Kafe & Studio Kucing


Ahad lepas kami dah sampai sini ; Catsigniture Cafe And Studio di Bangi. Pukul 2 petang kami tiba dan kebetulan pulak waktu tu adalah masa berehat kucing. Kena tunggu hingga pukul 3.15 baru kami boleh masuk dalam studio kucing. Ada orang tak sabar nak bermain dengan kucing-kucing comel di sini.

Nina dan adiknya Hanis

Sebelum tu.. sementara tunggu masa, makan dulu di kafe. Ada menu best kat sini.. Set tomyam dan nasi goreng memang terbaik. Minuman pun best juga. Harga makanan boleh tahan la tapi memang puas hati dengan suasana kafenya yang menarik dan bersih. Kafe berada di tingkat bawah dan studio kucing di tingkat atas bangunan yang sama. Tak ada bulu-bulu kucing berterbangan bebas dalam kafe. jaga baik punya !

laikha

Nina dan adiknya Hanis memang suka kucing tapi masing-masing elergy dengan bulu kucing.. sesekali boleh la nak belai kucing kat sini. Laikha pun ikut sama.. ingat tak lagi si Laikha? Anak jagaan mamaD, dah besar pun dia. Mama janji nak bawa Laikha kalau pergi kafe kucing.. haa suka sangat dia!.


Masuk studio kucing kena bayaran ; RM10 untuk dewasa dan RM7 bagi kanak-kanak. Tempoh masa 45 minit setiap sesi. Berapa ramai setiap sesi? maaf aku tak ada jawapan. Bagi aku, masa 45 minit pun sudah memadai, Insya Allah korang akan rasa puas main-main dan membelai kucing-kucing gebu yang ada di sini.

Cat Signiture Cafe & Studio Bangi  
Alamat : Jalan 8/36, Seksyen 8, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Tel : 019-262 4444







BARANG TERPAKAI SINGAPORE DIMINATI RAMAI


BARANG TERPAKAI SINGAPORE DIMINATI RAMAI


Orang ramai tentu tahu terutamanya bagi peminat barangan terpakai, yang mana negara maju rantau Asia Tenggara ;  Singapura adalah 'syurga' barang-barang terpakai yang berkualiti dan boleh dipuji ketahanannya.

Rakyat Singapura adalah orang yang sangat mementingkan perfection dan kekemasan. Kalau ada sikit rosak atau defect pun, mereka akan buang atau jual. Kebanyakan barangan milik mereka adalah yang mempunyai 'nilai jenama/brand yang mahal-mahal' . Barangan terpakai itu diborong dan dijual semula oleh pengusaha kedai-kedai bundle di negara kita.

Satu keuntungan bagi kita apabila kita kerana dapat membeli barang berjenama mereka dan masih baik kualitinya dengan harga yang murah dari harga pasaran. Namun tak semua kedai bundle di Malaysia membawa masuk barangan terpakai dari negara Singapura.

"Bagi mereka yang sedang tercari-cari barang terpakai Singapore, kami ada membekal barang seperti perabot, barangan elektrik, tilam, stroller, basikal, permainan kanak-kanak dan banyak lagi.." Barangan seperti ini menjadi rebutan penggemar barangan terpakai masa kini.

Barangan terpakai Singapore murah terbaik









Korang mungkin ada yang tak puas hati tengok gambar kat sini sikit je kan.. takpe ada lagi yang lain. Korang boleh hubungi terus nombor wasap yang tertera di bawah entri ini.. okeh.


Perkhidmatan kami :

Kedai kami terletak di Kuala Terengganu. Bagi yang jauh dari kami, *PERKHIDMATAN POS KE SELURUH TEMPAT* juga disediakan untuk pelanggan online walaupun untuk yang membeli 1 barang sahaja.

"Ramai ibu bapa yang mencari barang permainan atau stroller terpakai dari singapore ini untuk anak-anak. Semestinya kerana kualiti terbaik dan ketahananannya"

Jika anda berminat dan ingin membuka kedai sendiri di tempat anda, kami dengan senang hati ingin membantu dengan modal yang minimum. Segala urusan penyediaan barangan, pengangkutan dan khidmat nasihat akan diberikan. Kami mengalua-alukan penyertaan anda. Jangan lepaskan peluang baik ini.

