan jerawat cepat tumbuh. Terus dia berhenti pakai serum.

Minggu lepas aku diperkenalkan dengan Serum Royale Nu Diamant. Lelaki kalau nak pakai serum ni pun boleh tapi aku je takmau pakai ... serum untuk wanita 30an katanya, so aku bagi je la kat mamaD dengan harapan agar serum ni serasi dengan kulit wajahnya. Dulu mamaD tak ada jeragat.. tak pakai serum pun ok dah. Tapi sejak berusia lebih ni.. jeragat dan kedutan dah mula nampak (kalau mamaD baca ni mau kena tido luar aku.. haa)

Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant

Bahagia rasa bila nampak dia cantik selalu. tak sabar nak tengok hasil dari Serum plus+ Royale Diamant ni.. gabungan Apple Stem Cell dan juga Rumpai Laut adalah antara kandungannya.

MamaD (gambar atas) masa tu baru lepas pakai  serum pagi hari sebelum kami sekeluarga bercuti ke Sungai Petani Kedah. Nampak kulit muka dia berseri sikit.  Ehh sikit pulak..

Susah nak buat review produk bagi pihak pemakai ni.. aku dah suruh mamaD tapi dia takmau. Alaa.. bagitau je kat orang sana kata kesannya amat positif! Kulit makin berseri-seri..

Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat


Ini apa yang diberitahu oleh mamaD ;
Mula-mula test pada bekas jerawat lama yang  tumbuh di atas hidung. Fokus kat situ dan seluruh wajah di sapu dengan serum.. geram dengan parut lama.

Setelah 5 hari pakai Serum plus Royale Diamant, kesannya sangat hebat. Tak sangka cepat pulak nampak hasilnya yang menggembirakan hati.. tengok la mamaD berseri-serj wajahnya.

Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant


Serius memang best! kata mamaD. Selain bekas jerawat lama makin pudar, kulit muka pun makin cerah dan berseri sebab jeragat dan garis halus dah berkurangan.

Korang yang baca ni (terutama wanita 30an ke atas) jangan tunggu lama lagi, dapatkan dan cuba pakai serum yang mamaD guna sekarang ni.. insya Allah berkesan.

Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat untuk merawat masalah kulit wanita matang antaranya ;
✔Jeragat
✔Tona tak sekata
✔Kulit kering
✔Kedutan
✔Kulit kering
✔Liang pori terbuka
✔Parut jerawat.

Antara Kelebihan Seeum Plus Diamant ;
✔serum dibuat dari apple stem cell dan rumpai laut, dua-dua​ bahan ini meransang penghasilan sel kulit baru untuk rawat sel kulit mati. Campuran dua bahan ini menyebabkan 2 kali ganda lagi berkesan.
✔Dibuat dalam bentuk serum supaya mudah meresap sampai ke kulit dalam. Lebih cepat nak rawat jeragat.
✔3in1, tak perlu toner dan moisturizer hanya dengan guna serum dan cleanser dah memadai. Mudah dan jimat!
✔Moisturizing effect, melembapkan kulit, elakkan berkedut dan garis-garis halus
✔ada sijil KKM dan halal dari JAKIM, tiada merkuri dan hydroquinone. Selamat digunakan tanpa was-was
✔Bungkusan alam bentuk pam. Tak perlu risau tertumpah. Mudah nak bawa kemana-mana.









Sebarang pertanyaan tentang produk rujuk dipautan berikut :

Website : www.royalenudiamant.com/serumplus

Facebook :
www.facebook.com/royalenudiamant.hq

Instagram :
www.instagram.com/royalenudiamant.hq


Berbau harum sepanjang waktu dengan DASHING ANYTIME EDT


Dashing memang jenama wangian pilihan PCL sejak dulu lagi. Skilas bau dah tahu dah wangian DASHING memang hebat !


Kuala Lumpur, Jun 17 – Tampil rapi dan menawan sememangnya merupakan keinginan setiap lelaki moden. Selain berpakaian kemas dan bergaya, lelaki dari semua peringkat umur mengetahui bahawa masalah bau badan boleh menjejaskan personality serta penerimaan masyarakat sekeliling. Sebab itulah ramai lelaki yang menggunakan pewangi, akan mengaplikasikannya semula berulang kali dalam sehari.

“Penampilan yang baik mestilah dipadankan dengan bau yang menarik,” kata Mr. Venkat Jangam, Pengurus Pemasaran Wipro Unza Malaysia. “Sesiapa sahaja boleh bergaya dengan fesyen terkini dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki, tetapi sebenarnya bau badan seseorang itulah yang menjadi “factor tarikan” untuk menonjol dan mengekalkan penampilan yang segak. Oleh sebab itulah semua lelaki tanpa mengira taraf hidup dan pekerjaan perlu sentiasa mempunyai bau badan yang menyenangkan sepanjang hari.”