Untuk pertanyaan, Anda boleh berhubung dengan kami :
*WASAP/call di talian  0167029203* (Ain Nadhirah)


Pakej Candat Sotong & Memancing 3H2M dan 4H3M di perairan Kuala Terengganu.


Pakej Candat Sotong 3H2M dan 4H3M


Ada permintaan untuk Pakej Candat Sotong 3H2M dan 4H3M di perairan Kuala Terengganu. Tuan/puan yang berminat dengan aktiviti tahunan ini boleh lihat terus kepada sebut harga di bawah ni..

Tahun 2018, pakej sebegini adalah terhad. Kami hanya menyediakan 2 buah bot (2x Bot VIP 15 peserta)

kuala terengganu

PAKEJ MENCANDAT SOTONG & MEMANCING
Chendering, Kuala Terengganu 2018


1) Pakej Candat & Pancing 36jam (2H1M) (Max 15 org peserta) @ RM5400.00/bot
2) Pakej Candat & Pancing  60jam (3H2M) (Max 15 org peserta) @ RM7500.00/bot
3) Pakej Candat & Pancing  72jam (4H3M) (Max 15 org peserta) @ RM10500.00/bot
4) Pakej Candat & Pancing  108jam (5H4M) (Max 15 org peserta) @ RM13500.00/bot








Belanja sikit gambar kereta IRIZ Nina


"Betul tak sangka di usia 20 tahun dah ada kereta sendiri.. Alhamdulillah" kata Nina.

Bukan semudah disangka. Mampu beli, guna sebaiknya dan bila tiba masa buat bayaran pinjaman bank setiap bulan.  Nampak memang simple.. tak pening kepala pun. Apa la sangat. Korang pun mampu beli kereta baharu dengan gaji sekarang.. gaji bersih 2000 sebualn dah memang cukup nak beli kereta yang selesa.

Bayaran pijaman sebulan dalam 500 lebih, ada lagi baki 1500 macam tu..  tolak lagi komitmen lain contoh macam duit sewa bilik, duit petrol, duit makan dan belanja.. masih lagj berbaki dalam 500 bersih. Memang lebih dari cukup.. Boleh beri pada mak abah dan selebihnya duit simpanan.

Kalau nak memang boleh! .. tapi kena berani. Bukan sekadar keperluan untuk memiliki kereta.. tapi lebih kepada mendisiplinkan diri dengan tanggungjawab.

Ada duit lebih-lebih pun kalau tak bijak nak urus kewangan diri, akhirnya boleh memakan diri.

Bila diri sudah punya tanggungan.. dia kena pandai-pandailah.. beringat selalu. Kerja kena rajin dan timba pengalaman sebanyak mungkin . Mana tahu nanti boleh diguna bila keadaan memaksa bertukar kerja lain. Ilmu dari pengalaman kerja tu boleh demanding gaji lebih besar.. kan.

Hari ni kereta IRIZ Nina dah cecah 1050km, dah sampai masa untuk servis berkala yang pertama.
Hemm.. siap rm180 lebih. Dan nanti bila cecah 10000km kena servis lagi dan lagi hingga seterusnya. Nina kata..  ' owhh ingatkan bayar duit bulanan dah cukup.. lain takyah fikir dah.. haa" .

Itulah.. bukan senang nak senang berkereta ni. Cukup tahun kena renew roadtax dan insuran lagi.. Itu tak masuk nak make-up kerrta lagi dan macam-macam lagi. Huuu nasib la si Nina tu tak sampai ke situ lagi.

Tapi aku nampak Nina ni cermat orangnya.. insya Allah dan mudah-mudahan dia kekal dengan sikapnya yang sentiasa nak kongsi dan berbincang dengan kami mak abah dia sebelum buat sesuatu tindakan luar kemampuan fikiran dia..

Belanja sikit gambar kereta IRIZ Nina




7 CARA MEMBUAT PANGSAPURI ANDA KELIHATAN LEBIH LUAS


7 CARA MEMBUAT PANGSAPURI ANDA KELIHATAN LEBIH LUAS


Kerja penghiasan rumah mungkin merumitkan lebih-lebih lagi apabila anda terpaksa bekerja dengan ruang yang terhad. Anda juga akan terasa sesak dan jengkel apabila terpaksu masuki bilik yang tidak memberikan ruang untuk mata dan badan berehat. Jadi, apa yang boleh anda lakukan untuk membuat rumah anda kelihatan luas? Berikut adalah tips-tips daripada pereka penghiasan dalaman di Recommend.my.

1. Gunakan warna cerah atau neutral sebagai base
Warna-warna cat yang gelap amat berkesan untuk menghasilkan suasana yang nyaman, tenang dan malap. Namun begitu, warna-warna gelap juga membuatkan ruang rumah berasa sempit dan claustrophobic. Warna-warna cerah yang natural pula akan membuatkan rumah anda berasa dingin dan luas. Dan palet yang natural selalunya adalah yang paling ideal untuk tujuan penghiasan dan penggayaan. Mula dengan menggunakan dinding dan kabinet yang berwarna cerah, kemudian lapiskan pula dengan perabut yang berwarna gelap (seperti kerusi) untuk menghasilkan ruang yang kelihatan luas.

Rumah teres 3 tingkat di Cyberjaya. Projek oleh Pocket Square

2. Panjangkan garisan lantai merentasi ruang tamu dan ruang makan.
Gunakan reka bentuk lantai atau jubin yang sama untuk kawasan yang bersambung. Ini akan membantu membuatkan ruang-ruang lain menjadi lancar. Lantas, mata anda akan melihat seperti ruang tersebut adalah satu ruang yang besar. Ataupun, reka bentuk lantai parket berjalur dalam bilik yang kecil supaya ruang bilik kelihatan panjang.

3. Gunakan keseluruhan ketinggian bilik
Jika berpeluang, reka design rumah anda dengan tingkap-tingkap yang tinggi serta pintu berkaca. Ini kerana selain membenarkan cahaya natural untuk memasuki rumah, tingkap dan pintu jenis ini akan membuatkan ruang rumah seakan-akan lebih besar dan luas. Walaupun anda mempunyai jenis tingkap yang kecil, anda boleh menggunakan langsir yang tinggi, mahupun setinggi syiling anda, untuk meninggikan lagi ketinggian bilik. Anda juga boleh menggunakan rak buku yang tinggi untuk mendapatkan hasil yang sama.

Sierra 11 Puchong Be in Design Solutions

4. Lapangkan dan susunkan
Ruang yang berselerak tidak pernah menawan, apatah lagi jika ruang tersebut amat sempit. Jika anda mahu membuat ruang yang kecil kelihatan lebih menarik, melapangkan kawasan tersebut adalah amat penting. Anda boleh menyimpan, membuang, menderma ataupun menghadiahkan barang-barang berlebihan, asalkan anda dapat melapangkan ruang anda. Fokus kepada stail dan penghiasan minimalist apabila anda mempunyai ruang yang terhad. Kerapkan mengemas rumah dan buang perabut yang tidak lagi berguna atau dikehendaki. Ataupun, reka lebih banyak built-in storage (seperti stor) untuk menyimpan barang-barang anda.

5. Pilih reka bentuk pelan terbuka, atau gunakan rak terbuka
Reka bentuk pelan terbuka yang melibatkan pelan rumah tanpa dinding untuk memisahkan dapur mini dan ruang tamu akan menghasilkan ruang bilik yang amat luas. Penggunaan perabut kecil juga akan membantu untuk membuatkan rumah anda terasa besar kerana setiap ruang rumah boleh dilihat dengan jelas. Anda juga boleh menggantikan pintu dengan kaca. Daripada menutup bilik anda, pintu berkaca atau rak terbuka akan membuatkan mata nampak ruang seakan-akan luas dan dalam

6. Jangan menghalang tingkap
Apabila anda mahu menghasilkan ruang rumah yang lebih luas dan besar daripada ukuran sebenar, pastikan anda tidak menghalang tingkap-tingkap anda. Selain membenarkan cahaya natural untuk masuk ke dalam rumah, tingkap juga memberangsang ketinggian mata. Bukakan langsir-langsir pada siang hari untuk membenarkan cahaya natural untuk masuk sebanyak yang mungkin. Anda juga boleh memilih perabut yang rendah agar ia tidak menghalang tingkap anda.