Memahami keperluan lelaki untuk berbau harum sepanjang waktu, malah untuk semua aktiviti sepanjang hari, DASHING, jenama produk penjagaan diri lelaki yang juga merupakan peneraju pasaran dalam bidang wangian lelaki di Malaysia telah menghasilkan Anytime EDT. DASHING Anytime EDT yang terbaru ini merupakan wangian bersaiz kecil, senang digunakan serta mudah di bawa ke mana sahaja. Bentuknya direka khas untuk poket anda seperti kad kredit yang tersisip kemas, sesuai untuk lelaki yang aktif ke mana sahaja.

“Sebagai peneraju jenama penjagaan diri lelaki di Malaysia, DASHING memahami keperluan utama seorang lelaki-  iaitu wangian yang membangkitkan jiwa maskulin sebenar dari dalam, tetapi pada masa yang sama mudah di dekati.”tambah Mr. Venkat. “Kini dengan kehadiran DASHING Anytime EDT, ekspresi wangian maskulin kini tersedia sentiasa di dalam poket anda”

Rekaan pek DASHING Anytime EDT yang penuh gaya sesuai dengan trend masa kini hadir dalam empat variasi unik – Cool, Active, Hattrick and Ultimate Kick





1. Cool
Haruman maskulin ini merupakan tarikan identity dan daya penarik anda. Haruman menyegarkan ini didahului dengan gabungan menawan. Bergamot dan Galbanum dilapisi dengan wangi Amber dan Kasturi sebagai nota asas. Wangian ini direka khas untuk mencipta sisi maskulin yang “cool” secara semula jadi dari dalam dirimu.

2. Active
Khas untuk si jejaka lasak yang amat menggemari kehidupan aktif. Tampil yakin dan bergerak aktif dengan wangian maskulin ini. Didahului dengan semarak haruman Fougére yang digabungkan dengan nota Citrus, Lavender dan Amber. Aroma ini pastinya membangkitkan sisi aktif anda.

3. Ultimate Kick
Wangian dicipta untuk jaguh, menyerlahkan personaliti dan gaya sebenar jejaka dalam urusan seharian lelaki moden . Ultimate Kick berkonsep ala musim panas yang aktif, menampilkan rumusan dari percikan citrus lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran buah pelaga, vanilla dan suntikan haruman kayuan serta rempah.

4. Hattrick
Jaringan kemenangan bagi jejaka Dashing. Wangian Hattrick menyemarakkan
semangat dan mendorong individu untuk menang. Gabungan unik kesegaran epal
sitrus diadunkan bersama aroma bunga dan calitan amber.

Dijual pada harga RM7.00, DASHING Anytime EDT 18 ml boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh Malaysia.


Niqab Nur Muhammad Exclusive cantik dan terbaik di Melaka

Asslamualaikum semua..

Niqab Nur Muhammad Exclusive cantik dan terbaik di Melaka


Kepada korang yang tercari di mana nak dapatkan Niqab terbaik masa kini .. mudah aje. Sila luangkan masa anda membaca terus untk mendapatkan info-info berkenaan di blog ini..



Alor Gajah, Melaka.


Pemilik Yusmizee Naturopathic Centre, sebuah klinik perubatan alternatif di sini, Encik Yusmizee mengambil langkah positif berniaga sambil berdakwah dalam pendekatannya tersendiri. Beliau kini sedang giat memasarkan Niqab dengan jenama Niqab Nur Muhamad.


"Saya  ambil masa sikit lipat dan packing Niqab Nur Muhammad Exclusive semasa waktu rehat makan tengahari.. "

Beliau yang bekerja sendiri sepenuh masa di klinik sebagai pengamal perubatan Neutropati sejak  tahun 2015 lagi. Menceburi bidang perniagaan online dan offline sebagai penjual niqab khusus untuk wanita, memang pada mulanya agak kekok tetapi kelamaan beliau sudah terbiasa..

"Sambil lipat tu, Alhamdulillah lepas posting di FB semalam ada kakak dari Jemaah Tabligh dan Student Kolej Agama datang try Niqab Nur Muhammad Exclusive ni..



"Terkejut diaorang tengok orang lelaki berniaga Niqab.. Alhamdulillah ini lah niat utama saya nak tarik ramai anak muda pakai Niqab.. Sebab tu banyak warna yang cantik2.. Saya juga Nak sambung balik dakwah Niqab yang semakin pudar.."