Tips-tips ini diberikan oleh pereka penghiasan dalaman local yang disenaraikan diRecommend.my. Selepas ini jika anda memerlukan pereka penghiasan dalam dan pengubahsuaian, bolehlah anda melawati Recommend.my. Mereka akan menyediakan untuk anda beberapa quotes untuk pembandingan anda, insurans free-damage, dan juga moneyback protection.


Teringin mencandat sotong?


Assalmualaikum..

Kepada penggemar aktiviti mencandat sotong atau merka yang suka memancing laut dan ingin beralaih kepada aktiviti mencandat sotong di lautan Terengganu, anda boleh membuat tempahan pakej bot candat dengan perkhidmatan kami mulai sekarang.

Bila lihat pada gambar di bawah ni mesti anda teruja dan teringin sangat nak ikut trip mencandat kan.. tapi tak semua orang mampu sebabnya takut kerana tak biasa dengan laut.

Aku syorkan korang cuba dulu, tak cuba manakan dapat pengalaman mencandat sotong tu. Korang boleh set grup sendiri dengan keluarga, grup dengan rakan sekerja (persatuan atau kelab) dengan bilanga minimum 6 orang untuk bot bersaiz sedehana. Untuk lebih lanjut berkenaan paket candat yang kami tawarkan, korang boleh kilik di sini. Pakej Candat Sotong 2018


candat sotong

Pakej candat sotong tahun 2018 akan bermula seawal bulan April 2018. Untuk makluman, kami sudah mengendalikan pakej memcandat sotong Kuala Terngganu sejak 2015 lagi. Oleh itu, anda tak perlu risau ditipu dan sebagainya.

Jadi, kepada anda yang berminat untuk mencandat sotong jangan tunggu lama, sila buat tempahan awal. Buat perancangan awal membolehkan peserta bersedia lebih awal dari segi fizikal dan mental.

candat sotong

Memandangkan jangkaan sambutan untuk 2018 adalah berkemungkinan bertambah.. Pertambahan ini berdasarkan kepada peningkatan permintaan saban tahun sejak 2016.Alhamdulillah, setakat ini pelanggan kami terdiri dari dari kumpulan persendirian/keluarga dan juga dari persatuan/kelab reakrasi dari sektor kerajaan/swasta.

#pakejcandatsotong_0174009726


Pancing Ikan Puyu Buat Masak Cili.. perghh..


Pagi-pagi minggu memenuhi masa lapang dengan memancing ikan puyu.. haa lama dah tekak aku teringin nak makan ikan puyu pancing sendiri. Ikan puyu masak cili. Masak cabai merah tu masak style utara.. nak sedap lagi masukkan daun kari sikit.. wahh


Target dapat tak banyak, nak 2 3 ekor yang besar pun dah okay. Puyu dalam gambar ni aku mancing kat kolam bersih kepunyaan seseorang yang dikenali. Nak mancing tepi longkang tak gamak pulak nak makannya..

Alhamdulillah dapat jugak 2 ekor puyu dan sekor ikan haruan. 3 jam memancing.. cukuplah buat lepas gian dan boleh buat lauk makan tengahari. 


Selalu sangat dah kami beli beli ikan laut kat pasar, sesekali terasa nak makan ikan air tawar pulak.. pancingan sendiri.

Ikan puyu ni bagi korang yang taktau lagi.. isinya memamg sedap, manis dan rasa lemak sikit la berbanding spesis ikan darat (air tawar) lain seperti  ikan sepat dan haruan. Tapii.. ikan puyu punyai banyak tulang tajam dan halus lebih lebih lagi puyu brrsaiz kecil.. hati-hati semasa makan takut tercekik tulang.

Kaum lelaki yang kaki pancing tuu., bila dah balik memancing tu, kita kena la menyiang ikan-ikan yang dapat. Ingat ya..  jangan dera isteri anda untuk menyiang ikan-ikan tu pulak. Kalau aku.. aku memang buat macam ni.. siang dan cuci bersih siap-siap. Lepas tu ikut la nak suruh isteri masak terus atau simpan dalam peti sejuk. Ikan fresh macam dapat pagi tadi aku mitak mamaD masak seperti mana yang aku teringinkan.. nyumm nyum. 


Selera makin bertambah bila tengok mamaD dah siapkan hidangan makan tengahari kami, ikan puyu masak cili. Perghh.. terbaiklah mamaD . Terima kasih. Alhamdulillah. Jimat duit beli lauk..  :)



Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant


Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat


MamaD punya kulit muka selalu naik jerawat bila dia pakai serum. Senang cakap.. dia tak sesuai dengan mekap (make-up) yang dipakai. Kulit jenis sensitif ni sebaiknya tak payah pakai alat mekap langsung.. senang kerja. Natural beauty lagi best!

Tapi biasalah, namanya perempuan mau tak mau mesti nak jugak bermekap.. kan?

Ini adalah kali yang kedua aku pernah cadang dan belikan serum untuk mamaD. Serum yang pertama dulu kesannya tak memuaskan hati mamaD sebab  bila pakai serum, kulit jadi melekit-lekit dan jerawat cepat tumbuh. Terus dia berhenti pakai serum.

Minggu lepas aku diperkenalkan dengan Serum Royale Nu Diamant. Lelaki kalau nak pakai serum ni pun boleh tapi aku je takmau pakai ... serum untuk wanita 30an katanya, so aku bagi je la kat mamaD dengan harapan agar serum ni serasi dengan kulit wajahnya. Dulu mamaD tak ada jeragat.. tak pakai serum pun ok dah. Tapi sejak berusia lebih ni.. jeragat dan kedutan dah mula nampak (kalau mamaD baca ni mau kena tido luar aku.. haa)

Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant

Bahagia rasa bila nampak dia cantik selalu. tak sabar nak tengok hasil dari Serum plus+ Royale Diamant ni.. gabungan Apple Stem Cell dan juga Rumpai Laut adalah antara kandungannya.

MamaD (gambar atas) masa tu baru lepas pakai  serum pagi hari sebelum kami sekeluarga bercuti ke Sungai Petani Kedah. Nampak kulit muka dia berseri sikit.  Ehh sikit pulak..

Susah nak buat review produk bagi pihak pemakai ni.. aku dah suruh mamaD tapi dia takmau. Alaa.. bagitau je kat orang sana kata kesannya amat positif! Kulit makin berseri-seri..

Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat


Ini apa yang diberitahu oleh mamaD ;
Mula-mula test pada bekas jerawat lama yang  tumbuh di atas hidung. Fokus kat situ dan seluruh wajah di sapu dengan serum.. geram dengan parut lama.

Setelah 5 hari pakai Serum plus Royale Diamant, kesannya sangat hebat. Tak sangka cepat pulak nampak hasilnya yang menggembirakan hati.. tengok la mamaD berseri-serj wajahnya.

Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant


Serius memang best! kata mamaD. Selain bekas jerawat lama makin pudar, kulit muka pun makin cerah dan berseri sebab jeragat dan garis halus dah berkurangan.

Korang yang baca ni (terutama wanita 30an ke atas) jangan tunggu lama lagi, dapatkan dan cuba pakai serum yang mamaD guna sekarang ni.. insya Allah berkesan.

Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat untuk merawat masalah kulit wanita matang antaranya ;
✔Jeragat
✔Tona tak sekata
✔Kulit kering
✔Kedutan
✔Kulit kering
✔Liang pori terbuka
✔Parut jerawat.

Antara Kelebihan Seeum Plus Diamant ;
✔serum dibuat dari apple stem cell dan rumpai laut, dua-dua​ bahan ini meransang penghasilan sel kulit baru untuk rawat sel kulit mati. Campuran dua bahan ini menyebabkan 2 kali ganda lagi berkesan.
✔Dibuat dalam bentuk serum supaya mudah meresap sampai ke kulit dalam. Lebih cepat nak rawat jeragat.
✔3in1, tak perlu toner dan moisturizer hanya dengan guna serum dan cleanser dah memadai. Mudah dan jimat!
✔Moisturizing effect, melembapkan kulit, elakkan berkedut dan garis-garis halus
✔ada sijil KKM dan halal dari JAKIM, tiada merkuri dan hydroquinone. Selamat digunakan tanpa was-was
✔Bungkusan alam bentuk pam. Tak perlu risau tertumpah. Mudah nak bawa kemana-mana.









Sebarang pertanyaan tentang produk rujuk dipautan berikut :

Website : www.royalenudiamant.com/serumplus

Facebook :
www.facebook.com/royalenudiamant.hq

Instagram :
www.instagram.com/royalenudiamant.hq