Jenama niqab 'Nur Muhammad' diilhamkan dari nama anak bongsu beliau. Nur Muhammad Bin Yusmizee

"Yang penting pengertian Nur Muhammad itu sendiri dapat saya sampaikan serba sedikit melalui penjualan Niqab ini.."

Jadi saya ingin mewar-warkan kepada pembaca semua, jika anda datang ke Melaka,  nak cari Niqab cantik sila datang ke :

Yusmizee Naturopathic Centre Alor Gajah Melaka 
012 3556736.. atau Nur Muhammad Exclusive 0111-3036033..

Permintaan dari luar negeri Melaka juga boleh, niqab Nur Muhamad Exclusive boleh dihantar melalui pos ke alamat seluruh Malaysia. In shaa Allah.




Berilmu beramal dan bahagia . Bercuti ke Cameron Highlands


Hai.. assalamualaikum semua. Busy betul PCL dengan kerja-kerja luar.. takdan la sangat nak update blog aku ni.. tak sempat juga itu dan ini di media sosial.

Yep.. aku sibuk dengan tempahan kondo-kondo kucing kesayang orang. Ha haa.. la ni tak panggil dah rumah atau sangkar kucing, sebabnya kalau ikutkan kos harga sebuah binaan pun cecah puluhan ribu ringgit. Memang tak lah harga sebuah sangkar macam tu. Memang agak mengejutkan tapi tetap ada permintaan. Ada owner yang sanggup dan mampu bayar semata-mata untuk anak kecil kesayanagan mereka. 

Macam projek kondo kucing baru-baru ni di Perak. Demi untuk anak yang sangat suka kepada kucing dan tak nak anak tersebut sunyi terperap dalam bilik atau menghadap gajet 24 jam seharian, maka si ayah sanggup berhabis.. tapi tak apa lah itu cara masing-masing melayani kehendak anak- anak yang disayangi.

Sekarang ni, Syarikat kami (NDCR) tengah berbincang projek dengan  seorang Pengusaha Klinik Veterina di Johor dan satu lagi di Shah Alam.. Kemudian ada satu lagi proposal projek untuk design & build kabinet untuk Cat Boarding/Hotel di  Selangor dalam perbincangan juga. Alhamdulillah. Aku share serba sedikit kesibukan aku dalam kerja selain kerja hakiki penjawat awam di pejabat. Nak tak nak kena buat 2 atau lebihdari 1 kerja.  

Bukan duniawi saja kita sibukkan diri. Hal keluarga juga kena ambik tau. Dan semestinya tuntutan wajib yang utama. Ke masjid jangan tidak pergi pulak. Ini nasihat kepada diri sendiri..  Umur semakin meningkat tua. Apa bekalan aku untuk ke akhirat nanti.. selalu ingatkan diri.

Aku buat bisness dan pada masa sama aku sibukkan diri dengan bersosial di media. Sempatkah aku ke masjid solat berjamaah dan mengaji kitab?  Jawabannya pada diri.. Istiqomah buat, insya Allah dipermudahkan segalanya. 

Maaf ya sahabat semua. Aktiviti aku di groups whatsapp agak slow dan semakin jauh dari korang. Walau jauh tetap dekat di hati insya Allah selagi berhubung ukhuwah tetap terjalin. Bagi yang mana biasa bersama PCL di event-event blogger atau di  whatsapp group dan seumpamanya, harap korang sedia memahami aku. Akan tiba masanya nanti jika kita perlu memilih. Dan pilihan itu adalah bersesuaian dengan peredaran semasa..


Ok lah PCL cool jer selalu..  meh tengok sebahagian gambar PCL dan family semasa bercuti di  Ipoh dan Cameron Highlands baru-baru ni.


Singgah di Ipoh, tidur semalaman sebelum naik ke Cameron Highlands. Sempat kami ke Funtasy House Trick Art di Jalan Market, Ipoh. Best jugak la..  yang suka bergambar macam Hanis dan Nina tu.. layan sakan la depa. 



Trip cuti ke Cameron Highlands kali ni tak banyak  makan ais krim dan strawberi, tapi lebih kepada makan angin jer.. hihi.  

Bermalam satu malam di Brinchang.  Lokasi homestay bersebelahan dengan tapak pasar malam yang terbaru. Kalau nak ke sini hari minggu memang cari 'nahas' ler.. sanggup redah trafik jem ok la..  laluan ke pasar malam jadi lokasi tumpuan hari minggu.